|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Korona virus
8.4.2020 18:29:05   
princezica1
Sve i da nadju vakcinu uskoro, da li bi ista bila efikasna ako se virus nekako izmeni? Daleko bilo, ali sta ako nam iduce godine dodje nesto drugaciji covid 20?

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1976
8.4.2020 18:32:22   
dunja RR
Kažu da ne mutira tako brzo kao virus gripa, pa će i vakcina zbog toga trebati na par godina a ne svake godine kao kod gripa, a sad, da li je tako ili tek nagađaju, ne znam ..

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu princezica1)
Direktna veza do poruke: 1977
8.4.2020 18:42:25   
princezica1
Nadam se da ce biti tako kao sto kazes Dunja. Bar da se stariji vakcinisu kad su najugrozeniji.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1978
8.4.2020 18:56:52   
Ivanka 75
Zato i traze socijalno distanciranje, da nema virus na koga da predje. I samim tim mu vremenom slabi intenzitet.
Italija i Spanija vrlo sporo napreduju 😔Francuska i VelBrit nagrabusise. A za Nemacku na Worldometer sajtu daaaaanima ne menjaju br testiranih, stoji na 918 000. Svedjani cas imaju dosta novih cas malo, ni njihova taktika ne pali bas onako kako su mislili. Kaze mi drugarica iz Norveske da je puno Svedjana uplaseno i da misle da vlast ne radi nista do da zrtvuje slabe i bolesne zarad kolektivnog imuniteta. 😔

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 8.4.2020 19:03:33 >

Direktna veza do poruke: 1979
8.4.2020 19:01:31   
Dragica Draga
Ja sam procitala toliko oprecnih misljenja da sam se skroz zbunila - od toga da ce nas virus sad napustiti i to ce biti to sto se njega tice do toga da ce postati sezonski virus kao grip, vratice se na jesen u mnogo gorem obliku - nece se vose vracati.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1980
8.4.2020 19:12:19   
princezica1
U Francuskoj skoro 1500 zrtava za 24h. Spanija skoro 800, Italija preko 500. Daleko je to od stisavanja.

(odgovor članu Dragica Draga)
Direktna veza do poruke: 1981
8.4.2020 19:17:42   
Ivanka 75
Ne znam... S kim god da pricam iz tih zemalja kazu da su ljudi prilicno lezerni i ne shvataju ozbiljno situaciju.
Srbija ima 7 smrtnih slucajeva na milion stanovnika, Ita i Spa oko 300, Nemacka 25, Fra i VelBrit preko 100. 
Kako god okrenes, za mene je nasih 7 i dalje malo. 

Direktna veza do poruke: 1982
8.4.2020 19:25:12   
mati
Sta bi sa pol.casom, jel ce biti od petka, nista nisam pratila? Hoce li biti neko obracanje...
Izvela sam danas obojicu ispred zgrade, i mladji M kaze "vau, sta je ovoliko poraslo, koliko trave"... Zelje, je bas naraslo... Za deset min kaze, dosta je bilo, vracamo se... user posted image

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

Direktna veza do poruke: 1983
8.4.2020 19:25:26   
Maslacak15
virus dok ima musterije on cirkulise....virus ne nestaje samo ako ne uspe da nadje nikog drugog da zarazi moze da bude iskorenjen.  to su uspeli sa sarsom 1 2003 ali on se jako tesko prenosio sa coveka na coveka iako je bio jako smrtonosan. s obzirom na broj slucajeva globalno ta varijanta je iskljucena. virus ce ostati. ako sezonski efekat bude znacajan moze da se desi da se preseli na juznu hemisferu pa se vrati na jesen u punoj snazi. ja neznam to da virusi slabe iskreno....u svakom slucaju dok nema vakcine ogromna vecina stanovnistva moze da se zarazi.ako je sezonski efekat slabnonda preti ooasnost da cim se popusti sa merama broj slucajeva krene da raste i jovo nanovo.... zato i kazem najteze je planirati kriterijum i scenario na osnovu kojeg se donosi odluka o ukidanju mera. jel ako se ceka dan sa nula novih infekcija docekacete inbozic a ne uskrs h karantinu;)

Direktna veza do poruke: 1984
8.4.2020 19:46:03   
pari
Baš sam i ja mislila o tome...taj virus će biti tu još dugo...tako da mi nije jasno kako će se to odvijati...ukinuće vanredno stanje i onda?! I u drugim zemljama isto.  

