Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 18.5.2010 13:25:22
|
|
|
|
jelena038
|
Bas pricamo o tome KLIK Tu vec moras da se konsultujes sa svojom genetikom Al moze i teretana malo da ucini. Ako nista, uvek mozes opet da zatrudnis OTI, BUHLA, samo nek sisaju, nista lepse nema na svetu... Ja nikad nisam dala niko da mi udje u sobu dok dojim bebu, i ako udje, mora da sedne sa strane i da cuti, da ne smeta bebi dok uziva... Uh, kad razmislim, ma to mi najvise fali, od kad je bio mali...
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 18.5.2010 13:46:48
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: Dora i rekla mi da MORAM da se izmuzam, da posle svakog sisanja moram izmusti 50 ml mleka da bi se stvaralo više i da ne ostanem bez mleka. Ceo dan da se izmuzam ne bih uspela da izmuzem 50 ml Što to da radim? hah kojih 50 ml ..ja ako uspem 5 ja na konju Ma nama su i u bolnici svaka sestra drugu pricu pricala..pa ajd sad ti budi pametan sta i kako??? A kad su mi je doneli bacili na ruke i rekli podoj je...i ode.... a ja niti znam kako ni koji polozaj pa se jadne snalazile.... Jedna kaze 10 minuta jedna dojka 10 druga.... druga kaze 15 ..a treca 20 - 25 min I jedno pitanjce .... da li uvek tacno dojite svoje bebe na npr 3 sata... meni je nekad na 2 nekad na 3 a nekad i na 3,5 npr nocu.....?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 18.5.2010 14:05:00
|
|
|
|
jelena038
|
anck, skroz ti je mala, slobodno mozes na 2 sata ako trazi, al ako ne trazi, sacekaj do 3 sata da nadodje lepo mleko, da lakse vuce. ali sve preko 3,5 sata je mnogo, jer jos ima zuticu i uspavanost je znak da je gladna. videla sam sliku u slike mama sa bebama, slatkica, koza koj je, slatkici, zuta, od bilirubina, videces razliku kad prodje
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 18.5.2010 14:12:23
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Da i beonjace su joj malo zuckaste.... kad to prolazi ? Soryy za off
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 18.5.2010 14:17:54
|
|
|
|
Dora
|
Anck, moja ima otkad se rodila, eto 15 dana. Sad ću da vidim s doktoricom da je pogleda da vidimo šta ćemo, moraš je buditi na 2 sata danju i na 3 noću i držati na dnevnoj svetlosti. jako je bitno da puno piški i kaki da to izbaci.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 18.5.2010 14:18:15
|
|
|
|
jelena038
|
pa trebalo bi do 15-20 dana da prodje. ali se resava jedino dojenjem, sto vise sisa, to pre prodje. obicno je to vrzino kolo, jer beba ne moze da sisa, jer joj se spava, popije malo i zaspe, mislis cim spava dobro je jela, a od gladi bilirubin se povisi u krvi i sve je vise uspavljuje. zato se insistira na budjenju bebe, tih prvih nedelja, da sto vise pije, da prodje zutica.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 18.5.2010 14:19:23
|
|
|
|
jelena038
|
i da, ovo sto je dora rekla, sto vise na prozor, da uhvati sunca, ali vidis vremena sugavog... dok docekamo sunce...
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 18.5.2010 20:00:24
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Bili danas na merenju i super napredujemo ..znaci nema straha vise da je gladna i da joj je malo mog mleka tako nas je obradovala! Pored nas je bio jedan bata od koji za 10 dana napredovao koliko mi za 5 IZVORNA PORUKA: jelena038 i da, ovo sto je dora rekla, sto vise na prozor, da uhvati sunca, ali vidis vremena sugavog... dok docekamo sunce... Daaa bas je groznoo vreme.... nista od suncanja... valjda ce uskoro biti lepse!
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 18.5.2010 20:01:24 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 19.5.2010 18:30:31
|
|
|
|
Shishica
|
Ja ne znam da li je preterano, ali nasa Ema trazi na dva sata da sisa, racunajuci od pocetka jednog do pocetka drugog podoja. Tako i nocu.. Nekad i manje prodje vremena, a retko 2,5 sata.. Mleka ima, bljucka visak.. curi joj iz usta.. Kad ce to malo da se proredi, crkoh...??
