|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 05/18 [chat]
6.5.2018 12:57:06   
jess021
Rosi, super za nalaze.
I moja devojacka slava, ali sestra pravi tortu, a mama rucak. Obzirom na stanje sa njih dve eventualno bi supu skuvala.
Maslacak, divim ti se na prilgodjavanju situacijama i ne nerviranju, ja cu flipnuti od toga da sve bude onako kako sam zamislila, spremanje, kuvanje...
Evo sad opet imaju temp, ali bar se razmak povecao, nisu imale od jutros

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 326
6.5.2018 13:01:34   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Rosita

.
Beban spava. Neki podoji su nam bojno polje. Drži, pusti, reži, crveni, uff, al guramo. Možda su samo obični grčevi.
.

Rosita i kod nas tako izgleda podoj. Pusta sisu,rezi,pa zaurlice, pa opet uzme jako brzo dise. Ja se sad jako tripujem oko tog disanja. A opet mislim sigurnk je u bolovima zbog grceva. Ti se plasis zbog iskustva sa D i alergije a ja opet mislim sve je to normalno. Inace moja D se opustala na sisi a ovaj se ne opusti. Bas je cudna beba. I nije.mu sisa uteha.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 327
6.5.2018 13:05:46   
Rosita
Isto ljišo, plus od zagrcaja krene da krči u nosu, tripujem se da ne krči niže, prdi, stenje, kaki pa makar kad izbaci bombu- mm se doslovno sinoć uplašio- da stane, nego nekad nastavi sa ponašanjem. Kažu, budi da sisa. Ma D sam mesec dqna samo u snu dojila kad oladi malo. Tako je to u početku, samo dq su zdravi, proćiće.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 328
6.5.2018 13:07:40   
Misha i Ljisha
Da da kazem ti i ja se uplasim. Bas sam se trgla jednom posteno kad se ikakio dok sam ga drzala. A da ne pricam kad se napne da prdne redovnk bljucne. Sizim. Mokar je sav. Non stop. Ja samo mogu da ga presvlacim a izbegavam zbog bljuckanja. Non stop je usran mokar i bljucavuser posted image

E da isto krci u nosu. Danas ceo dan se mislim da uzmem ampulicu bebisola i da mu lepo to ocistim.nema nista u nosu a stalno krci

a da ne pricam jos nase tripove, mm me stalno pita "Ljiljo jel on normalan?" Pa ga zagledamo kao ludaci.

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 6.5.2018 13:17:06 >

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 329
6.5.2018 13:47:26   
Rosita
Ja svaki dan sipam dobro iz šprica u jednu pa u drugu nozdrvu, pa ga okrenem na stomak da to izdrenira, pa lepo sa onim usnim noskom izvucem, ali nema tu nesto posebno. Puno balavi sad.
Ajde bre, tvom Miši jednu packu šaljem :)

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 330
6.5.2018 13:57:05   
Sanjica26 RR
Jao, jao tvog muza treba neko da istambura. Naravno da je normalan. Svako dete je drygacije. Procice sve to za mesec dana Ljiso i bljuckanje i grcevi. Samo treba covek da sacuva zivce.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 331
6.5.2018 14:09:37   
Misha i Ljisha
Uf sta smo sve prosli u trudnoci, tone antibiotika, nalazi te losi te dobri...Ne mogu ni da ga krivim. I bas smo u strahu i oko Gatrijevog testa, jedva cekam da prodje maj da se bar malcice opustimo. Ma oko svega se pitamo. Mozete misliti kad se pitam da li da ga vakcinisem. Pa kao i Rosita zasto ima tako jake grceve i praskave stolice, sto bljucka toliko, sta ga vise to stalno muci. Ostale bebe spavaju i jedu. Danas sam bas citala 18 sati spava novorodjence. Covece iako je spavalica nocu on nas preko dana fest izmori. I opet mi dete spava manje od "nekog proseka". I D je vecito spavala manje od proseka jerdobar deo dana provedu dernjajuci se. Ne znam bas se sad vec pitam da ne radim ja nesto pogresno.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 332
6.5.2018 14:10:27   
vonavoj
Ljisha, nama je patronazna i rekla da svako vece stavljamo fizioloski u nosicuser posted image iiako nisu imale sline..valjda da ne bude suvo,da lakse sisaju.
Joj,sto se spavanja tice..moje i dan danas mnogo manje spavaju nego vrsnjaci,a da ne pricam kad su bile bebe..i uvek sam se pitala gde gresim,ali su jednostavno takve...ni mm ni ja nismo spavalice,a Ljisha nisi ni ti..koliko vidim..

