Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 20.10.2018 21:49:06
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Veceras sam primila stop ali reci cu im u ponedeljak na aspiraciji za insulin ako mislite da ima potrebe, ja sam iskreno mislila da nije strasno 😕citala sam da je granica 24 a moje 35 nije mnogo iznad
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 20.10.2018 21:51:11
|
|
|
|
Maraj
|
Vojvodjanka za uspeh vto nekad je i 24 mnogo... zavisi od organizma Ja stvarno ne znam koja je granica Al neka "glupost" moze da ometa uspeh vto
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 20.10.2018 21:56:16
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
U pravu ste bolje da ne rizikujem kad sam vec unapred to uradila reci cu im pa kud puklo da puklo🙂glukoza je u granicama normale inace, hvala vam na svemu devojke 😊
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 20.10.2018 23:05:40
|
|
|
|
jess021
|
Vojvodjanka, kod koga radis vto? Ja sam sve 3 radila u Betaniji. Bolje reci, relativno je kod koga kako utice povisen insulin, bez obzira na referentne vrednosti. Srecno jos jednom 🤗
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 20.10.2018 23:07:51
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Kod Dr S. M, on me vodi odavno i upoznat je sa svim😊i zadovoljna sam
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 21.10.2018 1:30:11
|
|
|
|
zece
|
Zdr Mila vojvodanka pitaj Dr za insulin dali ce ti dati Metformin jer glikoza I insulin utice na implantacija inace mi smo vec dosli do 32 Ned trudnoca
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 22.10.2018 18:21:52
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Danas radjena aspiracija nazalost samo dve jc od 6 folikula,razlog tome pretpostavljam nizak estradiol 5dc je bio 160,sad ostaje da cekam da me ne pozovu pa idem u cetvrtak da mi vrate a ako budu zvali znaci da se nisu oplodile Jako polaze nade u mm dobar spermogram ostaje da vidimo sta ce biti Ako neko zna kako da pomognem E2 da raste vise nek mi pise..
< Poruku je uredio vojvodjanka87 -- 22.10.2018 18:23:06 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 22.10.2018 19:52:08
|
|
|
|
jess021
|
Vojvodjanka, dovoljna je i samo jedna jc. Jesi li im rekla za insulin?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 22.10.2018 19:57:17
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Iz tvojih usta u Bozije usi! Jesam i rekao je da ne treba terapija nije strasno kao, a ja sam kupila utrogestan i pocela da pijem veceras posto pise na onom papiru za pripremu mada mi nisu rekli, nadam se da ne skodi.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 22.10.2018 20:01:52
|
|
|
|
nata11
|
Ako si pocela U. Slobodno uzimaj. Verovatno u guzvi zaboravili da ti kazu. Koliki ti je AMH? Sta si imala od terapije? Nemoj da brines samnom je bila zena sa jednim 5-cell embrionom pa sada ima devojcicu. Drzim ti palceve.
