|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
18.11.2009 15:08:51   
mihi
Cicko, po ovome što sam pročitala a pročitala sam sam silom prilike mnogo toga da sam TRUDNA NE BIH se vakcinisala. FOCETRIA nema studiju za trudnice samo što ovi naši neće to da kažu (otvori onaj link što sam postavila i pročitaj za trudnice ja bih kopirala ali ne mogu u pdf-u je). Ako ne smeš azitromicin smeš eritromicin i on može da zaštiti od sekundarnih infekcija..... I što više voća i povrća svežeg i biće sve ok. Verujte mi da se samo plašim za klince i to za ovog malog posebno ako bih ja bila u pitanju ne bih ni razmišljala o vakciniuser posted image .

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 901
18.11.2009 15:10:42   
cicko

Da, procitala sam onaj link, zato sam i ostala zatecena.

IZVORNA PORUKA: mihi

Cicko, po ovome što sam pročitala a pročitala sam sam silom prilike mnogo toga da sam TRUDNA NE BIH se vakcinisala. FOCETRIA nema studiju za trudnice samo što ovi naši neće to da kažu (otvori onaj link što sam postavila i pročitaj za trudnice ja bih kopirala ali ne mogu u pdf-u je). Ako ne smeš azitromicin smeš eritromicin i on može da zaštiti od sekundarnih infekcija..... I što više voća i povrća svežeg i biće sve ok. Verujte mi da se samo plašim za klince i to za ovog malog posebno ako bih ja bila u pitanju ne bih ni razmišljala o vakciniuser posted image .

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 902
18.11.2009 15:12:31   
cicko
4.6 Trudnoca i dojenje "Za sad ne postoje podaci u upotrebi Focetrie za vreme trudnoce. Podaci o trudnicama vakcinisanim sa drugim neaktivnim, nemodifikovanim sezonskim vakcnama ne ukazuju na pojavu deformiteta, ili toksicnog dejstva kod fetusa ili novorodjenceta. Testovi vakcine H5N1 (u krajnjoj fazi razvoja) na zivotinjama nisu pokazali reproduktivnu toksicnost (vidi deo 5.3). Upotreba Focetrie moze da se razmotri u toku trudnoce, ako se ovo smatra potrebnim, uzimajuci u obzir zvanicne preporuke.Focetria se moze koristiti kod zena koje doje." 5.3 Pre-klinicki podaci o bezbednosti "Neklinicki podaci dobijeni sa vakcinom u krajnjoj fazi razvoja (MF59C.1-modifikovani H5N1 vakcina) i sa sezonskom vakcinom koja sadrzi MF59C.1 modifikator nisu pokazali poseban rizik za ljude na osnovu konvencionalnih ispitivanja delotvornosti, toksicnosti pri ponovljenom uzimanju, i reproduktivne i razvojne toksicnosti."

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 903
18.11.2009 15:15:13   
Verus
mihi, razlika u squalenu kada se "pojede" i kada se ubrizga je po istrazivanjima velika-pisala sam vec ovde o tome u nekom postu moram naci....ja uopste ne verujem svemu sto FDA i CDC kazu, oni su government run agencies a vlada ko vlada...FDA je puno odobrio lekove na trziste bez dovoljno istrazivanja, koji su posle povuceni sa trzista i oko kojih i sada ima dosta pending lawsuits....

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 904
18.11.2009 15:16:03   
mihi
To je to ali bolje neka kažu a ne da lazu ja sam sinoć zvala Jugoslava Ćosića da mu kažem ovo i da zamolim da pita ministra u emisji koju je sinoć sa njim radio ali je bio ne dostupanuser posted image .

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 905
18.11.2009 15:23:40   
mihi
Znam Verus ali  šta da radim sa ovim malim?  Ne mogu da živim u strahu narednih 6 meseci? Moji roditelji su bili bolesni skoro 10 dana da li su imali taj vius ili neki drugi ne znam kažu da su imali bol u grudima.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 906
18.11.2009 15:26:11   
Verus
Joj mihi moja, ja jesam protiv previse hemije, ali nekako smo u istom "camcu"...odlucila sam ne, iz straha sto IPAK JA licno ne znam da li ovo moze nesto da uradi plodu ili ne (znam da ga nece ubiti, ali znas na sta mislim...)...tako da znam da bi mi bila frka da je beba u pitanju isto tako....cuvam sebe i muz nek se cuva i klonite se svih ti slava i sranja.  Moj tata ODBIJA da se rukuje sa ljudima, kaze nek se ljute, kod nas se svi ljubakaju i cmacu, a pola njih ni ruke ne pere posle upotrebe wc-a! 

