dunja RR
|
Draga Lavice, vršnjakinje smo, ja sam rođena jula 1976. Dobila sam jedno dete na klinici Ivanović, doduše moj dr. tada, pre 5 godina, bila je dr Bilja koja je tada radila na klinici, ali je i Goca povremeno uskakala. Goca je radili taj dobitni transfer. Sada sam u novom postupku, u pokušaju da dobijemo drugo dete. Radila sam jedan postupak prošlog septembra, nije uspelo. Napisaću ti moje utiske. Ja sam mali milion stvari, odnosno sve o potrebnim analizama saznala od dr Jelene, endokrinologa-interniste, koja je tada radila na klinici Ivanović, a za ostalo sam saznala ovde na Ringeraji. i tokom tog prvog postupka, sve sam redom odradila. Saznala gde su problemi, i pokrila se terapijom. I 5 godina od tada, je to sve i dalje primenjujem. Goca me ne pita ništa vezano za to. Zašto, ne ulazim. Jednostavno, ja znam da sam pokrivena št se tiče Insulinske rezistencije, pijem folnu, jajovode nemam pa mi HSG nikada i nije bio potreban. Svesna sam toga da ona ima previše pacijenata, kao i ostale klinike u Bg, nažalost. I ja sam sebe spremila na to, i prihvatila da to mi je što mi je. Ne očekujem da će mi posvetiti ne znam kakvu pažnju. U međuvremenu, zimus, obišla sam nekoliko klinika u Beogradu, koje su na glasu, i u svima sam dobila iskren savet da se vratim na kliniku na kojoj sam dobila dete. Ali nevezano za to, ja nisam stekla na tim klinikama neki specijalan utisak. Ne deluju mi ništa bolji od Goce, to hoću da kažem. Možda ona manje priča od ostalih, a ja sam na to navikla za ovih 5 godina, i nimalo mi ne smeta. I meni je Goca u septembru, na dan transfera, tj posle transfera kada me obišla rekla - Ako sada ne uspe, sledeći put radimo dugi postupak. Isto ako tebi, nije mi prijlo to baš u tom trenutku, priznajem, mislim da sam i pisala ranije ovde. Ne znam ona ima takav pristup, hladna je, ne priča puno. Meni to ne smeta. Ja se na klinici Ivanović osećam prijatnije nego an ostalim klinikama koje sam obišla. Zato sam se vratila. Ako sada ne uspe, neću više pokušavati, ili ću eventualno otići u jednu kliniku u NS, jer poznajem embriologa. To sve možda, ako uskladim sa poslom i detetom, sada nisam uspela. Ja sam od mog endokrinologa dobila savet da nema čekanja i nema odlaganja u mojim godinama. Jedino me čudi što nije pitala za HSG, ali valjda oni sada očekuju da mi spremni dolazimo na VTO, ne znam šta bi ti rekla. Ja sam zahvaljujući Ringeraji i brojnim ženama sa kojima sve zajesno prolazila, odradila sve moguće analize. Rezultat je da sam zatrudnela odmah kod Ivanovića, ali nije bila ok trudnoća pa kiretaža. Zatim FET- iz koga sam dobila dete, i posle 3 godine, jedna VTO neuspašna. Sada sam u novom postupku.