Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.3.2010 14:05:00
|
|
|
|
dacca
|
Iva, ja sam iz Crne Gore
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.3.2010 14:05:00
|
|
|
|
nikole
|
Uh sad mi je lakse zato sto ja imam bolne menzise toliko bolne da padam u nesvest. Jos samo da imam prohodne kanale....
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.3.2010 14:06:03
|
|
|
|
dacca
|
Nikole, jesi li radila neke analize?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.3.2010 14:08:51
|
|
|
|
nikole
|
ona radi na GAK u to je klinika naspram Urgentnog centra.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.3.2010 14:11:37
|
|
|
|
nikole
|
Ma radila sam preglede klasika. Jer samo godinu dana bili u zabludi zbog doktora koji nam je uzimao pare. Nisam znala sta trebam da radim. E sad kad smo nasli ovu doktorku idemo iz pocetka. Za neki dan radim cervikalni i vaginalni bris.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.3.2010 14:14:43
|
|
|
|
Iva979
|
IZVORNA PORUKA: nikole ona radi na GAK u to je klinika naspram Urgentnog centra. E onda ne znam, vidi ovu temu od pocetka, mozda je neko tamo radio.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.3.2010 14:17:55
|
|
|
|
nikole
|
hvala u svakom slucaju..videcu. Ma u stvari ono sto me ceka ne mogu da promenim tako da sta je tu je.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.3.2010 14:23:13
|
|
|
|
bebironcic
|
IZVORNA PORUKA: Iva979 Ako ti zakaze u Narodnog fronta, dobices totalnu anesteziju i bices 3 dana u bolnici, ako budes u Visegradskoj, nema anestezije, dodjes ujutru i des kuci oko 14h Ja sam radila u Narodnom frontu bez anestezije i odmah nakon pregleda kada je dr pogledao snimke pustili me kuci,negde oko podneva.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.3.2010 14:32:40
|
|
|
|
Iva979
|
Izgleda da je od doktora do doktora jer su meni onako objasnili.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.3.2010 14:46:47
|
|
|
|
sunčica
|
IZVORNA PORUKA: dacca Iva, ja sam iz Crne Gore i ja sam
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.3.2010 15:08:41
|
|
|
|
liliana
|
Ja sam HSG radila ovde kod mene bez anestezije, i tek kada sam pre 2 god bila u Frontu, čula sam da se u Beogradu on radi pod totalnom anestezijom. Žene koje su bile sa mnom u sobi su me "belo" gledale kada sam im rekla da se to kod nas radi bez anestezije. U Frontu su istog dana ili sutradan po odrađenom HSG-u išle kuči.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.3.2010 15:13:31
|
|
|
|
kleopatra*
|
I ja sam radila HSG u Visegradskoj bez anestezije i nakon 45 min. su me pustili kuci jer sam super podnela,nista osetila nisam ali bukvalno nista.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 7.3.2010 0:32:54
|
|
|
|
Alexis79
|
IZVORNA PORUKA: nikole Ma radila sam preglede klasika. Jer samo godinu dana bili u zabludi zbog doktora koji nam je uzimao pare. Nisam znala sta trebam da radim. E sad kad smo nasli ovu doktorku idemo iz pocetka. Za neki dan radim cervikalni i vaginalni bris. Jel sve to radis u Kg-u ili Bg-u ? Posto i ja imam lose iskustvom sa jednim privatnim ginekologom u Kg-u.Samo ga pare interesuju. Gde ces da radis HSG ?
