Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 14.4.2010 23:03:20
|
|
|
|
jance
|
ups, da izvinjavam se TSH................................ 2.35 ref 0.35-4.94 T4.................................. 76 ref 60-160 T3.................................. 1.8 ref 1.0-2.7 FSH ............................... 6,0 ref 2.5-10.2 LH .................................. 1,9 ref 2.0-12.5 PROLAKTIN...................... 11,2 ref 3.0-30.0 ESTRADIOL..................... 29,8 ref 18.9-246.7 PROGESTERON ............... 4,8 ref <0.48-4.4 TESTOSTERON ................. 1,2 ref 0.5-2.6 i naravno HCG+beta.......... <0,10 do 3.0
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 14.4.2010 23:06:31
|
|
|
|
cipiripi
|
ti imas blagi PCOS?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 14.4.2010 23:08:51
|
|
|
|
cipiripi
|
i da li si bila ne nekoj stimulaciji prosli mesec?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 14.4.2010 23:09:51
|
|
|
|
jance
|
nije mi dijagnostikovana, ali sam pre godinu dana operisala endometriozu (ako to ima veze sa time) a dr je na poslednjem UZ rekao da je levi jajnik blago policistican ..jel moji hormoni ukazuju na PCOS?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 14.4.2010 23:11:22
|
|
|
|
cipiripi
|
moja greska... kada je LH veci dva i vise puta, sumnja se na PCOS, a ako je FSH veci duplo i vise od LH, onda se sumnja na smanjenu rezervu jajnika...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 14.4.2010 23:12:32
|
|
|
|
cipiripi
|
mozda bi trebala da uradis joj inbin b i AMH hormon.. oni to pokazuju... tebi su u principu u granicama normale...ali veci FSH od LH ukazuje uglavnom na ovo..
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 14.4.2010 23:16:51
|
|
|
|
jance
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi moja greska... kada je LH veci dva i vise puta, sumnja se na PCOS, a ako je FSH veci duplo i vise od LH, onda se sumnja na smanjenu rezervu jajnika... da to vec vise ima smisla po tome sto mi dr naprica kod poslednjeg UZ..spomenuo je i da je levi (operisani)jajnik blago policistican ali glavni problem su i bili ovulacija i moji folikuli dragi... hvala cipi doktorice nasa
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 14.4.2010 23:21:14
|
|
|
|
cipiripi
|
nema na cemu...i opet imam gresku ... ne "inbin b" nego inhibin b neznam koji mi je djavo
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 9:20:42
|
|
|
|
nolinica
|
Cipi, treba mi savet! Ukoliko opet dobijem, i pored toga što su mi folikuli bili super i sve ostalo ok, hoću da idem na detaljnije preglede. Ti si mi rekla da su tebe svi koštali oko 1000e. Toliko nisam u mogućnosti da dam, ali volela bi da mi kažeš kojiim prioritetom da pretrage radim? Do sad sam radila onih 5 osnovnih hormona, mm spermogram i to je sve. Ne mogu više da čekam da se desi, ako nisam mirna da li je sve ok, mada je sve više mislim da je meni problem u glavi. Ovo mi je drugi mesec da sam na klomifenima i za sad ok reagujem. Hvala,
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 13:23:01
|
|
|
|
cipiripi
|
ono sto se od "onih mojih silnih analiza" prvo radi su antikardiolipinska antitela (ACA),lupus, beta2GPI, AMH i inhibin b. sad sam izraculana...to je oko 150e... to je ono osnovno i za pocetak...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 13:34:52
|
|
|
|
nolinica
|
Hvala mnogo, to mi je ok, samo ću proveriti gde mogu raditi i kada se radi!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 13:37:23
|
|
|
|
nolinica
|
Izvini opet ja. Da li si ih nosila na tumačenje ili sama iz rezultata vidiš da li je ok?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 13:50:29
|
|
|
|
breskvicaa
|
Caos drage moje kao sto vidite nova sam na forumu i imam hormonalni poremecaj i tako da nemam i ovulaciju koristila sam Cyclo-Progynovu a sad koristim PMS Free vec mjesec dana sa ovim se borim vec 10-godina a za bebu se borimo 5-godina sve moguce sto postoji ja sam probala ali mi nije uspijelo i ne predajem se tako lako Hormoni su mi puno poviseni
< Poruku je uredio breskvicaa -- 15.4.2010 13:53:06 >
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 13:53:47
|
|
|
|
nolinica
|
Dobro došla Breskvice! Ne posustaj, i držim ti palčeve da rešiš probleme!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 13:55:13
|
|
|
|
breskvicaa
|
Pa neplacam pretrage jedino lijekove u drzavnoj bolnici ne ocekujem mnogo a i kod privatnika tj. kod dr kod kojeg sam se lijecila je pokusao sve tako da mi je predlozio transplataciju jane celije
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 14:00:02
|
|
|
|
breskvicaa
|
A izvini
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 17:15:52
|
|
|
|
cipiripi
|
Nolinice..odakle si ? Ja sam svoje rez sama tumacila jer postoje ref vrednosti, odmah mozes da vidis da li je nesto ok ili ne...pa sam zakazala kod dr jer nije bilo ok...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 18:41:07
|
|
|
|
nolinica
|
Cipi, zvala sam da pitam za cene, ali kod prva tri su me pitali koji tačno jel imaju dve vrste analize kod istih. Ja nemam pojma, dal obe, koju...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 19:03:55
|
|
|
|
cipiripi
|
koji glupaci nisam ti to napisala jer se podrazumeva da laborant to zna.. to su ti u svakoj od te tri oznake IGG-koja oznacava sa si imala ranije susret sa tim antitelima, i IGM-koja oznacava da sad imas kontakt sa tim antitelima... ja sam ti racunala svaku nalalizu po tom principu..acax2, betax2.. ti to je ovde u bg oko 150e
< Poruku je uredio cipiripi -- 15.4.2010 19:04:24 >
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 19:21:51
|
|
|
|
nolinica
|
Hvala.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 19:23:52
|
|
|
|
cipiripi
|
nema na cemu zovi ih sad opet
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 22:29:44
|
|
|
|
diamond
|
kakva je to sekretorna faza?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?