|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
2.5.2010 10:59:12   
maslinica
hvala gagana...ja se sve tripujem da nisam sta krivo pojela, ili nesto....vidis, a bas, bas pazim na ishranu. moram kupiti taj caj za doijlje, mozda mu sta pomogne.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 301
2.5.2010 11:42:32   
lanajelena
mi smo juce kupili baby oblogu protiv grceva...jos nisu to pravi grcici pa je jos nismo isprobali ali cim budemo javljam rezultate(to nam je preporucila patronazna)

(odgovor članu maslinica)
Direktna veza do poruke: 302
2.5.2010 13:16:21   
micketta
IZVORNA PORUKA: maslinica

da vas pitam, da li je moguce da beba od 10, 11 dana vec ima grcice? eno ga sav se grci u krevecu, jos se ne budi, ali mu je bolan izraz lica. kad sam pitala neki dan patronaznu, rekla je da cemo o tome razgovarati za 15 dana..a ja mislim da su vec krenuli.
hranim ga iskljucivo svojim mlekom i strogo se pridzavam ishrane....

cao, maslinice user posted image

da li Petar drzi stisnute sake u pesnicu kada ima taj bolan izraz lica?
da li noge savija ka stomacicu?
nama su grcevi poceli 16-og dana.
ti za svaki slucaj proveri sa patronaznom da li mogu poceti i ranije. pa, nije svaka beba ista. user posted image
u medjuvremenu mu masiraj stomacic u smeru kazaljke na satu, ne moze da skodi a bebi izuzetno prija. samo pazi da to ne radis kad mu je pun stomak, sve ce ispovratiti
javi da li su grcici i sta misli patronazna.
ljubim vas user posted image

zna baba

Direktna veza do poruke: 303
3.5.2010 1:57:23   
Verus
maslinice moguce je. I nama su jako rano krenuli, prakticno, cim majci dodje mleko, mogu i bebi vec poceti grcevi-nisu oni samo zbog progutanog vazduha, nego se i gastro trakt navikava na varenje mleka.  Mleko koje beba dobije u prvih nekoliko minuta, ono retko, vodeno mleko je 2% masnoce, ono koje dodje posle toga je 10% masnoce-treba to svariti...

Nego, da napisem da su nama grcevi prestali kada sam prestala da pijem multi vitamine (one prenatalne).  Oni imaju puno gvozdja, a nekim bebama to smeta...tako da: vise se ne pati ona...jeste da moje telo dobija manje nego sto mi treba, ali gledam da to korigujem kroz ishranu....

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 304
3.5.2010 7:54:36   
Trcosava

da vas pitam, da li je moguce da beba od 10, 11 dana vec ima grcice? eno ga sav se grci u krevecu, jos se ne budi, ali mu je bolan izraz lica. kad sam pitala neki dan patronaznu, rekla je da cemo o tome razgovarati za 15 dana..a ja mislim da su vec krenuli.

maslinice, meni se čini da su nama počeli 6 ili 7 dan... na sreću nisu trajali dugo, nekih mesec - mesec i po dana
Do tada sam grejala pelenice (jurila sam po sloveniji onaj canpol termofor - NEMA, kupio muž običan mali termofor - nije ništa bolje bilo). Probaj da ugreješ šta imaš (dal žene saveta) - ništa nećeš izgubiti
Naravno stavljaj toplo samo ako je pupa otpala i zarasla

I flunked anger management! }:->

Direktna veza do poruke: 305
3.5.2010 19:03:25   
indy_25

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Setila sam se da napisem sta nama pomaze:  u carapu (najbolje neku tanku, ali ne hulahopku, nego od pamuka), stavite malo pirinca, zavezite otvor (vrh) carape u cvor, i to ugrejati u mikrotalasnoj 20-30 sekundi (ili vise, u zavisnosti od jacine mikrotalasne, i velicine carape i rize), i pre nego sto stavite bebi na stomak, proverite a nije previse vrelo.

Ja joj stavim preko odece, i cesto, stavim sebi na grudi, pa nju polozim na pirinac, tako da joj ta toplota malo pomogne da popuste grcevi, a ja je mogu maziti u isto vreme po ledjima. 

Puno duze drzi toplotu, nego peglati pelene pa stavljati njih ugrejane na bebin stomak (a i to sam jedno vece radila i stajala uz dasku ko kreten pola sata).

