|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
8.5.2010 15:47:51   
izabella7

Ola mame user posted image

Maslinice i nama su krenuli grcevi u tom periodu i nije bilo pravila jel jutro,dan ili noc.Al nikada srecom nije zaredalo svaki dan.Spopadnu ga jednom ili dva puta sedmicno,al tad bude bas bas.Ja mu dajem kapi redovno (ovde imaju nekakve od 0 dana,Indy ti znas "Infacol") i kad ga napadne praktikujem Verus-riza-carapica (hvala Verus).
Mene zanima kad ti grcevi prestaju po "knjizi" barem il nekakav prosjek,jer ako ovako mirno kod nas nastavi,pitam se do kad da mu dajem kapi (jer il one djeluju il je prestalo)user posted image

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 326
8.5.2010 16:01:25   
indy_25
izabella ima i Infacol i jos neke ne znam kako se zovu sve sam probala znas da se Infacol vaze za nesto najbolje za grceve nama ni to nije pomagalo dok joj pivu nismo dali.

(odgovor članu izabella7)
Direktna veza do poruke: 327
8.5.2010 16:04:21   
micketta
IZVORNA PORUKA: lanajelena

Snelle espumisan tek od mesec dana user posted image

kuku! ni ja ovo nisam znala, a ni halo beba niti pedijatar nam nije rekao tako. srecom, prestala sam svakako da joj ih dajem jer je jednom imala zatvor 3 dana i pedijatrica nam savetovala da batalimo espumisan jer navodno ume da izazove zatvor...

zna baba

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 328
8.5.2010 16:45:12   
izabella7
Ej micky kako si? user posted image
Ajd ljubim te ako jos uvijek imas te espumisan kapi,napisi sastav,sta sadrze,da uporedim sa ovim mojim...
Indy nama infacol izgleda pomaze,ako zagusti ide piva,nema sta...

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 329
8.5.2010 17:25:04   
micketta
ejjj, izi user posted image

ja sam bacila ono uputstvo za upotrebu leka a na bocici pise samo da 1 ml emulzije (25 kapi) sadrzi simetikon 40mg.

ma, koliko sam ja shvatila pedijatricu, nije do sastava, nego te kapi maltene vestacki izazivaju prduckanje kod bebe pa im se kasnije ti misici, koje treba da angazuju da bi prirodno prdnule ulenje pa zato valjda dolazi do zatvora. u, al' sam ti objasnila user posted image , ali otprilike tako nekako je ona meni rekla user posted image

zna baba

Direktna veza do poruke: 330
8.5.2010 17:36:35   
lanajelena
ma Mick zna baba user posted image

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 331
8.5.2010 17:39:17   
izabella7

Jeste simetikon i u ovim mojim...
Dobro si objasnila user posted image ima logike
Al nama pomazu bas i primjetila sam kad zabusavam (ne pred svaki podoj nego preskocim) u davanju da za dan dva mu se ponovo jave grcevi

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 332
9.5.2010 14:51:07   
maslinica
ja se sad tankam cajem od komoraca..videcemo..njemu nisam dala....a micke, sta dajes umesto toga? imas nesto drugo?

i da, moja beba je mudrac, na mojim prsim spava ko mali top, cim ga prebacim u krevetac na bok, grci se..pnekad pomislim da je folirant koji bi bio na mamini grudima....sad je u krevetcu, kao spava i svako toliko kao grcici, al ga ne budi...jel vasima tako izgleda....nekad ga bas stegne pa urla, to onda znam da je to,, to..a ovako...samo po malo?
mkmkmk, pa stane na par minuta..pa ponovi...i tako neko vreme dok ne ucvrsne....to folira jel da?!

