Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 11.12.2009 20:24:52
|
|
|
|
cipiripi
|
pa znaces sigurno, daj boze da bude sve kako treba i kako ti zelis.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 11.12.2009 20:49:49
|
|
|
|
Mejsi
|
Sad mi nesto nije jasno, kako to hiperstimulacija posle aspiracije? Zar oni ne izvade sve folikule koji ostanu, i zar Pregnyl (koji sam ja primila) nije zaduzen da one popucaju posle nekih 36 sati. Znaci , ostao ne ostao u drugom stanju oni nastavljaju da prate folikule? Ja sam u Novom Sadu na klinici. Sutra mi je aspiracija, a meni nesto muka, boli me glava, ma sva sam nikakva...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 11.12.2009 21:00:40
|
|
|
|
lence
|
Mejsi, kako sam ja ukapirala, kad ti daju inekciju za sazrevanje onda u roku 35 sati vade jc iz onih folikula koji su dovoljne velicine (barem 15mm) jer u onim malima celije nisu zrele za oplodnju. Kako ti tada prestanu sa stimulacijom, tj sa vestackim estrogenom tako ti se sazrevanje onih manjih uspori (ili prestane), a lekari ti pocnu sa davanjem progesterona. U idealnom slucaju preostali estrogen odrzava endometrijum pogodnim za usadjivanje embriona, a to radi i progesteron. Ako ti nisu dosada pominjali mogucnost hiperstimulacije onda je najverovatnije da do nje nece ni da dodje. Znam da je lako reci ali probaj da se opustis. Sa srecom!
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 11.12.2009 21:06:39
|
|
|
|
cipiripi
|
ne dolazi posle punkcije, vec se javlja u zavsnosti od tvog organizma i terapije tj stimulacije kroz koju prolazis. meni nista nisu pratili posle transfera...jedina konrola je beta posle 15 dana. to sto ti je muka sto te boli glava sve su to moguce nus pojave, kada dodje do hiperstimulacije stomak zna da bude tvrd i bolan...
< Poruku je uredio cipiripi -- 11.12.2009 21:07:37 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 11.12.2009 21:54:21
|
|
|
|
Mejsi
|
Devojke, Mnogo vam hvala na odgovorima, bas mi znaci vasa podrska. Niko nije spominjao hiperstimulaciju, tako da je onda ok. Takodje sam pocela od jutros da pijem utrogestan 3x2 komada dnevno. Pretpostavljam da cu posle embritransfera da ga koristim vaginalno Uglavnom, sutra vam javljam kako je proslo. Beco, samo napred Ljubim vas
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 11.12.2009 22:06:00
|
|
|
|
lence
|
Bravo Mejsi, nema razloga da klones duhom. Znam da su neke devojke ovde uzimale utrogestan u vaginaletama, a citala sam da moze i analno. Nisu neke opcije . Sto bi rekli stari Rimljani: "Per aspera ad astra!" Javi nam se.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.12.2009 14:35:13
|
|
|
|
marijaci
|
e devojke evo i mene,mapokon sposobne da vam pisem, zbog moje hiperstimulacije bilo je velika dilema da li da radimo trasfer uopste medjutim u razgovoru sa embriologom i ginekologom pokusali smo sa jednom extra blastocistom na 5 dan(danas je 3 dan od transfera) moje stanje je jos uvek kriticno, prate mi proteine i albumine,i rad jetre. malo sam kilava ali izdrazavam imam neka probadanja u stomaku, ali nista strasno zamrzli smo 8 blastocista i sad cekam sledecu nedelju za betu. koristim utrogestan 6 vaginaleta dnevno, pijem antibiotike i moram da pijem sto vise vode zbog hiperstimulacije, tako da i vama devojkama savetujem da pijete sto vise vode. malo me buni kao neko curkanje iz vagine(kao voda) pa se pitam da li je to od utrogestana, posto mi je pocelo pre dva dana eto to su vesti od mene. i sad cekam u slucaju da ne uspe, doktor mi je rekao da mogu da se vratim za tri meseca, da radimo ponovo.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.12.2009 15:18:55
|
|
|
|
cipiripi
|
Zenska ja se bas pitala sta je sa tobom Bas te zeza hipekstimulacija ... I ja sam imala to "vodeno"...rekli su mi da je od utrogestana... Super sto imas 8 eskima A bilo bi extra da ti organizam prihvati blastocisu I meni su rekli da dodjem na trasfer tek treci mesec da bi se organizam malo odmorio i vratio u normalu kiss
