|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
10.11.2009 9:50:33   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Zubari samo koriste bele. 

Kod nas se koriste i crne.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 551
10.11.2009 10:02:44   
Jele
Nešto mi nije jasno, na sajtu koji sam postavila na temi da li vakcinisati dete protiv meksičkog gripa ima tekst u kome se kaže da je vakcina firme Novartis odobrena za decu starosti preko 4 godine i odrasle, a jedini proizvođač čija je vakcina pogodna za bebe je proizvođača sanovi Pasteur Inc.....?????
Mi ćemo po do sadašnjim informacijama kupiti vakcine od Novartisa verovatno. Šta to znači za bebe???

Izvor: http://diseases-viruses.suite101.com/

Swine Flu Vaccine for Children and Adults

The swine flu shot manufactured by Novartis is approved for children ages four and up and adults. Along with the inactivated virus, this formulation of the H1N1 vaccine contains ovalbumin, which is an egg protein. In addition, this formulation contains two antibiotics: polymyxin and neomycin. The International Agency for Research on Cancer classifies betapropiolactone, also present in this vaccine, as a possible human carcinogen, or cancer causing agent. An adjuvant called Nonylphenol ethoxylate is used to reduce the amount of antigen necessary per dose of vaccine.

Swine Flu Shot for Infants and Up

The only swine flu vaccine that is cleared for infants is made by Sanofi Pasteur, Inc. This vaccine is approved for infants of six months and up, toddlers, children, and adults. In addition to inactivated virus, this vaccine also contains gelatin from unspecified sources, polyethylene glycol p-isooctylphenyl ether, and sucrose, as well as formaldehyde. Formaldehyde is used in the production of the vaccine, in order to kill the live swine flu virus.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 552
10.11.2009 10:43:14   
Leki 77
IZVORNA PORUKA: mihi

Nema Leki77 da čujem šta misli o vakcini, ona je bola veliki protivnik MMr vakcine koja je BTW obavezna zakonom za decu od 12 do 18 meseci.

Bas pratim famu oko ovog gripa, pa uzeh da iscitam sta se po forumima misli...
Ja necu primiti vakcinu, niti cu vakcinisati osmomesecnog sina, a ni moj muz se nece vakcinisati.
Moji roditelji (dakle lekari, ne obucari, pekari, ekonomisti, pravnici ili inzenjeri) se takodje nece vakcinisati. Mama boluje od Sjogrenovog sindroma, a tata ima hronicni bronhitis i astmu, i oboje ce se vakcinisati, kao i svake godine, od sezonskog gripa. Oboje su odluku doneli u konsultacijama sa svojim kolegama lekarima koji ih lece. 
Ne znam cemu frka i panika? Svake godine samo u SAD-u umre preko 41000 ljudi od gripa. Da su svi ti slucajevi pojedinacno navodjeni, svi bismo se smrtno plasili gripa, a ne samo "novog" gripa.
Elem, grip k'o grip, ako epidemioloska situacija postane ozbiljnija, u sta ne verujem, izolovacemo se i docekati prolece. U medjuvremenu, zivimo najnormalnije, odnosno, kao da hara "najobicniji" grip. Koliko sam ja propratila pricu, samo imuno kompromitivane osobe su nastradale od tog famoznog novog gripa, a verujem da one mnogo bolje ne bi prosle ni od sezonskog gripa.
Mislim da su neozbiljni tekstove koji kolaju po internetu o stetnosti vakcine, kao sto mislim da je veoma neozbiljna izjava naseg ministra zdravlja da se potpisuje da je neko odbio ili primio vakcinu, a da uveze samo 500.000 doza (ostatak do sredine marta, kada ce svakako prestati epidemija). Niko ne moze da garantuje nakon pet meseci koriscenja vakcine da ona nece imati po osetljivije organizme dugotrajne i ozbiljnije posledice. A zbog obicnog gripa tako nesto sigurno necu rizikovati. Dakle, ako postoji mali procenat da moje dete nastrada od vakcine, a postoji isti takav mali procenat da UKOLIKO se zarazi novim gripom, ima ozbiljniju klinicku sliku, jednostavno nemam dilemu. Nije to radijacija pa da "ulazi" u stanove kroz zidove, to je grip-kapljicna infekcija.
Btw, nisam BILA veliki protivnik MMR-a, vec sam to I DALJEuser posted image . Na osnovu konsultacija sa nasim pedijatrom, moj sin ce vakcinu primiti oko treceg rodjendana, a vidm da su jos neki pedijatri to savetovali, pogotovo ako dete nece do trece godine ici u obdaniste, sto kod nas jeste slucaj.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 553
10.11.2009 11:12:11   
cicko
Dok stignu vakcine ima vremena da se odlucmo ZA ili PROTIV: Ja cu se najverovatnije vakcinisati, jer ne zelim da strepim i budem psih.opterecena, a takodje ni da docekam februar, mart kad se ocekuje najveca epidemija.