< Poruku je uredio vonavoj -- 6.5.2018 14:22:14 >

Direktna veza do poruke: 333
6.5.2018 14:13:03   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Ljisha, nama je patronazna i rekla da svako vece stavljamo fizioloski u nosicuser posted image iiako nisu imale sline..valjda da ne bude suvo,da lakse sisaju.

ja vec vidim da je ovo nemoguca misija. D je bila toliko strpljiva uvek za ciscenje nosa i usiju i komplet higijene. Ovaj se dernja iz sve snage kad ga izvadim iz vode da moram bar tri puta da ga dignem dok ga oblacim i stavljam pelenu jer skroz pomodri i ostane bez glasa koiko se dere. Tako da pored svega jos i fizioloski da mu stavljam...Cini mi se bukvalno kao nemoguca misija.

Inace ja sam D bas tako svako vece toaleta nosa. Doduse ona je rodjena u zimu pa bas zato da nosic ne bude suv od grejanja.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 334
6.5.2018 14:32:49   
mama Jo
Jaoj, isto je tako ova moja mala.... kad se setim samo, pa nikako da krene da siki kao sto treba, pusti, vce, arlauce, ja se preznojim... prvih mesec dama sam se cedila i na flasicu jer je bas problematicno sikila...

Sad tu istu flasicu nikako, gadi joj se kad joj stavim u usta... vode joj dajem na kasicicu 😊
Danas smo poceli sa pirincanim kasicama...

,,Carpe diem"

Direktna veza do poruke: 335
6.5.2018 14:33:47   
jess021
Ljiso, sto pre prestanes da ih uporedjujes bice ti lakse. On je individua nezavisno od D i bez obzira sto su brat i sestra ne znaci da treba da se isto ponasaju.
A sto se spavanja tice ja i dalje mislim da su to bajke da bebe toliko spavaju user posted image
Mama Jo, sto vec sa pirincanim?

< Poruku je uredio jess021 -- 6.5.2018 14:35:24 >

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

Direktna veza do poruke: 336
6.5.2018 14:35:35   
mama Jo
Sto se spavanja tice - u potpunosti se slazem... cak i ako spavaju super to bude kratkotrajno user posted image
Evo ova moja malena pocela da zeki, a skoro sam pisala da super spava.

,,Carpe diem"

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 337
6.5.2018 14:40:11   
Maslacak15
ah i moja dise brzo ko da trci 100m metara ponekad, i zagrcava se profesionalno. Nocas mi je i povratila, posto se prezdrala u roku od 5 minuta, Bila mnogo gladna posle 6 h spavanja bez budjenja navalila ko ala i preterala, takav mlaz valjda u zivotu do sad nisam videla. Interesantno sledeceg sekunda je nastavila da jede?!? i posle toga spavala. I da stuca redovno i prdi i u snu nekad stenje. Ali eto nije placljiva tako da ja sve eto ne shvatam kao nista drugo nego " uobicajene bebece muke). u celoj prici i dalje dobro napreduje ( ima oko 5 600) tako da ja kontam dobro joj je. Dok sisa protestvuje samo uvece, to valjda kad me posteno isprazi jel sisa po tri puta za dva sata pa onda udje u dramu da nema vise?!?!user posted image ... Sta da joj radim.
Sto se tice nosa ljiso sad znas zasto ka u zivotu deci nisam ocistila nos. Isli su slinavi! Iako ni oni nisu bili drekavci, na svaki pokusaj da pridjem nosu, tako su urlali da me je kod prvog ili drugog pokusaja kod obojice prosla volja. Ceo segment na tu temu, ja sam preskocila dobrovoljno.... To je znacilo da je bilo situacija gde su morali da se snalaze kako da disu ali su se snali.
Njoj mogu da ukapam malo fizioloskog iako dobijem prostestnu notu. Nije tako strasno kao sto je bilo kod njih, da bilo sta izvlacim i ispiram, ne pada mi napamet. Krcala je ona jos u bolnici malo , kazu to je normalno tj cesto kod dece koja se rode carskim jer ima ostane vise plodove vode... Sad je puno bolje, sporadicno se pojavi po malo, ja mislim iskreno dad je to vise od mleka koje joj udje jel je alava nago sto ima sline.

