|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
19.11.2009 8:51:06   
pahulja76
IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA

Pronasla sam lek protiv svinjske gripe!
Ne gledas tv i ne citas novine!

E ovo je najbolji lek za koji sam cula.user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 951
19.11.2009 9:28:33   
Lu
IZVORNA PORUKA: MoJaPrInCeZa

Heheh,user posted image user posted image nisu mu dzabe dali naziv svinjski grip,ja sam danas napravila sarmice samo za sebe.Pojela pola serpe i pola tegle ajvara i ceo hleb,belog lukauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Kad me ovo prodje vidim da cu se stvarno pretvoriti u svinjuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

E sad me uplaši...izgleda da i ja imam simptome,jer sam počela da žderem kao svinjauser posted image

(odgovor članu MoJaPrInCeZa)
Direktna veza do poruke: 952
19.11.2009 9:30:36   
Jeca*
OTKRIĆE PETOČLANOG TIMA FORENZIČKOG ZAVODA U ČERNIVCIMA
Šta zapravo ubija Ukrajince?
LJudi umru od kardiogenskog šoka. Nema pneumonije. Pneumonija-zapaljenje pluća - leči se antibioticima. Ovde oni ne mogu da pomognu ni u jednom stadijumu bolesti - kaže Bačinski
Profesor Viktor Bačinski, šef Regionalnog forenzičkog zavoda u Černivcima u Ukrajini, na osnovu obdukcija došao je do dokaza prema kojima je za visoku smrtnost u toj zemlji odgovorno mešanje virusa HPIV, koji izaziva upalu pluća, sa H1N1, čime nastaje totalno razaranje pluća. Dakako, on je istovremeno otvorio novo poglavlje o jasnim indikacijama da je reč o laboratorijski razvijenom biološkom oružju.
- Na osnovu autopsija smo došli do zaključka: ne ubija ljude zapaljenje pluća, već kardiopumonarna insuficijencija i kardiogenski šok. Virus ulazi direktno u pluća, nastaje krvarenje - ukratko objašnjava Bačinski, ali na pitanje zašto je smrtnost tako velika, odgovara da ljudi ne bi trebalo sami da idu u apoteku i da sebi određuju lekove, već da to učini lekar.
Pri tom, on podvlači da se Ukrajina ne suočava sa sa bolešću koja se leči antibioticima.
- Preživeće oni koji imaju jak imunitet. LJudi sa slabim imunitetom će podleći bolesti. Maske za lice obezbeđuju 30 odsto dodatne zaštite, naočare još 10 odsto, pošto virus prodire u mukozne membrane - kaže Bačinski i dodaje da je u Černivcima bilo 18 žrtava i da su posle autopsije njihovih organa i histološke analize tkiva zaključili da „ne samo da nije u pitanju zapaljenje pluća, nego da sa pneumonijom nema nikakve veze“. To saznanje je, kako smatra, dovoljan temelj da osiguraju da lekari u Ukrajini promene taktiku i standarde lečenja.
Govoreći o tome da mnogo zavisi od imunog sistema, Bačinski je naveo da neki ljudi sa snažnim imunitetom čak mogu da „iznesu“ virus na nogama i da i ne shvate da su bolesni! S druge strane, ljudi mogu da sami „snize svoj imunitet tako što počnu da piju antibiotike i onda se razbole“.
- Antibiotici su razlog što imamo toliku smrtnost i stepen infekcija u zemlji. Svako može da uđe u apoteku i kupi ih - opominje ovaj patolog.
Da nije reč ni o plućnoj kugi, kako se spekulisalo u nekim medijima, govori i činjenica da je u regiji umrlo samo 23 od 60.000 zaraženih, pošto bi, kako kaže, kuga odnela 59.000 života.
Šta se onda zapravo dešava? Kada ljudi udahnu vazduh kiseonik ulazi u plućne alveole, odakle se distribuira u sva ostala tkiva u organizmu. Međutim, kada su alveole zaražene virusom, one krvare, a daljom progresijom nastaje situacija u kojoj udišemo kiseonik, ali on ne može da bude prebačen u tkiva. Tada, prema Bačinskom, nastaju kardiopulmonarna insuficijencija i kardiogenski šok.
- LJudi umru od kardiogenskog šoka. Nema pneumonije. Pneumonija-zapaljenje pluća - leči se antibioticima. Ovde oni ne mogu da pomognu ni u jednom stadijumu bolesti - kaže Bačinski.
Na pitanje da li pomaže „tamiflu“, Bačinski odgovara da je on antivirusni lek koji treba primeniti drugog ili trećeg dana oboljenja, „ali ne kao preventivu, jer je toksičan“.
- Neophodno je podići imunitet. Beli i crni luk, med, citrusi, ostalo voće i povrće, šta god želite - savetuje za kraj šef grupe od pet profesora koji su došli do prave dijagnoze.
Istovremeno, virus iz Ukrajine analizira se u laboratorijama za medicinska istraživanja na Mil Hilu u Londonu, ali je portparol tog centra saopštio da „nisu imali dovoljno uzoraka virusa da bi otkrili njegovu prirodu“.   