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.3.2010 10:39:33
|
|
|
|
Michaela
|
Ćao, ja treba da radim hsg u bolnici u Pančevu, dali imate iskustva kako rade i koliko se ostaje u bolnici?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.3.2010 10:26:39
|
|
|
|
kaca82
|
Drage cure,evo i mene,da Vas pozdravim.Posle dve godine trudjenja,nema nista od trudnoce,tako da smo uradili sve potrebne analize(detaljne) i posto dr nije nasao razlog zbog kog nema bebe,preporucio je laparoskopiju.Inace,dr je iz Krusevca,privatno radi,a preporucio mi je da radim to u BG.Inace,ja ne zivim u Srbiji,pa bih zato morala doci dole.A sta mislite,zar se prvo ne radi HSG ili?Nemam iskustva,a i malo znam o svemu ovome,pa Vas zato molim za savet.Da poslusam dr ili ima nekog iz Krusevca ko bi mi mogao reci radi mi se HSG dole u KS?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 14.3.2010 17:41:19
|
|
|
|
ksenija81
|
IZVORNA PORUKA: kaca82 Drage cure,evo i mene,da Vas pozdravim.Posle dve godine trudjenja,nema nista od trudnoce,tako da smo uradili sve potrebne analize(detaljne) i posto dr nije nasao razlog zbog kog nema bebe,preporucio je laparoskopiju.Inace,dr je iz Krusevca,privatno radi,a preporucio mi je da radim to u BG.Inace,ja ne zivim u Srbiji,pa bih zato morala doci dole.A sta mislite,zar se prvo ne radi HSG ili?Nemam iskustva,a i malo znam o svemu ovome,pa Vas zato molim za savet.Da poslusam dr ili ima nekog iz Krusevca ko bi mi mogao reci radi mi se HSG dole u KS? Iskreno, mislim da se prvo radi hsg ali je doktor mozda hteo da izbegne da te dva puta muci, posto se i laparoskopijom utvrdjuje prohodnost i ako ima nekih smetnji odmah se otklanjaju. Pitaj ga zasto to ti je najbolje.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.3.2010 11:41:23
|
|
|
|
kaca82
|
Radi li se HSG bas 8-mi dan od prvog dana ciklusa ili moze i kasnije?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.3.2010 11:44:54
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: kaca82 Radi li se HSG bas 8-mi dan od prvog dana ciklusa ili moze i kasnije? Kaca, HSG mora da se uradi izmedju 8 i 11dc. Ja sam ga radila 9dc.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.3.2010 12:22:51
|
|
|
|
kaca82
|
A kada moram uraditi sve nalaze?Pre ciklusa?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.3.2010 14:04:31
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: kaca82 A kada moram uraditi sve nalaze?Pre ciklusa? Da, tako mora! Pre ciklusa sve - i krv (sedimentacija i leukociti) i svi brisevi koji su ti potrebni, jer posle u tom ciklusu neces imati vremena da radis sve to i plus da cekas rezultate!
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.3.2010 15:08:53
|
|
|
|
kaca82
|
Hvala Veco.Nego,mogu li ja dati sve te nalaze npr.7-og dana ciklusa,a na HSG ici 11-og dana?Jel analize brisa stizu brzo,u priv laboratoriji?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.3.2010 19:12:34
|
|
|
|
drjole
|
IZVORNA PORUKA: Veca77 Drage moje, ja sam juce bila na HSGu u Visegradskoj! Naravno, znate da oni to tamo rade bez anestezije!!! Obzirom da je moj prag bola visok i da u kuci nemam ni jedan lek protiv bolova, mislila sam da cu bez problema proci tu intervencijicu!!! I tako je i bilo! Zahvaljujuci STRUCNOM, LJUBAZNOM I TOPLOM osoblju, ja sam bila dovoljno opustena da me ne boli toliko!! Bolelo me je samo prvih 30 sekundi dok su namestali cevcicu (da ne kazem gurali i dzarali po mojim kanalima ), ali posle toga ama bas nista! I pitala sam doktora "jel'' sad ovo treba da me boli?" a on pita "pa jel'' vas boli?"; a ja kazem "ne" a on ce "to je dobar znak"! Jajovodi su mi prohodni i jako sam srecna zbog toga!!! Da se razumemo, osecaj jeste malo neprijatan, jer lezite na drvenom stolu (nema duseka), osecate se kao u filmu kada se budite iz kome posle nekog vremena (5-6 glava oko vas i svi vas bodre i pricaju kako ce sve biti ok) - cak me je jedan mladi medicinski brat (mislim da se zove Jovan) gladio po kosi nekoliko puta da me valjda "utesi" a ja sve vreme procam "ma meni je dobro!" Posle vam suvom vatom ciste taj kontrast (kao tuferom ga upijaju) i to je isto malo neprijatno jer je ta vata suva! Babica Zorica me je naknadno