Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 12.3.2013 17:09:07
|
|
|
|
*Maki*
|
* Ako u kupatilu ili kuhinji imate hromirane, staklene ili porcelanske sanitarije, možete ih lako očistiti votkom bez straha da ćete oštetiti površinu. Komad mekane tkanine natopite votkom i prebrišite površinu. * Umesto jakim hemijskim sredstvima, ružne smeđe i zelene mrlje od vlage odstranite votkom. U bočicu s raspršivačem sipajte votku, nanesite i pustite da odstoji 15 minuta. Uzmite četku i dobro istrljajte, pa onda isperite vodom. * Za čišćenje pločica u kuhinji i kupatilu upotrebite sodu bikarbonu, vodu i morsku so. Na površinu dodajte sodu i istrljajte sunđerom, a ukoliko su se mrlje uvukle u otvore ili fuge, dodajte so i istrljajte. * Za masne i stare mrlje u bočicu s raspršivačem sipajte limunov sok ili sirće, poprskajte, sačekajte 10 minuta i istrljajte. * Napravite sami dezinfekciono sredstvo. Pomešajte dve šoljice vode, tri kašike tekućeg sapuna i 20 do 30 kapi ulja čajevca. * Verovali ili ne, čišćenje prozora može biti veoma lako. Naime, u flašu s raspršivačem sipajte dve kašike alkoholnog sirćeta i litar vode. Poprskajte prozore, pa ih očistite novinskim papirom. Ako ne podnosite miris sirćeta, možete da koristite limunov sok. * Mrlje na tepihu možete odstraniti pomoću sode bikarbone i nekoliko kapi vode. Neka smesa odstoji, a potom je istrljajte četkicom ili sunđerom. Ukoliko se radi o većim mrljama, posle 15 minuta usisajte mesto i isperite vodom. * Napravite i rastvor za skidanje mrlja. Pomešajte 1/4 šoljice tečnog sapuna ili deterdženta za sudove s 1/3 šoljice vode. Dobro promućkajte i nanesite na mrlju, pa odstranite koristeći sirće. * A kako otčepiti odvode? I to je lako. U začepljeni odvod stavite pola šoljice sode bikarbone, pola šoljice alkoholnog sirćeta i dve šoljice kipuće vode. Zatvorite odvod kade ili lavaboa i sačekajte 15 minuta i sva nečistoća garantovano odlazi. *Povremeno usuti pola solje sode bikarbone, pustiti da malo odstoji, pa isprati vrucom vodom. U slucaju da odvod teze otice, preko sode bikarbone usuti solju belog sirceta. Napravice se pena. Isprati sa dosta vruce vode. Kazu da je sveto trojstvo za ekolosko ciscenje u kuci sa kojim se prakticno sve moze ocistiti: soda bikarbona, sirce i limunov sok. Uz to se pominje i boraks, to je bliski rodjak sode bikarbone, hemijski, inace je veoma cest sastojak deterdzenata, kozmetike i sl.
< Poruku je uredio *Maki* -- 12.3.2013 17:11:30 >
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 14.3.2013 12:51:40
|
|
|
|
nata11
|
Maki i ja cistim cesto sodom i limunom ali nema nista dok ne nasipam domestos i wc sanit da se kupatilo zadimi od hemikalija
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 14.3.2013 12:56:47
|
|
|
|
nata11
|
Inace kako sam cistila jedno vreme tus u kabini. -Uzmem u manjoj debljoj kesi sipam sirce umotam oko tusa tako da ona glava bude u kesi i zavezem gumicom da odstoji. -U wc solju sipati solju zagrejanog sirceta i posle pola sata pustiti vodu.
