Leki 77
|
IZVORNA PORUKA: mihi Nema Leki77 da čujem šta misli o vakcini, ona je bola veliki protivnik MMr vakcine koja je BTW obavezna zakonom za decu od 12 do 18 meseci. Bas pratim famu oko ovog gripa, pa uzeh da iscitam sta se po forumima misli... Ja necu primiti vakcinu, niti cu vakcinisati osmomesecnog sina, a ni moj muz se nece vakcinisati. Moji roditelji (dakle lekari, ne obucari, pekari, ekonomisti, pravnici ili inzenjeri) se takodje nece vakcinisati. Mama boluje od Sjogrenovog sindroma, a tata ima hronicni bronhitis i astmu, i oboje ce se vakcinisati, kao i svake godine, od sezonskog gripa. Oboje su odluku doneli u konsultacijama sa svojim kolegama lekarima koji ih lece. Ne znam cemu frka i panika? Svake godine samo u SAD-u umre preko 41000 ljudi od gripa. Da su svi ti slucajevi pojedinacno navodjeni, svi bismo se smrtno plasili gripa, a ne samo "novog" gripa. Elem, grip k'o grip, ako epidemioloska situacija postane ozbiljnija, u sta ne verujem, izolovacemo se i docekati prolece. U medjuvremenu, zivimo najnormalnije, odnosno, kao da hara "najobicniji" grip. Koliko sam ja propratila pricu, samo imuno kompromitivane osobe su nastradale od tog famoznog novog gripa, a verujem da one mnogo bolje ne bi prosle ni od sezonskog gripa. Mislim da su neozbiljni tekstove koji kolaju po internetu o stetnosti vakcine, kao sto mislim da je veoma neozbiljna izjava naseg ministra zdravlja da se potpisuje da je neko odbio ili primio vakcinu, a da uveze samo 500.000 doza (ostatak do sredine marta, kada ce svakako prestati epidemija). Niko ne moze da garantuje nakon pet meseci koriscenja vakcine da ona nece imati po osetljivije organizme dugotrajne i ozbiljnije posledice. A zbog obicnog gripa tako nesto sigurno necu rizikovati. Dakle, ako postoji mali procenat da moje dete nastrada od vakcine, a postoji isti takav mali procenat da UKOLIKO se zarazi novim gripom, ima ozbiljniju klinicku sliku, jednostavno nemam dilemu. Nije to radijacija pa da "ulazi" u stanove kroz zidove, to je grip-kapljicna infekcija. Btw, nisam BILA veliki protivnik MMR-a, vec sam to I DALJE . Na osnovu konsultacija sa nasim pedijatrom, moj sin ce vakcinu primiti oko treceg rodjendana, a vidm da su jos neki pedijatri to savetovali, pogotovo ako dete nece do trece godine ici u obdaniste, sto kod nas jeste slucaj.
|