Mariya
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Znate šta je fascinantno kada su deca u pitanju? Koliko brzo se naviknu na nešto toliko brzo se i odviknu. Ali samo ako je roditelj dosledan. U tom uzrastu oni i ne znaju ništa drugo već da na svaki način dobiju ono što žele, a pošto dreka i suze uglavnom pale, to i rade. Ja prva popuštam puno svom detetu ali on je već veliki i ja moogu da ga stavim ispred sebe i razgovaram sa njim. Slažem se. Apropo toga, zaista smo sve osetljive na njihovo jelo tj nejelo i uradićemo sve samo da jedu. I maraj, radi šta god radiš da bi on jeo jer,izrašće, proći će ga, doći će period kada će da jede sam i to bez animacije. Kažem ti iz iskustva. L sam od prvog dana morala da animiram da bi jela, prvo igračke,pa knjige,albumi, crtanje,na kraju kompjuter i mobilni. A sad ona bez problema sedi i jede bez ičega. I da mi je neko rekao da će doći taj dan (štaviše,vaspitačica je rekla da je L jedina koju ne opominje kad je užina, jedina od dece lepo jede u vrtiću,bez glupiranja, oponašanja,neposlušnosti, ona sedi i jede.) A po tvojoj priči on čuje. Ali deca imaju selektivni sluh čuju samo ono što hoće da čuju. I činjenica je da veći broj dečaka u svemu kasni naspram devojčica. Možeš ti njega odvesti i kod dr, nekog drugog (objektivnog) defektologa, na testiranje sluha, ali nema potrebe. Tvoj L je super I najgore je upoređivanje sa drugom decom. Skockice, verovatno ima veze sa dvojezičnom sredinom. Kažu da sam ja kasno progovorila zbog toga, ali eto mojoj L nije smetalo. A sa H sam prestala da pričam neko vreme na srpskom baš zbog toga ali nisam videla poboljšanje, pa sad opet pričamo na 2 jezika.
|