a sto se poredjenja tice je tacno: iako je refleksna stvar, tj prirodno je uporediti sa poznatim iskustvom stvarno treba izbegavati. Svako dete je drugacije, tako da koliko god iskustvo znacilo, iskustvo nije "recept za upotrebu". Za svako dete mora da se nadje drugi sistem koji radi poso.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 6.5.2018 14:47:53 >

Direktna veza do poruke: 338
6.5.2018 14:45:15   
mama Jo
Starijoj sam uspevala da sipam fizioloskog samo kad je bila bas mala beba. Sad nema sanse bilo kako da joj ocistim... sva sreca pa je retko slinava, a sad poslesnji put kad je bila, uspela sam da je naucim da, koliko-toliko izduva nos.

Bebi sam par puta sipala fizioloski zimus, kad joj je nosic krcao i kad osetim da onako teze dise, a to je uvek bilo zbog grejanja u stanu i suvog vazduha... uvek kad joj sipam izbacila bi ogromnu cicu, i nastavila lepo da dise.

,,Carpe diem"

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 339
6.5.2018 14:48:16   
MimaKos
Isti problem i kod nas, ali sam ja morala noska jer ne moze da ciki pa kad vrisne i zaceni se sto je gladan.. uzas zivi.. fizioloski u nos pa mm mlati zveckom a ja isisaj sve sto moze sto pre dok ne ukapira.. onaj na usisivac nisam ni pokusavala, mislim da bi od jakog zvuka bilo jos gore jer je od starta kao zec, na jake tonove jalo burno reaguje, trazi mir i opustenost..

Direktna veza do poruke: 340
6.5.2018 14:54:09   
mama Jo
Da, mali su mozda za usisivac, ali on kad izvuce nista ne ostane user posted image
Mi smo starijon sa, recimo, god.dana neko vreme usisivacem... posle nikako user posted image

,,Carpe diem"

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 341
6.5.2018 15:04:15   
Rosita
Joooj žene. Pa ja ne hajem što se dere. Ja sve odradim. Sve odreda. D mi se i više drao. Znači kupam, čistim uši, pupak, nos, oči- još krmeljucka, uzela sam mu acidi borici danas... On svoje, ja svoje.
Kupam sasvim sama. Kadica u kadu. Ispiram pod česmom od kade.

< Poruku je uredio Rosita -- 6.5.2018 15:10:21 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 342
6.5.2018 15:08:08   
Maslacak15
moja obozava kupanje. Uzgred kako vi kupate? Kod nas to izgleda, napunimo kadicu skroz kao bazence. I onda drzimo dete ispod miske na ruci tako da se stabilizuje vrat tj glava, a celo telo je zaronjeno pod vodu. I onda im je fino toplo uzivancija..... Obozava. I tako se brcka. SAd i kanem malo mustele da joj operem kosicu, inace bez sapuna pa nista ne ispiram. Pupak ne cistim vise, usi ne cistim user posted image user posted image Mozda sam ja zato vise relaxed, ja pola ne radim od tog vaseg poslauser posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 343
6.5.2018 15:12:48   
Rosita
Maslačko, pa ja pupak malo štapićem, kao i uši, pokupim vodicu...
Kadicu u kadu, stavim onaj frotir kupko, bebu na kupka. Vodicu i malo se polivamo, peremo sve, brčkamo. Izvadim ga pa jednom rukom držim, drugom pustim slavinu i pod slavinu, isperem celog.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 344
6.5.2018 15:15:08   
mama Jo
user posted image
I ja sam tako kad su bebe, ne hajem sto se deru... vise sam mialila na ovu stariju, kad je skontala da je to neprijatno pa mi pobegne kad upalim usisivac user posted image

