Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 19.5.2010 17:52:07
|
|
|
|
izabella7
|
Mi sa druge kontrole,primio prve vakcine i narastao 5 cm i 1100gr 19.03.2010. 3260gr i 50 cm na rodjenju 19.04.2010. 4510gr i 55 cm obim glave 37,5cm l mjesec 19.05.2010. 5620gr i 60 cm obim glave 39cm ll mjesec
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 19.5.2010 23:22:18
|
|
|
|
gagana83
|
Una-8 meseci i 8 dana 7760g Za mesec dana je dobila 660g
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 20.5.2010 0:12:08
|
|
|
|
AtenA
|
Auu... Nives sutra puni 4 meseca pa cu ujutru da je merim,a ima preko 8kg sigurno jer je sa 3,5 imala 7900g joj debeljuca
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 20.5.2010 0:15:07
|
|
|
|
gagana83
|
Ma nek ti je ona ziva i zdrava,samo neka papa lepo,bolje sto je tako Nemoj da je uporedjujes sa mojom Unom,ona je od rodjenja slaba na jelu
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 20.5.2010 0:30:02
|
|
|
|
AtenA
|
pa dr kaže da nije debela,nego krupna (valjda to ne kaže da bi me utesila) posto je i dugacka,sa 3,5 je bila 66cm
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 20.5.2010 10:57:20
|
|
|
|
AtenA
|
evo merili smo se 4 meseca i 70cm i 8kg(verovatno je prošli put nisu lepo izmerili)
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 21.5.2010 11:01:15
|
|
|
|
engimengi
|
Kontrola sa 3 meseca: Danilo 5270/59 Filip 4800/59
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 21.5.2010 15:28:35
|
|
|
|
lanajelena
|
izasao iz bolnice 3300/52 prva kontrola 4350/54
< Poruku je uredio lanajelena -- 21.5.2010 15:30:52 >
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 21.5.2010 16:21:00
|
|
|
|
Mishica 77
|
Mi pre tri dana bili na vakcini i kontroli. Imali smo 2 meseca i 9 dana. 5600g i 62cm. Za mesec dana dobili smo 920g i 6cm. Od rođenja ukupno 2380g i 12cm. Ljubi je mama. Baš mi nekako brzo raste.
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 21.5.2010 16:26:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Suuuuper Mishice! Kako mi je nešto proletelo tih vaših 2 meseca.
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 21.5.2010 16:35:28
|
|
|
|
Mishica 77
|
Tasho, Tashke Da znas da jeste i meni! Zato me i ima malo na RR. Po ceo dan blenem u nju i gledam kako raste. Da nešto ne propustim... Bukvalno svaki dan nešto novo. Pa znaš i sama kako je to.
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 22.5.2010 0:00:14
|
|
|
|
sneza24
|
David sa nepunih 9 meseci ima 8490 g i 74 cm.
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 25.5.2010 19:24:40
|
|
|
|
Anoniman
|
zene, imam li ja razloga za brigu? teodora je prvi mesec napredovala 1020g drugi mesec samo 500g ..lekar kaze da je to ok obzirom na upalu uha i kasalj i sline. ali posle 10 dana je opet izmerimo (danas) i na kraju cele price: za mesec i 10 dana samo 600 g... dr kaze da ne brinem. ono sto mene interesuje je kako bolest moze da utice ako ja vidim da ona zadnjih 10 dana sasvim lepo jede i lepo spava.. slabije je jela samo onih 7,8 dana kad je bas bila bolesna... da li je moguce da mleko nije ok (posto gA imam dovoljno)
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 25.5.2010 19:46:30
|
|
|
|
Mishica 77
|
OTIce, mislim da nemaš šta da se brineš. Ako ona lepo jede i normalno funkcioniše, sigurno je sve ok. Dr ti je to rekao verovatno i misleći na taj period kada je slinavila, a za tako malu bebišu period od 7,8 dana je puuunoooo. A koliko je normalno da se dobije u drugom mesecu? Ja sam negde pročitala da majčino mleko ne može da bude "slabo" već može samo da ga nema dovoljno. Ne znam šta kažu iskusnije mame.
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 19:08:37
|
|
|
|
buhla
|
ja sam danas merila Pavla (prvo ja stala na vagu sama, pa posle sa njim) i razlika je 5.200 gr u prevodu za 20 dana se ugojio 1.200 gr (mozda malo manje 200-300 gr dok se oduzme pelena)
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 19:12:54
|
|
|
|
simke
|
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 19:16:19
|
|
|
|
Mishica 77
|
IZVORNA PORUKA: buhla ja sam danas merila Pavla (prvo ja stala na vagu sama, pa posle sa njim) i razlika je 5.200 gr u prevodu za 20 dana se ugojio 1.200 gr (mozda malo manje 200-300 gr dok se oduzme pelena) Bravo Buhlice! Bravo za Pavla! malo.
