|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Azoospermija
5.9.2022 14:47:50   
Nevena89

Smrzlici 🙂 vratili smo 2 blastociste, ovo nam je prvi put 
IZVORNA PORUKA: Prolecee

IZVORNA PORUKA: Nevena89

Ćao svima ja sam ovde nova 😊 Radila sam transver 29.8. Za 3 dana radim betu 🫣

Cao Nevena, bice sve dobro. ❤ Jesi svez trasfer ili smrzliće?

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1526
5.9.2022 15:28:48   
Prolecee

Sjajno, navijamo da sve bude kako treba. 🙂 Tako cemo i mi. Trebalo je oktobar-novembar da idemo, medjutim meni se nakon stimulacije javljaju jake dijareje koje su izazvale analnu fisuru i sad cekam da sve to lepo zaraste pa da krenemo dalje u akciju, verovatno tek u februaru. Kako se ti osecas?

(odgovor članu Nevena89)
Direktna veza do poruke: 1527
5.9.2022 19:13:17   
Nevena89

Biće sve kad treba da bude i pravom trenutku tako da sa ne sikiraj. Prva dva dana sam bila kao kip sva u strahu i ukocena. Onda sam počela da radim, da ne Stižem! Da razmusljam i super sam. Lagana probadanja u donjem stomaku ali kažu da je to normalno

Sjajno, navijamo da sve bude kako treba. 🙂 Tako cemo i mi. Trebalo je oktobar-novembar da idemo, medjutim meni se nakon stimulacije javljaju jake dijareje koje su izazvale analnu fisuru i sad cekam da sve to lepo zaraste pa da krenemo dalje u akciju, verovatno tek u februaru. Kako se ti osecas?

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1528
6.9.2022 17:43:45   
Prolecee
Nevena, zelim ti srecu sutra, da to bude jedna lepa beta. 🤗 Javi rezultate. ❤
BiceSuper, kako ste vi?

(odgovor članu Nevena89)
Direktna veza do poruke: 1529
6.9.2022 17:50:22   
Marinkovicm
Mi se smpremamo za koji dan da idemo na stimulaciju.. ono sto sam primetila da svi dolaze na tranfer kasnije tacnije vecina.. Da li vam je to domtor predlozio ili je bio vas izbor .. Nama je odmah rekao da cemo transfer raditi posle dva tri meseca ali meni nije bas jasno zasto je to tako pa me zanima vase misljenje

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1530
6.9.2022 18:01:59   
Prolecee

IZVORNA PORUKA: Marinkovicm

Mi se smpremamo za koji dan da idemo na stimulaciju.. ono sto sam primetila da svi dolaze na tranfer kasnije tacnije vecina.. Da li vam je to domtor predlozio ili je bio vas izbor .. Nama je odmah rekao da cemo transfer raditi posle dva tri meseca ali meni nije bas jasno zasto je to tako pa me zanima vase misljenje

Cao, Marinkovic.🙂 Meni je Tosun odmah, na prvom pregledu, rekao da ce transfer najverovatnije biti kasnije. Materica je u tom trenutku bila dobra, jedino sto sam imala jeste jedan folikul (zaostali, iz prethodnog ciklusa, kome kako sam razumela tu nije bilo mesto, tj. samo je bezveze zauzimao prostor a bio prazan). Koliko mi je objasnio, sama hormonska stimulacija je intezivna i telu, jajnicima, materici potrebno je vreme da se odmori i vrati u neko prvobitno stanje, pogotovo sto za transfer opet krece terapija hormonima, laksa je, blaza, ali je opet tu i opet napreze i jajnike i matericu. Videces sada kada budete otisli i zapocnes sa terapijom kako ti cike rastu a i stomak bogme, bar sam ja imala takav slucaj, kao hodajuce burence sam bila.😁 A i praksa kod njih je, koliko sam shvatila bas iz ovih razloga, da transfer bude sa smrznutim materijalom, jer je veci procenat uspesnosti, samim tim sto telo ima vremena da odmori. Tako da nemoj da se brines nista, i ja sam bas dosta strepela i hiljadu pitanja i nedoumica sam imala. 

(odgovor članu Marinkovicm)
Direktna veza do poruke: 1531
9.9.2022 10:36:43   
Bicesuper
Upravo kako je napisala Prolecee.Nekada urade i transfer odmah ali zavisi od situacije.Često se upadne u blagu hiperstimulaciju, stomak bude ogroman. Malo i boli.Ja nisam odmah vratila, ni sama nisam bila za to, ali neke devojke jesu.Inače je uspešnost veća kod zamrznutih… sto naravno ništa ne mora da znaci.

