|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
11.4.2010 20:45:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: anajid

Ja zaista nisam pametna,moja beba ponekad ima grcice,dajem joj te Espumisam kapi pre podoja u kasicicu!I pomogne kako kada!Nego sada vidim da je mom sinu samo bitno da sisa,to obozava,jer kada ga muce grcevi cim mu dam sisu on se utesi!Sisa je zakon!user posted image user posted image user posted image

jao i ja sam ovo primetila...
neko mi je rekao da je ne tesim sisom jer to nije dobro ali sam isto ovo primetila...user posted image

(odgovor članu anajid)
  Direktna veza do poruke: 276
14.4.2010 16:33:06   
Verus
Setila sam se da napisem sta nama pomaze:  u carapu (najbolje neku tanku, ali ne hulahopku, nego od pamuka), stavite malo pirinca, zavezite otvor (vrh) carape u cvor, i to ugrejati u mikrotalasnoj 20-30 sekundi (ili vise, u zavisnosti od jacine mikrotalasne, i velicine carape i rize), i pre nego sto stavite bebi na stomak, proverite a nije previse vrelo.

Ja joj stavim preko odece, i cesto, stavim sebi na grudi, pa nju polozim na pirinac, tako da joj ta toplota malo pomogne da popuste grcevi, a ja je mogu maziti u isto vreme po ledjima. 

Puno duze drzi toplotu, nego peglati pelene pa stavljati njih ugrejane na bebin stomak (a i to sam jedno vece radila i stajala uz dasku ko kreten pola sata).

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 277
14.4.2010 20:16:01   
anajid
Oti sta da ti kazem,zao mi ga,pa onda de daj sisu!A ponekad vidim da bljucne a ono se sve usirilo,katastrofa!E sta ti je materuser posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 278
14.4.2010 22:16:02   
Verus
Mama mi je rekla da ako nije vreme da sisa a uhvate je grcevi da joj ne dam-jer ce to samo da ucini stvari gorim, natrpati je jos mlekom povrh vec postojece muke u varenju....tako da joj dajem dudu, grejem stomak, nonam....ako je vreme da jede, onda joj dam da sisa, mada, ako je bas zaboli, vrisne i u toku sisanjauser posted image

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 279
14.4.2010 22:21:45   
gagana83
Sa ovim se slazem Verus,to samo trenutno pomaze a ustvari samo cini stvari gorim.Beba halapljivo sisa kad je muce grcevi i tako se jos vise naguta vazduha i posle joj bude jos gore!

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 280
14.4.2010 22:23:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Setila sam se da napisem sta nama pomaze:  u carapu (najbolje neku tanku, ali ne hulahopku, nego od pamuka), stavite malo pirinca, zavezite otvor (vrh) carape u cvor, i to ugrejati u mikrotalasnoj 20-30 sekundi (ili vise, u zavisnosti od jacine mikrotalasne, i velicine carape i rize), i pre nego sto stavite bebi na stomak, proverite a nije previse vrelo.

Ja joj stavim preko odece, i cesto, stavim sebi na grudi, pa nju polozim na pirinac, tako da joj ta toplota malo pomogne da popuste grcevi, a ja je mogu maziti u isto vreme po ledjima. 

Puno duze drzi toplotu, nego peglati pelene pa stavljati njih ugrejane na bebin stomak (a i to sam jedno vece radila i stajala uz dasku ko kreten pola sata).

Ja sam stavljala so umesto pirinča. user posted image Zaista pomaže.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 281
14.4.2010 22:40:29   
jelena038
ja sam samo masirala u smeru kazaljke na satu, tako mi rekla stara babica, valjda u tom smeru creva motaju... uglavnom, pomagalo je. treba pritisnuti, ne prejako, ali onako, da potera malo taj vazduh iz pupe...

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 282
14.4.2010 23:02:03   
mishur
Nama je pomagalo uz espumisan i nosanje preko podlaktice, ali tako da mu ne dodirujem stomak direktno već onako malo sa strane. Još se sećam horora od noći, kada je postojao samo sat i šetkanje po stanu. Malo zamračimo sobu i uz takvo nošenje ne prodje dugo da zaspi.
Ono što vam sada poučena iskustvom mogu obećati : PROĆIĆE user posted image

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 283
15.4.2010 16:37:50   
anajid
Tako je mishure,i ja kazem prococe samo treba izdrzati!user posted image user posted image user posted image Neka su oni nama zivi i zdravi!