IZVORNA PORUKA: Dora

Naša kućna prijateljica pedijatar mi je preporučila da ne vakcinišem decu a pogotovo sebe trudnu! Ja svakako ne razmišljam o vakcini, ali nije ona prvi doktor od koga sam čula da je bolje da se ne vakcinišemo. Svako ima pravo na svoje mišljenje i procenu, naše je da razmislimo i vidimo šta nam je činiti. 

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 554
10.11.2009 11:16:11   
gagana83
Ja nisam jos uvek 100 posto sigurna ali verovatno cu se vakcinisati,i ja i mm,najvise da bismo zastitili bebu

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 555
10.11.2009 11:25:18   
buhla
Ja sam resila da trudnocu vodim privatno, necu vise u dom zdravlja zbog ovog a i ostalih virusa, ja sam inace osetljiva, kad su promene vremena odma pocne grlo da boli. kao mala cesto sam imala bronhitis. Doktorka kod koje cu da vodim trudnocu je za to da ne uzimam vakcinu.
Citam danima i o vakcini i o virusu, i glava me vise boli i resila sam da se opustim i da vise ne razmisljam, jer cu, kakav sam hipohondar, poceti da tripujem da imam simptome gripa i svakakve gluposti.
p.s. mogle bi da napravimo spisak (kao sto je bila kladionica ko ce prvi da se porodi) koje za ko protiv, da napravimo statistiku!

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 556
10.11.2009 11:29:31   
mihi

The only swine flu vaccine that is cleared for infants is made by Sanofi Pasteur, Inc. This vaccine is approved for infants of six months and up, toddlers, children, and adults. In addition to inactivated virus, this vaccine also contains gelatin from unspecified sources, polyethylene glycol p-isooctylphenyl ether, and sucrose, as well as formaldehyde. Formaldehyde
E sada ako analiziramo i ovu dečiju bezbednu koju definitivno nećemo imati osim ako se pojavi na crno, u njoj se nalazi želatin v
[/quote]

Ako sada analiziramo ovu za decu bezbednu Sanofi Paster vakcinu koja sadrži želatin verovatno goveđi (koji potencijalno može da dovede do Kroicfild Jacobsovog sindroma, pa formaldehid koji je po klasifikaciji NCRI (national cancer reaserch institute) dokazani ili potentni karcinogen........ videćemo da možda i nije tako bezbedna.

Kada bi sada otvorila poseban post i počela da pišem o mikotoksionima u hrani za ljude i životinje o kojima se usput ćuti i ne govori uopšte (kod nas) koji su u mikrogramskim koncentracijama dokazani karcinogeni i tako par meseci mnogi bi prestali da jedu 90% namirnica koje svakodnevno unose, prema tome ove priče o vakcini su glupost. Ako je nešto prošlo ispitivanje u EMA (evropska agencija za lekove) onda su ova pisanja raznih dobronamernih farmaceuta i hemičara kao i ostalih laika čista naglabanja.  Ne komentarišem usko stručni medicinski aspekt ko treba da se vakciše a ko ne (deca, trudnice, hronični bolesnici to stvarno ne znam i u to ne ulazim) ali slušam preporuke epidemiologa.

< Poruku je uredio mihi -- 10.11.2009 11:30:23 >

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 557
10.11.2009 11:33:18   
Lu
IZVORNA PORUKA: Leki 77

Ne znam cemu frka i panika? Svake godine samo u SAD-u umre preko 41000 ljudi od gripa. Da su svi ti slucajevi pojedinacno navodjeni, svi bismo se smrtno plasili gripa, a ne samo "novog" gripa.
Elem, grip k'o grip, ako epidemioloska situacija postane ozbiljnija, u sta ne verujem, izolovacemo se i docekati prolece. U medjuvremenu, zivimo najnormalnije, odnosno, kao da hara "najobicniji" grip. 
Dakle, ako postoji mali procenat da moje dete nastrada od vakcine, a postoji isti takav mali procenat da UKOLIKO se zarazi novim gripom, ima ozbiljniju klinicku sliku, jednostavno nemam dilemu. Nije to radijacija pa da "ulazi" u stanove kroz zidove, to je grip-kapljicna infekcija.

