Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 25.4.2018 12:54:27
|
|
|
|
mama Jo
|
Ja se secam da je nama to patronazna sto je kupala bebu cistila stapicem, ali nikada mi nije nista rekla... bas cu pogledati i cistiti pri kupanju, mada je ispregledam sa svih strana 😊
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 25.4.2018 13:24:52
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobar dan mame. Ju ja deranu ni pogledala nisam to iza usiju, al dobro jos nam dolazi patronazna Ajd i ovde da se pohvalim. Deran je za ravno 48h dobio 90g, a bebe starosti nedelju dana treba da dobijaju 20g na dan, znaci dobio je vise nego duplo od nekog proseka Ja moje oterala za grad, deran spava. Ja ispila kafu i platila online racune. Jao sto volim ovu tehnologiju majke mi. Kad izadjem iz kuce volim da idem u provod ali cim treba nesto da obavljam muka me hvata i sve gledam online da obavim skroz sam razmazena. Letnji dan danas. P je bas toplo ja se zeznula i kupila mu skoro sve dugih rukava, racunam uvek u maju grejemo a gle ovo vreme...pa strasno. Moracu ladno u kupovinu za njega jer ce mi se dete skuvati. sto je najgore i moja mama mu kupila par stvarcica a sve plisane ja ni ne volim plisano a kolko vidim ostace sve ganc novo.I ovako i onako ostane jer brzo prerastu a sad bukvalno mu necu ni obuci. odoh da legnem pored derana i mozda gledam seriju.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 25.4.2018 13:30:29
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ljiso, super jesi ga budila?
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 25.4.2018 13:32:59
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR Ljiso, super jesi ga budila? ma turila mu flasicu u usta u 1 sat i onda ga u 6 podojila. Spavao od 21 do 9 ujutru. Bio eto u polusnu dok je jeo
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 25.4.2018 13:34:06
|
|
|
|
Milena18
|
IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR Znaci, tu se nalazi stafilokok ne znam, meni to obicna prljavstina Ni mi nismo ovo znali i tačno joj se bilo nakupilo malo par nedelja posle rođenja, kaže mm "zarđalo nam dete" Ja se vratila iz banke, sat i po sam čekala jer je danas penzija. A sutra ponovo po čekove
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 25.4.2018 13:36:49
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
I ja prvi put cujem za to. Al dobro je znati. Ja spremala orman i sce letnje stvari prebacila napred a i sandale smo povadili. Vreme pravo letnje!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 25.4.2018 13:45:54
|
|
|
|
vocicana
|
Rosita more uzmi jednu gazicu sa povidon jodm posle jkupanja premazi detetu u jednom pravcu jedn stranu ui drugom drugu i cao. Stafilokok moj da ne kazem sta. Ja privodim kraju sve, idem kuci. MM me je bas odusevio, odveo je malog na Jastrebac koliko je srecan, samo trtlja.
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 25.4.2018 13:53:06
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Rosi, ja sam deci to cistila. Primetila sam da je prljavo, pa bilo mi je logicno da ocistim. To sam sasvim slucajno primetila kod T, pa sam onda i ovoj maloj ocistila. Ali ne radim to redovno
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 25.4.2018 13:59:05
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Zašto povidon jod, Voci? Mislim, ja to operem kupkom, sapunom dok se kupam. Kao i bilo koji drugi deo tela.
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 25.4.2018 14:00:49
|
|
|
|
vocicana
|
Dok je tako mala beba desavaju se stafilokokne promene po kozi, ja sam ih imala kao beba, samo se natopi vatica sa ovidonom i skine se vrh i to je to. A kod Rosi je to malo veca povrsina koze, samo da se prebrise i to bude super, narov+cito sada jer krece znojenje i smrdarenje od vrucine.
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 25.4.2018 14:19:58
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Nisam razumela da dr vec zna da su stafilokoke po tome onda vecina deca imaju stafilokoke iza usiju.
