Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Draga Dr Julka, zaboravila sam da pitam, koliko maksimalno dana se u nizu savetuje pulmikort? Jer nama ga prepisuju već 10. dan, a čini mi se da je ranie savet bio ne duže od 5 dana, mada možda sam i pomešala. Ranije se inače niije plaćao, već se dobijao na recept, sada se plaća, a na recept ga dobijaju samo oni sa dijagnozom astme. IZVORNA PORUKA: dunja RR Slušali su pluća, rekli sužene bronhije i ne čuje se disanje, pa nam tamo u DZ dali inhalacije berodualom, pa posle 15 minuta opet slušali i dali uput za vađenje krvi. Na rezultatima krvi piše bronhitis. Sada već evo 6 dana imamo inhalacije pulmikortom, koji su nam prepisali, i plaća se - nenormalno je poskupeo, za ovih par dana smo dali već 3.000din samo za pulmikort, možda i više, a AB nam nisu prepisali. Pritom dete konstantno kašlje, sa inhalacijama. Tek sada je krenulo neko poboljšanje, posle eto već 8 dana. I tek u sledeći utorak kontrola, do tada i dalje pulmikort. IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: dunja RR Draga Dr Julka, ovo su nasi rezultati od pre 2 dana. Dete je najpre dobilo pre nedelju dana T oko 38,8, vracala se 3 veceri temperatura. Nakon toga krece kaslj koji evo traje 5 dana. Pun slajma. Sinoc se zalila i da je bole usi. Tek jutros su joj prepisal dexametazon kapi (u nos), iako smo nekoliko puta ove nedelje isli u DZ. Tvrde da nije za AB. U medjuvremenu samo inhalacije sa berodualom. Ona je bleda, sa tamnim podocnjacima, ne spava dobro jer kaslje dosta nocu, slabije jede i ima zadah iz usta. Deluje danas malo bolje. Kontrola nam je tek u utorak. Na osnovu rezultata KKS, Leukociti su granici normale ali obzirom da su povecani granulociti i Crp dete treba leciti. Ne leci se nalaz KKS, ali kako dete ima kasalj , zadah iz nosa sto ukazuje na bakterjsku infekciju, imala je bolove u usima, a imala je i temperaturu ja bih bez dileme ukljucila antibiotik. Kada su lekari slusali pluca sta su vam rekli. Moze dete da kaslje nocu od slivanja iz nosa i od bronhitisa.To je moje misljenje. Tesko mi je da procenjujem kada nisam poslusala dete, ali pravilo je da Berodual ne treba davati duze od sedam dana, a Pulmikort moze i duze. Daju se zajedno, Pulmikort dva puta dnevno, a Berodual moze i cesce, na osnovu stepena opstrukcije. Lekar nakon askultacije ptocenjuje kako ce davati.
|