|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 11/18 [chat]
24.11.2018 12:42:26   
pari
Šta da uradim od analiza? Krv, bris? 

M mi je prehlađen,nos,kašalj...moguće da mi donosi stalno neke viruse iz vrtića pa zato traje...

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1001
24.11.2018 13:24:44   
vonavoj
Pari uradi bris grla i nosa,krvnu sliku i crp.Maslacak,moje sve su takve nespavalice...M makar nocu spava,veze nekad 6h..ali preko dana spava 3x 30min..nekad 1h..Danas odmaramo,prethodnih dana smo imali goste,sredjivali kucu..Mozda odemo do Biga...malo da proset_amo..napolju duva,pa nije za M..

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1002
24.11.2018 13:36:48   
Milena18
Dobar dan!
Pari, ja sam radila krvnu sliku, crp i bris nosa. Kažem ti zato što su nam simptomi slični, ali možda treba još nešto uraditi. I ja sam mislila da su vrtićki virusi u pitanju, ali eto, ipak je bakterijska infekcija.
Ivana, nadam se da će Maci konačno biti bolje danas.
M spava, ja kuvam ručak. Išle smo malo u šetnju danas, na kokice i opet u uličicu sa grafitima. Dobra mi je, sve manje traži da je nosim kad šetamo. Probala je danas da me izmanipuliše, kao boleo je stomak, i kad joj rekoh da ima još samo malo do kuće, kaže "ja ću da ga držim" i stavila ruku na stomak onako kao neka žena 😁 Naravno, posle dva minuta je zaboravila da je boli stomak.
I M je u tom uzrastu spavala tri puta po pola sata, retko sat, baš mi je to bio naporan period.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1003
24.11.2018 15:36:28   
Rosita
Meni malisa spavao kratko, ali bio je dobar. Bazao po podu. Ja ceo dan nisam stala, a da sam bar nešto uradila. Samo kuvanje :(.
Čekamo mm pa kod prijatelja. Valja spremiti decu. Pa šta će maleni da jede, pa ovo, pa ono, ma... Gde je tu uživanje. Evo sutra bih tako rado otišla na neku tribinu. Ali meni nema ko da pričuva decu. A muž radi vikendom. Ja mislim da smo ljiša i ja jedinstveni slučajevi 😞.  Ma ajde što nemam pomoć, al bar da on ne radi.... Koliko puta to rekoh, no, šta je tu je.
Kaže mi D ajde da ubrzamo to žvakanje kod bebca, stavimo one lažne zube dok mu pravi ne izniknu :)
Budite dobro!

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 1004
24.11.2018 15:59:47   
Sanjica26 RR
Dobar dan zene!
Mi smo danas imali pravu avanturu. Ustale smo nas tri y 9. Bas smo se lepo naspavale. 

Odlucim ja Sofi da vodim kod dr. Posle dorucka u dom zdravlja. Mi tamo ono krcato. Sreca blizu nam je. Kazem Sofi idemo mi kod nase dr Marine privatno. Poslusa je ona kaze sve je ok. Nema nista na plucima. Cime ste je inhalirali? Ja kazem sa cime. Kaze odlicna terapija. Zovite me sad Sanja doktor.user posted image
Sad zrelo kaslje. Dala nam je rodjendanski poklon sirup coko doktor. Prvi put cujem. Ne treba vise inhalacije. Jeste joj je malko crveno grlo, ali ona ne bi da joj daje AB. Odose 2.000 ko od sale. 

Posle isli kod kumceta na rodjendan.
Sutra slavimo Sofiji.
Ceka me brdo posla, a ja se uvila u cebe.
Rosi, kod nas je isti slucaj stalno bi isla na neke tribine a nemam kome decu. Mm kad je tu, gledamo da provodimo zajedno. To je tako. Procice i to. Kaze mi zena u cekaonici. Deca su joj otisla. Sad su muz i ona sami. A ima ih cetvoro.

< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 24.11.2018 16:19:22 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1005
24.11.2018 18:20:56   
IvanaSK RR
Dobro vece.
Sanjice, jel to sirup za kasalj?
Maca je jutros rano imala proliv i evo sada. U međuvremenu nije. Mada je imala temperaturu. Malo je jela slanih stapica i hleba.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1006
24.11.2018 19:54:43   
pari
Sanjice, čime si je inhalirala? Da probam i ja 🙂

Ja se inhaliram sa fiziološkim i pantenolom. Osećam da su mi sinusi i dalje bolni, ne kao na početku ali jesu i verovatno imam slojeve u bronhijama koji me teraju na kašalj ...

Ivana, nadam se da će sutra biti dobro skroz!

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1007
24.11.2018 20:07:55   
Maraj
Gde ste mame... mi danas po kuci, pa u setnji...
L zaspao. S isto al se probudila pa je opet uspavljujem.
L ne mogu da zaustavim curenje nosa. I to leva nozdrva vise nego desna... bas sa sekretom.
Ivana jesi ti meni rekla da hloramfenikol mazes maci u nos, ili nesto drugo? Zaboravila sam sta si mi rekla, a uzela bi nesto da mu namazem. Pun je sekreta

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 1008
24.11.2018 20:11:55   
IvanaSK RR
Maraj, da, Hloramfenikol. Sto ne pokusas sa Fitobalmom?

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1009
24.11.2018 20:15:58   
Maraj
Zar on nije za zapusen nos? Njemu je nos prohodan. Nije zapusen. Al od kako je krenuo u vrtic pun sekreta. U dva navrata sam mu kapala dexametazon i bude super. Al opet kad ode u vrtic vrati se sa slincima...
Jel hloramfenikol na stapic pa u nos?

< Poruku je uredio Maraj -- 24.11.2018 20:16:42 >

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1010
24.11.2018 20:45:49   
Misha i Ljisha
da Maraj mozes na stapic pa u nos.

Ja sam danas jedva izgurala dan. Strpala sam decu u krevet. mm naravno jos nije stigao. Evo sterilisem flasice. I ja odoh ODOH.

U jednom momentu sam imala osecaj kao da cu se onesvestiti. Batketu je isto losa stolica. Isto nesvarena. Da ne kazem mogla sam mu ponuditi ponovo da jede user posted image . Rece mi dr u tom slucaju pojacam probiotik umesto 7 kapi dam 14. Videcemo sutra.
Sutra mm OPET nije tu. Ali odbacice nas do mojih. Ubi me vise ova samoca. Mada kako sam raspolozena....pre bih njih nagovarala da dodju do nas

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1011
24.11.2018 20:57:34   
Sanjica26 RR
Pari, ne znam kakav ti je kasalj ali to sto opisujes slaba vajda od pantenola. 

Ivana, da to je sirup za kasalj. Vidim da je neki strani sirup.

Ja sam dosta toga pospremila. Ipak cu jos nesto da smutim. Moram da radim nesto i na lap topu i da se okupam. Necu pre 12 leci. 

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1012
24.11.2018 21:07:42   
IvanaSK RR
Maraj, jeste za zapusen nos, al ako imas, mozes i njega stapicem u nos i namazes malo i grudi i ledja. Mozda mu i pomogne.
Mi opet proliv user posted image

Direktna veza do poruke: 1013
24.11.2018 21:09:53   
jess021
Sanjice, cime si je inhalirala?
Mi smo jutros bile na Spensu, gledala sina od moje sestre na kosarkaskoj utakmici. Posle kuci, ja spremala stan, imam jos da zavrsim kad uspavamo decu. 
Ivana, dajes li joj nesto za proliv? Ja sam L davala Prolife, ali nista nije pomoglo, danas posaljem dr poruku, kaze Enterofuryl sirup. I cini mi se da joj je vec bolje. M je pocela da kaslje, pa sam joj napravila onaj sirupom secera, zalfije i lovorovog lista. 
Nadam se od ponedeljka svi u akciju. 

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

Direktna veza do poruke: 1014
24.11.2018 21:18:16   
pari
Joj Ivana, još traje 😥

Jess, kako praviš taj sirup? Pomaže?

