magnolija
|
Evo sta je meni trebalo # Spavaćica (duboki V izrez, zbog dojenja) # Papuče (najbolje one za plažu) # Peškir # Mrežaste gaćice - ovoga ponesite sto vise, odlicna stvar # Mrežasti ulošci # Pribor za ličnu higijenu # Bade mantil - nije mi trebao, pretoplo je u bolnici # Multimam krema (protiv ragada) - ovo sam kupila tek kad sam izasla iz porodilista, namazala nekoliko puta i prestala jer mi malisa nije pravio probleme # Pampers New Born pelene - Jkoristila sam keca dve nedelje pa presla na dvojku # Benkica # Krvna grupa # HBS antigen # Koprokultura # Ultrazvuk, poslednji # Urinokultura Nista od ovoga nisam imala jer sam se porodila pre termina, jedino sam imala krvnu grupu Završetak kampovanja # Pampers New Born pelena # Tetra pelena # Švedska pelena # Benkica # Zeka (odelce) # Kapica # Ćebence ili dunjica # Nosiljka za iznošenje bebe - izneli smo ga u dzaku Veliki povratak # Tetra pelene, 30 kom - ovoga imam na izvoz, 50 komada # Švedske pelene, 10 kom - 15 kom mi je sasvim dovoljno, 10 bi mi bilo malo # Benkica, 5 kom # Čarapice # Bodi, 5 kom # Zeke, nekoliko komada # Peškir za kupanje sa kapuljačom, 2 kom # Kapice, 3 kom # Četka za kosu # Sapun ili kupka (Chicco, Jonhson, Nivea, Merima) # Vlažne maramice, brdo (može i dva) - moze i tri # Pampers, newborn # Makazice za nokte (sa tupim vrhom) # Štapići za uši i to oni sa proširenjem # Kadica za kupanje # Kupko, frotirski # Pavlovićeva mast # Ćebence i posteljina # Zinkova mast, Chicco - ne koristim # Termometar za kadicu - ne koristim # krevetić na točkiće # Voda za bebu (Milupa, Rosa) - prokuvavam mu cesmovacu # Plantex čaj protiv grčeva # Milupa čaj sa moračem - ? # AD kapi vodeni rastvor # Espumisan kapi protiv grčeva U slučaju da mleko još uvek nije krenulo u zadovoljavajućim količinama, kao dopunu možete koristiti neku od formula: # Milupa Comformil (odlično, jer je protiv grčeva) # Bebelac 1 (daje se u bolnicama) Ne koristim, jer iskljucivo dojim Što se mame tiče dojenju može pomoći: # Boza (bioshop) - ne koristim # Bezalkoholno pivo - popijem ponekad casu alkoholnog # Avent pumpa - e, ovo je korisna stvar Ako ste se porodili uz epiziotomiju trebaće vam: # AcidiBorici # Rivanol # Fibrolan mast # Mrežasti ulošci - za ranu sam koristila samo ovo i enbecin sprej, rivanol nisam nasla u apoteci Plus za bebu # Sterilizator (Giordano) - prokuvavam u obicnoj vodi # Kolica (Inglesina Zippi) - jedva cekamo lepse vreme da ih koristimo # Sedište za auto - imamo ali za sada slabo koristimo # Ljuljaška za uspavljivanje - nemam
|