Bojala bih se podjednako da vakcinisem bebu...ali ipak je on sada malo veci, joj sestro mila nisam ti pametna...

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 907
18.11.2009 15:32:03   
mihi
Najgore je što znam šta sve vakcina može da napravi sama po sebi (redovna neželjena dejstva koja svaka vakcina pa i one dečije može da provocira), čuvamo se nigde ne idemo osim na posao ali stariji sin ide u školu, ispiram grlo fiziološki, hlorheksidinom, ali sve mislim da to nije dovoljno......user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 908
18.11.2009 17:06:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Svidja mi se ova Dr. Sladjana Velkovuser posted image

Ne znam zasto mislite kad primite vakcinu da ste sigurno zasticeni od gripa?  Nista nije 100%.....

Ni slučajno nije 100%. Samo se stvara nekakav imunitet i ako se grip dobije, veće su šanse da se lakše izleči.

IZVORNA PORUKA: mihi

Malo pre mi je  drugarica poslala poruku da mi kaže da dete sledeće godine neće moći da upiše u vrtić bez ove vakcine ja nisam čula za to  ako to nije obezna vakcina zašto ne bi moglo  Ili će možda postati obavezna

Ja sam od nekoga čula da će to sledeće godine biti obavezna vakcina. Naravno, ne sećam se od koga. user posted image

ps. Meni još uvek nije izrasla treća ruka ni treća noga. user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 909
18.11.2009 17:10:48   
Anoniman
Znaci Tasha primila si vakcinu?
ja vise ne znam sta da mislim..
MM se bas protivi tome da ja primi vakcinu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 910
18.11.2009 17:13:13   
Anoniman
Nemam mišljenje o trudnicama.

Znam da je moja mama u početku bila jako za da se i trudnice vakcinišu, no, posle više o tome nismo pričale. Da sam trudna, mislim da bi me ona ipak vakcinisala, no to ipak nije savet tebi, nego samo onako kažem.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 911
18.11.2009 17:14:58   
Anoniman
Znam...
Ja sam potpuno podeljena...
Shokira me to sto nama ostavljaju da odlucimo nesto oko cega mozemo da se kajemo u oba slucaja...
Pa sta ja znam o tome?
Kako ja mogu da znam sta je dobro za moju bebu? i to bebu u stomaku?
Stvarno ne znam.
i kad se priblizi to vakcinisanje ja ne znam sta cu da uradim.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 912
18.11.2009 17:16:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: OTI

Shokira me to sto nama ostavljaju da odlucimo nesto oko cega mozemo da se kajemo u oba slucaja...
Pa sta ja znam o tome?

POTPUNO SE SLAŽEM SA TOBOM!!!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 913
18.11.2009 17:22:30   
sephora
lakše je sprovoditi preventivu kod odrasle osobe...ona može da vodi računa sa kim dolazi u kontakt, da rizične izbegne, da nosi masku, da redovno pere ruke i zato mislim da trudnicama ako je moguće da se povuku malo u mir i tišinu da se sačuvaju, možda nije loše da sačekaju da se porode pa kasnije da prime vakcinu...
ali zato mala deca sve trpaju u usta, ne znaju da odbiju da ih ljubaka ko stigne, u vrtićima i parkićima razmenjuju nesebično pljuvačku i sline, koliko god trubili roditelji oni uglavnom redovno zaboravljaju da peru ruke, a da nose masku...to je nemoguće...zato se po mom mišljenju mala deca MORAJU vakcinisati... 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 914
18.11.2009 17:23:58   
Anoniman
Sephora i ja se nesto nadam da cu da izdrzim do marta pa da tada primim vakcinu, kad se porodim...ali i tada...novorodjence, dojenje...ma nemam pojma..

(odgovor članu sephora)
  Direktna veza do poruke: 915
18.11.2009 17:26:20   
sephora
kada budeš dojilja sigurno smeš da primiš vakcinu, to znam da je bezbedno...a ako se ti vakcinišeš i tvoj muž bebac je poprilično zaštićen...naravno zbog njega ćete izbegavati gužve, redovno prati ruke i to je to...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 916
18.11.2009 17:29:44   
Anoniman
pa da...to i ja razmisljam..
a onda ide opasnost od baba, deda, tetki, strina i svih koji ce dolaziti da vide bebu...
ima svim da im nabacim maske...kad udju u kucu: izvolite u kupatilo da perete ruke a kod muza uzmite masku user posted image user posted image user posted image user posted image ali ozbiljno...

