Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 4.9.2018 11:08:36
|
|
|
|
nata11
|
Da li je neko imao problema sa Mikroginom da mu izaziva migrene i povracanje ? Na pola druge i poslednje kutije sam i ne znam sta da radim. Sa prvom je bilo OK, kako sam drugu krenula ne sastavljam se od kako popijem tabletu uvece.
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 4.9.2018 11:20:26
|
|
|
|
lesli
|
Ja sam imala tegobe od mikroginona, ali u vidu krvarenja non-stop. Probali su da mi promene pilule, ali je bilo isto. Najbolje pozovi kliniku i vidi sta ce ti reci.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 6.9.2018 22:39:29
|
|
|
|
Ksenix
|
Nato, ja sam sinoć završila svoju kutiju, konačno.. nisam imala tvoje simptome, ali ne mogu da kažem da mi je prijao.. u toku drugog meseca uzimanja imam blago krvarenje od 10. dana uzimanja.. srce mi češće preskoči i mnogo lakše se uznemirim.. vidim na slikama da mi je lice naduveno.. u svakom slučaju, nadam se da ga neću uskoro ponovi piti Sutra sam na pregledu, pa krećemo u novi pohod
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 7.9.2018 9:14:29
|
|
|
|
nata11
|
Drzim palceve Xsenix. Meni isto preskaknje srca, lice kao kod pubertetlije, nervozna i depresivna ali ove glavobolje su bile strasne. Ne mogu se setiti kog dc krece stimulacija? Stao mozak.
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 7.9.2018 10:01:10
|
|
|
|
dunja RR
|
Nato, ja mislim 2 ili 3 dc. Srećno devojke, navijam najjače
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 7.9.2018 10:59:54
|
|
|
|
nata11
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 30.9.2018 12:24:51
|
|
|
|
Ksenix
|
Evo mene opet.. od juče čekićamo! ovaj put mi je vraćen jedan embrion, blastocista.. kaže Goca, biće sad dobro.. iz njenih usta u Božije uši Betu radim sledećeg utorka, 9.10. Ima li nekih novosti ovde? Nato, u kojoj si ti fazi? svima!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 2.10.2018 11:23:03
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Bravo Ksenix ,posmatram vas svo vreme ali evo nesto i da dodam ,juce sam bila na mojim prvim konsultacijama i nisam dobila lekice kontraceptive kao vecina vas nego odma krecemo sa bockanjem za 10tak dana malopre pregledam moje papire i vidim da mi je nizak E2 samo 35 bio kad sam vadila hormone za komisije ,sad treba kad dobijem 2dc da izvadim E2 i Progest i 3dc krecemo bockanje,kratka sema ,sta znaci tako nizak E2 zna li ko?I ima li mu popravke
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 2.10.2018 11:33:48
|
|
|
|
dunja RR
|
Bravo Ksenix, navijamooooo Vojvođanko, navijamo takođe , meni su ovu sada VTO radili bez kontraceptiva, i uspelo je. Sama sam tražila ako može ovaj put bez njih, jer su mi prošli put mnogo uspavali jajnike ipak ja imam 42, i bila je dobra odluka, baš smo dobili dost jajnih ćelija. Ne znam šta znači ta niska vrednost, jedino da pitaš dr u temi, pitajte doktora.
< Poruku je uredio dunja RR -- 2.10.2018 11:34:10 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 2.10.2018 11:58:19
|
|
|
|
Maslacak15
|
nije to nizak estradiol, naprotiv nego odlican za pocetak ciklusa. I treba da je nizak izmedju 20 i 50 pg/ml. Visok estradiol Cd2 ili CD3 moze biti znak smanjene rezerve i loseg odgovora na stimulaciju. Srecno svima u novom pokusaju
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 2.10.2018 12:18:54
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
I ja mislim da je bolje bez kontr. naravno sve zavisi sta je problem ...Maslacak hvala ti puno na pomoci bas me je bio zabrinuo ovaj rezultat jer na tom nalazu pise da estradiol treba da je u folikularnoj fazi od 71 do 530 zato sam se zabrinula,jos sam uporedjivala stare nalaze i svuda je 35 do 40 max i uvek 2dc vadim hormone..
