dunja RR
|
Mili, veruj mi, sada sam se vratila da pročitam poruku moje komšinice, prva vrata do nas, koju mi je poslala pre nekoliko dana, njen sin je 3. razred u toj školi kojoj pripadamo, i bukvalno u poruci piše od reči do reči, isto to što je meni ta sekretarica škole rekla kada sam zvala. Znači isto sve su komšinici rekli pre 3 godine, ali potpuno isto - da makar živeli prekoputa škole, neće se upisati ako se škola popuni, a brzo se popunjava i upis traje samo 2 dana, maksimalno. Meni je to isto rekla sekretarica direktora, znači odgovorno lice, ona to verovatbo govori svima koji nazovu, nije nikakva tajna, zato se i čudim, kako sve funkcioniše tamo. Ja nisam imala pojma da to tako ide. Ali eto znaci su postojali, kada mi je naša Ringerajka to rekla, njena ćerka sada isto kreće u prvi razred. Ja sam tada shvatila ozbiljno njene reči, jer je dobro znam. I iako sam se lomila u koju školu da krenemo, više sam vukla na moju, dok mi ova sekretarica nije rekla da pripadamo Ivanu G.K. A drugari iz vrtića su svi većinom ka Lionu, ne verujem da će iko ići u I.G.K, takva je i moja sudbina bila, skoro niko iz vrtića nije išao u Sinišu, svi su mahom u Jelenu. pokušala sam da saznam gde će ići većina drugara S , i sito mislim da će većina u Jelenu na Lionu, ta škola me ne interesuje, nikada nisam osećala pripadnost tom kraju, iako je dosta mojih komšija, pa i moja braća od ujaka koja su živela na 10 metara od mene, tamo su išla,. Uvek sam osećala da smo bolje znanje dobili u mojoj školi, a mislim da mogu dobro da procenim to, jer sam imala veliki uzorak. A sad, sigurno se dosta promenilo za ovih 30 godina, ali kažem, ne osećam se delom tog kraja gde je Jelena. Iskreno, ja sam uvek sebe smatrala detetom sa Crvenog Krsta verovato zbog škole, a sada će mi dete najverovatnije ići u školu kod Vuka. I nekako mi žao što neće u moju :( Znate šta, obići ću ja i moju školu, da malo istražim, pa šta i ako mora da prelazi Bulevar, vodićemo ga mi. Ne znam da li sam vam dobro objasnila, nama je svaka od ove 4 škole, na istoj udaljenosti, približno, mada su Jelena i Veljko ipak za nijansu dalje, od Siniše i Ivan GK. A sve 4 su na potpuno različitim delovima Zvezdare / Vračara. I nijedna nam nije blizu, takav nam je položaj zgrade do svake treba bar 10 minuta, dečijeg hoda. I ne znam da li sam ja frik, ja ću sigurno decu voditi u školu dugo, strah me. Naš komšija od 8,5 godina ide sam u školu, a kažem vam, nije nam uopštre blizu škola, mi smo 2. ulica od Đerma ka Lionu, a škola je ispod Više poslovne, ta udaljenost. Da li je preterujem kada mi zvuči čudno što dete od 8,5 prelazi samo, (ide Bulevarom, znate i sami kakva je gužva uvek na Bulevaru), ovu rutu? IZVORNA PORUKA: milicicak Dunja, ne mogu da te ne upišu u školu kojoj teritorijalno pripadaš! To su gluposti! Ti samo treba da predaš dokumenta a oni nek vide kako će da upisuju decu. I pravilo je da se prvo upisuju deca sa teritorije škole pa onda oni koji su pisali molbe. Tako da nema šta da brineš