|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
11.11.2009 10:41:06   
Anoniman
Da jaje... to znam. Ljudi koji su alergični na jaje ne smeju ni sezonsku primiti jer u vakcini ima jaje. Ali nema perje. Nisam sigurna naravno u ovo što pišem za perje i prašinu, ali mi nije logično. 

(odgovor članu cicko)
  Direktna veza do poruke: 601
11.11.2009 10:43:41   
cicko
Pa valjda zato sto ima veze sa zivinom, da ne kazem piletinom.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 602
11.11.2009 10:44:40   
Anck Su Nmaun
U sustini svi koji su teze oboleli ili umrli od tog gripa su vec bolovali od nekih rizicnih bolesti ....gde je grip samo podpomogao da telo prestane da se brani!  I meni se sve vise cini da je ovo previse naduvano sve!

Juce sam opet pitala drugog lekara za misljenje o vakcinisanju trudnica na sta covek nije ni zeleo na prica o tome ... (moj dr. inace je porotiv)
Doktori jednostavno zele da se ograde, jer ne zele reci nista lose ili mozda kao dobro da podrze pa da posle snose posledice... znaci da ni oni sami nisu sigurni!!!!

Bolje onda NE .... bez rizika! Necu se dvoumiti!!!

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 603
11.11.2009 10:48:08   
gagana83
Tasho i ja sam cula da vakcinu ne smeju da prime oni koji su alergicni na perje

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 604
11.11.2009 10:50:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lu

IZVORNA PORUKA: Trcosava

IZVORNA PORUKA: lu

Gade mi se više mediji koji prenose ovakve vijesti,kao da kopaju podatke o smrtnosti i iznose ih kupeći bodove,eto tako mi se sve ovo činiuser posted image

pitanje je lu da li je stvarno umrla od svinjskog... pa jel se neko osvrne na smrtnost ljudi u Moskvi godišnje???? Jel neko radi nešto po tom pitanju? Kažem ja da je sve prenaduvano... ja više ni ne gledam TV niti slušam vesti o gripu

Pa naravno da je pitanje, jer djevojčica oboljela od leukemije je primljena u teškom stanju i isti dan je umrla...ali oni su uspjeli otkriti da je imala svinj. gripu i da je od toga umrla i brže obavijestili medije,žalosno...

Ja se kladim da pola ljudi za koje je objavljeno da su umrli od svinjskog gripa...nisu umrli od njega...
Ova devojchica je mogla da umre i da se samo prehledila...jer je leukemija sigurno vetj izmucila...bilo shta je moglo da zada zavrshni udarac....

Moj drug je hiv pozitivan...ali nece se vakcinisati...iako mu je slab imunitet....jer kaze da moze i obichna prehlada i gripa da bude pogubna...pa mu je bash svejedno jel obichni ili svinjski grip....

Moj utisak je da je cela pricha prenaduvana....user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 605
11.11.2009 10:52:52   
cicko
Ja sam piztala mog ginekologa u ponedeljak sta misli o vakcini. Rekao je da bi verovatno trebala da primim, ali da sacekamo da vidimo situaciju. Inace, on je protiv bilo kakve vakcinacije tokom trudnoce- pre 2 meseca sam ga pitala da li mogu da primim 3.dozu vakcine protiv Hepat.B (zbog posla) i rakao je NE!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 606
   [Obrisana poruka]
11.11.2009 11:13:07   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu cicko)
  Direktna veza do poruke: 607
11.11.2009 12:37:15   
Jeca*
ne znam jel neko postavio ovaj link, ali evo ga opet. Svaka joj cast user posted image
Poljska ministarka zdravlja o vakcini (odbila je da uveze vakcine za Poljsku)

KLIK

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 608
11.11.2009 13:18:33   
simke

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

ne znam jel neko postavio ovaj link, ali evo ga opet. Svaka joj cast user posted image
Poljska ministarka zdravlja o vakcini (odbila je da uveze vakcine za Poljsku)

KLIK

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 609
11.11.2009 15:21:27   
Kleopatra

IZVORNA PORUKA: Trcosava

pitanje je lu da li je stvarno umrla od svinjskog... pa jel se neko osvrne na smrtnost ljudi u Moskvi godišnje???? Jel neko radi nešto po tom pitanju? Kažem ja da je sve prenaduvano... ja više ni ne gledam TV niti slušam vesti o gripu

Pa verovatno da je umrla od gripa,ali svi koji su umrli od gripa su ili srcani bolesnici ili dijabeticari ili nesto trece tako da je dovoljno i obicna prehlada da se stanje pogorsa i zavrsi smrtnim ishodom nazalost.

