Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 12:39:27
|
|
|
|
Suncicabg
|
Ja pijem folnu po jednu dnevno
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 12:41:50
|
|
|
|
Mimče
|
Kazu da je najbolje da se folna pije čim počneš da planiraš bebca zato što organizam neme dovoljne zalihe tog b vitamina a najbitniji je u prvih 12 dana trudnoće kad i većina žena ni ne zna da je trudna . Zato ti i lični doktor kaže bar moj da počneš da ga piješ bar mesec dva ranije .
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 12:43:36
|
|
|
|
Mimče
|
Ej srecice pre se pilo po dve sada su novom standardizacijom za trudnice rešili da je dovoljna količina 4mg ili 400 mikrograma što ima ona folna kiselina nova, a ja sam pila Folnak on je od 5mg i idalje ga pijem jer sam ga kupila u zalihama;)
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 12:44:46
|
|
|
|
Lilly*
|
Ja imam Folnak, i na njemu piše 4mg
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 12:45:12
|
|
|
|
Dudu25
|
IZVORNA PORUKA: Maza82 Jeste vi pile kapsule PRGNESIKER (ne znam kako se piše na engleskom ) nemojte mi se smijati, ja samo to pila 2 mjeseca i super su.. Mazo ja neznam za ove tablete,mozda ostale djevojke ce znati
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 12:47:30
|
|
|
|
Lilly*
|
Joj, sorry Mimče, sada nađoh papir od Folnaka, jete 5 mg
< Poruku je uredio Lilly RR -- 17.12.2009 12:50:47 >
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 12:49:51
|
|
|
|
Mimče
|
možda je to neki noviji ja sam ovaj uzela pre 5 meseci kazem pravila zalihe neko mi reko teško se nalazi
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 12:50:26
|
|
|
|
Lilly*
|
Verovatno se piše Pregnancycare, i to su tbl. tipa Mamavit ili Prenatal, i sadrže komlex vitamina namenjen trudnicama, ženama koje planiraju trudnoću i dojiljama
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 12:51:28
|
|
|
|
Maza82
|
E jeste Lili, to su te, njih sam pila.
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 12:52:19
|
|
|
|
cajnice
|
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 12:53:51
|
|
|
|
Mimče
|
mazo ima na netu preko googla ako su ove zovu se "Pregnacare" i piše "Prenatalna ishrana nije samo folna kiselina,već su i kombinacija komponenata u pregnacare kapsulama veoma važan dodatak ishrani trudnice. "
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 12:55:53
|
|
|
|
Lilly*
|
Cajnice, dobro nam došla Reci nam nešto o sebi Imaš i temu Da se malo upoznamo
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 12:56:35
|
|
|
|
Suncicabg
|
Mimce dobicu po prstima, ali moram da ti kazem da ti je ticker diiiiiiiivan!
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 13:11:49
|
|
|
|
cajnice
|
Pa ovako tek sam postala clan. Pa sam iz radoznalosti registrovala na ovaj sajt. Sta da kazem nego da sam tek ostala u dr. stanju. Imam vec 2 djece sina 8 god. i kćerku 6 god
< Poruku je uredio Lilly RR -- 17.12.2009 13:16:08 >
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 13:18:57
|
|
|
|
Lilly*
|
Cajnice, možeš se prijaviti na Spisak trudnica KLIK i na Spisak mama KLIK I molim te ubuduće piši malim slovima
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 13:29:04
|
|
|
|
cajnice
|
Naravno i nezamjerite nova sam!
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 10.1.2010 10:37:52
|
|
|
|
Anoniman
|
...razmišljam ovih dana da počnem sa uzimanjem Folne kiseline, s obzirom da planiramo na proleće da radimo na bebi. ..Čitam ovde, dosta vas je par meseci pre trudnoće pilo Folnak.. i zanima me (neko svežije iskustvo) da li je zaista preporučljivo... Meni je iskreno logičnije pre trudnoće, ali mnogi lekari je preporučuje tek onda kada se dođe na prvi pregled (koja to nedelja već bude...) i kako Mod kaže... pijte, ne može da škodi..? ....možda je bolje da pitam lekara za savet, ali evo ako neko ima nešto da doda.....?
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 10.1.2010 10:39:31
|
|
|
|
Anoniman
|
.. postoji li nešto sa čime Folnak ne sme da se kombinuje..?
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 10.1.2010 10:39:55
|
|
|
|
Anoniman
|
Ako ces pitati naseg zajednickog lekara , odmah cu ti reci da je on za pijenje folnaka, tri meseca pre trudnoce, i tokom cele trudnoce edit: i da postoji, ja za to ne znam i kombinovala sam ga sa svim i svacim
< Poruku je uredio Nedja -- 10.1.2010 10:40:47 >
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 10.1.2010 10:45:12
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Nedja Ako ces pitati naseg zajednickog lekara , odmah cu ti reci da je on za pijenje folnaka, tri meseca pre trudnoce, i tokom cele trudnoce edit: i da postoji, ja za to ne znam i kombinovala sam ga sa svim i svacim e baš tog ...... znači da ne maltretiram čoveka bzv.... ma pijem onaj Turbo Šlank... još neko vreme, pa se pitam ima li nešto loše u tome kada krenem sa Folnak-om? hahhahahahhaha zamisli to da ga pitam..... - - ...ću počnem da se kljukam....pila sam ga prošli put od momenta kada sam saznala da sam , ali tada sam slučajno (po meni nema slučajno! pa kad legneš, nema slučajno... ) Sad bi da krenem ... taman do proleća.... hvala draga...
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 10.1.2010 10:46:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Nema na cemu, ti za svaki slucaj pitaj u apoteci kad budes kupovala, oni ce znati sto posto da ti kazu
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 10.1.2010 10:51:38
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 10.1.2010 11:08:09
|
|
|
|
bebuska
|
Ja dok sam pokusavala prirodno da zatrudnim pila sam Foliron (kombinacija folne kiseline i zeljeza). Pise da se moze koristiti 3 mjeseca pre zaceca al je meni dr. rekla da mogu slobodno da pijem i 6 mjeseci pa onda da napravim pauzicu a u slucaju da ostanem trudna da nastavim da ga pijem i u trudnoci. Medjutim kako nisam ostajala trudna pravila sam pauzu posle 6 mjeseci, u medjuvremenu sam otisla na VTO i tad su mi rekli da pijem folnu kiselinu Tako da sad jos uvijek pijem samo folnu kiselinu. A da, pitala sam i dr. gdje sam radila VTO mozel se pit foliron umjesto samo folne kiseline i rekli su mi da je to jos bolje. Tako da pij folnu moze samo pomoc.
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 10.1.2010 11:13:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Bebuška, draga, hvala ti ! A da me ne ukrupni pre vremena? mislim, da ne zatrudnim pre proleća... (ne koristimo zaštitu ali pazimo..ako me kapitaš? )
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 10.1.2010 11:17:43
|
|
|
|
bebuska
|
Ne shvatam, mislis da se sa folnom lakse zatrudni? To nema veze sa plodnoscu samo ti priprema organizam da spremno doceka bebicu, ako si na to mislila.
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?