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 953
19.11.2009 10:47:47   
mihi
Jeco,i virus H1N1 može to da uradi, ona 8 mes beba koja je na respiratoru bila u Institutu za majku i dete imala je akutno popuštanje desnog srca kao posledica oštećenja plućnog intersticijuma virusom.Što je organizam slabiji mogućnosti da se bolest komplikuju su veče.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 954
19.11.2009 10:54:22   
mamanp
Ja mislim da cu ovu temu od sada zaobilaziti u sirokom luku...vesti sve crnje od crnjeg...user posted image user posted image user posted image user posted image  

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 955
19.11.2009 10:56:41   
Jeca*
na osnovu obdukcija došao je do dokaza prema kojima je za visoku smrtnost u toj zemlji odgovorno mešanje virusa HPIV, koji izaziva upalu pluća, sa H1N1, čime nastaje totalno razaranje pluća.

a koliko ja znam ta beba je imala i urodjen problem sa plucima user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu mamanp)
Direktna veza do poruke: 956
19.11.2009 11:10:48   
mihi
Moguće, valjda će se smiriti i ovo baš je veliko opterećenje za sve nas pogotovo za one koji imaju malu decu.user posted image .

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 957
19.11.2009 11:13:11   
Jeca*
a ja imam laringitis...šapućem user posted image  a čim se nakašljem svi u gradskom prevozu beže od mene user posted image user posted image user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 958
19.11.2009 15:49:56   
Verus
Jeco user posted image , eto kako oterati ljude od sebe i smanjiti sansu za dobijanje gripa: praviti se da si bolestan i kasljati na silu!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 959
19.11.2009 16:09:24   
mihi
E nije to loša forauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 960
19.11.2009 16:20:49   
SUPER MAMA
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Jeco user posted image , eto kako oterati ljude od sebe i smanjiti sansu za dobijanje gripa: praviti se da si bolestan i kasljati na silu!

E nasmejala si me do suza.Ja i Monika sutra idemo u Intitut majku i dete na redovnu kontrolu za njena stopala pa videcemo kakva je situacija tamo.
Neznam dali da joj stavim masku, mada neverujem da ce nositi to jer je mala pa nerazume.user posted image
Kada sam bila pre dve ipo nedelje tada vec su sestre i doktore nosili masku, pitamse sta cu videti sutra.
Pisacu vam sutra.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 961
19.11.2009 16:24:32   
Verus
user posted image  super mama, ti probaj vidi da li ce drzati masku, ne skodi stvaro.  Ako moze neka neko ide sa tobom, i bude u cekaonici a ti budi napolju pa nek te pozove kada je red na tebe, bolje da si na vazduhu sa njom nego u zatvorenoj prostoriji....ne smejem se ja, shvatam rizik i sama sam trudna i bojim se ali mozemo uciniti sta je u nasoj moci, pa kako bog da....A ako nista drugo ,ako je stavis u kolica, ti lepo neko tanko cebe preko, cisto da zadrzi kapljice ako neko kine ili sl....