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 25.4.2018 15:37:51
|
|
|
|
mama Jo
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun I ja prvi put cujem za to. Al dobro je znati. Ja spremala orman i sce letnje stvari prebacila napred a i sandale smo povadili. Vreme pravo letnje! Juce sam bas rekla kako je toliko vruce da komotno mogu sandale da nosim napolju ☺
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 25.4.2018 23:59:22
|
|
|
|
Mariya
|
Dobro veče mame! Nedeljama nisam svraćala i sad imam šta da vidim, porodile se i ljiša i rosita, čestitam vam drage, nek' su vam živi i zdravi dečaci!!! Kod nas nothing special, opet su mi deca bolesna, ja naravno sa njima, srećom,zasad bez temperature, dave se u slinama. Ali da se ne žalim, bili smo zdravi više od mesec dana, čak smo bili zdravi dovoljno da L primi mmr. Obavili smo sistematski sa Lu i samo da uzmem uverenje o prebivalištu i da je upišem u školu. Mi uživamo u ovom divnom vremenu, po ceo dan smo napolju, dok se ne smrači. Ja sređujem dvorište, baštice, sadim cveće, ima da bude ko bombona. Ovaj praznik nerada ćemo slaviti sa društvom kod nas pa je to još jedan od razloga što sređujem dvorište, mislim se i da napravim bašticu sa povrćem. Čim je došlo lepo vreme odmah se bolje osećam, imam volje za sve kad ustanem i vidim sunce Setih se, rosita, mene je posle porođaja, a i sad me, 14 meseci kasnije veoma često boli stomak na mestu malo niže gde je slepo crevo a malo dalje nego jajnik i ginekolog mi kaže da me to bole ligamenti koji su držali stomak u trudnoći i ja sam u početku paničila ali sad već znam da nije slepo crevo. A baš zna da boli. Nisam čitala mnogo unazad, kako ste mi vi?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 26.4.2018 7:12:59
|
|
|
|
jess021
|
Jutro! Marya, gde si tI? Bas sam mislila kako te nema. Kako je L sa rukicom? Kako ti je sestra? Ja pijem kafu da progledam, skoro uopste nisam spavala. Juce smo bile u centru, bas nam je bilo lepo. Citala sam sve sta ste pisale, ali niceg se ne secam
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 26.4.2018 8:21:26
|
|
|
|
emicaa
|
dobro jutro,budna sam od pola 7. Mariya tebe bas bas dugo nije bilo,kako je L? Ljiso jel sahranjena ona djevojka,jesu li otkrili uzrok smrti
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 26.4.2018 8:32:18
|
|
|
|
mama Jo
|
Jutro svima.... Joj sad kad citam o tom bolu u stomaku, mene bas boli ovih dana, li cini mi se da su jajnici jer me tu bas nisko boli... juce sam zvala moju dr do juna nema termina Danas cu da je zovem da me primi privatno sto pre... Ja sam curka, nisam jos bila na kontroli posle porodjaja
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 26.4.2018 9:05:02
|
|
|
|
Rosita
|
Jutro mame. Voci, bas mi je i ona rekla gaza i povidon jod. Ja stvarno nisam zagledala taj deo, perem glavu, vrat, lepo pesma kaže i UŠI :). Evo držim N zaspao al sad ću da ga presvlačim : \. Malo je bolje od triderma, danas treci dan ali nije se povuklo. Moram zvati dr. Kako i da se povuče kad se on nakašlje i izbaci štrcku. Noćas sam ga stavljala kod mene i podojila ležeći. Lakše brate. Odmorim se malo. Posle ostao kod mene, spavao. Juče smo šetali 2*. Dobar je nekad kao pamuk, a nekad zeza za medalju. Kad bi samo ostavio guzu svoju na miru... Marya, hvala. Joj što je to bolelo. Juče sam popila reduflux i uvela sebi esenbak. Ićiću kod dr u dz ako bude trebalo samo da isproveravam šta sme od moje terapije. Recimo verujem da bi mi creon pomogao i verujem da sme al ja sam baksuz, neću lek bez krajnje nužde dok dojim, inače ih volem Jedva čekam da i mi porastemo pa da u kompletu ne ulazimo u kuću do predveče. Ljubim.
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 26.4.2018 9:19:48
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Rosita, a jesi mu uvela bese probiotik? Mogu misliti koliko vas oboje to muci. Maci je guza bila res pecena
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 26.4.2018 10:47:47
|
|
|
|
Rosita
|
Jesam waya lgg. Ne pitaj, nocna mora. Zvala sam dr, oticicemo da pogleda danas opet.
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 26.4.2018 11:14:09
|
|
|
|
mama Jo
|
Joj Rosi... bas se mucite sa tim. Uf!!