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 2.10.2018 12:21:57
|
|
|
|
Maraj
|
Vojvodjanka ni ja nisam pila kontraceptive
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 2.10.2018 12:47:55
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
I uspelo Maraj :) jesi bila na kratkoj ili dugoj semi ,koliko jc si imala?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 2.10.2018 13:02:44
|
|
|
|
Maraj
|
Da da Uspelo iz fet-a Ja mislim da je to kratak postupak bio. Menopur i jos nesto sam koristila. Cini mi se da je na slovo S Vec sam zaboravila 8 jc sam imala Od toga 6 se oplodilo 2 vratili. 1 zamrzli. Posle se taj smrzlic primio .
< Poruku je uredio Maraj -- 2.10.2018 13:03:45 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 2.10.2018 17:02:12
|
|
|
|
nata11
|
Ja u stimulaciji 🤞I ja sam radila jednu vto bez kontr. nista ne brini.Srecno devojke.
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 3.10.2018 13:27:03
|
|
|
|
Ksenix
|
Vojvodjanka, Nato, srećno sa stimulacijom! Mene ovo ležanje i čekanje ubija ovaj put! Totalno sam frustrirana.. kako dani odmiču, imam sve manje vere da će uspeti.. simptoma imam 0.. da li je normalno da grudi baš ni malo ne bole 5. DPT!? U stomaku samo povremeno minimalne manifestacije.. nemam osećaj zašto ležim.. jedino što sam na ivici suza stalno, ali to je od stresa.. izvinite na ovom izlivu smora.. ali, to stvarno niko ne može da razume sem vas, koje ste kroz to prošle..
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 3.10.2018 14:03:29
|
|
|
|
MojMiki
|
Draga Ksenix, sasvim je razumljivo tvoje stanje i da ti je tesko, da brines. Hormoni, strah....velika je to stvar u zivotu. Probaj da radis ono sto te opusta, fil, serija, igrice, drustvo.....da se bar na kratko opustis. Nemoj toliko brinuti o simptomima, ja sam prosla dva transfera (fet oba puta) uspesna imam sina od 21m i trudna 5mesec. Oba puta sasvim razlicito. Sada me grudi nisu bolele do polovine 4meseca, samo sam imala 10ak dana od transfera osecaj umora. Jos sam imala nizu temperaturu od normalne, leto a meni temperatura 35 bila. Kao i sve zenice i ja sam citala svasta ispitivala....znam odlicno kroz sta prolazis. Saljem ti puno dobrog raspolozenja i iskren zagrljaj.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 3.10.2018 14:46:37
|
|
|
|
nata11
|
A zasto lezis? Jesu ti dr rekli?Setaj, idi u bioskop... Koje su normalne vrednosti LH hormona tokom stimulacije? Jel ima neke tabele?