Direktna veza do poruke: 333
9.5.2010 14:53:33   
maslinica
IZVORNA PORUKA: izabella7

Ola mame user posted image

Mene zanima kad ti grcevi prestaju po "knjizi" barem il nekakav prosjek,jer ako ovako mirno kod nas nastavi,pitam se do kad da mu dajem kapi (jer il one djeluju il je prestalo)user posted image

kazu do 3. meseca zivota da prestaje, a nema pravila kad je prestalo ni zasto, samo od sebe prodje, kao sto je i doslo:)

Direktna veza do poruke: 334
9.5.2010 14:58:39   
LillyT
Maslinice, naravno da spava lepo na tebi kada greje stomacic, a cuje i tvoje otkucaje srca, pa se oseca sigurnim. Mozda nekada malo i folira, ali mozda...
Ja necu nista da kazem, za sada su minimalni grcevi, spava nam nocu, pa cu da cutim, koji sam baksuz, cim nesto lepo napisem, ona me to vece demantuje user posted image

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu maslinica)
Direktna veza do poruke: 335
9.5.2010 15:04:01   
maslinica
IZVORNA PORUKA: LillyT

Maslinice, naravno da spava lepo na tebi kada greje stomacic, a cuje i tvoje otkucaje srca, pa se oseca sigurnim. Mozda nekada malo i folira, ali mozda...
Ja necu nista da kazem, za sada su minimalni grcevi, spava nam nocu, pa cu da cutim, koji sam baksuz, cim nesto lepo napisem, ona me to vece demantuje user posted image

znam ja da je to zbog toga, zato i kazem..lepo mu, pa mu se krevetac vise ne svidja...ma ja sam ljuta sto sam dete drndala na svaka 2h, i kad sam konacno odlucila pustiti ga da spava, krenulo grcenje, sad mi ga je zao, jer sad jadan jedva zaspe, pa mu pustim na meni da odspava...ali kad vidim da grcevi jenjavaju, onda znam da se lepo greje od mamu i uziva u maminom tika-taka:) p a ga smestim u krevetic...sta cu, pa do godine dana ce spavati na meni ako mu pustim bas sve takouser posted image

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 336
9.5.2010 19:39:07   
micketta
IZVORNA PORUKA: maslinica

ja se sad tankam cajem od komoraca..videcemo..njemu nisam dala....a micke, sta dajes umesto toga? imas nesto drugo?

ja pijem hipov caj za dojilje jedino i primetila sam da jednom kada ga dva dana nisam uopste pila, grcevi su bili jaci.
cini mi se da joj svakako grcevi sada vec postaju slabiji. kad bas zagusti, tata joj masira stomacic u smeru kazaljke na satu.
e, da, mozda se ja tripujem, ali kad god pojedem neko testo sa kimom, danici svane user posted image

zna baba

(odgovor članu maslinica)
Direktna veza do poruke: 337
9.5.2010 22:11:28   
Anoniman
micketta pa moguce...kim jeste protiv grceva..
tea nema strasne grceve..nekad se desi..,

ali neki dan sam pila Coca colu...toliko sam je bila zeljna..celu trudnocu i evo do sada nisam je pila..
Popila sam jednu casu a sutradan je Tea vristala prvi put od grceva...

ne znam da li je slucajnost ali ja coca colu necu vise piti...

A hipp caj za dojilje pocinjem sutra.,..nece da skodi..mozda joj eliminise i ove male grceve sto ima ponekad...

(odgovor članu micketta)
  Direktna veza do poruke: 338
9.5.2010 23:10:49   
marince1
Micketa,a da pokusas da joj stavis neo zrno kima u vodu ili caj ili vodu za mlekce (ako je dohranjujes)?

Oti coca-cola bas utice na grceve!Nija slucajnost!
Ja sam je ljustila kad sam bila trudna,a dok je David sisao,plakalo mi se koliko mi se pila user posted image

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 339
9.5.2010 23:13:46   
BabyG
IZVORNA PORUKA: OTI

micketta pa moguce...kim jeste protiv grceva..
tea nema strasne grceve..nekad se desi..,

ali neki dan sam pila Coca colu...toliko sam je bila zeljna..celu trudnocu i evo do sada nisam je pila..
Popila sam jednu casu a sutradan je Tea vristala prvi put od grceva...

ne znam da li je slucajnost ali ja coca colu necu vise piti...

A hipp caj za dojilje pocinjem sutra.,..nece da skodi..mozda joj eliminise i ove male grceve sto ima ponekad...