Direktna veza do poruke: 1532
9.9.2022 10:39:24   
Bicesuper
Doktor proceni da li si za vracanje…Iskreno ako se dobije više embriona zašto ne probati, na taj način imaš više pokušaja, jer oni lede po više komada i kad od lede jednu slamku ostale embrione bacaju

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1533
10.9.2022 17:13:42   
Bicesuper
@Jacaivan@miraclebDevojke, da li je Vama možda dr dao terapiju, pored estrofema, progesterona i aspirina još nešto.Meni je dao clexane 0,4.Kaže radi svake prevencije imajući u vidu da sam prošli put izgubila bebu.Pa da sve pokrijemo.Ja sam mu nagovestila da sam ja redovno na svoju ruku proveravala ddimer…On kaže bez obzira. Da ovo koristim do 12 nedelej.Značila bi mi info od vas.Pozdrav.Ili od  bilo koje članice koja je u istoj situaciji

Direktna veza do poruke: 1534
11.9.2022 20:53:49   
JacaIvan
Caos,ja sam koristila kao i ti sve sem tog clexana,prvi put cujem..Pored toga uzela vitamine i to je to..Kako se ti osecas?

Direktna veza do poruke: 1535
11.9.2022 21:30:31   
Bicesuper
Hvala puno na odgovoru. Ne znam zašto mi je uveo to, kao da se pokrijemo od svega jer sam izgubila bebu prošli put. To je lek kao protiv zgrušnjavanja krvi… Ja sam mu napomenula da sam ja prošli put proveravala ddimer bas zbog mogućih komplikacija koje se mogu javiti i sve je bilo ok… bio je kako treba.Nema mi neke logike to sto mi je dao i to kao do 12 nedelje.Bolje da sam se testirala na trombofilije.Ja sam ok tek je juče bio transfer tako da čekamo.Kako si ti?

(odgovor članu JacaIvan)
Direktna veza do poruke: 1536
12.9.2022 11:41:06   
Marinkovicm
Cao, mi smo trenutno u Istanbulu danas je peti dan terapije osecam se super ,dr je zadovoljan.. tranfer necemo raditi prosto nam od pocetka govori da on to ne preferira i ok svakako se slazem negde da organizam treba da se malo odmori od terapije. Ono sto me zbunilo je kada smo ga pitali koliko kosta transfer rekao je da ne zna da se to stalno menja ali otprilike isto kao i ovo sad. Mi smo malo u soku jel moguce da je transfer 2500? Sve mislim da nismo lepo razumeli jer engleski nam nije bas najbolji.. zanima me sta su vama rekli

Direktna veza do poruke: 1537
12.9.2022 18:48:11   
Bicesuper
Menjaju se cene dosta. Mi se sad vraćamo i u odnosu na mart kad smo bili sve je duplo skuplje, ne u lirama nego u evrima.Sad sto se tiče transfera mi smo ga platili 1000.Nije sigurno 2500, niste dobro razumeli nešto.Pitajte ih ponovo, zamolite da vam napisu…Mi smo prvi transfer ne znam kako platili samo 300 evra. To su nam kao nešto izasli u susret jer su nam naplatili 2500 evra plus lekove a rekli su da je 2500 sa lekovima.Sad je transfer bio 1000.Mislim da su vrlo čudni oko cena pa pitaj nekoliko puta i nek zapisu da znaš… To je moj savet.

Direktna veza do poruke: 1538
12.9.2022 18:57:26   
Marinkovicm
I ja sam sigurna da nesto nismo dobro razumeli.. zapisao nam je 2500 i 300 zamrzavanje a za tranfer je rekao da ne zna to se stalno menja

Direktna veza do poruke: 1539
12.9.2022 19:05:40   
Bicesuper
A u tih 2500 nisu ukljuceni lekovi ili jesu?Pitajte ponovo, nek vam zapise od do koliko. Naravno da može malo gore dole ali ne može bas da skače ne znam koliko.Pa devojke su pre godinu dana plaćale 1000 i ja sam sad 1000.Užasno su proizvoljni oko cena ali šta ćemo nema druge opcije.Bitno je da ste krenuli, da dobro ide…Posle aspiracije će te možda boleti, mene jeste pa da znaš… da do tada sve obidjes. Uzivaj i javljaj šta i kako… kontam da će za 10 dana biti aspiracija.

