|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
18.11.2009 22:00:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: cicko

To sto ce neko primiti vakcinu ne znaci da ti ne moze doneti virus u kucu- bas sam se jako dobro raspitala o tome. 

IZVORNA PORUKA: sephora

a čula sam da osoba koja se vakciniše štiti bar tri svoje bližnje osobe...

Baš me zanima ovo jer mi je pedijatar savetovao da ne vakcinišem Luku (jer deca kao ne reaguju na vakcinu) ako se mi svi vakcinišemo. user posted image

(odgovor članu cicko)
  Direktna veza do poruke: 926
18.11.2009 22:42:28   
sephora
ako se svi oko Luke vakcinišete rizik da se on razboli je znatno manji mada ne onoliko kao kada bi se sam vakcinisao...ali je verovatno u datom slučaju razlika između ova dva zanemarljiva...svi ste se vakcinisali pa je veoma teško da, ako ne bude išao u vrtić naiđe na nekoga ko će ga zaraziti...
vi možete da se razbolite ali šanse da se to realno desi su veoma male...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 927
18.11.2009 22:42:39   
cicko
Drug mi je na respiratoru, nadamo se samo da ce se izvuci.

To da vakcinisana osoba stiti jos bar troje nekako mi nije jasno? Da li neko zna da pojasni? Na koji nacin stiti? Ako se vakcinise ne znaci da mu se virus nece "zalepiti" za ruku, lice, nos, ... Jedino sto na njega nece delovati... Ne kapiram.user posted image  

cicko, kako ti je onaj drug sportista što je oboleo?
a čula sam da osoba koja se vakciniše štiti bar tri svoje bližnje osobe...

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 928
18.11.2009 22:47:17   
sephora
ako se svi oko neke osobe vakcinišu RIZIK da se ona razboli JE MNOGO MANJI, jer nema ko da je zarazi u direktnom kontaktu, naravno moraju ruke da se peru  i da se sprovodi pojačana higijena baš zbog toga što ti kažeš...ali postoji nešto važno za znati: ako bolesnik duva, kašlje i kija u nekog šanse da ga zarazi su daleko VEĆE nego da se taj zarazi malom količinom virusa zalepljenog za ruke ili zavučenog u odeću...lično mislim da se pre svega direktno kapljično prenosi a ovo za stvari i odeću manje-više...

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 929
18.11.2009 22:51:00   
cicko
Aaaa, hvala. sad mi je malko jasnije!user posted image

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 930
18.11.2009 23:02:12   
sephora
naravno, rizik je najmanji kada se čovek sam vakciniše ali npr. sasvim male bebe štitimo tako što se mi oko njih vakcinišemo i vodimo računa da im prilazimo sa čistim rukama a to u svakom slučaju roditelji malih beba vode računa...ne brini, biće sve Ok a i nadam se da će tvoj drug uskoro da ozdravi... 

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 931
18.11.2009 23:18:20   
Anoniman
Dadilja nije vakcinisana, tako da... user posted image

(odgovor članu sephora)
  Direktna veza do poruke: 932
18.11.2009 23:24:16   
sephora
pa...to malo otežava situaciju...a da li bi dadilja eventualno želela da se vakciniše...mislim, ja bih pristala samo da mi neko ponudi vakcinu možda je i sa njom isto?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 933
18.11.2009 23:27:03   
Anoniman
Ne, ona tvrdi da se ona razbolela od obične vakcine za sezonski grip, pa se boji da će dobiti svinjski ako primi vakcinu. 

(odgovor članu sephora)
  Direktna veza do poruke: 934
18.11.2009 23:33:32   
sephora
Dobro, polako, ima još vremena da razmisliš, da li ti tvoji savetuju da vakcinišeš Luku,...a i pedijatru reci da dadilja neće vakcinu pa šta da radiš u tom slučaju...valjda vakcina može još malo da odspava u frižideru dok ne smisliš rešenje...ja nisam protiv vakcinacije pa bih ti savetovala da vakcinišeš Luku ako se tvoji slažu i gotova stvar ali nije baš da moraš hitno da odlučiš, polako još malo se dogovorite porodično među sobom...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 935
18.11.2009 23:37:40   
Anoniman
Pa nije ni da nije hitno. U ponedeljak se vraćam na posao a dete ostavljam dadilji, daj da ta vakcina počne da deluje što pre.

Evo šta mene buni: Zašto bi ova vakcina bila toliko opasna? Moje shvatanje "mućkanja vakcine": postoje sastojci koji moraju u vakcinu + izolovani virus (mrtav)... zar nije takva svaka vakcina?