Verus ruke ti se pozlatile kad si kucala ovaj savjet s carapom. Moja Sara ima nenormalne grceve djete vristi, izvija se koliko je boli ,sve sam probala i kapi one i kapi ove i caj i sve zivo i nista nije pomoglo. Juce sam pocela sa carapom i zaista nam je uspjelo ona se odmah umirila i evo vec sada bolje i spava.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 306
3.5.2010 19:25:09   
Verus
indy mila! vec se danima pitam gde si ne vidim te uopste-hvala Bogu da je pmoglo!  I nama isto, pa sam se zato setila da stavim, nikad se ne zna kome jos moze dobro doci!  Kako je Sarah? Kako zutica? Helena je bolje, dobro jede i konacno napreduje, samo nekad imam osecaj da nema dosta mleka...Jos uvek je maaalo zuta, ali sutra na kontrolu pa cemo videti.

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 307
3.5.2010 20:01:06   
indy_25
Verus draga dobro je Sarica zutica je prosla pocela je fino da napreduje jedino sto imamo problema sa tim grcevima i sto je ona malo histericna beba pa nece da spava i samo vristi pa zato nemam vremena da se javljam redovno. I ja imam sve manje i manje mlijeka ona ne moze da se nadoji fino pa sam joj jos davno uvela dohranu pa onda nije htjela iz sise da vuce pa se izmuzam svaki dan i dajem joj moje mlijeko na flasicu ali imam slabo skroz mlijeka pijem puno tecnosti, kompot i sve za povecanje kolicine mlijeka ali dzaba sve to. Kako je Helenica gledala sam slike ma med medeni a i lici na tebe. Hehehe i mi idemo sutra na kontrolu ma sve u isti dan.

< Poruku je uredio indy_25 -- 3.5.2010 20:02:24 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 308
8.5.2010 13:41:00   
maslinica
hvala vam na odgovorima....jesu grcici su, onda kad sam pitala tek je krenulo, od nocas imamo bas grcenje ( danas 16. dan bebi)...ja sam jucer jela spanac i onaj dan sam jela spanac, u njemu je mnogo gvozdja, moguce da je tu problem. inace multimamu i sve to ne pijem uopste....zdravo se hranim, kuva mi mama svaki dan, stavrno ne mogu reci svaki dan imam spremljeno i skuvano.

da li je normalno da se grci satima i da to traje i da samo malo zaspe i opet? citam da ide uvek u istom intervalu, obicno po noci..mi smo imali burnu noc, a ni dopodne nam nije bas najbolje?

on se onako zgrci pa prodje, pa ga jako zgrci i taj drugi grcic ga probudi, a jadnom mu trebaju sati da se umiri. user posted image

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 309
8.5.2010 13:48:30   
lanajelena
Spominjala sam da smo kupili oblogu protiv grceva(neki medica) i da cu javiti kad probamo,predje se preko njega peglom i drzi temp.nekih sat vremena sto je mnogo lakse nego peglati pelenu non stop,cim mu prislonim na stomacic cujem kako pocinje da radi i on prestaje da place,nama bar malo pomaze 

Direktna veza do poruke: 310
8.5.2010 13:50:52   
maslinica
IZVORNA PORUKA: Trcosava

maslinice, meni se čini da su nama počeli 6 ili 7 dan... na sreću nisu trajali dugo, nekih mesec - mesec i po dana
Do tada sam grejala pelenice (jurila sam po sloveniji onaj canpol termofor - NEMA, kupio muž običan mali termofor - nije ništa bolje bilo). Probaj da ugreješ šta imaš (dal žene saveta) - ništa nećeš izgubiti
Naravno stavljaj toplo samo ako je pupa otpala i zarasla

nazalost jos tretiramo pupu, otpao je pupcic, al jos srasta..ne smem jos uvek nista toplo da mu stavljam...umiruje ga kad ga polozim na svoje grudi....tako smo nocas, bar malo odspvali....

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 311
8.5.2010 13:52:00   
maslinica
IZVORNA PORUKA: lanajelena

Spominjala sam da smo kupili oblogu protiv grceva(neki medica) i da cu javiti kad probamo,predje se preko njega peglom i drzi temp.nekih sat vremena sto je mnogo lakse nego peglati pelenu non stop,cim mu prislonim na stomacic cujem kako pocinje da radi i on prestaje da place,nama bar malo pomaze 

lanaelena, a sta kad mu je jos uvek pupa u kompresi 5x5:( ne smem toplo?!

