dunja RR
|
Htedoh reći pa zaboravih, mi kada smo išli, doduše nas dvoje, mm i ja, bez dece, tada pre 17-18 godina, platila sam aranžman preko Kontikija, za nas dvoje 350 eura , 7 dana Hurgada, i 4 dana Kairo. Iz Beograda avionom do Hurgade, smeštaj 7 dana u Hurgadi, neki hotel recimo da je bio 4 zvezdice, ili jake 3, ali skroz ok, 2 lepa bazena, imao je svoju plažu, tj. mol, nije baš klasična plažalepo je izgledalo sve, ništa specijalno (ne sećam se da li je bio polupansion ili punpansion), prevoz autobusom od Hurgade do Kaira, u Kairu smeštaj 4 dana, odličan hotel sa 4 zvezdice u centru, u orijent fazonu (doručak ili polupansion, opet nema šanse da se set___im, šta od ta dva), i onda avion Kairo-Beograd, sve za nekih 350 eura, za nas dvoje. Ali Egipat je tada tek krenuo da bude popularan ovde, i bilo je mnogo opuštaenije tamo, u odnosu na sada, još uvek je na vlasti bio Mubarak, a prošlo je dovoljno vremna od ranijih terorističkih napada, npr onog na nemačke turiste kada ih je puno poginulo, i ljudi su počeli to zaboravljaju (iako su nam pokazali mesto gde je bio napad, sećam se, kada smo putovali za Luksor i Karnak, i ispričali nam o tome). Hoću reći, išli smo u nekoj među fazi, kada se osećala bezbrižnost u vazduhu. Ne sećam se da li je u tih 350 eur ulazila i viza, ili je čak nismo ni plaćali, tj ja. Mm tada nije imao srpsko državljanstvo, naknadno je dobio (on je iz BIH), tako da nije mogao da dobije automatski vizu za Egipat kao mi iz Srbije, pa sam išla u ambasadu Egipta da molim i nekako sam mu završila da dobije vizu Čitava procedura je bila, morao je da se prijavi da živi kod nekog mog kolege, morao je da izađe iz Srbije, pa uđe opet (iskoristili smo taj momenat za izlet u Bijeljinu, koja je taman na granici, a moja baba je odatle), jao Bože sada mi se vratio film koliko sam se namučial za tu vizu, sve zbog letovanja u Egipat, na koje sa meni išlo, njemu i nije. Ali je posle bio oduševljen, to nam je stvarno jedno od najlepših letovanja, iako sam se ja vratila sva u ranama posle ronjenja, pisala sam na nekoj od ranijih strana
< Poruku je uredio marketing RR -- 3.2.2022 22:23:55 >