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 22.10.2018 20:06:35
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Amh mi je 3,36 a od terapije sam imala 8 dana gonal po 150 ij i zadnja 3 dana dodali cetrotide, joj a mislila sam da ce biti i barem 2 za zamrzavanje da u slučaju neuspeha ne prolazim sve ovo opet😐
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 22.10.2018 20:17:54
|
|
|
|
Maslacak15
|
ne znam zasto tako slabo odgovaras na stimulaciju. To je odlican AMH. A FSH? Estradiol je normalno da je nizak na 2cd ili 3 cd ali onda treba da naglo raste i da bude oko 200 pg po zrelom folikulu pred aspiraciju ako su jajne celije zrele. Ta informacija od 5cd nam ne znaci mnogo. Ali definitivno si slabo odreagovala ako si dobila samo dve JC. Zvuci kao klasican slucaj "low responder". Mislim da bi trebalo da nadjes nekog reproduktivnog ginekologa da vidi o cemu se radi. Posto ne sticem utisak da se po tim klinikama bave detaljima. Mozda ti prosto treba drugi protokol. Eto Dunji odgovara kratak protokol a ne dugi. Sve zavisi od organizma. U slucaju da ne uspe VTO ( a ja se nadam da si jos u igri, jedan embrion je dovoljan) definitivno bi trebalo videti sta je sa insulinskom rezistencijom... Javi sta su ti rekli, a mi navijamo.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 22.10.2018 20:23:41
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Maslacak FSH je 5,6, imam samo jedan jajnik pa se nisam bas puno ni nadala ali nisam ni mislila da ce biti samo 2jc, bas sam htela u drzavno bolnicu jer ce vise paziti na mene obzirom na moj problem sa krvnim sudovima u glavi nego u nekoj privatnoj, bice sta bude, kolika je sansa da se te dve oplode obzirom da je spermogram odličan?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 22.10.2018 20:35:12
|
|
|
|
dunja RR
|
Vojvodjanka, ne brini za jedan jajnik, meni uglavnom samo desni radi, mada nekad i na levom nešto uberu, ali slabo. Što reče Maslačak, nek promene protokol, bitno je potrefiti pravi, na koji dobro reaguješ. Kod mene je sada rađen dugi, a on se radi isključivo mlađim ženama. Međutim, Goca je ipak dala šansu, kaže da su mi mladi jajnici, i bila je u pravu, sa 42 moje godine dobili smo 10 jajnih ćelija, a pre 5 godina isto na dugom protokolu dobili smo 12. A pre godinu dana na kratkom protokolu, 4 jajne ćelije. Ogromna razlika. Baš sam loše reagovala na kratki protokol.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 22.10.2018 21:01:57
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Super reagujes Dunja cim svaki put dobijas jajne celije, eto mi smo mislili da ce biti vise kad ono cvrc jedva dve, sad samo da se nadam da su dobre i da ce uspeti🙂
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 22.10.2018 21:04:44
|
|
|
|
Maraj
|
Vojvodjanka ja ne mogu da verujem da ti nisu nista rekli za utrogestan. Kako je moguce da su zaboravili. A i insulin nije nesto s cime se igra. Kazem ti mojoj prijateljici je bas to bio problem. Navijam da se primi bar jedna od te dve Sad nesto razmisljam, ja sam pocela sa utrogestanom na dan vracanja embriona. I to vaginalno. Ne oralno.
< Poruku je uredio Maraj -- 22.10.2018 21:06:42 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 22.10.2018 21:16:51
|
|
|
|
Maslacak15
|
Dada zamenila Sam. Ali sustina je da ti jedna vrsta protokola mnogo bolje lezi....to je individualno Osim Toga uvek se set_im nase dace koju Su odjavili i U leskovcu i U beogradu zbog loseg odgovara na stimulacije i jako jiskog amh Pa je dobila iz prirodnog vto ciklusa svoju devojcicu ( znaci bez stimulacije Ali Su aspirirali jednu jajnu celiju i radili oplodnju)Samo treba verovati!!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 22.10.2018 21:19:46
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
I verujem i nadam se to mi je jedino preostalo
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 22.10.2018 21:27:49
|
|
|
|
dunja RR
|
Sve ti je Maslacak rekla!Navijamo!
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 22.10.2018 21:29:19
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Hvala vam na pomoci i savetima, vise sam od vas saznala nego od doktora, javljam se u cetvrtak ili nedaj boze sutra😕
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 22.10.2018 21:34:55
|
|
|
|
jess021
|
Da, secam se Dace😊Ona je u NS ostala trudna. Vojvodjanka, ja sam ostala trudna kad sam imala najlosije embrione, tako da samo napred, sve ce to biti dobro.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 22.10.2018 22:53:09
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
I ja se nadam da ce ta dva biti dobra🙂
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 23.10.2018 15:29:57
|
|
|
|
nata11
|
Da li je neko pio Pronison i do koje nedelje T?
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 23.10.2018 15:43:15
|
|
|
|
Maraj
|
Nato ja pila celu trudnocu i 2 nedelje posle porodjaja
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 23.10.2018 16:34:00
|
|
|
|
nata11
|
Hvala ti. Malo mi nejasan izvestaj hematologa pa da vidim da li sam dobro razumela. Nastavljam do kontrole.
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.