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 19.5.2010 21:47:24
|
|
|
|
Dora
|
Jooj, ljudi, ne znam gde da pitam... Desilo mi se nešto grozno, ne ponovilo se! Zamalo da udavim bebu! Zbog žutice joj dajem vodu na špric. malopre sam joj davala vodu, moja mama je držala a ona se mrštila i nije bila oduševljena. U jednom trenutku je udahnula vodu i počela da se guši. To je trajalo ne znam koliko, ali dugo, nikad da prodiše...a njeno lice nikad neću zaboraviti! Ja sam je lupala po leđima, već sam poludela od panike a mama me pokušala smiriti a i ona se potresla. Strašno. Onda je beba u jednom trenutku prodisala i zaspala. Onda sam ja nastavila da paničim da joj se nešto nije desilo, ali sam je stavila na sisu i ona je jako počela da sisa...sad je dobro. Pitanje: kako reagovati kad se beba zagrcne?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 19.5.2010 22:10:52
|
|
|
|
jelena038
|
okrenuti naglavacke, za noge, i udariti po guzi. isto uradis i kad se zaceni od placa. to mi je patronazna rekla. nisam primenila, ali sam videla kako izgleda i bez obzira kako zvuci to je jedini spas kad se beba zaceni od placa. doslovno, uhvatis brzo za noge, izvrnes bebu i jako udaris po guzi. nadam se da ne treba da crtam poljubi bebu za mene...
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 19.5.2010 22:27:21
|
|
|
|
Modessty
|
Dora a što joj ne aješ na kašičicu? Manja jemogućnost da će da se zagrcne. Meni su rekli da je za žuticu najbolji lek sunce i dojenje
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 19.5.2010 22:34:17
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: jelena038 okrenuti naglavacke, za noge, i udariti po guzi. isto uradis i kad se zaceni od placa. to mi je patronazna rekla. nisam primenila, ali sam videla kako izgleda i bez obzira kako zvuci to je jedini spas kad se beba zaceni od placa. doslovno, uhvatis brzo za noge, izvrnes bebu i jako udaris po guzi. nadam se da ne treba da crtam poljubi bebu za mene... meni moji rekli da sam se ja strasno zacenjivala i da je lek bio jako dunuti u lice.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 19.5.2010 22:43:55
|
|
|
|
jelena038
|
meni se milan nije zacenjivao, tako da nisam imala potrebe, ali znam dete koje jeste i to i dok je bilo beba. uzasno izgleda! a posle sam od teta u vrticu cula da to deca (ne bebe, vec deca preko godinu) rade namerno, i da je cista manipulacija, da su u stanju pred roditeljima da poplave (!), a u vrticu, kad ih tete izignorisu, za sekundu se smire, nakon tog poplavljivanja, i nastave da se igraju. i od dr sam cula, u savetovalistu, i znam samo da su mi rekli da je to vazno kod beba, jer znaju da jecaju mimo ritma disanja i da ih treba brzi izvrnuti i lupiti po dupetu, kao sto to urade odmah kad se dete rodi, da proplace i prodise.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 19.5.2010 22:48:38
|
|
|
|
jelena038
|
kopirala sam u temu KLIK
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 21.5.2010 13:12:25
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Dora Jooj, ljudi, ne znam gde da pitam... Desilo mi se nešto grozno, ne ponovilo se! Zamalo da udavim bebu! Zbog žutice joj dajem vodu na špric. malopre sam joj davala vodu, moja mama je držala a ona se mrštila i nije bila oduševljena. U jednom trenutku je udahnula vodu i počela da se guši. To je trajalo ne znam koliko, ali dugo, nikad da prodiše...a njeno lice nikad neću zaboraviti! Ja sam je lupala po leđima, već sam poludela od panike a mama me pokušala smiriti a i ona se potresla. Strašno. Onda je beba u jednom trenutku prodisala i zaspala. Onda sam ja nastavila da paničim da joj se nešto nije desilo, ali sam je stavila na sisu i ona je jako počela da sisa...sad je dobro. Pitanje: kako reagovati kad se beba zagrcne? Luki se to redovno dešavalo! Ja bih ga samo okrenula potrbuške preko mojih kolena, ili samo preko ruke, i lupila (momački) po leđima... a bilo je situacija i kada ga držim pod pazuhom, tresem i vrištim "Luka diiiišiiiii!" Odvratno iskustvo!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 21.5.2010 16:47:53
|
|
|
|
lanajelena
|
Dora znam kako ti je bilo i nama se malecki prve dve nedelje cesto "davio" i toliko sam se uplasila da sam ga stavla da spava pored mene da mogu da ga osluskujem celu noc (mada sad postoji mogucnost da ga preklopim),ali je stvarno grozan osecaj ja imam drugo pitanje bili smo danas na prvoj kontroli napredovali nesto vise od kg i kaze dr dajte mu da sisa svaki put jednu dojku jer ga prekinete kad naidje pravo mleko ukoliko ga usred podoja prebacujete na drugu stranu...ovo mi je drugo dete ali prvi put da mi je neko rekao ovako nesto...sta su Vama savetovali?da li ce mu uopste biti dovoljna samo jedna strana?