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.12.2009 17:20:52
|
|
|
|
melania
|
Marijaci draga to vodeno je utrogestan.Ja bi ti savetovala da kada ga koristis ne ustajes jedno sat vremena bar,cula sam da je bolje lezati da bi on imao svoju pravu namenu i da bi stigao na svoje odrediste.Znaci prvo isprazni besiku pa ga onda koristi i lezi,dace Bog da nam javis veliku betu
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.12.2009 19:28:39
|
|
|
|
Mejsi
|
Zdravo devojke, Ja preziveh aspiraciju. ''Malo'' sam se uplasila , ali sve je proslo OK, brzo sam se probudila i otisla kuci. Jedino sto sam sada celo popodne prespavala, ali pretpostavljam da je i organizmu to bilo potrebno. Malo me bolucka, ali nije opasno. Izvadili su mi sve 4 , s'tim sto je jedna bas super, ostale tu i tamo... Uglavnom oplodice sve 4, pa ce me zvati u ponedeljak da mi jave kad da dodjem (verovatno u utorak), i tada ce mi verovatno i reci koliko njih se oplodilo. Marijaci, bas sam se stalno pitala kako si, ali vidim da si se izborila i da su ti vratili embrion, pa cemo svi navijati da se primi Beco, kako si ti, ima li novosti kada ces na aspiraciju? pozdrav svima
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.12.2009 19:29:47
|
|
|
|
Verus
|
Mejsi srecno Drzimo svi fige da vam sto pre svima uspe!!!!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.12.2009 19:58:41
|
|
|
|
cipiripi
|
super Mejsi, to sto si prespavala je super, da se opustis malo posle takvog dana
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.12.2009 21:20:18
|
|
|
|
Lilly*
|
Mejsi, držimo fige
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.12.2009 21:22:51
|
|
|
|
gagana83
|
Mejsi,nadamo se najboljem!!!
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.12.2009 13:01:43
|
|
|
|
marijaci
|
devojke imam jedno pitanje za one koje su ostale trudne posle transfera jeste li pratile svoje telo da li je bilo nekih promena? mene svremena ne vrreme zaboli tako stomak kao da ce sve da mi ispadne to su kao menstrualni bolovi i osecam neki pritisak dole kad ustanem, a kad taj bol prodje kao da mi nije nista? danas mi je 4-5 dan od transfera(transfer na 5 dan) malo pojasnjenja za hiperstimulaciju-ona se javlja posle stop inekcije-odnosno posle punkcije zbog stvaranja velike kolivine estrogena, sto za posledicu ima skupljanje i zadrzavanje slobodne tecnosti u stomaku i prestanak rada besike jetre itd,sa terapijom to moze da se srede(sto je moj slucaj), ali problem u 40 posto slucajeva nastaje kada dodje do usadjivanja embriona u matericu , zato sto jajnici pocinju da luce ponovo odredjenu dozu estrogena i progesterona, zatao oni meni prate krvnu sliku i jos neke parametre, zato se kod nekih zena hiperstimulacija javnja i kasnije kada se estrogen naglo povecava u zavisnosti od broja usadjenih embriona, i ponovo pocinje sakupljanje slobodne tecnosti u organizmu i pacijemtkinje se hospitalizuju. tako je meni moj doktor to objasnio.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.12.2009 13:04:00
|
|
|
|
marijaci
|
e da , dodje mi da danas uradim test onaj kucni!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.12.2009 13:29:23
|
|
|
|
melania
|
Nemoj raditi test vec citaj neku dobru knjigu i pokusaj da skrenes misli od svega,znam da je tesko ali nemoj telu dodavati dodatni stres.Kako kazu strpljen spasen,budi opustena sto je moguce vise da bude prijatnije.Znam kako ti je,ali pokusaj da iskuliras do bete.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.12.2009 13:29:47
|
|
|
|
lence
|
marijaci, ako uradis test on moze svasta da pokaze posto si puna vestackih hormona. Najbolje je da se strpis jos barem 2-3 dana. Fino se zamotaj i utopli, narocito oko struka i stopala. Mazi se po stomaku da usmeris cirkulaciju ka materici. Nema sta, ti si uradila ono najteze i najvaznije, sad ti samo treba strpljenja. Hvala za objasnjenje o estrogenu , znas li tu ikakve granice u brojevima ili i to varira od zene do zene?