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 15.11.2019 8:07:09
|
|
|
|
mama ivane
|
Kuhinju i kupatilo cistim sa sodom bikarbonom i sircetom , a povremeno i druge hemikalije bez njih se nemoze ili bar ja nemogu
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 15.11.2019 8:14:32
|
|
|
|
mama Jo
|
E taman sam trazila onu temu saveti za domacice, a mogu i ovde da putam - kako lepo da oribam sudoperu? Granitna je... ima na jednim delu od kamenca belog, onako da treba da se skine. Probah sa sodom - nece. Mama ivane kako pravis tu smesu sa sodom i sircetom?
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 15.11.2019 8:22:43
|
|
|
|
mama ivane
|
300ml tople vode 2 velike kasike sode bikarbone, 100ml sirceta i dodam 2-3 kapi ferija, sa ovim rastvorom cistim ako nije bas prljavo , a ako mi se stvori kamenac onda direktno stavim sodu i serce na to mesto gde se necistoca nalazi i ostavim 10-15 min i skine se bez problema
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 15.11.2019 8:29:15
|
|
|
|
mama ivane
|
Da li ste probale da cistite kupatilo sa obicnim sapunom? Pre nekoliko dana pricam sa drugaricom o odrzavanju kupatila i ona mi kaze da cisti kupatilo sa obicnim sapunom , ja je gledam i neverujem , prvi put cujem da se kupatilo cisti sapunom nebudem ti lenja dodjem kuci kupim sapun usput i krenem da cistim kupatilo Kako dobro sam ocistila i umirisala kupatilo da ne poveruje covek
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 15.11.2019 10:12:59
|
|
|
|
dunja RR
|
Mama ivane nisam. Tecnim? Ja cistim sirćetom sve i ekstra mi sve očisti.
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 15.11.2019 10:18:46
|
|
|
|
mama Jo
|
Ni ja nisam sapunom samo. Dunja, samo sircetom, ne pravis tu mesavinu od sode bikarbone i sirceta?
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 15.11.2019 16:17:01
|
|
|
|
mama ivane
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Mama ivane nisam. Tecnim? Ja cistim sirćetom sve i ekstra mi sve očisti. Ne tecnom, nego obicnim sapunom bilo kojim, ja sam bila skepticna u fazonu sta pricas kako moze nesto sapunom da se ocisti kad ono stvsrno cisti vrhunski
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 12.12.2019 8:25:12
|
|
|
|
mama Jo
|
Mama ivane, ali verovatno nekom cetkom ribas , a? Ja npr.lavabo i kadu vise ne ribam onim nekim jakim sredstvima, nego sodom i sircetem.
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 12.12.2019 8:34:48
|
|
|
|
lepic
|
Ja sam probala sodu i sirce,a li mora da se i zapne malo, pa da se oriba.
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 12.12.2019 8:38:30
|
|
|
|
mardzy
|
Sirce je odlicno za dezifekciju i skidanje kamenca u ves masini.
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 12.12.2019 18:36:30
|
|
|
|
mama ivane
|
Nema potrebe za cetkom, ostavi 15 min po mogucnosti i duze da odstoji i onda se samo sunjerom skine
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 12.12.2019 19:24:48
|
|
|
|
Khaleesi
|
Ja i otpusavam sa sodom i sircetom kada se sudopera od masnoce zapusi
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 12.12.2019 19:29:00
|
|
|
|
Slavkic
|
Jel ima neki omjer ili stavite otprilike, i sta je najbolje za ciscenje elektricnog sporeta
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 29.5.2020 16:42:21
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Meni kaze jedna ftizerka ona izbaci vodu iz wc solje i napuni je koka kolom. Kaze odusevljena kako cisti. Nisam probala ali razmisljam..
|
|
|
|
RE: Saveti za prirodno-zdravo čišćenje doma 2.10.2020 7:42:43
|
|
|
|
mikica88
|
Mirko, nisam probala tako nikad. Sodom b.jesam ali mora dosta da se riba. Sad vise to moj muz obavlja a njemu je domestos glavni .
|
|
|
| Stranica: [1] |
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?