Hipp-ov čaj samo povećava količinu mleka. Znači, ako imaš dovoljno mleka, samo će ti se stvarati grudvice, a to ti ne treba.. user posted image

Ja coca-colu pijem ne baš često, ali makar jednom nedeljno i moja Teodora nema grčeve, tako da sumnjam da ti je tvoja imala od toga..  user posted image

A što se kima tiče.. Ja joj još uvek prokuvavam vodu sa malo šećera i 2-3 zrnca kima (svaki treći dan)..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 340
9.5.2010 23:15:32   
BabyG
IZVORNA PORUKA: marince

Oti coca-cola bas utice na grceve!Nija slucajnost!
Ja sam je ljustila kad sam bila trudna,a dok je David sisao,plakalo mi se koliko mi se pila user posted image

E onda ide od bebe do bebe.. Mojoj bebani ne smeta! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 341
9.5.2010 23:17:14   
Anoniman
cekajte..
kupim kim, stavim koje zrno u vodu, prokuvam malo i dam joj da popije?
koliko prokuvam?mislim koliko dugo?

posto ja dojim pa ne mogu u mleko..user posted image user posted image

(odgovor članu BabyG)
  Direktna veza do poruke: 342
9.5.2010 23:19:58   
marince1
U pravu si Babyg,zavisi od bebe. user posted image

Oti kuvas dok ne prokljuca voda,od toga prducka za medalju user posted image
Ali je nece muciti stomacic

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu BabyG)
Direktna veza do poruke: 343
9.5.2010 23:22:51   
Anoniman

U pravu si Babyg,zavisi od bebe. user posted image

Oti kuvas dok ne prokljuca voda,od toga prducka za medalju user posted image
Ali je nece muciti stomacic

hvala!!!

(odgovor članu marince1)
  Direktna veza do poruke: 344
9.5.2010 23:22:53   
BabyG
IZVORNA PORUKA: OTI

cekajte..
kupim kim, stavim koje zrno u vodu, prokuvam malo i dam joj da popije?
koliko prokuvam?mislim koliko dugo?

Je l' joj daješ ti vodu uopšte?! Ja stavim i malo šećera (desetinu kafene kašikice) i 2-3 zrnca kima. Staviš da proključa i posle izvadiš kim.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 345
9.5.2010 23:27:25   
gagana83
IZVORNA PORUKA: BabyG

Hipp-ov čaj samo povećava količinu mleka. Znači, ako imaš dovoljno mleka, samo će ti se stvarati grudvice, a to ti ne treba.. user posted image

Ne slazem se.
Una je imala strasne grceve,sve zivo smo probali i nista nije pomoglo osim Hipp caja za dojilje,ali samo onaj u filter vrecicama a ne u granulama(stavila sam slicicu na strani br.6).Na njemu i pise da je dobar za povecanje mleka i smiruje grceve kod beba.
A nisam primetila da je nesto mnogo uticao na proizvodnju mleka niti sam imala grudvice.
Svaka beba je prica za sebe,jednoj pomogne jedno,drugoj nesto drugo,vredi probati.
Oti,Ako ti se laktacija sredila i nemas previse mleka slobodno probaj sa tim.

< Poruku je uredio gagana83 -- 9.5.2010 23:28:22 >

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu BabyG)
Direktna veza do poruke: 346
9.5.2010 23:29:18   
Anoniman
sredila mi selaktacija a i tea ne pati od grceva...ponekad samo..nije strasno ali hocu da znam...ne moze da odmogne.

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 347
9.5.2010 23:30:09   
BabyG
Ja sam pila onaj u granulama, a za taj u kesicama nisam ni znala da postoji.. user posted image

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 348
10.5.2010 8:55:35   
micketta

Micketa,a da pokusas da joj stavis neo zrno kima u vodu ili caj ili vodu za mlekce (ako je dohranjujes)?

ovo moram da probam. znam za 'recept' odavno, ali, sta ga znam, vidim ja da se ne spominje cesto na forumu, pa ko veli, aj necu da se zezam sa detetom, mozda je bapska prica user posted image

zna baba

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 349
10.5.2010 8:58:12   
micketta
zene, a ja imam jedno vrhunski glupo pitanje!

da li to zrcne kima koje prokuvam u vodi izvadim pre nego sto joj dam vodu, odnosno dohranu? malo mi tupavo izgleda da dete proguta zrnce user posted image

zna baba

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here