Direktna veza do poruke: 962
19.11.2009 16:36:40   
SUPER MAMA

user posted image  super mama, ti probaj vidi da li ce drzati masku, ne skodi stvaro.  Ako moze neka neko ide sa tobom, i bude u cekaonici a ti budi napolju pa nek te pozove kada je red na tebe, bolje da si na vazduhu sa njom nego u zatvorenoj prostoriji....ne smejem se ja, shvatam rizik i sama sam trudna i bojim se ali mozemo uciniti sta je u nasoj moci, pa kako bog da....A ako nista drugo ,ako je stavis u kolica, ti lepo neko tanko cebe preko, cisto da zadrzi kapljice ako neko kine ili sl....

Pa u tome je problem icicu sama.Mm na posao nemoze da izadze jer pre dve i po nedelje kada smo bili on je izaso pa kada smo bili tamo on je bio napolje s Moniku ali doktorka nije radila jer je bila bolesna.
Jedino me tesi sto cu nazvati doktorku na mobilni a samo dole da predam papire pa icicu odma kod nje.A pokusacu da joj stavim masku. Ili bar pelena da joj drzim na nos i usta.Smislicu nesto.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 963
19.11.2009 16:38:48   
Verus
Odlicno, zovi dr. i odmah gore da ne cekas u toj petri solji od ljudi!  Srecno sutra!

Direktna veza do poruke: 964
19.11.2009 16:43:24   
SUPER MAMA

Odlicno, zovi dr. i odmah gore da ne cekas u toj petri solji od ljudi!  Srecno sutra!

Hvala pa ce da vam pisem kada se budemo bili vratili.
Dobro je sto doktorka je super zena sam je dala svoj licni mob.telefon i rekla mi je posto pregled traje kratko malo da vidi dali treba i dalje da nosimo antivarus cipelice ili ne dalje.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 965
19.11.2009 18:07:01   
Jeca*
drzim vam palceve da zavrsite brzo. A ako bude guzva, kazem ti, kaslji i kaslji...videces kako ce pored tebe odjednom biti NIKO user posted image  ja vec 2 dana uzivam u blagodeti laringitisa user posted image  zena u tramvaju danas sedela do mene i odjednom promeni mesto..hahaha

Robin Sharma

Direktna veza do poruke: 966
19.11.2009 18:09:26   
Verus
user posted image  Jeco pa koja si tiuser posted image  (zezam se, naravno zbog gripa)

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 967
19.11.2009 18:11:09   
Jeca*
user posted image

user posted image user posted image user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 968
19.11.2009 18:13:17   
Verus
user posted image  ajoj!  Ubice nas sto se sprdamo-al misim da je bas dosta stresa vise oko ove svinjske gripe!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 969
19.11.2009 18:15:39   
Brand new mama
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

user posted image

user posted image user posted image user posted image

C,c,c to nije kijanje kako je predlozio Tomica-ne u ruku,vec u rame!!!Maramice zabranjeneuser posted image user posted image user posted image

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 970
19.11.2009 18:16:10   
Jeca*
user posted image user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 971
19.11.2009 18:16:49   
Verus
user posted image  jadni prasici!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 972
19.11.2009 18:17:45   
Jeca*
ma u ruku u ruku i onda u prevozu, prodavnici...svi "begaju" od tebe....ne pratis fabulu, draga user posted image

< Poruku je uredio Jeca RR -- 19.11.2009 18:18:14 >

Robin Sharma

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 973
19.11.2009 19:19:41   
Anoniman
Jutros sam vakcinisala i Luku.

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 974
19.11.2009 21:13:12   
tanya
Tasho,jel pedijatar i dalje bio za ono da deca imunoloski ne reaguju na vakcinu,ili je mozda nesto novo cuo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here