(odgovor članu mishur)
Direktna veza do poruke: 284
21.4.2010 12:14:04   
Anoniman
Znaci ja isam sto posto sigurna, ali ako je neko imao ili ima iskustva sa tine, bila bih zahvalna na savetu. Izgleda da moju Sari jos uvek muce povremeni grcici, a ima punih 7 meseci, jer kao da nocu ne spava zbognjih... cim prdne ili se iskaki lakse joj je, a kad joj trljam stomacic smiri se, inace place po celu noc. Sta mislite o tome, jel moze tako kasno jos uvek da budu grcici? Razmisljali smo da odemo kod nekog strucnijeg pedijatr, jer ova nas nije ni za go k...c!!!

(odgovor članu anajid)
  Direktna veza do poruke: 285
21.4.2010 12:34:14   
marince1
Ja ti mogu reci moje iskustvo,sto nikako ne mora da znace da ce biti kod jos nekg tako.
Mi smo dugo mislili da gospodin ima grceve i cudo od cajeva,kapi,termofora i sprobali i nista.
Dok nije skoro odbio hranu.Tad smo otisli pedijatru i konstatovana mu je alergija na kravlje mleko.
ritom nije pio kravlje,nego ad mleko,humanu.
Od kad smo presli na neku hioalergenu Humanu,bogu hvala sredilo se.

Ak ose ne baram Sara josuvek sisa,mozda ti jedes nesto sto njoj smeta,u smislu izaziva joj probleme sa stomacicem.
Ne mora se ''setljivost'' na neke namirnice ispoljavati samo osipima,moza bebu da muci stomak,da se grci,place...kao da ima grceve.

Razmisli,prati sta jedes ti kad nju muci stomacic.
To moze biti neka glupost za koju ti ne bi palo na pamet da smeta tvjoj princezi.
Izmedju ostalog i kravlje mleko.

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 286
21.4.2010 12:46:17   
Anoniman
pa mozda si i u pravu, jer sam skoro malo samo pojela neki pasulj u salati par puta... moze biti da je od toga, pa nikako da joj se to sredi... sad cu paziti onda sta jedem. inace vodim racuna... user posted image

(odgovor članu marince1)
  Direktna veza do poruke: 287
22.4.2010 8:52:20   
micketta
IZVORNA PORUKA: marince

Od kad smo presli na neku hioalergenu Humanu,bogu hvala sredilo se.

jeste, nama su u porodilistu savetovali, a uostalom, i u otpusnoj listi pise, da u slucaju dohrane koristimo iskljucivo Humanu HA 1 (hipo alergent) jer od obicne humane oce deci da se javi ta alergija. user posted image

zna baba

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 288
22.4.2010 9:35:06   
LillyT
Saltam juce kanale i zaustavim se na ne znam ni ja kom (Avala, Fox...) i ima sta i da vidim. Negde na dalekom istoku, zene lece bebam grceve plesom. Kazu da ako beba ima grceve ili joj rastu zubi ili je jednostavno nervozna, ples i muzika pomazu. Scena je bila sledeca. Sve mame imaju kengurke na sebi i djuskaju. Pokrecu i noge i ruke, ne vrte se bas puno i pici muzika. Da li je mozda neko video ovaj prilog, ja nisam gledala od samog pocetka?!? 

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 289
22.4.2010 10:18:10   
usamljena
Ja nisam user posted image ali znam da je moja sva sretna kad plesemo user posted image To je ono raskorak i levo- desno user posted image

Nama kapi nisu pomogle. Ja sam na pamucnu krpicu stavljala ulje, malo zagrejem i na pupu ( prvo stavim jos jednu tanku pamucnu da je ne opece). Onda kad smo napunili mesec kupili smo Nurse Harveys i on nam je malo ublazio ali je prejak. A od svega sto smo pokusali najboljim se pokazala kamilica sa par zrna kima. I dan danas to pije kad ustane i zadovoljni smo

< Poruku je uredio usamljena -- 22.4.2010 10:22:59 >

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 290
22.4.2010 12:54:18   
marince1
IZVORNA PORUKA: Trinny

pa mozda si i u pravu, jer sam skoro malo samo pojela neki pasulj u salati par puta... moze biti da je od toga, pa nikako da joj se to sredi... sad cu paziti onda sta jedem. inace vodim racuna... user posted image

Pa ako si jednom pojela,ne moze biti od toga,moze samo ako stalno nesto jedes.
Naravno da pazis,nisam ni mislila drugacije,nego racunam mzda joj smeta nesto u sta ne sumnjas.

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 291
22.4.2010 14:08:35   
Nena81

IZVORNA PORUKA: LillyT

Saltam juce kanale i zaustavim se na ne znam ni ja kom (Avala, Fox...) i ima sta i da vidim. Negde na dalekom istoku, zene lece bebam grceve plesom. Kazu da ako beba ima grceve ili joj rastu zubi ili je jednostavno nervozna, ples i muzika pomazu. Scena je bila sledeca. Sve mame imaju kengurke na sebi i djuskaju. Pokrecu i noge i ruke, ne vrte se bas puno i pici muzika. Da li je mozda neko video ovaj prilog, ja nisam gledala od samog pocetka?!? 