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 19:20:17
|
|
|
|
buhla
|
on to da nadoknadi sto se onako malo ugojio u prvih mesec dana (500gr)... i svi kazu da se bas vidi da se ugojio tezimo ka tome da dobijemo krofnice, da moze da se se stipa
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 19:27:27
|
|
|
|
simke
|
OTI ja tek sad videh ovo Elem,nemoj da brineš,bebe malo rastu u dužinu,a malo u širinu i to naizmenično Da li je Tea za to vreme dobila koji cm? Pedijatar bi ti rekao da je nešto alarmantno...opusti se i uživaj sa bubicom majom
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 19:40:32
|
|
|
|
Mishica 77
|
IZVORNA PORUKA: buhla on to da nadoknadi sto se onako malo ugojio u prvih mesec dana (500gr)... i svi kazu da se bas vidi da se ugojio tezimo ka tome da dobijemo krofnice, da moze da se se stipa Joj, krofnice.
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 19:41:39
|
|
|
|
simke
|
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 20:21:59
|
|
|
|
Modessty
|
Mi baš rastemo za 20 dana dodali smo 900gr pa tako sa nepuna 4 meseca imamo 6kg, a dugački smo oko 63cm (na rodjenju 3150g 51cm) Kako je prvog meseca dodao samo 200g sad smo ekstra super veliki!
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 20:30:13
|
|
|
|
Anoniman
|
mod, buhla devojke, molim za pomoc. tea trazi da sisa na tacno dva sata uzme sisu, sisa neko vreme a onda prestane i onako...igra se. kad izvadim dojku ona place a kad vratim opet se igra. moja svekrva kaze da moje mleko mozda nije hranljivo (o tome cu u istresanju negativne energije ) a moja mama da mozda nemam dovoljno mleka (kad tea zavrsi, ja mogu jos pumpicom da izvadim, tako da mislim da nije to...a drugo, posto dojim na vestacku bradavicu jos uvek u bradavici uvek ima mleka...) sve me to brine zbog tog trazenja na DVA SATA i onog gore sto sam pisala IZVORNA PORUKA: OTI zene, imam li ja razloga za brigu? teodora je prvi mesec napredovala 1020g drugi mesec samo 500g ..lekar kaze da je to ok obzirom na upalu uha i kasalj i sline. ali posle 10 dana je opet izmerimo (danas) i na kraju cele price: za mesec i 10 dana samo 600 g... dr kaze da ne brinem. ono sto mene interesuje je kako bolest moze da utice ako ja vidim da ona zadnjih 10 dana sasvim lepo jede i lepo spava.. slabije je jela samo onih 7,8 dana kad je bas bila bolesna... da li je moguce da mleko nije ok (posto gA imam dovoljno)
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 20:39:59
|
|
|
|
buhla
|
i meni Pavle trazi na dva sata da jede! nekad mi se cini da ne pojede bas koliko inace jede pa mi deluje i logicno sto onda cesce trazi. neko mi rece da je to onaj skok u razvoju i da je normalno! oti
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.5.2010 20:43:22
|
|
|
|
Dora
|
Draga, najgori su saveti svih redom, tipa mame, svekrve, tetke, komšinice... Ono što ti dok. kaže ti uzmi za ozbiljno a i o tome razmisli, idi logikom i instiktom. nemoj da dohranjuješ ako ne moraš, ja ne verujem u "slabo mleko" jer po prospektima svetske organizacije za dojenje ili kako li se već zove, mleko ne može da bude slabo. Ako je ona zadovoljna i ako ne plače stalno, ako ne vuče mleko pa onda u vrisku, ako joj je kaka normalna i normalno spava, nemaš brige. Ona je zbog nosa možda teže sikila i izgubila na težini, pa kad uzmeš da je to trebalo nadoknaditi, dođeš do cifre od pola kile koja je ok, ako je 700-800 gr. prihvatljivo za zdravu bebu. Moja Sara se tako igra sa sisom, kad hoće da zaspe ona traži sisu, ne sisa nego je samo žvaće ili drži u ustima a cuclu neće ja imam muku jer kad mi tako zaspe na sisi ona spava dok god je držim, čim je spustim u krevetić počne da vrišti i onako zeva ko da je gladna. A nije.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?