|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
10.11.2009 23:20:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: cicko

Super! Tasha, kako se zove i ko proizvodi tu vakcinu?

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ja sam nabavila vakcine iz Mađarske. Uz recept se mogu kupiti, mađarska proizvodnja, testirana na svim starosnim dobima, čak i bebama, sem na trudnicama. Košta 8eur komad.

U NS se po privatnim ambulantama može vakcinisati - tako sam čula. user posted image

Nije kod mene, mogu ti javiti sutra. Ali koliko znam, to je jedina koju kao stranac možeš kupiti: mađarske proizvodnje.

(odgovor članu cicko)
  Direktna veza do poruke: 576
10.11.2009 23:20:43   
cicko
Vidim da je madjarska proizvodnja, ali pise li bas ime proizvodjaca?

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 577
10.11.2009 23:21:18   
Anoniman
Ali ženo, nije testirana na trudnicama, i mađari trudnice vakcinišu uvoznim.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 578
10.11.2009 23:21:19   
cicko
Vazi!

Super! Tasha, kako se zove i ko proizvodi tu vakcinu?

Ja sam nabavila vakcine iz Mađarske. Uz recept se mogu kupiti, mađarska proizvodnja, testirana na svim starosnim dobima, čak i bebama, sem na trudnicama. Košta 8eur komad.

U NS se po privatnim ambulantama može vakcinisati - tako sam čula. user posted image

Nije kod mene, mogu ti javiti sutra. Ali koliko znam, to je jedina koju kao stranac možeš kupiti: mađarske proizvodnje.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 579
10.11.2009 23:22:18   
cicko

Ne pitam zbog sebe, zbog sestrica.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 580
10.11.2009 23:27:00   
Anoniman

Ne pitam zbog sebe, zbog sestrica.

OK.

Javiću ti sutra.

Keva je čitala, njoj se čini ok. Kaže da se može primiti u isto vreme sa redovnom sezonskom vakcinom, ali u različite ruke (za odrasle), a deci se daje u butinu.

(odgovor članu cicko)
  Direktna veza do poruke: 581
10.11.2009 23:35:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

KLIK

Nema uslova da proglase epidemiju

Stekli se uslovi za proglašenje epidemije KLIK

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 582
10.11.2009 23:38:44   
Anoniman
Evo jedan komenatr sa Blic-ovog sajta, slučajno sam naletela:

Molim vas,kako je moguce da se o epidemiji prica vec sest meseci, a da vakcine jos uvek nisu u Srbiji i da vakcinacija nije pocela? Zasto se ovoliko kasni i ko je odgovoran zbog toga? Zivim u Australiji i cim je krenula prica o novom gripu, ovde su nabavljene vakcine i momentalno,vakcinacija je pocela,koja jos uvek traje. Neophodno je vakcinisati se i ja sam je primila pre mesec dana i nikakvu reakciju nisam imala. Narode, trazite vase vakcine i primite ih sto pre. Od sveg srca, zelim vam sve najbolje, sa nadom da cemo svi biti zdravi.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 583
11.11.2009 0:56:44   
Verus
"This new flu vaccine will be
released without adequate safety studies.
"

Meni je ovo strasno!  Znaci vilica mi je ostala otvorena kad sam procitala text.  Kaze da vakcina nije testirana za safety-gde su onda sve ove navodno testirane??  Ja mislim da je to sve gomila gluposti.

OD ČEGA SE SASTOJI VAKCINA PROTIV SVINJSKOG GRIPA?

http://www.falseflagflu.com/pdf/Fliers/SwineFLuVaccineFactSheet.pdf

< Poruku je uredio Verus RR -- 11.11.2009 0:58:08 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 584
11.11.2009 1:02:03   
Modessty
I dobro hoće li neko da kaže na kraju da li se vakcinišu trudnice tim novim vakcinama ili ne?
Ja ne bih da rizikujem i da budem nečije zamorče. Uostalom dok te vakcine stignu ja ću da se porodim, naravno ako sve ide kako treba.

Mama mi reče da je čula nekog dr na tv-u koji je izmedju ostalog rekao da vakcineu NE TREBA da prime oni koji imaju alergije na preje, jaja i neznam šta sve još. Ja sam alergična na preje i prašinu, a kao klinka dugo nisam smela da jedem jaja. I šta sad?

Sve mi ovo kod nas nekako delije naduvano. Neću reći da me nije strah. Naravno da jeste. Pa zaboga nosim bebu koju smo tako dugo čekali!!!! Ali niko nema neke pouzdane informacije.

< Poruku je uredio Modessty -- 11.11.2009 1:06:21 >

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 585
11.11.2009 2:23:03   
Verus
Mod ne umem ti reci.....i mene muci isto, strah za dete, ne bi mi na pamet vakcinisanje inace ni palo...al me je veci strah od tih vakcina (zovite me ludom, pa eto); sve vakcine za gripu sadrze jaja (koliko znam), tako da ljudi koji imaju te alergije ne bi smeli da se vakcinisu....