Ma ne mogu ni da razmišljam više o tome. user posted image

(odgovor članu sephora)
  Direktna veza do poruke: 936
18.11.2009 23:46:49   
sephora
ma ja isto mislim kao i ti, ja ću moju decu vakcinisati pa šta bude a verujem da nikome ništa neće biti...samo da nam daju vakcinu-za sezonsku sam izvisila pa sam skeptična koliko pošteno će se podeliti ove vakcine...
kako vreme bude prolazilo sve više ljudi će se vakcinisati i prestaće da se priča o nekim štetnim dejstvima, jer zaista mislim da tu nema ničeg opasnog...mehanizam po kome će se praviti pandemijska vakcina se ustanovio još onda kada se pričalo o ptičijem gripu samo je trebalo da se dobije vakcinalni soj odnosno da nastane virus koji je meta vakcine...ako bude jak talas oko nove godine ili početkom sledeće bojim se da će se pobiti da dođu do vakcine...tako je to kod nas...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 937
18.11.2009 23:50:45   
Pansophia
Ja imam dilemu, jer ce moja beba tacno napuniti 6 meseci kada se bude davala vakcina, a pre 6 meseci ne sme da se da jer nije dovoljno ispitana za taj uzrast. Sad me brine to sto ce moja beba biti taman izmedju uzrasta koji sme i koji ne sme.

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 938
18.11.2009 23:53:35   
Anoniman
Pansophia, ti ćeš sa bebom onda u drugu turu vakcina. user posted image

I ja mislim da ću Luku vakcinisati. Zaista mislim da ne može ništa da mu se desi sem da ne stvori imunitet, pa da lekari zato kažu "Nemoj ga džaba bosti", ma *ebo jedan ubod, zaboravi ga čim dobije sok u ruke.

(odgovor članu Pansophia)
  Direktna veza do poruke: 939
18.11.2009 23:54:52   
sephora
kako sam čula kada vakcinacija jednom počne neće se prekidati sve dok se ne vakciniše što više stanovništva, tako da ćeš verovatno moći sa pedijatrom da se dogovoriš kada je najbolji trenutak za tvog bebana da ga vakcinišeš...možda malo kasnije 15-ak dana ili mesec dana...

(odgovor članu Pansophia)
Direktna veza do poruke: 940
19.11.2009 0:00:49   
Pansophia
Tasha i Sephora, hvala na odgovorima. Kada sam razgovarala sa pedijatrom, rekla je da se opustimo i sacekamo da vidimo kako ce se odvijati situacija.

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 941
19.11.2009 0:01:19   
sephora
ne verujem da neko ko je do sada normalno reagovao na vakcine, može da ne stvori  imunitet posle ove vakcineuser posted image pa bar neki kakav takav imunitet...to mi nešto nije jasno...takođe mislim da revakcina služi da PRODUŽI trajanje već stečenog imuniteta od prve doze a ne da bez nje prva doza ništa ne važi...
možda ne bi bilo loše da pitaš još nekog pedijatra...

žao mi je što moram to da kažem (izvinjavam se pedijatrima) ali mislim da tvoji roditelji kao lekari, pogotovo mama kao pulmolog mogu da donesu sasvim validnu odluku...pedijatrija ti je ipak malo haotična...ja više verujem specijalistima pulmologije nego pedijatrima, oni jadničci svake sezone imaju neke nove modne trendove...

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 942
19.11.2009 0:09:19   
Anoniman

takođe mislim da revakcina služi da PRODUŽI trajanje već stečenog imuniteta od prve doze a ne da bez nje prva doza ništa ne važi...

Ako ću Luku vakcinisati, neću ga vakcinisati Novartisovom. A ova koju imam u frižideru se daje jednokratno, bez revakcine, nije split.

(odgovor članu sephora)
  Direktna veza do poruke: 943
19.11.2009 1:06:29   
sephora
aha, znam da si kupila neku drugu,... još bolje onda što je jednokratna- onda samo 1 boc i gotovo...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 944
19.11.2009 2:07:05   
MoJaPrInCeZa

joj MalaPrincezo, pojasni mi kako te bole pluća?
ja sam pre jedno mesec dana dobila od dece neki gadan virus, imali smo povraćanje i glavobolju, deca su imala visoku T, i ja posle...mislila sam da nije ništa strašno ali mene od tada kada duboko dišem peku pluća kao da udišem neku farbu ili aceton, ponekada me nešto žigalo oko srca ili u sredini pluća...tada su bili tek prvi slučajevi svinjskog gripa ali otkud znam,... bilo mi je čudno što devojčicu bolela glava mnogo i povraćala kada dobije T, lekari rekli stomačni mada nikakve pretrage nisu pravili- a mala nije imala ni proliv ni bolove u stomaku kako obično reaguje na stomačni virus!!!
bebac je pravio pokrete povraćanja i gađenja kada ima napad T ali nije povraćao, mada je posle nekoliko dana zvučao kao da ima laringitis pa mm mu odmah dao antibiotik...posle mu bi bolje...juče mu je dr. slušala pluća (otišla sam zbog izveštaja fizijatra) ali sam zamolila da ga posluša i rekla da je sve OK...
uf, sada sam se baš utripovala, da li je to bio grok-grokuser posted image user posted image user posted image