Napokon neko ko razmišlja kao jauser posted image
Ljudi smirite se,ionako ne možete ništa učiniti povodom tih vakcina jer njih još NEMA.
Ja nemam pojma o medicini ali mi je dovoljna informacija da ovaj grip nije ništa opasniji od sezonskog i zašto onda dizati paniku,to jednostavno nije dobro za našu psihu!

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 558
10.11.2009 11:40:00   
mihi
Još nešto moram Leki 77 da ti napišem, videla sam dete koje je sa 3 godine dobilo variccelu i posle toga kao posledica virusne infekcije pojavio se Nefrotski sindrom, teško i komplikovano oboljenje bubrega trigerovano virusom, a da je dete vakcinisano? Prema tome ne znam zašto misliš da sa tri godine postoji manja opasnost nego sa 1,5 ili 2 godine? Moj sin još uvek nije vakcinisan MMR zbog toga što je primio Prevenar 7 valentnu protiv streptokoka i meningokoka.

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 559
10.11.2009 11:44:32   
Jeca*
I ja ovako razmisljam user posted image
dete mi je u vrticu, mm i ja na poslu. Pa sta da radim? Ne mogu da se izolujem i da zivim u strahu, pobogu. Nije kuga nego grip

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 560
10.11.2009 12:25:48   
Jeca*
KLIK

Nema uslova da proglase epidemiju

Robin Sharma

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 561
10.11.2009 12:31:18   
Verus
I kod mog mozes da biras.  I za kutnjake uvek uzmem crne, jer duze traju.  Ali u Kaliforniji stejt su crne skroz zabranili, niko ih vise ne koristi....e moguce da je zato sto bele krace traju pa se pacijent vise vraca a oni zarada vise ko zna....
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Zubari samo koriste bele. 

Kod nas se koriste i crne.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 562
10.11.2009 12:41:22   
Kleopatra

IZVORNA PORUKA: lu

Elem, grip k'o grip, ako epidemioloska situacija postane ozbiljnija, u sta ne verujem, izolovacemo se i docekati prolece. U medjuvremenu, zivimo najnormalnije, odnosno, kao da hara "najobicniji" grip. 
Dakle, ako postoji mali procenat da moje dete nastrada od vakcine, a postoji isti takav mali procenat da UKOLIKO se zarazi novim gripom, ima ozbiljniju klinicku sliku, jednostavno nemam dilemu. Nije to radijacija pa da "ulazi" u stanove kroz zidove, to je grip-kapljicna infekcija.

Ljudi smirite se,ionako ne možete ništa učiniti povodom tih vakcina jer njih još NEMA.
Ja nemam pojma o medicini ali mi je dovoljna informacija da ovaj grip nije ništa opasniji od sezonskog i zašto onda dizati paniku,to jednostavno nije dobro za našu psihu!

Slazem se sa vama,grip je malo vise medijski napucan,sve ce se to zavrsiti kao i "sars" ako se neko seca i pticiji grip i jos mnoge stvari koje su se desavale u zdravstvu...

Sreca prati hrabre!!!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 563
10.11.2009 12:48:03   
LillyT
Grip je izuzetno medijski prenaduvan, da je to vec na granici komedije. Nazalost, bila sam 3 dana kod kuce zbog prehlade i stvarno je tesko ostati imun na onakve vesti. Posle se cujem sa drugaricom koja je u Svici i koja me pita sta se to dogadja kod nas. Pa tamo je umrlo vise od 20 osoba, pa se svi normalno ponasaju. Imamo pravo na izbor za vakcinu i to je skroz ok, te price o stetnosti su vec degutantne, nikoga ne treba lincovati i smatrati neodgovornim sto ne zeli vakcinu i obrnuto. 

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Kleopatra)
Direktna veza do poruke: 564
10.11.2009 12:50:16   
Trcosava
IZVORNA PORUKA: Kleopatra

IZVORNA PORUKA: lu

Slazem se sa vama,grip je malo vise medijski napucan,sve ce se to zavrsiti kao i "sars" ako se neko seca i pticiji grip i jos mnoge stvari koje su se desavale u zdravstvu...

i ludih krava!!! i ludih krava!!!!

slažem se takođe da je ipak sve preduvano....

Direktna veza do poruke: 565
10.11.2009 12:52:32   
Kleopatra
Trcosava

Jao kako sam mogla krave da zaboravim,hvala sto si me podsetilauser posted image user posted image

Sreca prati hrabre!!!