odusevila - do rendgen sobe me je vodila za ruku (iako som joj nekoliko puta rekla da se ne bojim), a ona "ti si moje dete i sva moja deca moraju lepo da prodju ovo"! Kakva carica! Dala mi je neke savete (koje ovog meseca necu moci da iskoristim ), ali dobro!! Rekla mi je da vec veceras mozemo da mutimo, da posle drzim noge gore pola sata, a svakog dana da pijem caj (kombinacija zalfije i macine trave) makar 1 solju dnevno!!! Nadam se da sam vam nesto pomogla! Samo pitajte ako ima jos nejasnoca!!! Drago mi je da sam uspeo makar malo da Vam olaksam boravak na nasem rentgenu kao i da ucinim da lakse prodjete samu intervenciju! Zaista se uvek iskreno trudim da kako-tako olaksam pacijentima. Ovakvi tekstovi meni licno daju veliki motivaciju i snagu da i dalje mazim i pazim nase drage pacijente! Veliki pozdrav i zelim da Vam barem jedno bebce zaguce do kraja godine! Visi radioloski tehnicar Jovan
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.3.2010 19:13:22
|
|
|
|
drjole
|
IZVORNA PORUKA: Veca77 Drage moje, ja sam juce bila na HSGu u Visegradskoj! Naravno, znate da oni to tamo rade bez anestezije!!! Obzirom da je moj prag bola visok i da u kuci nemam ni jedan lek protiv bolova, mislila sam da cu bez problema proci tu intervencijicu!!! I tako je i bilo! Zahvaljujuci STRUCNOM, LJUBAZNOM I TOPLOM osoblju, ja sam bila dovoljno opustena da me ne boli toliko!! Bolelo me je samo prvih 30 sekundi dok su namestali cevcicu (da ne kazem gurali i dzarali po mojim kanalima ), ali posle toga ama bas nista! I pitala sam doktora "jel'' sad ovo treba da me boli?" a on pita "pa jel'' vas boli?"; a ja kazem "ne" a on ce "to je dobar znak"! Jajovodi su mi prohodni i jako sam srecna zbog toga!!! Da se razumemo, osecaj jeste malo neprijatan, jer lezite na drvenom stolu (nema duseka), osecate se kao u filmu kada se budite iz kome posle nekog vremena (5-6 glava oko vas i svi vas bodre i pricaju kako ce sve biti ok) - cak me je jedan mladi medicinski brat (mislim da se zove Jovan) gladio po kosi nekoliko puta da me valjda "utesi" a ja sve vreme procam "ma meni je dobro!" Posle vam suvom vatom ciste taj kontrast (kao tuferom ga upijaju) i to je isto malo neprijatno jer je ta vata suva! Babica Zorica me je naknadno odusevila - do rendgen sobe me je vodila za ruku (iako som joj nekoliko puta rekla da se ne bojim), a ona "ti si moje dete i sva moja deca moraju lepo da prodju ovo"! Kakva carica! Dala mi je neke savete (koje ovog meseca necu moci da iskoristim ), ali dobro!! Rekla mi je da vec veceras mozemo da mutimo, da posle drzim noge gore pola sata, a svakog dana da pijem caj (kombinacija zalfije i macine trave) makar 1 solju dnevno!!! Nadam se da sam vam nesto pomogla! Samo pitajte ako ima jos nejasnoca!!! Drago mi je da sam uspeo makar malo da Vam olaksam boravak na nasem rentgenu kao i da ucinim da lakse prodjete samu intervenciju! Zaista se uvek iskreno trudim da kako-tako olaksam pacijentima. Ovakvi tekstovi meni licno daju veliki motivaciju i snagu da i dalje mazim i pazim nase drage pacijente! Veliki pozdrav i zelim da Vam barem jedno bebce zaguce do kraja godine! Visi radioloski tehnicar Jovan
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.3.2010 19:21:50
|
|
|
|
drjole
|
IZVORNA PORUKA: Veca77 IZVORNA PORUKA: banini bravo za osoblje veco...viš'' da još ima dobrih ljudi Ma opaljeni su kao struja!!! Kako se oni tamo zaj.....! Kakav dobar humor imaju!!! Dr uopste nije bio ozbiljan i rezervisan! On mi je prvi prisao kao "ej teacherka! dobar dan!" i odmah krenuo na engleskom!!! Ma strasno!!! Nisam mogla da verujem!!! Danas idem po otpusnu listu i svima cu da kupim po cokoladu (samo jos treba da izbrojim koliko ih je to bilo oko moje glave )!!! Uspeli smo da vas opustimo, zar ne? Dr Pavlovic je umetnik za to! I hvala Vam za cokoladu, nisam stigao da Vam se zahvalim! :)
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.3.2010 20:00:58
|
|
|
|
pepino
|
Vidite vi to zenice,poceli su vam se doktori i ovde javljati,lijepo bome.... A i sumljivo Naravno salim se malo,pozdrav za doktore,drago mi je da u ovakvim vremenima postoje i takvi,to je danas prava rijetkost!!!!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?