Iz licnog iskustva mogu da kazem da je ovo 95% tacno.

Sa sinom sam igrala po celi dan uz svakojaku muziku, bilo onu sto ja slusam ili decije pesmice, posto je bio veliki nismo toliko djuskali vise je to bilo ritmicno ljuljanje. Mogu vam reci da srecnijeg deteta nije bilo, za god dana nije mi mozda 2 puta zaplakao. Zubice nismo osetili kada su poceli da rastu, grceve smo imali 3 dana( i to sam ja kriva jela sam zelenu salatu sa lukom), ni jednom jelu nije manisao, za pozeleti.
Mada muzika utice i na mamu, ako slusa ono sto joj prija, odmah je bolje raspolozena, a to bebe jos kako oseti.

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 292
22.4.2010 14:13:53   
Nena81

IZVORNA PORUKA: Trinny

Znaci ja isam sto posto sigurna, ali ako je neko imao ili ima iskustva sa tine, bila bih zahvalna na savetu. Izgleda da moju Sari jos uvek muce povremeni grcici, a ima punih 7 meseci, jer kao da nocu ne spava zbognjih... cim prdne ili se iskaki lakse joj je, a kad joj trljam stomacic smiri se, inace place po celu noc. Sta mislite o tome, jel moze tako kasno jos uvek da budu grcici? Razmisljali smo da odemo kod nekog strucnijeg pedijatr, jer ova nas nije ni za go k...c!!!

Trinny jesi li mozda povezala taj problem sa nekom odredjenom hranom koju je ona pojela taj dan? Mozda na to jos i ti nesto ako si jela preko mleka je preslo, malecka onda ima problem sa stomacicem.
Da nije halapljiva kad jede / siki,mozda joj se samo napuni stomak vazduhom ?
Jel podriguje redovno ?

U koji DZ idete ?
Ja jedino mogu od srca da preporucim naseg pedijatra stvarno je zena strucnjak, ima iskustva. Cisto jos jedno misljenje da cujete.

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 293
28.4.2010 9:24:06   
Anck Su Nmaun
Juce citam u novinama kako  spreciti grceve ili bar smanjiti, da majka pored ostalog ne sme da  uzima mleko i mlecne proizvode user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 294
28.4.2010 10:47:59   
LillyT
Neno, a da li si stavljala sina u neku nosiljku? Ja imam problem sa karpalnim kanalom vec godinama, pa me boli ruka kada je duze nosim. Inace, ja sam probala da djuskam, stvarno se umiri. Nije losa ta terapija, taman malo kondicije da steknem.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 295
28.4.2010 12:46:45   
aleksandraz
Prva beba nije imala grceve a jela sam i od ono zabranjeno kupus grav.... ali sada sa vtoro se jave od vreme na vreme i koristim BEKUTAN caj i mislim da pomaze.na bazi anasona je i od kada ga koristimo mislim da polesno gi isvrla gasovite.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 296
30.4.2010 15:14:16   
Unica
i mi smo probali djuskanje tj, neko njihanje levo desno jer moje dete ne voli preterano drmusanje i odmah se umiri. to i fen i milina. ne pomaze 100% ali u vecini slucajeva da. i cim se umiri ja joj kazem "bravo" (nesto sam umislila da pocinje da shvata da je "bravo" nesto lepo pa ce joj sve to biti manje dramaticno). isto to radim i kad treba da kaki jer ona urla na sav glas dok se ne iskaki ali vec ume da se nasmeje kad napuni pelenu a posebno kad peremo guzu-omiljni deo user posted image

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

(odgovor članu aleksandraz)
Direktna veza do poruke: 297
30.4.2010 15:39:53   
Anoniman
ja za sada nemam neke muke sa grcevima ali juce je imala kratko i ja sam ukljucila muziku i igrala i odmah se umirila..kao da se zbunila user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Unica)
  Direktna veza do poruke: 298
2.5.2010 10:30:02   
maslinica
da vas pitam, da li je moguce da beba od 10, 11 dana vec ima grcice? eno ga sav se grci u krevecu, jos se ne budi, ali mu je bolan izraz lica. kad sam pitala neki dan patronaznu, rekla je da cemo o tome razgovarati za 15 dana..a ja mislim da su vec krenuli.
hranim ga iskljucivo svojim mlekom i strogo se pridzavam ishrane....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 299
2.5.2010 10:52:31   
gagana83
Moguce je,u tom periodu uglavnom i pocinju,nama su tad poceli...

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu maslinica)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here