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 566
10.11.2009 12:54:47   
Jeca*
btw, nije zarazno, ali jeste od svinje, pa samo da se pohvalim da ja imam trihinelozu. Tj imala sam je sa 16 godina. Tad je to bila katastrofa koja je zadesila branicevski okrug i mnogo ljudi je obolelo, ja sam imala jezive simptome, i moj brat, mama i baka i gomila ljudi koje znam. Ali, danas zivim normalno, hvala Bogu. Ali da ste tad citali naslove u novinama sad biste me sazaljevali

Robin Sharma

Direktna veza do poruke: 567
10.11.2009 12:57:59   
Trcosava
IZVORNA PORUKA: Kleopatra

Trcosava

Jao kako sam mogla krave da zaboravim,hvala sto si me podsetilauser posted image user posted image

ma smejaćemo se svemu ovome kroz pola godine

Direktna veza do poruke: 568
10.11.2009 13:00:24   
Trcosava
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

btw, nije zarazno, ali jeste od svinje, pa samo da se pohvalim da ja imam trihinelozu. Tj imala sam je sa 16 godina. Tad je to bila katastrofa koja je zadesila branicevski okrug i mnogo ljudi je obolelo, ja sam imala jezive simptome, i moj brat, mama i baka i gomila ljudi koje znam. Ali, danas zivim normalno, hvala Bogu. Ali da ste tad citali naslove u novinama sad biste me sazaljevali

tje upamtimo tvoju pohvalu! evo...ćem iskopam i novine od tada (samo reci koja godina) pa ćemo pređemo na sažaljevanje user posted image user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 569
10.11.2009 14:29:58   
Verus
Jeco jel tretman tj. lecenje unistilo sve?
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 570
10.11.2009 14:30:29   
Verus
IZVORNA PORUKA: LillyT

Grip je izuzetno medijski prenaduvan, da je to vec na granici komedije. Nazalost, bila sam 3 dana kod kuce zbog prehlade i stvarno je tesko ostati imun na onakve vesti. Posle se cujem sa drugaricom koja je u Svici i koja me pita sta se to dogadja kod nas. Pa tamo je umrlo vise od 20 osoba, pa se svi normalno ponasaju. Imamo pravo na izbor za vakcinu i to je skroz ok, te price o stetnosti su vec degutantne, nikoga ne treba lincovati i smatrati neodgovornim sto ne zeli vakcinu i obrnuto. 

Pih nisam mogla bolje reciuser posted image

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 571
10.11.2009 22:25:23   
Anoniman
Ja sam nabavila vakcine iz Mađarske. Uz recept se mogu kupiti, mađarska proizvodnja, testirana na svim starosnim dobima, čak i bebama, sem na trudnicama. Košta 8eur komad.

U NS se po privatnim ambulantama može vakcinisati - tako sam čula. user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 572
10.11.2009 22:43:21   
Anoniman
Pazite ovo:

H1N1 kao oružje

Dr Džefri K. Taubenberger iz američkog Vojnog instituta za patologiju upozorio je još pre 11 godina da genetski kod španskog gripa ne liči ni na jedan drugi grip, ali je blisko povezan sa svinjskim

Na pitanje koje danas muči ceo svet zahvaćen pandemijom H1N1 - odakle dolazi svinjski, meksički, novi grip ubica, mogao bi da se nalazi u člancima koje su britanski mediji objavili 1998. i 2005. Evo šta je otkrila londonska štampa.

NJujork tajms, 8. februar 1998.

Uzorak virusa gripa koji je ubio 21 milion ljudi 1918. godine, u epidemiji poznatoj kao španska groznica, dobijen je iz zamrznutih ostataka žrtve zakopane na Aljasci.

Istraživači na Vojnom institutu za patologiju objavili su u četvrtak da primerci na kojima je vršena biopsija, uzeti sa leša iskopanog iz groba u gradiću Brevig Mišn na Aljasci, sadrže genetski materijal virusa.

Stručnjaci tvrde da će analiziranje genskog uzorka virusa iz 1918. godine pomoći naučnicima da ustanove kako je moguće da je ubio toliko ljudi i da pripreme vakcine protiv virusa ako bi se on opet pojavio.

Prošle godine istraživači američke vojske identifikovali su virus španskog gripa u sačuvanim ostacima plućnog tkiva uzetih sa vojnika koje je bolest pokosila 1918. u vojnim bazama Ford Džekson u Južnoj Karolini i Kemp Apton u NJujorku (gde se danas nalazi Nacionalna laboratorija Brukhejven).
Patolog iz San Franciska Johan Haltin ispitao je četiri leša iskopana iz masovne grobnice nastale tokom epidemije i utvrdio je da je jedan od leševa dobro očuvan. Tkivo iz njenih pluća sadržalo je gene virusa-ubice.

