dunja RR
|
Sanim, ja sam isto bila na sioforu zbog šećera, Goca je to znala, ali nije posebno ništa pitala vezano za terapiju, a ja svakako imam svog endokrinologa koji me godinama prati (radila je ranije kod Ivanovića), i Goci to spomenem u postupku. S obzirom da imam dug staž u VTO priči, mislim da je pametno da ginekolozi rade svoj deo posla, a da mi spremimo sebe i svoj organizam za trudnoću, za VTO postupak, i da ne očekujemo čuda od ginekologa u delu posla koji nije njihov, oni neka se posvete onome što najbolje rade, a naše je da ih obavestimo o terapiji koja prati psotupak, prepisana od endokrinologa. Terapiju sam tamo kupovala, pojma nemam kako se kreću cene drugde, ja sam primala puno terapije, u poslednja 2 postupka (u pretposlednjem jer sam slabo reagovala na kratki postupak, a u poslednjem je bio dugi postupak što opet povlači puno ampula menopura), i svakako da mi je bilo skupo, ali imam utisak da su sveukupno, moje drugarice koje su VTO radile na drugim klinikama, skuplje plaćale. Ja imam sina iz VTO postupka kod Ivanovića, i sada sam u 8. mesecu trudnoće i čekam ćerku, isto iz VTO postupka kod Ivanovića. Pre ovog poslednjeg poslednjeg uspešnog postupka, imala sam jedan neuspešan kod Goce, spomenuh već, rađen kratki postupak (koji je bio logičan za moju 41 godinu tada), ali sam slabo odreagovala na terapiju, dobili 4 jc, i nije uspela VTO. Nakon toga obišla sam nekoliko vodećih VTO klinika po gradu da "izvidim" situaciju, i svi su bili stava, da bi mi takođe radili kratak postupak (što mi je nelogično jer su i sami videli da sam loše odreagovala), ali su se svi redom pozivali na godine. Ono što mi je takođe bilo simptomatično - svi su rekli, iskreno, hvala im, da bi na mom mestu išli na sledeću VTO tamo gde sam već dobila dete. Tako da se ja odlučih da Goci dam još jednu šansu, i ona je eto bIla spremna bila na rizik. Radila mi je u maju ove godine dugi postupak, sa moje 42 godine (što je prresedan, jer dugi postupak se radi kod mlađih žena), i uspelo je, dobili smo 10 jc, vraćen jedan embrion, ja trudna i 3 odlična embriona zamrznuta. A i sina smo dobili iz dugog psotupka pre skoro 5 godina. Na kraju je zaključila da imam mlade jajnike, bez obzira na godine, i eto jedino ej ona spremna da rizikuje, dok su ostali tvrdili da je dugi postupak napušten u VTO medicini. Nisu sve žene iste, izgleda jedino Goca to oset___i, iz mog iskustva.
< Poruku je uredio dunja RR -- 12.1.2019 2:13:03 >