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 586
11.11.2009 7:57:33   
Anoniman
Mod i ja sam alergična na perje i prašinu, ali nisam na jaja. Oni koji su alergični na jaja, mislim da ne smeju da prime vakcinu.

Evo sajta za ovu mađarsku vakcinu (naravno, mađari kao mađari, sve je na mađarskom): KLIK

Vakcina se zove: Fluval P.

Iz jednog od mail-ova koji sam dobila:

A válasz egyszerű. Az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) az egyes korosztályok tekintetében különböző időpontokban adott engedélyt az új influenza elleni hazai gyártású oltóanyag alkalmazására (konkrétan a 18 év felettiek esetében 2009. szeptember 28-án, a 3-18 éves korosztályra október 15-én, végül az 1-3 éves kisgyermekeknél november 2-án). Ezzel kapcsolatban fontos tudni, hogy a gyógyszerhatósági engedély csak akkor adható ki, ha a szigorúan szabályozott klinikai vizsgálatok alapján megállapítható, hogy az adott készítmény hatásos és biztonságos. Az időbeli különbség oka pedig az, hogy a vakcina klinikai vizsgálatait először a felnőtteken végezték, és csak azok lezárása után kezdődhettek meg a 3-18 éves, illetve az 1-3 éves gyermekek klinikai vizsgálatai. Ezeknek a vizsgálatoknak természetesen megvan a maguk időigénye, és a gyermekeken érthető okból csak akkor kezdik el a klinikai vizsgálatokat, amikor a felnőtteknél már bebizonyosodott, hogy alkalmazható az oltóanyag. Ezért van az, hogy az OGYI néhány héttel korábban engedélyezte az alkalmazást a felnőtteken, mint a gyermekeken, kisgyermekeken. Nyilvánvaló, hogy amíg csak a felnőttekre volt érvényes az engedély, és a gyermekekre még nem, a betegtájékoztató nem írhatta azt, hogy a gyermekek is megkaphatják az oltást.

Ukratko: vakcina je testirana na odraslima (iznad 18. god): 28.09.2009., na deci 3-18god: 15.10.2009. i na deci 1-3god: 2.11.2009.

Trenutno očekujem majstore da mi izbijaju prozor, tako da nemam vremena da se bavim ovim dublje.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 587
11.11.2009 8:01:40   
Pansophia
Cula sam na radiju da vakcinu ne smeju da primaju oni koji su alergicni na jaja.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 588
11.11.2009 8:34:55   
Pansophia
I mene brine sve to u vezi sa vakcinom, a narocito zbog bebe. Mozda je moja beba alergicna, a jos se ne zna. Mislim da necemo primiti vakcinu.

(odgovor članu Pansophia)
Direktna veza do poruke: 589
11.11.2009 8:46:22   
LillyT
Samo ovde se vakcina dovodi u pitanje?!? Svuda se ljudi vakcinisu ili ne, ali ne polemisu o njenom sastavu. Kaze mi mama da je citala kako vakcinu ne smeju da prime oni koji su alergicni i na perje i piletinu (neka od televizija je to objavila user posted image )
Toliko je neduvano sve ovde, da je to vec komicno. Jedino o deci treba voditi racuna, ali kazu da ona (starija od 6 meseci) dobro podnose. Nas prijatelji su fasovali ovaj novi svinjecak, imaju malo dete (1.5) koje se isto zarazilo i sve se ok zavrsilo.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

Direktna veza do poruke: 590
11.11.2009 8:47:36   
Lu
Evo jedan primjer uloge MEDIJA u svemu ovome.
U Splitu je juče umrla djevojčica od tri godineuser posted image
Bolovala je od leukemije i dobila je ovaj grip...roditelji su iz MEDIJA saznali da je djevojčica umrla od svinjskog gripa,znači doktori su prije obavijestili medije nego roditeljeuser posted image
Da ne bude zabune, roditelji su znali da je njihova djevojčica umrla ali im niko nije rekao da je dobila i svinjski grip...
Kako su mediji to prije saznaliuser posted image
Naravno poslije ovoga, doktori iz bolnice Firule gdje je primljena i umrla djevojčica, nemaju komentarauser posted image

Direktna veza do poruke: 591
11.11.2009 8:48:57   
Lu
Gade mi se više mediji koji prenose ovakve vijesti,kao da kopaju podatke o smrtnosti i iznose ih kupeći bodove,eto tako mi se sve ovo činiuser posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 592
11.11.2009 8:53:16   
LillyT
IZVORNA PORUKA: lu