Sreca prati hrabre!!!

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 610
11.11.2009 15:55:08   
sephora
drage ženice, vidim da se debata zaista zahuktala...ja sam bila ZA vakcinaciju ali sada vidim da treba da se ponašamo kao da vakcine ni neće biti, jer očigledno da će uvoz istih biti ISUVIŠE dugotrajan proces i može da se okonča kada nam ista više ne bude bila potrebnauser posted image

po savetu pedijatra sledećeg utorka ću malog vakcinisati protiv sezonskog gripa a da li ćemo dočekati vakcine za novi-videćemo, razmišljaćemo ako budemo na listi prioriteta i ako nam još bude bila potrebna...user posted image

mm radi, moja majka radi, to što deca i ja sedimo kod kuće ništa nam ne pomaže jer ako se neko od njih razboli mi prosto nemamo gde da se adekvatno izolujemo i samo mogu da molim Boga da prođemo što bezbolnije jer ćemo verovatno zakačiti...neka nam je blagi Bog u pomoći, ovo sa traljavom nabavkom vakcina me je baš razočaralo...

(odgovor članu Kleopatra)
Direktna veza do poruke: 611
11.11.2009 16:04:18   
LillyT
NOVA VEST

QQ, koleginica ce na bolovanje (nema ko dete da joj cuva, vec je kukala), a to znaci da cu ja da radim 10 sati user posted image

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 612
11.11.2009 16:07:48   
sephora
pa i u slučaju da se predloži zatvaranje vrtića kažu da će postojati dežurni na svakoj opštini pa može tamo da odvede dete-naravno, tamo će biti extra stroga provera higijene i ostalih elemenata da bi deca u njima izbegla zarazu...

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 613
11.11.2009 16:54:51   
mihi
TAsha nema veze s prašinom i perjem, vakcina se proizvodi tako što se virus inokulira u embrionirana jaja i kasnije se odatle proizvodi vakcina..... Alergični na žumanac i belanac jajeta ne smeju da prime ovu vakcinu.

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 614
11.11.2009 19:12:44   
Modessty
Slušam ministra i razne neke likove na tv-u koji pričaju o vakcinisanju. Niko ne pominje ko ne bi smeo da primi tu vakcinu. Izludjuje me ovo ludilo oko svega toga!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 615
11.11.2009 19:17:53   
gagana83
Ko ne sme da primi vakcinu: Vakcinu ne mogu da prime osobe alergične na:
- jaja i proteine iz belanaca
- kokošje meso i perje
- formaldehid
- kanamicin i neomicin sulfat (antibiotici)
- CTAB (podloga za izolaciju tkiva)
- thiomersal (živa, ali samo kod multidozne primene)
IZVOR

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 616
11.11.2009 19:32:56   
mihi
Sefora a gde ćete naći vakcinu protiv sezonskog gripa?  Nema ni nje?

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 617
11.11.2009 21:00:59   
Anoniman
A jel moze neko da mi objasni to za perje,zbog cega ne smeju deca da prime ako su alergicna? i kako da utvrdim da li mi je dete alergicno na perje, posto je dr sumnjala ali nije htela da mu radi alergotest posto je mali, a i bila je 90 posto sigurnauser posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 618
11.11.2009 21:06:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mihi

TAsha nema veze s prašinom i perjem, vakcina se proizvodi tako što se virus inokulira u embrionirana jaja i kasnije se odatle proizvodi vakcina..... Alergični na žumanac i belanac jajeta ne smeju da prime ovu vakcinu.

To i ja kažem.

Sutra idem da proverim da li sam alergična na jaje (mada nikada nisam imala nikakvih problema kada sam ga jela, ali sam imala prošle godine neke tufnice kada sam primila sezonsku), i ako nisam, 90% ćemo se svi vakcinisati.

Pričala sam sa mojim pedijatrom (namerno kažem mojim: lečio je mene kao malu, mg brata kao malog, sada leči Luku), on se već vakcinisao mađarskom vakcinom, čeka da mu stignu i ostale vakcine da vakciniše ostatak familije (ženu, decu, unučiće).
Takođe pričala je mama sa jednim farmakologom iz Pešte, i on i žena su farmakolozi, oboje su već vakcinisani mađarskom vakcinom, i prijavili su svo troje dece za vakcinaciju: 2,5 i 7 god.

