Nora332
|
IZVORNA PORUKA: lesli Nora, bas mi je zao :( Znam osecaj...Meni se vise puta desilo da uradim test jer se ponadam i dobijem par sati kasnije. Spermogram i spermokultura. Prva stavka. Ne samo zato sto je ovulacija bila dobra, nego i sto je kod muskaraca lakse iskljuciti problem nego kod zena. Sto se davanja krvi tice, onaj ko ti je rekao to za stres je budala, ali stvarno.Za prolaktin (i kortizol) se zato i postavi braunila kad dodjes u laboratoriju, izvade sve sto treba u 0’ minutu i puste te da lezis i kuliras 30tak minuta. Citas nesto, slusa muziku, sta god...I onda ti izvade ponovo krv preko te braunile. Upravo, lakse iskljuciti problem kod njih jer je samo jedan, onda ako je ok barem znas da je do tebe pa kreces sa pretragama. Razumem te skroz, podrska jeste najvaznija zaista, citala sam na nekim forumima da zene ne dele sa muzevima nikakve detelja nego pisu bas zato sto ne mogu sa njim da pricaju ni o cemu. Secam se jednog komentara za test bas gde je jedna zena napisala ''pa necu valjda takve stvari da delim sa njim, sramota je, on je muskarac i njega to ne zanima''. Sto kazes, ne bih bila sa takvim likom nikada. Ili smo zajedno u svemu, partneri do srzi, ili nismo uopste. Narocito sto znam da kada krenu problemi sa sterilitetom mnogi muskarci dozive to tragicno, udari im na muskost pa se i odnosi medjuljudski gube na taj nacin. Meni je to nezamislivo, kakva god da je situacija zajedno smo u svemu. Bas kao i vi. A sto se krvi tice, pa ne znam. Tako su mi rekli. Da je prolaktin sustina svega i najbitniji, i da je dzabe da radim ako mi je i vadjenje stres. Evo sad razmisljam da li je moguce samo prolaktin izvaditi zasebno, da li moze i naknadno kao progesteron ili se radi samo tada, 2-4.dan ciklusa. Imala ja odavno vodenu cistu u dojci, i rekla mi je jedna doktorka da proverim prolaktin, ne znam iz kog razloga. Tada mi trudnoca nije ni padala na pamet, za prolaktin sam samo cula i znala da spada u polne hormone, i nisam proverila. Reci mi samo jel se vade na prazan ili pun zeludac? Jer verovala ili ne iz iste laboratorije su mi dva puta u roku od 6 meseci rekli dve razlicite stvari - prvo da se doruckuje i popije kafa pa se dodje, bez nervoze, ali vreme u toku dana i hrana, to je kao nebitno, a onda sad kad sam bila rekli da mora prazan zeludac i iskljucivo 8-9 ujutru. Ja stvarno ne znam kog da slusam. Hvala vam zene mnogo, mnogo na podrsci!!! Sve ste prosle kroz ovo kroz sta ja sad prolazim i znam da me razumete. Zato ne mogu ni da zamislim tu srecu kad vak se konacno desilo da ugledate dve crtice. Lesli, posto imas iskustva sa VTO znas i sve ostalo, molim te napisi mi koje analize su mi najhitnije i najbitnije. Da znam odakle da krenem i ne odugovlacim.
|