Direktna veza do poruke: 1540
12.9.2022 19:18:51   
Marinkovicm
Ne, ne 2500 plus lekovi.. prvi dan smo dali 67 evra za terapiju 4 dana i danas oko 50e i to mi je do cetvrtka . U cetvrtak imam ponovo kontrolu pa cemo videti mislim da nisu skupi lekovi bar mi tako deluje videcemo sta ce biti do kraja.. za sad se super osecam .. nadam se da ce kod vas biti lepih vesti zelim vam srecu

Direktna veza do poruke: 1541
12.9.2022 19:24:04   
Bicesuper
Nas su lekovi izasli oko 500 to se dobro sećam…Samo polako i opušteno. Veliki deo puta je pređen.Javljam se ja svakako.I ja se nadam da će biti kako treba.Dr je bio zadovoljan… kaže super su embrioni, dobra je materica…Pa polako.

Direktna veza do poruke: 1542
13.9.2022 13:33:50   
Hortenzija
Cao drugari, nije me dugo bilo na forumu ali sada imam lepe vesti. Dr Emre dolazi u Beograd 25.9. na festival potpomognute oplodnje.  Ucestvovace u panel diakusiji od 10-11, a posle ce biti sa kolegama ginekolozima na standu i svako ce moci da se upozna, pita sta ga zanima, iznese svoju problematiku i cuje doktorovo misljenje.
Vidim da ima dosta parova kojima je uspela operacija u poslednje vreme. Drzim fige i da bude sto vise pozitivnih beta.
https://festival.sansazaroditeljstvo.org.rs/program-panel-diskusija/

Detelina sa 4 lista <3

Direktna veza do poruke: 1543
13.9.2022 13:56:05   
Bicesuper
Draga Hortenzija,Ja bas pomislila na tebe i ti se javljaš. Ja sam potpuno smela sa uma da nisam napisala za taj događaj (poslala sam info u privatnoj poruci, ali nisam javno).Doći će i ginekolog Sulejman Tosun.Nagovestila bih parovima i sledeće- da država od skora pokriva troškove IVF sa parove sa azospermijom sto u prevodu znaci da par treba da pokrije način dobijanja spermatozoida (microtese ili šta god se neko odluci) a ostalo može preko države.Najbolje da se svi raspitaju preko udruzenja šansa za roditeljstvo.Možda nekima koji nisu u finansijskoj mogucnosti ovo mnogo znaci.Jer ipak microtese je dosta jeftinija od ostale procedure.Nadam se da si ti dobro, kao i beba koja bogami je već velika ❤️

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 1544
13.9.2022 16:11:12   
Anoniman
Cao svima,da li je ovaj test pozitivan?user posted image

Direktna veza do poruke: 1545
13.9.2022 16:20:45   
Hortenzija

O da, vidi se bleda druga traka. Tako je meni bilo na pocetku kada sam radila. Cestitam 🎉
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Cao svima,da li je ovaj test pozitivan?user posted image

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1546
13.9.2022 16:21:31   
Jasnaaa
Hvala puno❤️

Direktna veza do poruke: 1547
13.9.2022 16:23:44   
Hortenzija

Telepatija 😊. Mi smo ok, haos neki pa ne stizem da se javljam. Devojka je vec velika, 2 godine 😊. Dolazi cela ekipa, Emre, Sulejman i Numan.  Mi cemo isto doci da ih vidimo, nadam se da ce ljudima znaciti da ih upoznaju.Kako si ti? Drzim fige za jednu lepu betu 😊
IZVORNA PORUKA: Bicesuper

Draga Hortenzija,Ja bas pomislila na tebe i ti se javljaš. Ja sam potpuno smela sa uma da nisam napisala za taj događaj (poslala sam info u privatnoj poruci, ali nisam javno).Doći će i ginekolog Sulejman Tosun.Nagovestila bih parovima i sledeće- da država od skora pokriva troškove IVF sa parove sa azospermijom sto u prevodu znaci da par treba da pokrije način dobijanja spermatozoida (microtese ili šta god se neko odluci) a ostalo može preko države.Najbolje da se svi raspitaju preko udruzenja šansa za roditeljstvo.Možda nekima koji nisu u finansijskoj mogucnosti ovo mnogo znaci.Jer ipak microtese je dosta jeftinija od ostale procedure.Nadam se da si ti dobro, kao i beba koja bogami je već velika ❤️

Detelina sa 4 lista <3

Direktna veza do poruke: 1548
13.9.2022 16:53:38   
Bicesuper
Anoniman Bravo za test…Ja sam radila iz krvi pa se iznenadila za ovaj test.Dolaze svi, bas mi je rekao Sulejman da će biti u Bg.Možda i mi odemo da ih vidimo.Hortenzija Poslaću ti pp da ne davim ovde ljude samo neki savet.

Direktna veza do poruke: 1549
13.9.2022 16:54:33   
Bicesuper
Posle koliko ste radili ovaj test?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here