Doktor Džefri K. Taubenberger iz Vojnog instituta za patologiju rekao je prošle godine da genetski kod virusa španskog gripa nije nalik nijednom poznatom gripu, ali da je blisko povezan sa tzv. svinjskim gripom. On je rekao da je, iako je epidemija iz 1918. godine nazvana španska groznica, virus po svemu sudeći bio mutacija koja je evoluirala u svinjama u SAD, a koju su raširile američke trupe mobilisane za Prvi svetski rat.

Ovo otkriće podržava raširenu teoriju da su virusi gripa koji potiču od svinja najvirulentniji za ljude. I virus azijskog gripa 1957. godine i virus hongkonškog gripa iz 1968. mutirali su u svinjama.

Geni virusa španskog gripa prvi put su izolovani prošle godine iz plućnog tkiva vojnika koji je umro u Fort Džeksonu. Vojni doktori su 1918. sačuvali uzorke nekih od 43.000 vojnika koje je usmrtio grip u formaldehidu i vosku.

Gardijen, 6. oktobar 2005.

Naučnici su stvorili virus španskog gripa iz 1918. godine, jedan od najsmrtonosnijih virusa koji se ikad pojavio, što je uznemirilo mnoge stručnjake koji smatraju da on predstavlja ozbiljan sigurnosni rizik.

Određena količina virusa se drži u laboratoriji Vlade SAD u Atlanti u Džordžiji. Vojnim naučnicima trebalo je osam godina da rekonstruišu i stvore virus koji je za rekordno kratko vreme protutnjao planetom i odneo živote, procenjuje se, 50 miliona ljudi.

Genetski kod virusa je, takođe, dostupan i na Internetu, svim zainteresovanim naučnicima. Ovo je još više zabrinulo stručnjake, budući da postoji realna opasnost da se virus sintetizuje i u drugim laboratorijama.

Virus je ponovo stvoren kako bi naučnici pokušali da razumeju zašto je pandemija 1918. bila tako razorna. Po izveštaju u magazinu Sajens, tim na čelu sa doktorom Džefrijem Taubenbergerom iz Vojnog instituta za patologiju u Merilendu je pokazao da je ponovo stvoreni virus izuzetno „efektivan“. Kada je ubrizgan u miševe, brzo je počeo da deluje i oni su za dva dana izgubili 13 odsto svoje težine. U roku od šest dana svi miševi u koje je virus ubrizgan umrli su.
U eksperimentu koji je služio za poređenje grupi miševa je ubrizgan virus sezonskog gripa i, mada su miševi u početku gubili težinu, svi su se oporavili. Testovi su pokazali da se virus španskog gripa razmnožavao toliko brzo da su miševi kojima je on ubrizgan posle četiri dana imali 39.000 puta više virusa gripa u organizmu od onih kojima je ubrizgan virus sezonskog gripa.

Vladini i vojni istraživači koji su rekonstruisali virus tvrde da je njihov rad već doneo neprocenjivu korist, pošto uvid u jedinstveni genetski kod ovog virusa pomaže da se objasni njegova smrtonosnost. Drugi istraživači, međutim, upozorili su juče da bi virus mogao da „pobegne“ iz laboratorije. „Ovo će među mnogima izazvati jasno pitanje - da li su oni u stvari stvorili biološko oružje“, kaže profesor Ronald Atlas iz Centra za izbegavanje biološkog rata i bioterorizma sa Univerziteta u Luivilu u državi Kentaki.

Objavljivanje rada i genetskog koda virusa na Internetu usledili su posle hitnog sastanka nacionalnog Naučnog savetodavnog komiteta za biološku sigurnost, na kojem je zaključeno da korist od objavljivanja rada nadmašuje rizik. Mnogi naučnici, međutim, skeptični su. „Kada genetski kod postane dostupan javnosti, postoji rizik da bilo koji molekularni biolog sa adekvatnim znanjem može da stvori ovaj virus“, rekao je Džon Vud, virolog sa Nacionalnog instituta za biološke standarde i kontrolu.
Izvor: islambosna.ba

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 573
10.11.2009 22:44:30   
Anoniman
OD ČEGA SE SASTOJI VAKCINA PROTIV SVINJSKOG GRIPA?

http://www.falseflagflu.com/pdf/Fliers/SwineFLuVaccineFactSheet.pdf

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 574
10.11.2009 23:18:59   
cicko
Super! Tasha, kako se zove i ko proizvodi tu vakcinu?

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ja sam nabavila vakcine iz Mađarske. Uz recept se mogu kupiti, mađarska proizvodnja, testirana na svim starosnim dobima, čak i bebama, sem na trudnicama. Košta 8eur komad.

U NS se po privatnim ambulantama može vakcinisati - tako sam čula. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here