< Poruku je uredio lence -- 13.12.2009 13:30:17 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 16.12.2009 10:25:28
|
|
|
|
marijaci
|
devojke, da li smanjenje intenziteta nekih bolova moze da znaci da nisam trudna. danas mi je 7 dan od embriotransfera(5 dan) manje me bole gdrudi, manje me boli stomak imam neki osecaj kao da cu da dobijem u stomaku sutra mi je 28 dan ciklusa da li ima mesta za nadu, ili ne i da li uopste treba da osecam nesto? please help
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 16.12.2009 10:33:06
|
|
|
|
engimengi
|
IZVORNA PORUKA: marijaci devojke, da li smanjenje intenziteta nekih bolova moze da znaci da nisam trudna. danas mi je 7 dan od embriotransfera(5 dan) manje me bole gdrudi, manje me boli stomak imam neki osecaj kao da cu da dobijem u stomaku sutra mi je 28 dan ciklusa da li ima mesta za nadu, ili ne i da li uopste treba da osecam nesto? please help Mene nije boleo ni stomsk ni grudi,ništa,pa opet nisam dobila!!!! Zelim i tebi isto tako!!!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 16.12.2009 10:39:50
|
|
|
|
bebuska
|
Ni ja nisam imala nikakvih simptoma, bolio je i mene stomak al nista vise i smatram da je to od hormona i punkcije itd. Al normalno je da ti bolovi svakim danom budu sve manji. Meni su mukice pocele tek mjesec dana od et zato ne gubi nadu i opusti se.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 16.12.2009 11:37:23
|
|
|
|
boje
|
devojke imam jedno pitanjce. posto sam procitala samo par stranica ove teme i nisam nasla odgovor, mogle bi ste mi pomoci. mene zanima koliko traje sama procedura odobravanja vantelesne oplodnje na racun drzave?Odnosno koliko ste cekale da udjete u proceduru?Koliko traje sam proces vantelesne...uzimanje inekcija, antibebi pilula....itd.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 16.12.2009 12:16:22
|
|
|
|
engimengi
|
IZVORNA PORUKA: boje devojke imam jedno pitanjce. posto sam procitala samo par stranica ove teme i nisam nasla odgovor, mogle bi ste mi pomoci. mene zanima koliko traje sama procedura odobravanja vantelesne oplodnje na racun drzave?Odnosno koliko ste cekale da udjete u proceduru?Koliko traje sam proces vantelesne...uzimanje inekcija, antibebi pilula....itd. Ja sam cekala 2 meseca,al to je bilo krajem marta i tad si mogao da biras kliniku koju hoces,cujem da sada to ne moze,a ceo proces traje oko mesec i po!(ja sam imala dugi protokol)Kontracepciju sam pila 3 meseca pre toga,tako da posle nisam morala
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 16.12.2009 12:18:58
|
|
|
|
Nensi*
|
Mojoj drugarici su juce u leskovcu odradili transfer Joooooooooooj,kako bih volela da joj uspe,molim Boga da sve prodje dobro... Sta znaci osmocelijski embrion?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 16.12.2009 12:54:24
|
|
|
|
engimengi
|
Nensi,kad se oplodi jajna celija embrion pocne da se deli na 2,4,8 delova,pa su tako verovatno njoj tada prebacili kad je bio osmoćelijski!To je ok zelim joj srecu!!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?