bebilule
|
Ana, koliko god da te je iznenadilo i sokiralo, bolje da si otkrila. Slicne vrijednosti sam imala i ja, oko 60 mi je bio insulin na prvom satu, kolilo se sjecam. Nisu to male vrijednosti, sasvim je dovoljno da stvara problem. Ja sam pila siofor tri mjeseca i zatrudnila. Uz redukovanje ishrane. Posavjetuj se jos sa nekim, ali mislim da su keto ili mozda i lchf ishrana savrsen izbor za ovo. Nije tesko, zahtijeva malo vise novca i truda oko pripreme hrane, ali kad udjes u semu, ide to. Ja sam na lchf-u skoro mjesec dana. Ukratko, kontrolisi hranu koja dize nivo secera u krvi,ne pretjeruj sa proteinima i ukljuci masti. Ja jedem sve spremljeno na masti ili maslacu, punomasne sireve, slaninu, meso, dosta povrca, osim krompira i pazim na kolicinu mrkve. Jedem i kostunjicavo voce, pripremam peciva, pa cak i slatkise od posebnih vrsta brasna, tipa bademovo, suncokretovo, kokosovo. Od secera koristim eritritol, jer mi je stevija uzasna. Za mene je trenutno ova ishrana pun pogodak, osjecam se sjajno. Kaze opet, posavjetuj se sa nekim, oprecna su misljenja o mastima, prije svega. Nemoj da gladujes, jedi najmanje tri puta dnevno i jedi raznovrsno, izbora stvarno ima, samo je frka na pocetku, imala sam osjecaj da necu imati sta da jedem. Ljiso, mozak ti salje signal da jedes jer misic ne moze uzeti secer iz krvi, pa unosenjem nove kolicine hrane opet skace insulin. Eto Anci, srecno!
|