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 26.4.2018 11:21:14
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dobar dan. Meni je i dalje ta slika ostalq u secanju kad mi je Ivana poslala sliku macine guze. Takva je i bila Sofi. Moju Sofi ubi alegija. Stalno slinavi. Tako joj je bilo i prosle godine. Uzeli smo kapi koje smo prosle godine koristili. I ja isto imam alergiju.
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 26.4.2018 12:33:05
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobar dan mame. Meni nesto nije bilo dobro jutros kad sam ustala derana da podojim, i ladno mi nije nadoslo mleko. Morala sam da mu dam dohranu a proslo 5 sati od prethodnog podoja, onda sam odremala jos dva sata i onda su mi tek grudi nabujale i tad sam ustala. Sredila sam kucu, stavila ves da se pere, evo kuvam rucak deran spava a D u vrticu. Dovesce je svekrva iz vrtica i onda ce mi doci opet za kupanje. Mada i ne mora moze D sama da se kupa al otkud znam ocel se ovaj moj drati predvece. Vecernji sati su nam kriticni sa dranjem. IZVORNA PORUKA: emicaa RR Ljiso jel sahranjena ona djevojka,jesu li otkrili uzrok smrti Joj Emice nisu jos ni poslalli telo. Trebace par nedelja. Prvo su rekli za deset_ dana sad odjednom 3 ili 4 nedelje. Strasno. Porodica je na ivici zivaca. Nisu jos otkrili uzrok smrti jos je istraga u toku (zato i verujem da telo ne moze biti poslato ranije) ali nikakve oni informacije ne dele sa porodicom. Mislim razumem ja preko telefona je nezgodno bilo sta reci bilo kome.Ali ovo je stvarno katastrofa. Zvali smo juce detektiva i pogrebno u americi. Znaci pogrebno nece da nam kazu dimenzije sanduka u kom ce biti poslato telo a kamoli nesto drugo. U fazonu samo ovlascenom advokatu daju informacije. Iako eto porodica zove ne dele takve info. Ma ...izem ti Ameriku. IDem da vidim derana. Pa cu ga mozda i buditi za podoj. Rosita ja sam pocela da dajem colikind. Mislim da mu pomaze da se olaksa ali def ne pomaze da manje place. Urla kao blesav.
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 26.4.2018 12:34:13 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 26.4.2018 13:23:18
|
|
|
|
emicaa
|
Jao Boze jadni ljudi,ne smijem ni zamisliti kako im je. Ovaj moj malac zaspao,brzo cu ga buditi.Cijelo jutro je strasno blesav,samo mu se smijem Rosita ja nisam ispratila,sta vas muci?
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 26.4.2018 13:26:33
|
|
|
|
Rosita
|
Ma mene mori što mu tri dana mažem kortiko a nije prošlo. Baš da vidim šta će dr da kaže. Je l verujete da se on zakašlje u podoju i zamaže čmar da prostite jer kako se zakašlje tako malo ispusti. Dosadna sam ali ovo frustrira baš. Od jutros se budi čim ga spustim u krevetac i njače. Samo bi na sisi spavao. Jutros krenuli napolje, ne radi lift . Probam u marami, ali izgleda nisam dobro namestila. A nema on strpljenja da čeka. Ljišo, ne treba nam ništa za olakšavanje Čak je dr rekla da on ni nema toliko puno gasova. Ja ne znam je l može biti neki problem sa njegovim sfinkterom kad on ovako? Ili je to sve proćiće kad ojača, poraste i sl. Pristavih pasulj. Plakao je za to vreme, al stvarno moram se istuširati i nešto jesti. Nije najsrećnije jelo na 300 stepeni, ali samo se kuva. Posle kod dr, ufff, pakleno je. Nije daleko ali nema blizu parking, prošli put smo išli busom, možda i peške možemo al da ga mm nosi uz brdovito stepenište u kolicima. Videćemo.
|
|
RE: Razgovori mama 04/18 [chat] 26.4.2018 13:42:11
|
|
|
|
vonavoj
|
Uh.mamike..muke su krenule Ljisha..jesi dobro.sad? Sto ti nije bilo dobro? Rosita,bas se mucite..nemam savet jer nisam imala problema sa tim..pretpostavljam da vlazne ne koristis..salo tuferima brises i perkas svako malo
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.