dunja RR
|
Fil, juče nije imala kočenje, osim kaže mm jednog kratkog ujutru, kada je sa njim imitirala kucu, ja nisam bila tu tada, posle tokom dana ništa. Bila je prvo u parku sa tatom, posle i sa mnom u drugom parku, novom, vodila je da promenimo cipelice koje joj uzeh za vreme vanrednog stanja ali ih nije nijednom obukla, a prerasla, tako smo ceo dan bili aktivni, i ona sa nama, pa joj nismo davali prostora da se grči. Par puta sam pratila, ona je to radila u napinjanju, kada nešto radi, kada nešto hoće da kaže, a inače priča non stop, nekim svojim jezikom i jako glasno priča (ali svi u kući smo glasni pa možda zbog toga), i u tom svom glasnom pričanju se napinje, a ne zna da priča osim par reči, i onda pravi te grimase. A vidim da želi da nam kaže svašta, da učestvuje. I jako je aktivna, u parku ne staje, spušta se na toboganu, na stomak, po 100 puta na dan, ljulja, klaclkalica, samo juri, puzi hoda, penje se na klupe, kući na krevet, ne staje ni sekunda. Inače je u parku 2 puta dnevno, po 2-3-4sata, tj. skoro ceo dan je napolju, i tamo nema kočenja, jedino sam jednom primatila u šumi na Zvezdari, ali kratko. Uglavnom su te grimase u kući. Ali, par puta je to bilo i prilikom jela, i jednom tokom igranja, kada je duže trajalo, ali se pre toga isto napela prethodno, pa krenula da se trese. Ne znam, ne smem da se opustim, jer može opet da krene pa da se još više smorim. Malopre je gledam, uzela onu pecaljku sa magnetom, drvenu igračku, i ja joj pokazala kako se peca, ukapirala, i sva srećna peca one ribe, i napinje se od radosti, dođe na granicu da pređe u grimasu, ali se zadrži i ne pređe. Uopšte nisam pametna.. Mislim da ćemo otići i kod Dimitrijevića na pregled, samo se nadam da će uspeti eeg da joj uradi, i planiram kod našeg fizijatra u Sokobanjsku, juče sam saznala da su izbacili termine, ali ne stigoh dana sda odem po uput, pa ću u ponedeljak, nadam se da ulovim u junu da odemo. Oftamologa i širenje zenica s ankeim kapima i snimak očnog dna sam zakazala za 26.6. u Subotičkoj.
< Poruku je uredio dunja RR -- 5.6.2020 13:22:20 >