< Poruku je uredio lanajelena -- 21.5.2010 16:48:19 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 21.5.2010 17:09:18
|
|
|
|
Anoniman
|
Pisao je neko o tome na prethodnim stranicama. Mislim da je to sada nešto novo da se za jedan podoj daje samo jedna dojka, jer, kada sam se ja porodila pre 4 godine, tada mi je savetovano, i u školici, a i posle patronažna, da dajem obe za svaki podoj, samo da menjam koja je prva. Mislim da je to fora kao što se stalno menja i vreme i redosled uvođenja čvrste hrane.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 21.5.2010 17:31:50
|
|
|
|
lanajelena
|
tako su i meni govorili i da sa onom kojom zavrsim tom i zapocnem drugi put...samo nesto menjaju jedni daj vode drugi nemoj,stavi u dubak drugi nemoj ... ma kad poludim ima da budem sam svoj dr
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 21.5.2010 17:34:04
|
|
|
|
Anoniman
|
trep trep, to ja govorim odavno. Ima jedna tema, ne sećam se više šta sam tačno napisala u njoj, ali jednom prilikom u afektu napisah svašta... Pedijatar nije Bog! (tako se zove tema)
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 21.5.2010 17:35:48
|
|
|
|
Anoniman
|
I meni je patronazna govorila da dajem obe sike svaki put, kojom zavrsim sledeci put pocnem. To mi je skroz logicno-posisa ono prvo mleko iz obe, a i ono masnije iz jedne. Dora, draga, skroz te razumem, Nesa se non stop davio, dok je sisao, a i posle dok je jeo na kasicicu...uzas, i naglavacke sam ga okretala, jednom rukom mu drzim noge oko kolena, drugom cupam hleb iz grla
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 21.5.2010 17:37:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam jedina mama koja se davila, dok je muž spašava, a dete vrišti od muke!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 21.5.2010 18:15:58
|
|
|
|
Dora
|
Tašo, sećam se tvog iskustva, umrla sam od smeha (mada uopšte nije smešno) jer sam se setila mene i brata kad smo bili mali jer se naša mama stalno zagrcne kad jede lubenicu! I dan danas. Prosto mi bude muka uvek kad zajedno sednemo za sto i ona iznese lubenicu. Znam šta sledi i to nije ni malo prijatan prizor... Hvala vam na objašnjenju kako da reagujem (Jelena, ne moraš da crtaš ) i što znam da nisam jedina kojoj se dete zagrcne. Davala sam joj i na kašikicu, i na bočicu, ali ona drži vodu u ustima (neće da je pije) i kad udahne zagrcne se. tako da sam odustala nego je stalno dojim...Juče se zagrcnula i dok je sisala, mala halapljiva...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 21.5.2010 18:19:13
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Dora (Jelena, ne moraš da crtaš ) Meni su rekli, turiš vodu u usta, začepiš nos, i beba proguta... ali meni je to strašna varijanta, baš kao ispiranje nosa fiziološkim.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 21.5.2010 18:39:19
|
|
|
|
indy_25
|
Doro moja beba se cesto zagrcava kad pije caj ili vodu i to na flasicu a i zacenjivala se od grceva kad ih je imala da joj nestane zrak i sva poplavi. U pocetku sam panicarila dok ne prodise a sad sam navikla na to. Ja je u slucaju kad se desi to zagrcavanje stavim na sebe i lupim je malo po ledjima i pustim je da sama prodise. Nemoj se brinuti znaju one same prodisati nece joj nista biti.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.