|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Lazanje
11.7.2019 9:22:09   
MimaKos
Samo staviti sto vise kackavalja i nema greske, i to dve, tri vrste. I meni besamel uvek ispadne ok, a jel kuvate testo ili skroz suvo slazete?


(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: Lazanje
11.7.2019 9:23:42   
flamingos


IZVORNA PORUKA: MimaKos

Samo staviti sto vise kackavalja i nema greske, i to dve, tri vrste. I meni besamel uvek ispadne ok, a jel kuvate testo ili skroz suvo slazete?


Ja kuvam kore


(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 152
   RE: Lazanje
11.7.2019 10:01:44   
doramar11
Ja ne kuvam.

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: Lazanje
11.7.2019 10:39:02   
MimaKos
I ja, ali na kutiji pise da se suve stave .. meni budu bas tvrde


(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 154
   RE: Lazanje
11.7.2019 11:02:04   
flamingos


IZVORNA PORUKA: MimaKos

I ja, ali na kutiji pise da se suve stave .. meni budu bas tvrde


Tvrde su,bolje je kad se skuvaju


(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Lazanje
11.7.2019 11:02:39   
MimaKos
Nisam probala one od svezeg testa, bas me zanima ima li razlike


(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 156
   RE: Lazanje
11.7.2019 11:17:29   
doramar11
Ovde bre sve neki majstori za lazanje, sve u finese idete :)

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Lazanje
11.7.2019 11:17:37   
flamingos


IZVORNA PORUKA: MimaKos

Nisam probala one od svezeg testa, bas me zanima ima li razlike


Nisam ih probala ni ja


(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 158
   RE: Lazanje
11.7.2019 11:18:12   
MimaKos
Kazu da su lepse od ovih suvih.. vredi probati


(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: Lazanje
11.7.2019 11:20:37   
flamingos


IZVORNA PORUKA: MimaKos

Kazu da su lepse od ovih suvih.. vredi probati


Probaj,pa javi


(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Lazanje
11.7.2019 13:42:50   
mama ivane
LAZANJA SA POVRĆEM

Sastojci:

• 1 pakovanje kora za lazanje (500 g)
• 1 glavica crnog luka
• 3 paprike babure
• 1 veća šargarepa
• 300 g šampinjona
• 1 veća tikvica
• bešamel sos (recept ispod)
• kačkavalj za rendanje
• začini (so, biber, sveži ruzmarin)

Svo povrće iseći na kockice.
U tiganj sipati par kašikica ulja i dodati crni luk i šargarepu i kratko dinstati.
Kada su luk i šargarepa malo omekšali, dodati papriku i šampinjone*.Kada je voda koju puste šampinjoni isparila, dodati tikvice, njima treba najmanje vremena da omekšaju. Dinastati još par minuta pazeći da se tikvice ne raskuvaju.Povrće probajte pa začinite* po ukusu.

Sastojci za bešamel sos:

• 1l mleka
• 5 kašika brašna
• 50 g maslaca
• so po ukusu
• 2 kašikice ulja

Bešamlel sos spremiti neposredno pred ređanje lazanje. Ako ga spremite ranije i ostavite da čeka, po površini će se uhvatiti korica.

U šerpicu sipati 2 kašikice ulja i staviti maslac da se otopi.
Kada se maslac otopio, dodati 5 kašika brašna, mešati žicom i kada brašno dobije boju, sipati mleko i dodati so.
Kuvati sos*** dok se ne zgusne.

Kore spremiti po uputstvu sa pakovanja ili na način koji Vam odgovara,tj. kore se mogu kuvati ili se mogu koristiti sirove. Ako kore ne kuvate, pravite malo ređi fil, tj. ostavite malo tečnosti u filu od povrća, kako bi kore imale šta da upiju i omekšaju.

Upaliti rernu na 180° C i preći na sastavljanje lazanje.

Sastavljanje:

Na dno vatrostalne posude sipati malo bešamela, da pokrije dno kako se kore ne bi zalepile. Staviti red kora, sipati malo bešamela, rasporediti deo povrća, opet bešamel, pokriti korama. I tako dok ne ponestane materijala. Završiti sa redom kora i preostalim bešamelom. Preko bešamela narendati kačkavalj. Sir se može rendati i preko svakog reda povrća.

Lazanju staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu. Peći oko 45 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju po površini , a fil se fino ukrčka.

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 161
   RE: Lazanje
11.7.2019 14:15:56   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: MimaKos

Nisam probala one od svezeg testa, bas me zanima ima li razlike




Ja samo njih koristim, meni se više dopadaju.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Lazanje
11.7.2019 15:49:16   
flamingos
Super ti je recept


(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: Lazanje
11.7.2019 16:20:08   
MimaKos


IZVORNA PORUKA: Ana RR


IZVORNA PORUKA: MimaKos

Nisam probala one od svezeg testa, bas me zanima ima li razlike




Ja samo njih koristim, meni se više dopadaju.
eto, kupujem.sledeci put, da isprobam


(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: Lazanje
4.10.2019 18:59:39   
branki*
od kad se kanim, da pravim,nikako da stignem.ne pamti,m kad sam jela zadnji put u domacoj varijanti.mozda u srednjoj skoli.ja ih nisam nikad pravila,uvek jedem u restoranu,ali mastam da napravim,i to da bude domacinski onako.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: Lazanje
2.4.2020 9:42:08   
pari
Ja ću probati danas da ih napravim ali sa makaronama jer nemam testo za lazanje,a ne ide mi se u radnju zbog toga.  

Razmišljam da li da pravim bešamel ili umesto njega da kombinujem jaja i pavlaku...kao zdravije,nemam pojma :)

_____________________________

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: Lazanje
2.4.2020 9:44:56   
branki*
Mogu i da se umese kore za lazanje. Ja nisam, doduse. Nemoj pavlaku i jaja. Pravi besamel. Ono vec modifikujes makaronama.Ako promeni i to, nece biti lazanje, nego neko drugo jelo. 

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 167
   RE: Lazanje
2.4.2020 9:47:32   
Ivanka 75
Sto mi dadoste ideju..... Moze sa palacincima, sa makaronama, cak i sa korama za pitu. Ja imam kore za pitu iz Belu Palanku (čitati po niški 😊) a one su mnooooogo debele, dusu dale za lazanje.



(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 168
   RE: Lazanje
2.4.2020 9:51:11   
jess021
Besamel, Pari.


Iako su meni lazanje najbolje kad se naprave uvece, pa u frizider, pa sutra da se ispeku 

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 169
   RE: Lazanje
2.4.2020 9:52:22   
branki*
Gde inace kupujete kore za lazanje? 

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 170
   RE: Lazanje
2.4.2020 9:59:22   
pari
A imam i ovaj recept 


Lazanje na drugačiji način

_____________________________

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 171
   RE: Lazanje
2.4.2020 10:07:56   
IvanaSK RR
Branki,u Maxiju,Idei,Rodi...u vecim marketima.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 172
   RE: Lazanje
2.4.2020 10:15:53   
branki*
Hvala, ivana. Ja sve da pravim, ali hocu da pravim bas onako po receptu i nikako.Pari, javljaj kako ispadne. 

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 173
   RE: Lazanje
2.4.2020 10:19:40   
pari
Je l pecete poklopljeno pa na kraju otklopljeno?

Gornji sloj samo besamel i sir?

_____________________________

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 174
   RE: Lazanje
2.4.2020 10:19:46   
IvanaSK RR


user posted image

user posted image
Ja uglavnom koristim ove.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica
Pšenični griz sa voćem
Ringerajin kuvar: little_one



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here