Maslacak, tako i mi kupamo... ja inace ne smem jos sama da je kupam user posted image mm i ja to zajesno obavimo user posted image ali koristim sapun odavno... prvi put ju je babica okupala po izlasku iz porodilista i isto je koristila sapun

,,Carpe diem"

Direktna veza do poruke: 345
6.5.2018 15:21:48   
Sanjica26 RR

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Uf sta smo sve prosli u trudnoci, tone antibiotika, nalazi te losi te dobri...Ne mogu ni da ga krivim. I bas smo u strahu i oko Gatrijevog testa, jedva cekam da prodje maj da se bar malcice opustimo. Ma oko svega se pitamo. Mozete misliti kad se pitam da li da ga vakcinisem. Pa kao i Rosita zasto ima tako jake grceve i praskave stolice, sto bljucka toliko, sta ga vise to stalno muci. Ostale bebe spavaju i jedu. Danas sam bas citala 18 sati spava novorodjence. Covece iako je spavalica nocu on nas preko dana fest izmori. I opet mi dete spava manje od "nekog proseka". I D je vecito spavala manje od proseka jerdobar deo dana provedu dernjajuci se. Ne znam bas se sad vec pitam da ne radim ja nesto pogresno.

Mi nismo prosli trudnocu toliko kao ti. Ali jesmo kad se Sofi rodila i kad me je pedijatar pozvao u boks i dala papir da potpisem da se S odradi kariotip. Pao mi je mrak na oci. Dva meseca smo ziveli u neznanju, plakala, analizirala zbog cega su posumnjali na anomaliju. Citala po netu, ali toliko ima anomalija. Na kraju smo mm i ja resili da je takvu prihvatimo. Hvala Bogu posle dva meseca agonije stigao je test. Sve je u redu bilo.
Skroz te razumem. Samo mi je zao sto se tvoj muz pita da li je on normalan. user posted image

Moja cudovistanca su se probudila i S naravno trazi da jede. user posted image T je vec uhvatila knjigu da cita. Neko ima ljubav prema hrani, a neko prema knjizi.user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Direktna veza do poruke: 346
6.5.2018 15:31:08   
Maslacak15
Pupak ne cistim otkako je otpao i prestao da mrljavi ( par dana posto je otpalo bilo je jos fleka). Peskir joj je dosta. A usi mi nije ni palo na pamet iskreno.

Joj Sanjice znam pricala si. Me nogu da zamislim koji je to stres. To mi je nekako jos gore nego u trudnoci, posto mislim ultrazvuk je ipak okvirna stvar, mogu da ne vide dobro i cesto je tako. A kad se rodi pa posumnjaju..... Sreca eto, umeju i tako da pogrese hvala bogu, a vama svaka cast kako ste izdrzali tu neizvesnost.

Direktna veza do poruke: 347
6.5.2018 15:34:40   
Sanjica26 RR
Maslacak, tebe sam gnjavila.user posted image

Direktna veza do poruke: 348
6.5.2018 15:54:04   
vonavoj
Sanjice,ja se ne secam, na osnovu cega su oni sumnjali da nesto nije ok?

Direktna veza do poruke: 349
6.5.2018 16:13:32   
Sanjica26 RR
Na osnovu njenih krupnih okica. Bila je sitna na rodjenju. Krupne okice i veci razmak izmedju ociju i nosa koji je prcast. Tako su barem rekli.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Pirsing
lelaigor

Da li ste za ili protiv i da li ga imate negde?

za (48%)

protiv (52%)

Ukupan broj glasova: 58

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here