Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.3.2019 10:37:45
|
|
|
|
Maza76
|
Pozdrav drage moje..evo i ja da se ukljucim u ovu temu..zanima me dali imam prava na trece dete koje uskoro stize neki novac jer imam vec dva odrasla punoletna deteta..
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.3.2019 10:39:40
|
|
|
|
mirana1
|
naravno da imate pravo, bez ozira sto su deca punoletna.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.3.2019 10:48:21
|
|
|
|
Maza76
|
Mirana pitam zato sto sam negde procitala da zavisi gde su deca rodjena i gde zive a da ja imam prava samo ako sam U Vojvodini najmanje godinu dana prijavljena
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.3.2019 10:51:35
|
|
|
|
bubulence
|
Mazo imas pravo na 12000 mesecno narednih 10 godina, nema veze kolika su deca, bitno da je tvoje trece dete i da si drzavljanin Srbije. Mozes da se raspitas i u opstini, ne znam odakle si, ali dosta opstina takodje daje jednokratne pomoci.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.3.2019 10:51:56
|
|
|
|
Sanidej
|
Mislila sam da je bitno samo da je majka drzavljanin Srbije
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.3.2019 10:53:21
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Maza76 Mirana pitam zato sto sam negde procitala da zavisi gde su deca rodjena i gde zive a da ja imam prava samo ako sam U Vojvodini najmanje godinu dana prijavljena Mislim da to vazi samo za onih 15000din za nezaposlene majke, to daje Vojvodina (treba jos proveriti ali mislim da je tako). A na 12000din imaju svi koji zive u Srbiji
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.3.2019 11:08:25
|
|
|
|
Maza76
|
Hvala vam drage moje icicu i do opstine da se raspitam..opstina Titel je u pitanju 😘😘
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 23.3.2019 18:50:18
|
|
|
|
dunja RR
|
Les, da, na kraju su zvali neki dan, da im dostavim otpusnu listu iz porodilišta, gde se vidi da je vakcinisana. Odneću im u ponedeljak, nego ne znam da li nosim original otpusne liste (imam 2 originala čini mi se) ili nosim kopiju, zna li neko? Zaboravih da pitam kada su zvali .. IZVORNA PORUKA: lesica RR Dunja, ako ste završili prijavu M u porodilištu, treba da to bude to, eventualno će te zvati ako treba da im se dostavi potvrda da je S vakcinisan uredno, mada ako su ti tražili u kom dz-a je i kod koje dr, onda koliko sam skontala to je sve završeno.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 23.3.2019 19:03:19
|
|
|
|
Sanidej
|
Iskopirajte pa im to odnesite, imajte originale kod sebe u slucaju da traze na uvid..
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 27.3.2019 9:09:27
|
|
|
|
mirana1
|
IZVORNA PORUKA: bubulence Mazo imas pravo na 12000 mesecno narednih 10 godina, nema veze kolika su deca, bitno da je tvoje trece dete i da si drzavljanin Srbije. Mozes da se raspitas i u opstini, ne znam odakle si, ali dosta opstina takodje daje jednokratne pomoci. Da Drazava toliko , a bitno se razlikuje od opstine uslov je da godinu budes prijavljena na toj opstini.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 27.3.2019 10:08:32
|
|
|
|
Maraj
|
Mazo bitno je da se niste odrekli roditeljskog prava za dvoje starije dece. To se samo gleda.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 27.3.2019 10:08:45
|
|
|
|
Sanidej
|
Tema je roditeljski dodatak koji svakako daje republika, opstinska/gradska davanja su jednokratna i imaju svoje preduslove (tipa prebivaliste na teritoriji grada minimum godinu dana).
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 28.3.2019 10:17:22
|
|
|
|
dunja RR
|
Prekjuče sam odnela u 27. marta otpusnu listu gde se vidi da smo isprimali vakcine, a juče mi stigao sms da mi je odobren roditeljski dodatak, da očekujem rešenje na kuću a uplatu u roku od 45 dana. IZVORNA PORUKA: dunja RR Les, da, na kraju su zvali neki dan, da im dostavim otpusnu listu iz porodilišta, gde se vidi da je vakcinisana. Odneću im u ponedeljak, nego ne znam da li nosim original otpusne liste (imam 2 originala čini mi se) ili nosim kopiju, zna li neko? Zaboravih da pitam kada su zvali .. IZVORNA PORUKA: lesica RR Dunja, ako ste završili prijavu M u porodilištu, treba da to bude to, eventualno će te zvati ako treba da im se dostavi potvrda da je S vakcinisan uredno, mada ako su ti tražili u kom dz-a je i kod koje dr, onda koliko sam skontala to je sve završeno.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 28.3.2019 10:19:53
|
|
|
|
Sanidej
|
Bas su ubrzali proceduru, dobro je. Realno je ocekivati uplatu rd oko 20. aprila. Resenje moze stici i nakon uplate.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 28.3.2019 10:31:26
|
|
|
|
pari
|
Je l bio roditeljski za mart? Neko podizao?
|
|
RE: Roditeljski dodatak 28.3.2019 10:32:00
|
|
|
|
dejana007
|
Ja sam podnela zahtev u porodilstu 26.02 ali me još nisu kontaktirali za dopunu dokumentacije. U pitanju je Grad Niš. Ne znam dal da odem da se raspitam.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 28.3.2019 10:32:00
|
|
|
|
medamisko
|
Meni je stiglo nakon uplate, cak sami isla kod njih,BZV sam se maltretirala.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 28.3.2019 11:03:26
|
|
|
|
Sanidej
|
Trebalo bi da je uplaceno za februar jos prosle nedelje..ici cu danas u postu tek
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 28.3.2019 11:06:09
|
|
|
|
Sanidej
|
Ne mora da znaci da cete uopste biti kontaktirani zbog dopune dokumentacije. Ako sve bude uspesno pribavljeno po sluzbenoj duznosti, dobicete samo sms o odobrenom rd.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 28.3.2019 11:43:57
|
|
|
|
dejana007
|
E u redu, hvala na odgovoru
|
|
RE: Roditeljski dodatak 28.3.2019 13:16:47
|
|
|
|
Sanidej
|
Nema na cemu :)
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 5.4.2019 13:11:42
|
|
|
|
Akifica
|
Mene zanima da li roditeljski istice kada dete napuni 2 godine ili pre? Da li je neko imao iskustva, kada mu je isplacen poslednji mesec? Ne mogu da se set_im kada sam podigla pare za koje mesece su mi uplatili, znam da je bili 2 ili 3
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 5.4.2019 13:19:51
|
|
|
|
bubulence
|
Pitate u posti. Moje dete je rodjeno u februaru 2015.god, poslednja uplata je bila za januar 2017. Ali smo je dobili u februaru. U pitanju je drugo dete
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 5.4.2019 18:20:28
|
|
|
|
Maraj
|
IZVORNA PORUKA: Akifica Mene zanima da li roditeljski istice kada dete napuni 2 godine ili pre? Da li je neko imao iskustva, kada mu je isplacen poslednji mesec? Ne mogu da se set_im kada sam podigla pare za koje mesece su mi uplatili, znam da je bili 2 ili 3 Uplata ide mesec za mesecom kao npr plata. Tako da bi bilo , da ako vam je dete npr rodjeno 6.2017.god da ce poslednja uolata biti 7.2019
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 19.4.2019 12:34:11
|
|
|
|
Sanidej
|
Danas je uplata rd
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?