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1985
8.4.2020 19:51:48   
Dragica Draga
Ma da, kad god da se ukine vanredno stanje virus se sigurno nece smiriti.
A sta vi mislite o onom sto je Radulovic pricao, navodno istrazio vezano za Italiju?
On kaze da je i prosle i pretprosle godine u ovih par meseci u Italiji bilo cak i vise preminulih ljudi. Sad su navodno svi preminuli od korone, i kao to uopste nije tacno. Verujete li u to da su od korone preminuli, ili se nesto deseto desava u Italiji?
Znam da je neka od teorija zavera, ali prosto ulije crv sumnje

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 1986
8.4.2020 19:56:19   
princezica1
Zasto bismo se bavili teorijama zavere? Dr Kon je objasnio da ce se posle epidemije pratiti situacija i dalje i testirati ljudi na antitela.

Direktna veza do poruke: 1987
8.4.2020 19:57:02   
Dragica Draga
Pitam cisto za misljenja. I u pitanju je Italija, ne mi.

Direktna veza do poruke: 1988
8.4.2020 20:05:23   
milicicak
Radulovic je debil i sve je pogresno shvatio. Brojke iz Italije pokazuju samo one koji su umrli sa kovidom ili zbog kovida. Ljudi i dalje umiru od bolesti nevezanih za kovid kao sto se to inace desava. Samo sto neki broj ljudi umre jer ne dobije odgovarajucu medicinsku negu jer lekari su bolesni, trce po intezivnim negama, nema mesta u bolnicama jer kovid... Zato je jako bitno da se zdravstveni sistem ocuva da bi i oni koji se razbole od kovida imali odgovarajucu negu ali i da bi svako ko se razboli od bilo cega drugog imao odgovarajucu nego. Sramno je relatizovati smrt...

Zaboravite teorije zavere, slusajte strucnjake i cuvajte se.

Direktna veza do poruke: 1989
8.4.2020 20:06:50   
Dragica Draga
Pa da, on je politicar i gleda sve drugacije.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1990
8.4.2020 20:33:36   
Maslacak15
mislim da su mu brojevi iz zemlje nedodjije. Misim tacno ovo:

https://www.wsj.com/articles/italys-coronavirus-death-toll-is-far-higher-than-reported-11585767179

u prevodu, problem je obrnut, verovatno je cena Covid 19 u italji mnogo veca nego sto cifra od 17 hiljlada zrtava trenutno kaze. Juce sam gledala i na BBCiju da je u engleskoj stopa umiranja u poslednjih nedelju dana jasno presla prosek za ovo doba u godini.

Direktna veza do poruke: 1991
8.4.2020 20:53:41   
IvanaSK RR
Mati,od petka u 17h do ponedeljka nema napolje...

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 1992
8.4.2020 21:21:27   
princezica1
Promenjeni su i termini za setanje ljubimaca tokom pol. casa. Subota i nedelja od 8 do 10 ujutru, a vecernji termini su isti (23-01).

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1993
8.4.2020 21:55:59   
Dragica Draga

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

mislim da su mu brojevi iz zemlje nedodjije. Misim tacno ovo:

https://www.wsj.com/articles/italys-coronavirus-death-toll-is-far-higher-than-reported-11585767179

u prevodu, problem je obrnut, verovatno je cena Covid 19 u italji mnogo veca nego sto cifra od 17 hiljlada zrtava trenutno kaze. Juce sam gledala i na BBCiju da je u engleskoj stopa umiranja u poslednjih nedelju dana jasno presla prosek za ovo doba u godini.

Katastrofa stvarno.

Direktna veza do poruke: 1994
8.4.2020 22:04:09   
Ivanka 75
Mislim da zato i pretpostavljaju da su Kunezi malo lazirali podatke o broju obolelih i umrlih.

Ipak je kod njih sve krenulo jos krajem decembra, nemoguce da je samo 80000 pozitivnih vilo i oko 3000 umrlih. Svasta sam citala jos u januaru kad se pocelo pricati o infekciji. 