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 3.10.2018 14:51:18
|
|
|
|
Maraj
|
Ksenix zasto lezis, jel moras? Ja sam setala. Ako mozes, setaj . Razbistri glavu. Najgore je da si zatvorena u kuci i osluskujes da l imas neki simptom. Batali simptome. Nema simptoma na pocetku. Bar kod mene nine bilo. Tek nakon ocekivane
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 3.10.2018 18:06:56
|
|
|
|
Ksenix
|
Jao, hvala na divnim odgovorima, stvarno mi u ovom momentu mnogo znače! posebno to sa nemanjem simptoma.. A i jutros sam se isplakala čim sam oči otvorila za Utrogestan.. moralo je da izađe.. sad sam opet pri sebi Zašto ležim.. to je dobro pitanje.. da se ja pitam, ne bih ležala.. ALI.. mama! Ne znam da li je neko još imao problem sa tako prepadnutom dragom mamom.. teško mi je da se borim sa njenim strahovima, to bi mi bilo dodatno opterećenje pa sam odlučila da joj udovoljim.. tako da, nije baš da ležim non stop, ali ne idem baš ni u šetnje.. sem danas, kad sam odlepila
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 3.10.2018 18:55:03
|
|
|
|
Maraj
|
Ksenix ja sam prvu vto prelezala. Nije uspela. Onda sam za 2 meseca imala fet. Tada nisam razmisljala toliko. Opustila sam se i "zivela sam". Isla sam u setnje. A januar mesec je bio... Ima dosta i do "glave". Nemoj se toliko opterecivati. A Ocito ti ne prija da leskaris toliko jer se nepotrebno mentalno zamaras. Gledaj da vise udovoljis sebi a manje mami
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 3.10.2018 21:09:46
|
|
|
|
dunja RR
|
Ksenix, ja sam šetala i veče na dan transfera, prosto nisam mogla da ležim. A i u prošloj VTO uspešnoj sam tako. Važna je cirkulacija materice, vitamin D, šetaj pomalo, navijamo ♥
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 3.10.2018 22:35:20
|
|
|
|
Maslacak15
|
Ksenix na noge lagane. Reci Mami da je razumes da se brine i da svakako zeli najbolje Ali Ta logika "sigurno je sigurno" bolje da lezis je pogresna i zapravo moze da ti naskodi. Kao Sto Dunja Kaze, cirkulacija je U materici Jako bitna. Pokazano je Puno puta da tzv bed Rest ne poboljsava ishod vantelesne.a i maraj je U pravu da se psihicki Jos vise opterecujes. Drzim fige i navijam!!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 4.10.2018 18:58:47
|
|
|
|
Ksenix
|
Drage moje.. juče sam lepo napisala odgovor, kliknula i odmakla se.. tek posle videh da nije prošao.. hvala još jednom na podršci, divne ste U prošlom pokušaju sam se više kretala.. išla u šetnje sa psom, do prodavnice.. svakog dana mi je neka drugarica bila na kafi.. da ne pričam koliko mi je sve bilo smešno, pa nije uspelo.. hoću da kažem, mislim da je definitivno korisnije biti umereno aktivan, ali je konačni faktor uspeha, faktor X.. u svakom slučaju, posle jučerašnjeg plakanja sam se proporodila i počela bistrije da razmišljam.. ustala, i otišla da obidjem stan koji renoviramo, prošetala parkom.. pustila muziku, čak i malo zaigrala (lepo kaže Tonči: "nisam ja čovik za stres, odma me pukne na ples) Danas već tri puta do stana.. stavljaju se pločice pa je uzbudljivo , sat vremena u parku na suncu da se lepo zagrejem.. nemojte mi sad reći da preterujem Zamislite.. i mama mi juče predložila da danas sedimo na kafi napolju
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 4.10.2018 21:40:58
|
|
|
|
Bebana17
|
Hiljadu godina me nije bilo na forumu i večeras (čitaj: deca nisu kod kuće) uzeh da vidim šta se dešava sa ženicama koje znam, kad ono: DUNJA je trudna!!! Maraj zatrudnela prirodnim putem i već se porodila!!! Pa čestitam ženice moje, ovo su divne vesti!!! Generacijo moja, mnogo sam se obradovala kad sam pročitala da ti je ponovo uspeo FET kod Goce. Izvinite što ovde pišem, ali mi smo stare VTO-ovke, pa je bilo logično da ovde i saznam šta se dešava I sada mi recite da sam načisto luda, ja razmišljam tamo na zimu, sledeće godine o četvrtom detetu... Za sada su tu blizanci eskimčići i mališa (dar od Boga), blizanci u decembru pune 3, a mališa će u decembru imati godinu i po. Da li sam načisto luda? Pomoći nikakve nemam osim muža, ali nisam je imala ni u prethodnoj trudnoći. Jedino što u decembru punim 42 godine. A želimo i muž i ja još jedno dete (imamo lepu i dobru decu, barem za sada )... Nisam pametna šta da radimo... Naravno, to sve dolazi u obzir ako nam podje za rukom da prirodnim putem dobijemo dete, jer za postupak pare nemamo.
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?