|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Korona virus
8.4.2020 15:08:29   
princezica1
Jos uvek nista, mozda su pomerili vreme konferencije.

(odgovor članu Dragica Draga)
Direktna veza do poruke: 1951
8.4.2020 15:09:52   
Dragica Draga
Najavljuju lepo vreme za vikend, pa da se ne bi desilo kao prethodni, sigurno zbog toga.

(odgovor članu princezica1)
Direktna veza do poruke: 1952
8.4.2020 15:17:11   
smeško
219, 4-oro umrlih

Direktna veza do poruke: 1953
8.4.2020 15:19:24   
princezica1
Sad i ja vidim. Slicni rezultati kao prethodnih dana.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 1954
8.4.2020 15:35:20   
nata11
Maslacak, Mili da li se uzimanjem brisa vidi i ko je prelezao virus ili samo ukoliko je aktivan? 

Direktna veza do poruke: 1955
8.4.2020 15:45:37   
princezica1
Valjda se mere antitela u krvi da bi se videlo da li je neko prelezao bolest.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1956
8.4.2020 16:50:11   
IvanaSK RR
quote]IZVORNA PORUKA: Dragica Draga

Ja npr ne znam sta tacno znaci to sto postoji dosta ljudi koji mozda imaju ovaj virus a i da ne znaju... Nemaju simptome, imaju virus, mozda nikada i ne saznaju da su imali virus. To je lose? Da, zato su prenosioci pa mogu da zaraze druge. Ali mozda je to i ok, jer na tsj nacin masa ljudi ga je vec imala i nekako generalno taj virus,, zivi'' tu, odnosno sticemo imunitet na njega. Ili razmisljam u totalno pogresnom pravcu?
[/quote]

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 1957
8.4.2020 16:56:36   
IvanaSK RR
IZVORNA PORUKA: princezica1

To sto opisujes bi trebalo da je kolektivni imunitet. Mislim da treba dosta ljudi da prelezi virus da bi se stekao.

IZVORNA PORUKA: milicicak

IZVORNA PORUKA: Dragica Draga

Ja npr ne znam sta tacno znaci to sto postoji dosta ljudi koji mozda imaju ovaj virus a i da ne znaju... Nemaju simptome, imaju virus, mozda nikada i ne saznaju da su imali virus. To je lose? Da, zato su prenosioci pa mogu da zaraze druge. Ali mozda je to i ok, jer na tsj nacin masa ljudi ga je vec imala i nekako generalno taj virus,, zivi'''''''' tu, odnosno sticemo imunitet na njega. Ili razmisljam u totalno pogresnom pravcu?

Da, mogu da prenose virus sto je u ovom trenutku lose, mada se jos uvek ne zna koliko su oni zaista infektivni.I da, doprinose stvaranju kolektivnog imuniteta sto je na duge staze dobro. Samo je pitanje da li ce imunitet biti trajan (kao kod morbila) ili kratkotrajan (kao kod gripa), jos uvek nema dovoljno podataka

< Poruku je uredio IvanaSK RR -- 8.4.2020 16:59:18 >

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1958
8.4.2020 17:01:13   
milicicak
Ovo sad sto rade je testiranje na prisustvo virusa, detektuje se viralna RNK.
Koliko ja znam jos uvek nisu dostupni imunoglobulinski testovi koji pokazuju da li je neko prelezao virus. To je trenutno hit za mnoge istrazivacke grupe, radi se punom parom.

< Poruku je uredio milicicak -- 8.4.2020 17:03:07 >

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1959
8.4.2020 17:01:58   
Dragica Draga
Hvala milicicak, nije mi taj deo bio jasan. Stalno govorino da ima dosta ljudi koji nemaju simptome pa su potencijalna opasnost, ali eto moze biti i koristi od njih.

Direktna veza do poruke: 1960
8.4.2020 17:04:39   
princezica1
Milicicak ti imunoglobulinski testovi koje pominjes ustvari detektuju antitela na korona virus? Je li tako?

Direktna veza do poruke: 1961
8.4.2020 17:06:51   
IvanaSK RR
Mili,kruze price da si imun par godina? Tvoje mišljenje?

Direktna veza do poruke: 1962
8.4.2020 17:08:01   
milicicak

IZVORNA PORUKA: princezica1

Milicicak ti imunoglobulinski testovi koje pominjes ustvari detektuju antitela na korona virus? Je li tako?

Da. I to je ono sto sada celom svetu treba. Da vidimo gde smo i sta smo i koliko smo i da li smo imuni

Direktna veza do poruke: 1963
8.4.2020 17:08:39   
milicicak

IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Nemam misljenje jer nemam podatke :)

Direktna veza do poruke: 1964
8.4.2020 17:09:35   
Dragica Draga
Zna li se bar okvirno hoce li se i kada doci do takvih rezultata? Kakva je situacija kod nas sa tim testiranjem?

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1965
8.4.2020 17:10:41   
princezica1
Epidemiolozi su pominjali rec "prokuzenost" koju ce pratiti posle epidemije. Pretpostavljam da je onda to u bliskoj vezi sa kolektivnim imunitetom.

Direktna veza do poruke: 1966
8.4.2020 17:12:45   
IvanaSK RR

Novinar i doktor 😂 Ja se nadam da je ta informacija tacna.

