Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 10.10.2009 19:59:13
|
|
|
|
viking
|
Shishice, slažem se sa mišljenjem da je sreća zbog bebe mnogo jača od tuge za dedom, i ne mislim da će se svi rastužiti kada vide tvoje dete zbog uspomene na njega. Što se običaja i verovanja tiče, ja na to ne dajem ni pet para. Nema tu generalizacije, svaka porodica je za sebe, nekome to zaista znači, neko to radi pod prisitkom i zbog okoline, u nekim porodicama (naročito kraljeviskim :) je običaj da se imena prenose da dede na unuka... Moj ti je savet da uradiš onako kako želiš i kako misliš da je za tvoju porodicu najbolje. Ako tebi nije bitno, tj. ako ti sama nemaš ime za koje si se zalepila, a znaš koliko bi ovo značilo tvom mužu, pa furaj... U bliskoj okolini imam dva "slučaja" da su dečaci dobili me po dedama (jedan deda je pokojan, a drugi je i dalje živ), i veruj mi da ni jednom ni drugom detetu ništa ne fali.
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 10.10.2009 20:09:01
|
|
|
|
melania
|
Ja sam jos trudilica nazalost,a imena koja mi se dopadaju su za decaka Vuk,za devojcicu MIA.
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 10.10.2009 20:47:58
|
|
|
|
Shishica
|
Pa odavno smo se odlucili da bude Aleksa, ali sad eto bio bi Nebojsa.. A meni se mnogo svidja ime koje smo prvo odabrali..iz ljubavi.. A ovo drugo mi je nekako iz tuge i asocira me na tugu.. Hvala vam sto me hrabrite :) Ja o tome vec mislim, ali ne znamo jos sta ce biti Mozda bude i Ema ljubi je mama ima da se cerupamo..ona bik, ja bik.. Sa muskim bikovima sam super (MM je bik kao ja i drugari najbolji bili su bikovi), ali sa zenskim...uh..
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 13.10.2009 13:33:38
|
|
|
|
Lisica
|
MM i ja cekamo seku sva imena koja su meni lepa su mi vec u porodici - Magdalena,Natalija,Ema,Renata,Klara- a ne zelimo da dajemo ime po rodjacima ,pa sam rekla muzu da joj da ime i on je to i uradio zvace se Olga
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 13.10.2009 13:40:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Olga. Baš je lepo.
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 13.10.2009 13:41:41
|
|
|
|
Modessty
|
nama je Olga jedna od opcija ako bude devojčica
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 13.10.2009 16:15:47
|
|
|
|
pips
|
Cao cure! Ja i moj dragi smo mesecima (ali bukvalno) raspravljali o imenima i nikako nismo mogli da se slozimo. Konacno smo pronasli jedno koje nam se mnogo svidja, a sto je meni jako bitno ne poznajem nikog ko se tako zove, tako da me ni na koga ne asocira a i slaze nam se sa prezimenom. Ime naseg malise ce biti Dorian.
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 7.11.2009 1:51:25
|
|
|
|
Mašnica
|
IZVORNA PORUKA: Shishica Pa odavno smo se odlucili da bude Aleksa, ali sad eto bio bi Nebojsa.. A meni se mnogo svidja ime koje smo prvo odabrali..iz ljubavi.. A ovo drugo mi je nekako iz tuge i asocira me na tugu.. Hvala vam sto me hrabrite :) Ja o tome vec mislim, ali ne znamo jos sta ce biti Mozda bude i Ema ljubi je mama ima da se cerupamo..ona bik, ja bik.. Sa muskim bikovima sam super (MM je bik kao ja i drugari najbolji bili su bikovi), ali sa zenskim...uh.. SHISHICE, i moja beba će najvjerovatnije biti bik, a i ja sam bik. Nekako mi je drago zbog toga, za bikove mislim da su najmiroljubiviji znak. Ako bude dječak, ja sam odabrala ime Nikša, samo se još niko nije složio Ako bude cura, u opticaju mi je- Darija.
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 7.11.2009 19:13:19
|
|
|
|
Verus
|
Helena (eugi hvala na pomoci) i David (jos nemam Miljanin blagoslov ), ova su nam lepa, a i ne znamo nikoga ko "nosi" ova imena. Ja maaaalo vucem i navijam za Helenu.