< Poruku je uredio Tasha RR -- 11.11.2009 21:07:06 >

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 619
11.11.2009 21:07:46   
mihi
Nde znam nedja i meni nije jasno znam da se virus AH1N1 ubacuje tj inokulira u embrionirana jaja e sada ako je to u fazi kada embrion pileći već ima i perje tj paperje teoretski bi mogla da se razvije alergija  i na perje mada sam ja čula da se alergija  na vakcinu javlja samo kod osoba koje su alergične na jaja. Pisaće to u uputstvu proizvođača vakcine.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 620
11.11.2009 21:10:25   
Anoniman
Ma ja sam vec poludela od silnih informacija, vise necu da se opterecujem, kad stigne vakcina otici cu kod pedijatra, ako kaze da dam vakcinu detetu i da se mi vakcinisemo, uradicu to i gotovo. Stalno neke informacije i dezinformacije...valjda ce se svi sloziti oko nekih stvari dok nam stigne ta famozna vakcinauser posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 621
11.11.2009 21:18:29   
SUPER MAMA
o ne sme da primi vakcinu: Vakcinu ne mogu da prime osobe alergične na:
- jaja i proteine iz belanaca

Znaci ja i nesmem da primim ovu famoznu vakcinu jer ranije su mi ustanovili alergija na jaje.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Mene jedino da bog cuva to mi ostaje.A naravno da i sama sebe cuvam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 622
11.11.2009 23:51:57   
vaca
I ja sam nesto sumnjicava sto se tice ovih vakcina. Ne znam... Imam devojcicu od 2,5god i hvala Bogu do sad nismo imali nekih vecih problema sa njom, ali... Kako  se odluciti primiti vakcinu ili ne?! Ako je dete primi i krene nesto napako, sta onda? A ako je ne primi i opet ne valja! Sta onda! Nikad sebi ne bih oprostila....
S jedne strane me tolika panika hvata, a sa druge nekako mi se cini da je sve mnogo medijski dobro propraceno i da se okrece mnogo novca tu. Zasto vam ovo kazem?
Imam drugaricu koja zivi u Vasingotnu i kada sam je pitala sta se tamo prica o ovom gripu i da li je tacno da su svi oni vakcinisani ona mi je rekla da se ne plasim jer su ona i njen sin prelezali grip. Nisu im radili nikakve analize, jer ih odavno ne rade, a od lekova samo su dobili antipiretike. Jedino sto je nezgodno je visoka T (do 39.5 i to traje 3-4 dana) i jak kasalj. A sto se tice vakcina njima ne pada na pamet da se vakcinisu. To isto misle i svi njihovi poznanici i prijatelji.

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 623
12.11.2009 1:38:29   
Verus
Pricam danas sa profesorom koji je inace Nemac, i bas ga pitam za vakcinu i sta se desava u Nemackoj.  Kaze da je vakcina besplatna, i da je ima, ali da ljudi uopste ne trce da je prime.  Svi imaju kont da je to gripa kao svaka druga.  Neko je ovde rekao kako kod nas panice u vezi toga namerno-jel smrdi mi sve na to? 
I ovde se daje svima u javnosti, i nema nikakvih redova, frke, panike....ne znam sta da mislim.  Cekam jos da se pojavi neki koziji grip pa da otvorimo sajam zivotinja.

(odgovor članu vaca)
Direktna veza do poruke: 624
12.11.2009 4:18:22   
She Ra
Da nisam u drugom stanju, verovatno ne bih primila vakcinu.. Tj. ne bih o njoj ni razmisljala.

U ovom slucaju, prestravljena sam mogucim posledicama po plod u oba slucaja. I ono sto mi je najveci problem jeste moja psiha, tj. sta i kako - hocu li doneti pravu ili pogresnu odluku. user posted image

Da li neko ima podatak kakav je uticaj virusa na plod ukoliko se trudnica na vreme javi i pocne sa terapijom user posted image

Za sada sam u nekoj vrsti izolacije. Neki se i ljute sto ne mogu do mene, ali sta da im radim. Da sam i ja sama sa sobom, a ne sa bebom u stomaku, verovatno bih i ja bila mnogo bezbriznija.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here