Direktna veza do poruke: 1967
8.4.2020 17:14:15   
Maslacak15
ima nekih novih ali nije jos jasno koliko su pouzdani. Pconje jedna studija u Minhenu a i nama na poslu se smesi da ce da nas koriste kao zamorciceuser posted image Posto imamo 15 000 zaposlenih. Pa sam cula da cemo biti redovno testirani da bi videli kako se siri titar kroz kolektiv tokom vremena.
Antitela to vam je kao Torch test uprosceno. Da se vidi da li ste prelezali koronu posto onda mozete na posao. Ne zna se jos nista koliko si dugo imun. PRetpotavljaju da najverovatnije jesi bar neko vreme a koliko dugo ne zna se. Novi je virus. To prosto znaci, dzabe pitate eksperte oni realno mogu da teoretisu, ali sigurno da znaju ne mogu, jer je i za njih virus nov. Isto vazi i za doktore. Oni se po rvi put srecu sa tim profilom pacijenata i skupljaju iskustva... Imaju naravno mnogo znanja koje im pomaze da procesiraju nove informacije ali i za njih su covid 19 pacijenti jedno novo iskustvo i prosto uce. Uce kroz praksu.

pitanja tipa: da li moze da se prenese ovako ili onako? Koliko dugo je imunitet prisutan? Dali ce i koliko pomoci dolazak leta? DAli ce virus postati sezonski? Koji je broj asimptomatskih ljudi ( zarazeni a ne znaju da su zarazeni jer im nist ane fali) Da li ce i kad biti vakcine?

Na sva ta pitanja ne moze niko ozbiljan da vam da odgovor. Odgovor je - ne zna se tacnouser posted image

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 8.4.2020 17:18:57 >

Direktna veza do poruke: 1968
8.4.2020 17:21:54   
milicicak

Novinar i doktor 😂 Ja se nadam da je ta informacija tacna.

Kako mogu da znaju kad u najboljem slucaju imaju ispitanike koji su 5 meseci zdravi? Ja bih jako volela da je to tako ali rano je za bilo kakve prognoze. A i neozbiljno ih je davati

U najgorem slucaju bice kao grip. U najboljem kao morbile. Zato mislim da je pronalazak vakcine kljucan.

Direktna veza do poruke: 1969
8.4.2020 17:36:01   
IvanaSK RR
Ja znam da se ne zna tacno,samo pitam za mišljenje. Znam Mili na sta mislis. To sam i ja pomislila kada sam procitala. A i vakcine ko zna kad ce 🙄

Direktna veza do poruke: 1970
8.4.2020 17:50:53   
Maslacak15
nezna se stosta. Pricala sam jako dugo prosle nedelje sa mladom doktorkom koja je kod mene na klinici i trenutno ordinira na intenzivnoj i stara se bas o najtezim covid-19 pacijenatima. Mi smo infektivna sa pneumologijom, znaci nama salju najgore slucajeve. Ti koji zaglave, nije to samo ventilator u pitanju. to je osnovni problem. Ako dodje do eskalacije bolesti a to je obicno u drugoj nedelji od pojave simptoma kod malog broja ljudi onda se to desava cesto u jako kratkom periodu. I dramaticno je Izgleda da covid-19 ima i kardiolosku komeponentu, tj da je srce zahvaceno. Cesto mora i dijaliza. Znaci vise organa otkazuje paralelno. I onda su takvi pacijenti jako zahtevni i potrebno je nekad i 10 medikamenata da se "stabilizuju". I to zahteva vreme i strucne lekare koji imaju dovoljno vremena da se svakom posvete. I to je sigurno razlog zasto je doslo do kolapsa na mnogim mestima. Ono sto je najveci problem, to traje. Ona kazem prosecna komplikacija pneumonije bakterijske ili viralne zahteva tri do cetiri dana ventilacije. Covid 19 pacijenti su redovno duze od 10 -14 dana na ventilaciji.

Jeste postoje trendovi, muskarci prolaze gore od zena, sto si stariji rizik je veci, cesto komplikovani slucajevi imaju visak kilograma ili visok pritisak ili dijabetes ali to ne znaci da ne mozete da budete baksuz i da nagrabusite sa 40. Mozda su u pitanju genetske predispozicije. Ko to zna. lepo bi bilo ako se ispostavi da je broj asimptomatskih slucajeva veliki tj da je mnogo ljudi prelezalo na nogama, brze cemo stici do kolektivnog imuniteta. do tada glavno pitanje i problem za sve koji su na vlasti bilo gde u svetu: Kako pokrenuti zivot i ekonomiju a da se epidemija ponovo ne rasplamsa? To je pravo pitanje.

Direktna veza do poruke: 1971
8.4.2020 18:04:55   
Dragica Draga
Uf Maslacsk, sve si jasno objasnila, neke stvari su mi konacno jasnije.
Ostaje nam da budemo strpljivi i da se nadamo najboljim rezultatima.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1972
8.4.2020 18:06:52   
IvanaSK RR
Koliko je vremena potrebno da se za neki virus napravi vakcina? I zašto toliko dugo? 😀

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1973
8.4.2020 18:15:36   
dunja RR
Iv mislim da traje dugo (kažu godinu ipo bar) jer mora da se testira na puno ljudi da bi se znalo da li je efikasna za sve .

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

Direktna veza do poruke: 1974
8.4.2020 18:20:47   
IvanaSK RR
Suzi,to sam i citala. U suštini,da se vakcina ne očekuje sledecih minimum godinu dana. Ali mi opet nije jasno zašto toliko mnogo vremena,a verujem da svi naucnici sada rade na tome.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here