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 312
8.5.2010 13:55:46   
lanajelena
probaj onda da mu polako savijas nogice prema stomacicu mi smo tako prvi dan dok to radis cuti ali zato prdi za medalju user posted image

Direktna veza do poruke: 313
8.5.2010 14:00:05   
maslinica
da, kad ga previjam uvek prducka, a tada mu nogice idu ka stomaku. sad malo i googlam, da vidim sta da radim da mu pomognem...nista,o osim pokusti ga naterati da podriguje. tesko pdrigne, a nekad uopste.

Direktna veza do poruke: 314
8.5.2010 14:01:34   
Snelle
maslinice user posted image Sećaš se da su nam u školici spominjali espumisan kapi. Daješ li mu ih?

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

Direktna veza do poruke: 315
8.5.2010 14:05:46   
lanajelena
Snelle espumisan tek od mesec dana user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 316
8.5.2010 14:08:09   
maslinica
da! tek od mesec dana, a mi imamo samo 16. (nasih velikih dana)user posted image a citam micketa negde pisala od tih kapi njena danica nije kakila 2 dana...ma necu onda ni to, i kad napuni mesec. ne znam sta je sa tim cajem od komoraca. imam ga kuci, bas za bebe...pise od prve nedelje zivota, ali me strah da mu to dajem, moram ipak ipitati nekog dtrucnog. a kad bi ja pila taj caj?!?

Direktna veza do poruke: 317
8.5.2010 14:10:42   
Snelle
IZVORNA PORUKA: lanajelena

Snelle espumisan tek od mesec dana user posted image

Nemoj da zezaš! Ju, pa ja nisam znala. Bože al bih naškodila detetu user posted image Već sam grozna mama user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

Direktna veza do poruke: 318
8.5.2010 14:16:40   
buhla
maslinice, Pavle pijetaj cajic i nema nikakvih problema, a ja pijem 2 x dnevno caj za dojilje i jednom taj njegov... on do sada nije imao grceve.. a ja iskreno jedem sve, cak sam par puta pila i gazirano!

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

Direktna veza do poruke: 319
8.5.2010 14:17:02   
lanajelena
Ja sam juce dala prvi put taj caj od komoraca(ali tek oko 20h) primirio se kasnije,danas planiram da mu dam malo ranije jer njega vise muci preko dana pa cu ti javiti da li pomaze bar malo

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 320
8.5.2010 14:37:10   
maslinica
sad cu poslati nekog po caj za doijlje....sad sam ljuta sto nisam i ranije to kupila, a komorac cu da mi dam..kako dajete...koji omjer vode i caja?

Direktna veza do poruke: 321
8.5.2010 14:39:15   
lanajelena
pise na pakovanju u 100ml prokuvane mlake vode  jedna cajna kasicica caja,ja sam juce dala 50ml 

Direktna veza do poruke: 322
8.5.2010 14:41:44   
indy_25
ja sam stvaljala mojoj sari ono sto je Verus predlozila sa carapom i to je umiri malo pa onda opet krenu grcevi. Ona je imala bas jake grceve jadnica udarala se po licu i grebala kad je spopadnu medzutim jedna mi stara holandzanka rece da joj dadnem u najmanju kasikicu pive tri puta dnevno ali samo jedan dan. I vise nismo znali sta cemo i uradimo tako dadnemo joj pive tri puta dnevno u najmanju kasicicu i stvarno nije vise nikako imala grceve od tada hvala Bogu.

Direktna veza do poruke: 323
8.5.2010 14:43:56   
maslinica
ja ne mogu ovo sa rizom, jos tretiramo pupak...a ako dodje bas do toga da mora piti pivo..ebes ga, dacu i pivo, samo da mu bolje budeuser posted image

za sad idem na alternativu...cajici i nunanje....

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 324
8.5.2010 14:49:48   
indy_25
maslinice ali da ti napomenem ne pivu svaki dan samo to da uradis jedan dan i kasnije vise nikako jer kao piva razradi crijeva nemam pojma objasnjavala mi je nesto ali nisam je bas sve skontala. meni je stvarno pomoglo a prije toga nema sta nisam radila i nista bas je imala jake grceve.

Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here