Gade mi se više mediji koji prenose ovakve vijesti,kao da kopaju podatke o smrtnosti i iznose ih kupeći bodove,eto tako mi se sve ovo činiuser posted image

Nazalost, danas se iskljucivo ceni senzacionalizam. Nama je to degutantno, ali nismo mi ti cije misljenje prestavlja vecinu (mozda je i bolje tako)

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 593
11.11.2009 8:59:40   
Trcosava

pitanje je lu da li je stvarno umrla od svinjskog... pa jel se neko osvrne na smrtnost ljudi u Moskvi godišnje???? Jel neko radi nešto po tom pitanju? Kažem ja da je sve prenaduvano... ja više ni ne gledam TV niti slušam vesti o gripu

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 594
11.11.2009 9:00:00   
indy_25
Kod nas su vakcine stigle i vec se daju u prvoj grupi su trudnice i djeca i hronicni bolesnici. Ne pada mi na pamet da je primim jer vakcine nisu dovoljno ispitane na trudnicama sta ce biti poslije i kakave su posljedice i kada sam pitala naseg doktora u vezi toga on kaze da niko ne garantuje sta se moze desiti poslije. Firme koje ih proizvode su se ogradile da ne snose nikakvu odgovornost. E pa ja cu spremno da cekam tu gripu ako me uhvati ne daj boze samo c vit i puno zdrave hrane i valjda ce biti sve dobro.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 595
11.11.2009 9:02:33   
Jeca*
Joj lu u pravu si. Pre neki dan javljaju ovde na tvu. Umrla su dva muskarca. Jedan od novog gripa, a za drugog jos nije potvrdjeno. Pa pobogu, zar ce sad javiti cim neko umre, samo da bi eto rekli "eto vidite da se umire od gripa". Kako gavranisu, uzasno me nerviraju

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 596
11.11.2009 9:07:48   
Lu
IZVORNA PORUKA: Trcosava

pitanje je lu da li je stvarno umrla od svinjskog... pa jel se neko osvrne na smrtnost ljudi u Moskvi godišnje???? Jel neko radi nešto po tom pitanju? Kažem ja da je sve prenaduvano... ja više ni ne gledam TV niti slušam vesti o gripu

Pa naravno da je pitanje, jer djevojčica oboljela od leukemije je primljena u teškom stanju i isti dan je umrla...ali oni su uspjeli otkriti da je imala svinj. gripu i da je od toga umrla i brže obavijestili medije,žalosno...

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 597
11.11.2009 9:20:04   
mihi
Mislim isto  da su vlasti počeli da preteruju i da pažnju sa poskupljenja benzina od 5 dinara/l i ostalih životnih problema skreću na grip. Pre neki dan su javili da je 8-mesečna beba primljena u Institut za majku i dete i da je na respiratoru, da bi kasnije javili da beba nema grip, a baš sam se uplašila kažu da su deca do 3 godine u rizičnoj grupi. Stvarno nas opterećuju, što bi bi obični građani morali da znaju koji su to adjuvansi, tj nosaći iz čega se satoje ima li aluminijuma ili žive u nosaču itd....user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 598
11.11.2009 10:05:37   
Anoniman

Evo jedan primjer uloge MEDIJA u svemu ovome.
U Splitu je juče umrla djevojčica od tri godineuser posted image
Bolovala je od leukemije i dobila je ovaj grip...roditelji su iz MEDIJA saznali da je djevojčica umrla od svinjskog gripa,znači doktori su prije obavijestili medije nego roditeljeuser posted image
Da ne bude zabune, roditelji su znali da je njihova djevojčica umrla ali im niko nije rekao da je dobila i svinjski grip...
Kako su mediji to prije saznaliuser posted image
Naravno poslije ovoga, doktori iz bolnice Firule gdje je primljena i umrla djevojčica, nemaju komentarauser posted image

I izivinio se minisatr posle, on nije imao pojma da su roditelji saznali iz medija.
A druga stvar je da roditeljima nisu mogli odmah reći kada je dete umrlo da je to od AH1N1 kada su analize stigle naknadno.
(u svakom slučaju: tragično!)
Ipak, u ovom slučaju ne krivim lekare, nego novinare, koji trpaju nos gde im nije mesto!

Što se tiče alergije na prašinu i perje... Ne razumem zašto bi te dve alergije imale veze sa vakcinom, kada se u vakcini ne nalazi ni prašina ni perje. user posted image Alergija na jaja mi je jasna --> u vakcini se nalazi jaje.

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 599
11.11.2009 10:38:40   
cicko
Tasho, za prasinu ne znam, ali navodno svi oni koji imaju alergiju na zivinsko meso, jaja i perje, jer se vakcina koliko sam shvatila (E jeuser posted image ga, sad cu lupiti) "pravi na jajima". Da li ta virusna kultura ili vec sta...? Neko ce to verovatno umeti bolje da objasni.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here