Uhh,Sepuser posted image kakav speed u pisanju se oseca.Pazi, simptomi su slicni mojima i ja sam povracala i imala uzasnu glavobolju.Ali je prvi simptom bio bol u plucima.Pitas kakav bol pa jak ostar bol kao da ti se pluca raspadaju.I zatim veoma otezano disanje i sistanje.A onda sve ono kao kod obicnog gripa malaksalost,bol u misicima.Ja nisam imala T,i to je verovatno i zbunilo nase strucnjake pa su mi rekli da sam iznenada dobila astmu preko noci.Morala sam vezu da nadjem da mi izvade krv.Sve je to lagano cetvrti dan pocelo da se smiruje ali bol u plucima ne,evo sad sam ustala i setam po kuci ne znam gde cu.Bole me pluca i sa ledja, ceo grudni kos.Rebra ispod ruku sa strane.Ti zigovi kod srca i jak bol mi se desio samo jednu noc ali sam mislila da je kraj.Pa cim sam hitnu zvala,nije bilo ni malo prijatnouser posted image Evo malopre gledam oci u kupatilu ko vampiru su krvave.Mislim da je to tebi bila jaka prehlada samo.A i ako je bio virus pa prelezala si ga.Gotovo sad nema nazaduser posted image A sto se dece tice oni to 3 puta lakse podnose nego mi odrasli.Nisam ni malo strucna da bi ti rekla da sigurno je bio virus,ali ako jeste mozes da zakljucis da je gadan ali ne i toliko opasanuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 945
19.11.2009 2:09:57   
MoJaPrInCeZa
Heheh,user posted image user posted image nisu mu dzabe dali naziv svinjski grip,ja sam danas napravila sarmice samo za sebe.Pojela pola serpe i pola tegle ajvara i ceo hleb,belog lukauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Kad me ovo prodje vidim da cu se stvarno pretvoriti u svinjuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MoJaPrInCeZa)
Direktna veza do poruke: 946
19.11.2009 2:21:56   
MoJaPrInCeZa
user posted image A, da a sto se tice tih vakcina nikako za to da iznesem misljenje.Ako stignu kod nas uopste sto ja ne verujem da hoce.Pa cak iako budu u tom sastavu o kome vi pisete sa tim zivama i raznim otrovima i virusima,mada ja mislim da je to cista aqva.A ja dobijem dozvolu posle prelezanog virusa da je primim,primicu je.Ako budem taj baksuz jedna u milion da dobijem neku reakciju, e onda do k-user posted image piippuser posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 947
19.11.2009 8:05:19   
demetra
Ovaj, nije mi jasan onaj deo o obaveznoj vakcinaciji pri upisu dece u obdaniste.
Pa to je sezonska vakcina, ne stvara trajan imunitet, isti je princip sa njom kao sa vakcinom protiv obicnog gripa.
I sta onda, svake godine vakcinisati dete ovim cudom ako hocete da ide u obdaniste-skolu?

Direktna veza do poruke: 948
19.11.2009 8:08:05   
Jeca*
bez ljutnje mislim da je to neko lupio. I moja koleginica je pre neki dan rekla, aman sa tom vakcinom, jos samo ocekujem da mi kazu da nece da mi prime dete u obdaniste ako je ne dam. Verujem da je isto tako neko to prokomentarisao, pa metodom gluvih telefona se napravila i ona konstatacija da ce to stvarno tako biti user posted image  a za pocetak, niko javno nigde to nije ni rekao ni zapisao, zasad!

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu demetra)
Direktna veza do poruke: 949
19.11.2009 8:27:41   
minavb
Juce sam pricala sa kumom koja je farmaceut i vlasnik lanca apoteka u Beogradu. Ona se nece vakcinisati, svoju decu i muza nece vakcinisati, a i meni je rekla da se ni slucajno ne vakcinisem u trudnoci, nikakvom vakcinom. Niko od nasih prijatelja lekara medju kojima imapedijatara, ginekologa, urologa, neurohirurga, direktora u farmaceutskoj kuci, nece se vakcinisati a narocito nece vakcinisati svoju decu.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here