Direktna veza do poruke: 1995
9.4.2020 8:20:57   
jess021
Moze li neko da mi pojasni sta je bio cilj kineza ako su hteli da sakriju epidemiju, laziraju podatke i sl.? 

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

Direktna veza do poruke: 1996
9.4.2020 8:46:01   
Maslacak15
da bi zadrzali monopol nad informacijama i bolje kontrolisali stanje na terenu. Kina ima 1,3 milijarde stanovnika, oni su druga svetska ekonomija. Wuhan je samo jedna provincija, istina dobro razvijena. Da bi bolje zastitili svoju ekonomiju To cak nije ni sakriveno da lazu,. Oni su to delom priznali. Kao kad su smenili u februaru tamo lokalnog sefa partije u Wuhanu i bukvalno preko noci pronasli jos "15 hiljada zarazenih". Onda su u nekom trenutku na primer prestali su da broje pozitivne na virus koji nemaju simptome. Oni nisu u statistici "slucajeva" . Priznali su pre neki dan da je takvih vise hiljada.

Ono sto ja smatram najproblematicnijiim za ostatak sveta je ne da li je u Wuhanu bilo 3 ili 5 hiljada zrtava nego sto su krili kad se virus pojavio kakav je profil bolesti i dinamika prenosenja, sto su umanjivali znacaj, nisu dozvoljavali medjunarodnim strucnjanicima da dodju na teren i sami vide kakvo je stanje.... Pobogu, oni su u prvoj polovini januara tvrdili da jos nema dokaza da se virus prenosi direktno sa coveka na coveka ?!?!?! To je cinjenica jel se i WHO izblamirala posto je prihvatila njihov stav. Ima tweet na tu temu, znaci nije fake news:

https://twitter.com/WHO/status/1217043229427761152?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1217043229427761152&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.foxnews.com%2Fworld%2Fworld-health-organization-january-tweet-china-human-transmission-coronavirus

I vi sad ocete da mi kazete da kinezi nisu znali 14. januara da se virus prenosi sa coveka na coveka????? Pa nisu oni debili nego lazu dok zinu.

Da su na vreme informisali zemlje o cemu se radi, mnogo je pravovremeno da se reaguje drugacije. A ne kritikovali su i bacali drvlje i kamenje na Trampa kad je ukinuo letove iz Kine. Sad ispada, kamo lepe srece da ih je ukinuo mesec dana ranije.
I dalje je najveci problem koji je izlazni scenario. Narocito kod vas sa tim drakonskim merama. Ako cekate da bude bilo bez novih slucajeva, dugo cete cekati. Ali o tome neka AV razmislja.

Mene je smorio epidemiolog iz nemacke vlade sinoc na TVu koji smatra da moze da se zaboravi (njegovo licno misljenje) na letovanje zimovanje ( u klasicnom smislu) kao i bilo kakve velike manifestacije sa puno ljudi ove godine. Tipa Oktober fest koji je u septembru, ne moze da zamisli da ce biti odrzan. Popustice ovde mere siugrno, mozda i otvoriti skole ali veliko je pitanje koliko ce vremena proci da se vrati normalan zivot.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1997
9.4.2020 8:50:35   
nata11

IZVORNA PORUKA: jess021

Moze li neko da mi pojasni sta je bio cilj kineza ako su hteli da sakriju epidemiju, laziraju podatke i sl.? 

Ekonimija. 

Maslacak pisala sam vec. Bila je emisija na Euronews-u. Kazu da se virus pojavio jos pocetkom 2019-te ali su uhapsili dr koji ga je i otkrio. On je sada tamo kao neki heruj. Mladi mu pisu pesme, crtaju murale... 

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1998
9.4.2020 9:12:09   
Misha i Ljisha
Jao najnovije prvo celjade naseg cenjenog je pozotivno 😂 kakva kampanja covece. Skidam kapu😂 nego jel doticni sad po protokolu ide na sajam? Hahha ipak je clan njegove uze porodice zarazen.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1999
9.4.2020 9:17:28   
vonavoj

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Jao najnovije prvo celjade naseg cenjenog je pozotivno 😂 kakva kampanja covece. Skidam kapu😂 nego jel doticni sad po protokolu ide na sajam? Hahha ipak je clan njegove uze porodice zarazen.

Ovo sam i ja pomislila..ala sam zla.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 2000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here