|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
21.5.2010 18:44:01   
Dora
Uh, dok ona prodiše ja samo što ne padnem u nesvest user posted image

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 376
21.5.2010 18:51:38   
jelena038
IZVORNA PORUKA: lanajelena

ja imam drugo pitanje bili smo danas na prvoj kontroli napredovali nesto vise od kg i kaze dr dajte mu da sisa svaki put jednu dojku jer ga prekinete kad naidje pravo mleko ukoliko ga usred podoja prebacujete na drugu stranu...ovo mi je drugo dete ali prvi put da mi je neko rekao ovako nesto...sta su Vama savetovali?da li ce mu uopste biti dovoljna samo jedna strana?

dojke uvek moraju da se prazne do kraja i najkvalitetnije mleko jeste to na kraju. gušće i masnije. nije frka ako joj daš i drugu dojku, ali pre nego što joj daš drugu, nek izvuče sve, ako se muči, izmasiraj malo, pa opet. i kad više nema, predji na drugu, samo sledeći put kreni od te druge, ali isto do kraja, kao ovu. na taj način se jednako sa bebinim razvojem povećava količina mleka.
a što se vode tiče, ma na flašicu, samo nek budu manje rupice da ne ide baš puno.

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 377
21.5.2010 19:47:22   
lanajelena
uh sta bi mi bez nase iskusne Jelene user posted image ...ime moje user posted image

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 378
21.5.2010 19:50:11   
jelena038
da vi znate sta sam ja sa tim sisama prosla, hodala sam sa instaliranom pumpicom po kuci, sve su me zvali simentalka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 379
21.5.2010 19:53:24   
anci 81
IZVORNA PORUKA: jelena038

sve su me zvali simentalka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Direktna veza do poruke: 380
21.5.2010 19:53:32   
lanajelena
user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 381
21.5.2010 19:55:36   
lothroniell
Kako ja da znam kada je on skroz ispraznio dojku? Meni se cini kao ce vecito nesto iskapati ako ja stisnem... A on meni bude po 15 min na jednoj i sisa li sisa, ja ga onda prebacim na drugu kada ispljune i on nastavi ali kada onu koju je sisao stisnem opet nesto izadje, pa mene zbunjuje to "Da mu dam jednu DO KRAJA" user posted image

¸¸ja volim sve što se kreće jer sve što se kreće kreće se po zakonima mirovanja i smrti volim sve istine koje nisu obavezne jer prava istina je stidljiva kao miris.¸¸

Direktna veza do poruke: 382
21.5.2010 19:58:26   
Anoniman
Draga,ako kada stisnes ne ide u mlazu znaci da je ispraznio,nikada ti nece biti skroz "suva",uvek u njima ima mleka,u kapima.A ako ne place posle podoja znaci da je sit user posted image !

< Poruku je uredio Jos malo pa mamica -- 21.5.2010 19:59:47 >

(odgovor članu lothroniell)
  Direktna veza do poruke: 383
21.5.2010 19:59:35   
jelena038
nikad rukom ne mozes da izvuces kao sto moze beba. malo izmasiraj, pa opet ponudi. a dojka je prayna kad je izduvana kao balon, kao kesa.

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

Direktna veza do poruke: 384
21.5.2010 20:03:36   
lothroniell
Ok zene HVALA!!! Kazu mi i moja mama, patronazna i pedijatar da znam da nije gladan po stolici, Miloseva kaka je zlatno zuta i "lepo" formirana i rekose mi da je super da mi dete nije gladno... I ja srecna ali eto ovo nisam znala! user posted image

¸¸ja volim sve što se kreće jer sve što se kreće kreće se po zakonima mirovanja i smrti volim sve istine koje nisu obavezne jer prava istina je stidljiva kao miris.¸¸

Direktna veza do poruke: 385
21.5.2010 20:05:50   
Anck Su Nmaun
Posle svakog podoja izmlazavam ostatak ...  posle namazem kremom ali ne bradavice... da li rucno izmlazivanje ostecuje kozu na grudima tj. mogu li da se opuste posle grudi zbog toga da razvuce koza ????? 

Direktna veza do poruke: 386
21.5.2010 20:06:33   
jelena038
pa, draga, to smo ovde sto puta napisale user posted image  

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

Direktna veza do poruke: 387
21.5.2010 20:09:25   
lothroniell
Ups! Od kada sam mama ne stize sve da iscitavam kao pre, a eto... user posted image

Direktna veza do poruke: 388
21.5.2010 20:10:02   
jelena038
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Posle svakog podoja izmlazavam ostatak ...  posle namazem kremom ali ne bradavice... da li rucno izmlazivanje ostecuje kozu na grudima tj. mogu li da se opuste posle grudi zbog toga da razvuce koza ????? 
grusi se opuste svakako, kod skoro svih zena. ja sam izmlazala rucno, nakon sto sam tri pumpe polomila i grudi su mi sasvim ok. kad bas smrsam, znaju biti malo opustenije, ali koza je ok, cak su mi se i strije povukle.

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 389
21.5.2010 20:11:57   
jelena038
IZVORNA PORUKA: lothroniell

Ups! Od kada sam mama ne stize sve da iscitavam kao pre, a eto... user posted image
to ti je jedan nacin, a drugi je da izmuzes visak i posle dojenja bebi ponudis da vidis da li hoce jos, ako pije kao nezasit, gladan je, ako mljacne dva puta i batali - nije user posted image a u gram mozes da izmeris na vagu, brate, pre i posle dojenja, male beb na kuhinjsku, velike na veliku, digitalnu :)

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

Direktna veza do poruke: 390
21.5.2010 20:13:00   
Anoniman
Mislim da se grudi svakako opuste kod svake zene,to jednostavno mora tako...kad se setim kakva sam bila vec s' pocetka trudnoce i sada posle dojenja user posted image ,da se smejem sama sebi user posted image !
Ali u svakom slucaju,vredi,najlepsi je osecaj dojiti bebu...