Ja mrtva umorna ali šta da se radi, T i dalje sisa na svaka dva sata noću...nema spavanja za mene...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1015
24.11.2018 21:19:04   
Sanjica26 RR
Spalmotil inhalacije. Sad je velika, pa nam je dr prosli put inhalirala. On je malo jaci. 
Ivana, mozda enterofuril ako ga imas. Nama je on sredio proliv.
Mi necemo u ponedeljak slati Sofi u vrtic. Opet ce seka da je cuva. Rekla mi je dr da je ostavimo barem u ponedeljak posle rodjendana u igraonici da malo odmori.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1016
24.11.2018 21:20:46   
Sanjica26 RR
I moja mama je mojoj deci  pravila slican sirup samo sto ide vise biljki. Mislim da sam pisala u nekoj temi. Bas im je pomagao.

Direktna veza do poruke: 1017
24.11.2018 22:19:40   
IvanaSK RR
Dajem joj Enterofuril od preksinoć. Inace, pisala sam negde, kad sam ostala sa sinom u bolnici zbog stomacnog virusa napusili me doktori sto sam mu dala uopšte taj sirup..
Rehidran pljuje, od njega ima nagon za povracanjem. Dajem joj Multilac baby sinbiotik.

Direktna veza do poruke: 1018
24.11.2018 22:20:43   
vonavoj
Pari.napravi i ti taj sirup za kasalj.ja sam ga pila u trudnoci,smes i dok dojis.taj kao jess..ja se kunem u njega,za sve vrste kaslja je..i smiri se za 3 dana.Vec smo pisale negde,ali ukucaj sirup protiv kaslja lovorov list..karamelizuje se secer,doda voda..lovor i zalfija..Ivana,ako ne pomogne prolife ampula,ide jedna dnevno,daj joj enterofuril..ako traje proliv duze od 5 dana..

Direktna veza do poruke: 1019
24.11.2018 22:31:26   
Rosita
Ivana, ja najradije dam esenbak. I meni i D. Nanučiste se :(

Sanjice, sve se razumemo.
Ljišo, taman takva stolica. I N imao 1 danas.
Bili kod prijatelja, super bilo, decq saradjivala. Zaspase, a ja u kuhinju moram... Da raspremim.
Sutra zadnji dan sajma sporta. D navalio oće, oće. Možda mu ugodim.
Laku noć👼

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1020
25.11.2018 7:29:45   
Misha i Ljisha
Dobro jutro. Mi standardno svi budni od 6 i nesto. Kaze D mama mi smo kao Kuca Buka(crtac). 
Meni isto lose od jutros. Sad sam rekla mm ako sutra ujutru ustanem da mi je lose da uzima godisnji da bude malo kuci da me odmeni. Stalno osecam nesvest. To me brine. Ajd sto me ledja bole manje vise ali nesvest me muci. 
Rosi tek sad se smejem na lazne zube sto je rekao D :)
Ivana nadam se da je proslo i nadam se da su ostala decica dobro. P nije juce imao temp. Prestali da curi iz uva ali krenulo na nos sto je dobro izgleda bolje na nos jelte.
Odbacice nas mm do mojih. Pa se nadam da ce bati biti zanimljivo sa decom da ja ne moram da ga zabavljam. A i D da odahne :)

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1021
25.11.2018 7:41:01   
vonavoj
Jutro. Mene sve boli,nikakva sam,a nikako i da dobijem,a raspadam se.Ljisho,sto nesvest,jel krvaris dosta?

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1022
25.11.2018 7:53:39   
Duškić
I ja pravim taj sirup. Meni je ok i ja ga pijem.
Ovi virusi vise., haos.
A sto sam lose spavala...hm.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1023
25.11.2018 8:30:51   
Sanjica26 RR
Dobro jutro.

Legla sam y 2, probudila se u sedam. Mm vec ukljucio rernu za peciva i kiflice. Sad ih pecem. Posle da budim decu. Mozda se na vreme i same probude.

Nadam se da su decica dobro. user posted image

(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 1024
25.11.2018 8:39:31   
Misha i Ljisha
Jao von vidis nije mi ni palo na pamet da me zato hvata nesvest 😂 
Mislim dosta. Da meni su obilne menstruacije ali ova spram drugih i nije. 

Spremamo se moramo krenuti za pola sata jer mm mora u pola 12 da krene z Bg a deran spava. Sad kad zaglavk ko u inat. A ovih dana mi je samo dremkao. Siz da covek dobije. Nikad nije kako covek isplanira kad imas decu

Direktna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here