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 7.11.2009 21:30:23
|
|
|
|
Lisica
|
IZVORNA PORUKA: Mašnica SHISHICE, i moja beba će najvjerovatnije biti bik, a i ja sam bik. Nekako mi je drago zbog toga, za bikove mislim da su najmiroljubiviji znak. Ako bude dječak, ja sam odabrala ime Nikša, samo se još niko nije složio Ako bude cura, u opticaju mi je- Darija. pa ja sam bik u podznaku i znam jako puno bikova bikovi su mirni ali ne i miroljubivi tvrdoglavi su,teraju svoje ali to rade stalozeno a evo ja se slazem sa imenom Niksa
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 7.11.2009 21:46:10
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Shishica Pa odavno smo se odlucili da bude Aleksa, ali sad eto bio bi Nebojsa.. A meni se mnogo svidja ime koje smo prvo odabrali..iz ljubavi.. A ovo drugo mi je nekako iz tuge i asocira me na tugu.. Hvala vam sto me hrabrite :) Ja o tome vec mislim, ali ne znamo jos sta ce biti Mozda bude i Ema ljubi je mama ima da se cerupamo..ona bik, ja bik.. Sa muskim bikovima sam super (MM je bik kao ja i drugari najbolji bili su bikovi), ali sa zenskim...uh.. Shishice, ja sam tek sad videla ovo, moj sin se zove Nebojsa po mom pokojnom stricu. Kad je umro, godinu dana pre nego sto sam ostala trudna, odlucila sam da cu nazvati dete po njemu, i kad sam saznala da sam trudna zamolila sam mm da mi ispostuje to jer mi je mnogo znacilo. Rekla sam mu da, ako bude devojcica, moze da je nazove i Asfaltina, samo da, ako je decak, nosi to ime koje mi toliko znaci u zivotu. Pristao je odmah. Osecam ponos u glasu moje rodbine kad izgovore njegovo ime, i iako ih ime ponekad podseti na strica,a to je vrlo retko, to budi samo ono lepo u njima i uvek su nasmejani kada ga se sete. Tako sam stricu dala vecni spomen i nikada to ne bih promenila, i beskrajno sam zahvalna mm sto mi nije uskratio tu srecu.
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 25.12.2009 11:32:49
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Evo definitivnog Izbora.... za decaka Nemanja (tatica birao) za devojcicu Elena ( ja birala) .... samo jos da nam kazu kojeg je pola
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 25.12.2009 11:39:31 >
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 25.12.2009 11:37:38
|
|
|
|
NONA79
|
nisamo odabrali ime, a kad ćemo ne znamo , prije mjesec dana smo saznali da je djevojčica i nikako da smislimo ime???
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 25.12.2009 11:40:05
|
|
|
|
Mimče
|
mi imamo četiri imena u opticaju koja nam se sviđaju od kad smo počeli da želimo bebu pa cemo neko od njih, Pavle, Petra, Luka ili Jana
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 25.12.2009 11:44:11
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Elena mi je prelepo zensko ime i zelal sam ga jos dok nisam ni planirala bebu, za decaka sam htela neko drugo ali Dragi mi muz isto tako vice za Nemanju jos od kad ga znam ... tako da je bio dogovor - on decaku ja devojcici!
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 25.12.2009 11:44:41
|
|
|
|
jacagoga
|
Ako bude devojcica zvace se Helena a decak Ognjen
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 25.12.2009 11:47:59
|
|
|
|
NONA79
|
mi bismo lako da je dječak, ali teško da mi se koje sviđa za djevojčicu, to što mi se sviđa to su imena mojih sestara, rođene i od ujaka, tetke, strica....tako da i to malo imena ispada ...????
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 25.12.2009 11:49:19
|
|
|
|
Anoniman
|
mi smo sigurni da ce biti Teodora...vec je zovemo tako...ne pricamo "beba" nego "tea"
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 25.12.2009 11:49:50
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: jacagoga Ako bude devojcica zvace se Helena a decak Ognjen svaka cast za Ognjen...da ja nosim decaka bio bi Ognjen. staroslovensko ime.
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 25.12.2009 11:50:27
|
|
|
|
jacagoga
|
IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: jacagoga Ako bude devojcica zvace se Helena a decak Ognjen svaka cast za Ognjen...da ja nosim decaka bio bi Ognjen. staroslovensko ime. Pa nekako mi lepo zvuci
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 25.12.2009 11:51:02
|
|
|
|
jacagoga
|
Oti a devojcica ce se zvati........
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 25.12.2009 11:53:41
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: OTI mi smo sigurni da ce biti Teodora...vec je zovemo tako...ne pricamo "beba" nego "tea"
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 25.12.2009 11:55:23
|
|
|
|
jacagoga
|
IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: OTI mi smo sigurni da ce biti Teodora...vec je zovemo tako...ne pricamo "beba" nego "tea" Lepo, kasno sam videla da si vec napisala
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 25.12.2009 11:58:48
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: OTI mi smo sigurni da ce biti Teodora...vec je zovemo tako...ne pricamo "beba" nego "tea" To mi je lepo, a cula sam kad bebi pricas po imenu dok je u stomaku ono kad se rodi vec zna da kaze svoje ime salim se ... da se brze navikne na svoje ime! I ja bih tako al eto nece da nam kazu pol... MM kaze sta si opterecena , nisam al sam radoznala i htela bih da zovem svoje bebce po imenu!
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 25.12.2009 11:59:47 >
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 25.12.2009 12:29:25
|
|
|
|
ljubavce
|
Posto smo saznali da je decak odluka je pala na ime Vasilije (Vasa, Vaxi... tako mu sada tepam) Tako da nam ime za devojcicu ostaje za neki drugi put. I onako smo bili neodlucni izmedju imena Teodora i Magdalena.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Božić, Božić blagi danBožić, Božić, blagi dan, Blagog Hrista rođendan, Božić, Božić, svetli dan, Sav svetlošću obasjan.
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?