Direktna veza do poruke: 391
21.5.2010 20:13:57   
lothroniell
Hvalaaaa!!! user posted image Sta bih ja bez vas? Ih bre, kako je moja mama mene odhranila bez ringeraje??? user posted image

< Poruku je uredio lothroniell -- 21.5.2010 20:14:37 >

Direktna veza do poruke: 392
21.5.2010 20:17:17   
jelena038
IZVORNA PORUKA: lothroniell

Hvalaaaa!!! user posted image Sta bih ja bez vas? Ih bre, kako je moja mama mene odhranila bez ringeraje??? user posted image
kao sto su dizali kuce, nisi placao majstore, nego se sjati komsiluk i za dva meseca imas kucu. tako su i zene medjusobno pomagale jedna drugoj. a sad nas ima jeda jednu ringeraju da napunimo. ljudi vise nit traze, nit zele, nit nude pomoc user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

Direktna veza do poruke: 393
21.5.2010 20:17:52   
jelena038
IZVORNA PORUKA: Jos malo pa mamica

Ali u svakom slucaju,vredi,najlepsi je osecaj dojiti bebu...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 394
21.5.2010 22:25:47   
JULIE
user posted image user posted image imam jedan problem...Sina sam dojila 14 meseci i UOPSTE mi nije bilo tesko.U poslednje vreme grudi su mi straaasno osetljive,verovatno cete prvo pomisliti kako je to normalno-sto i donekle jeste,ali ovo je nesto preterano!Smeta mi brus,a kada ga skinem smeta mi majca.Stvarno zvuci ludo ali me izludi cak i kada ih mm dodirne...Ne mogu vam to nikako opisati ali dobijem neopisivi nalet nervoze u trenutku,sva se preznojim...Bojim se da ce mi ovo predstavljati problem u dojenju sa drugom bebomuser posted image user posted image user posted image user posted image Ne znam sta da radim...

Direktna veza do poruke: 395
21.5.2010 22:32:38   
simke
Julie to je sasvim normalno u trudnoćiuser posted image Meni su tokom cele trudnoće bile preosetljive,a pogotovo zadnjih dva meseca.Grudnjak uopšte nisam nosila,jer me je jako iritiraouser posted image Proći će to čim se porodišuser posted image

(odgovor članu JULIE)
Direktna veza do poruke: 396
21.5.2010 22:35:01   
JULIE
IZVORNA PORUKA: simke

Julie to je sasvim normalno u trudnoćiuser posted image Meni su tokom cele trudnoće bile preosetljive,a pogotovo zadnjih dva meseca.Grudnjak uopšte nisam nosila,jer me je jako iritiraouser posted image Proći će to čim se porodišuser posted image

Ma znam da je normalno i u prvoj trudnoci je bilo tako,samo me brine sto su ovoliko osetljive,uzas zivi!Nadam se da ce proci,ne zbog mene nego da bih dojila bebuuser posted image

(odgovor članu simke)
Direktna veza do poruke: 397
21.5.2010 22:38:33   
indy_25
Julie ja imam cijeli svoj zivot problem sa osjetljivoscu grudi ne volim kad mi ih muz pipka sto ti kazes uhvati me neka nervoza ne znam zasto ali je tako. E sad neko ce pomisliti da sam losa majka ali ja jedva cekam da se moja sara nadoji samo da mi se skine sa sike i dojim je iskljucivo samo zbog imuniteta ne radi nekog kontakta majka-beba imam ja kntakt i mazenje sa njom i bez dojenja i jedva cekam da napuni 6 mjeseci pa da je prestanem dojiti.

(odgovor članu JULIE)
Direktna veza do poruke: 398
21.5.2010 22:41:31   
JULIE
IZVORNA PORUKA: indy_25

Julie ja imam cijeli svoj zivot problem sa osjetljivoscu grudi ne volim kad mi ih muz pipka sto ti kazes uhvati me neka nervoza ne znam zasto ali je tako. E sad neko ce pomisliti da sam losa majka ali ja jedva cekam da se moja sara nadoji samo da mi se skine sa sike i dojim je iskljucivo samo zbog imuniteta ne radi nekog kontakta majka-beba imam ja kntakt i mazenje sa njom i bez dojenja i jedva cekam da napuni 6 mjeseci pa da je prestanem dojiti.

Ma ja volim da ih mm pipkauser posted image user posted image user posted image Nego mi u poslednje vreme mnoogo smeta.Mozda ima uticaj sto sam dugo dojila sina pa mi se smucilo,al zalosno je da druga beba ispasta zbog toga.Sina sam dojila kad sam imala bukvalno rane,nisam htela da odustanem...Jedva cekam da vidim kako ce biti kad se porodim

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 399
21.5.2010 22:45:59   
indy_25
Ma izdrzaces sigurno i ja imam rane ,nekad nece ni da jede nego je samo zvace i sisa pa i to izdrzim ali stvarno i iskreno toliko mi je nekako cudan osjecaj i skakilja me nekako kad doji pa se sva unervozim ma skroz cudno.

(odgovor članu JULIE)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here