(odgovor članu sephora)
  Direktna veza do poruke: 917
18.11.2009 17:39:34   
sephora
zaštititi dete to je prioritet a ko se ljuti i nije vredan ljubavi...pa koliko god da sam tetka ili strina ili već šta, valjda mi je zdravlje tog deteta na prvom mestu...oću da kažem da ako već budu dolazili neka dolaze u malim grupama i sa MASKAMA i(RUKAVICAMA...)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 918
18.11.2009 17:42:32   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sephora

zaštititi dete to je prioritet a ko se ljuti i nije vredan ljubavi...pa koliko god da sam tetka ili strina ili već šta, valjda mi je zdravlje tog deteta na prvom mestu...oću da kažem da ako već budu dolazili neka dolaze u malim grupama i sa MASKAMA i(RUKAVICAMA...)

tacno tako...Moja koleginica koja ima bebce od 9 meseci lepo pita kad hocemo da se vidimo:
"nemoj da se ljutis ali da li si zdrava skroz?"
i ja je razumem i podrzavam u tome..

(odgovor članu sephora)
  Direktna veza do poruke: 919
18.11.2009 17:50:55   
sephora
i ja to podržavan i sutra kada stigne bebac nemoj da se stidiš nikada kada je njegovo zdravlje u pitanju...znaš ono kada u kolicima guraju male bebe a klinci veći polete pa bebu ispipaju po rukama i licu, jedna mala (oko 11 godina) je mom Vasketu se nagurala i ljubila ga sve u nos,...ja kažem mala nemoj da mu se približavaš pa to je BEBA...ja tu malu uopšte na znam -neka naišla u prodavniciuser posted image
ja sam moju Hanu uvek učila da nema ona šta da pipa tuđe bebe-one se samo gledaju i to je zakon...a mog Vasketa deca izgnjave, kašlju u njega, sline, roditelji ćute mrtvi hladni znajući da samo što smo izašli iz bolnice (to pre) pa ja moram na kraju rukama da branim da prilaze detetu ko neki ludak...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 920
18.11.2009 21:19:30   
cicko
Oti, koliko mozemo da se izolujemo? Mi ne moramo nigde odlaziti, mozemo se zatvoriti u 4 zida, ali ne zivimo same i uvek taj neko (u nasem slucaju mm) moze nam doneti virus. I ja sam skroz sludjena, plasim se jer je taj mart mesec taaako daleko...user posted image

Sephora i ja se nesto nadam da cu da izdrzim do marta pa da tada primim vakcinu, kad se porodim...ali i tada...novorodjence, dojenje...ma nemam pojma..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 921
18.11.2009 21:25:18   
Anoniman
cicko, ali muz moze da primi vakcinu...ne znam, ponavljam da nista ne znam i da nisam pametna i da nikakvo normalno misljenje o ovome nemam...
Zdrav razum mi govori da treba da zastitim bebu ali mi niko ne govori jasno kako.

ja imam nekoliko farmaceuta oko mene koji mi kazu da ne uzimam vakcinu ni pod razno ali kako covek moze da odluci 100% i da bude siguran da je doneo pravu odluku za svoje dete i sebe...

postaje mi muka od svega toga, majke mi...

(odgovor članu cicko)
  Direktna veza do poruke: 922
18.11.2009 21:29:35   
cicko
To sto ce neko primiti vakcinu ne znaci da ti ne moze doneti virus u kucu- bas sam se jako dobro raspitala o tome. 

cicko, ali muz moze da primi vakcinu...ne znam, ponavljam da nista ne znam i da nisam pametna i da nikakvo normalno misljenje o ovome nemam...
Zdrav razum mi govori da treba da zastitim bebu ali mi niko ne govori jasno kako.

ja imam nekoliko farmaceuta oko mene koji mi kazu da ne uzimam vakcinu ni pod razno ali kako covek moze da odluci 100% i da bude siguran da je doneo pravu odluku za svoje dete i sebe...

postaje mi muka od svega toga, majke mi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 923
18.11.2009 21:34:08   
Anoniman
Cicko, onda lepo narodna medicina: propolis, med, kivi, crni i beli luk, pranje ruku i to je to...
ne znam.

(odgovor članu cicko)
  Direktna veza do poruke: 924
18.11.2009 21:37:08   
sephora
cicko, kako ti je onaj drug sportista što je oboleo?
a čula sam da osoba koja se vakciniše štiti bar tri svoje bližnje osobe...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here