Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 26.12.2014 11:42:43
|
|
|
|
Peace*
|
a inace ne rece ti ja da se slazem sa tmuser posted image klik (video pokazuje upravo da ste i jedno i drugo u pravu) I opet nemam odgovor dal je tablica množenja sa 2 ustvari da se neki broj pojavljuje 2 puta u proizvodu ili da se beoj 2 pojavljuje određen broj puta u proizvodu.
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 26.12.2014 11:49:12
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
evo ja bih rekla da je tablica sa dva znaci da se brojevi pojavljuju dva puta u SABIRANJU
|
|
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 26.12.2014 11:51:42
|
|
|
|
choopa choops
|
Ja bih rekla da je 2x1 2x2 2x3 i td. Jer 1x2 2x2 3x2... je množenje svih brojeva sa 2. A i sledeće će valjda bit tabica množenja sa 3, pa sa 4 ...Pa je meni logičnije da uči prvo taj broj koji treba, pa množi sa ostalima...
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 26.12.2014 11:53:06
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
da slazem se sa choopom
|
|
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 26.12.2014 12:33:02
|
|
|
|
Peace*
|
TO je info koja mi je trebala. Hvala
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 29.12.2014 10:10:11
|
|
|
|
Peace*
|
Naučili smo tablicu sa 1,2,3,5 i 10. Ne zna na prekok, ono "Koliko je 4x3", ali zna redom da ispriča ove tablice, i ja mislim da je to za sada dovoljno, Ponavljanjem će mu ostati u glavi, i znaće na preskok. Jel tako?
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 29.12.2014 10:58:31
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
pa stalno treba da ga propitujes naravno prvo redom a onda i na preskok. Ma to mozes dok sklanjas sto ili dok peres sudove, stvarno ne zahteva posebno puno vremena. A polako krenes npr pitas ga redom do 3 puta 4 pa preskocis na 3 puta 6, neka bude skoncentrisan. Lepo vam ide svaka cast. Inace ja svojoj komsinici za rodjendan sad kupila puzle sa tablicom mnozenja (isto treba preko raspusta da nauci). Njena mama se odusevila a dete voli puzle eheheh valjda ce brze nauciti
|
|
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 3.1.2015 8:26:58
|
|
|
|
mali_mis
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Naučili smo tablicu sa 1,2,3,5 i 10. Ne zna na prekok, ono "Koliko je 4x3", ali zna redom da ispriča ove tablice, i ja mislim da je to za sada dovoljno, Ponavljanjem će mu ostati u glavi, i znaće na preskok. Jel tako? Prvo ga redom kako njemu odgovara ispituj, a posle kad savlada, kreni na preskok, tablica mnozenja se ne zaboravlja. Mislim da bi jos bolje bilo da taj deo na preskok krenes kroz igranje, sigurno mu tako neces ogaditi matematiku od malih nogu
|
|
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 26.1.2015 11:26:20
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Peace jel deran naucio tablicu? Jel zadovoljna uciteljica? Jesi ga naucila da mnozi na prste? Ne javljas se pa rekoh ajd da priupitam
|
|
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 26.1.2015 11:48:01
|
|
|
|
Peace*
|
Škola uveliko počela, učiteljica ne spominje tablicu! Mi ponovimo vikendom, malo nam teže ide 6,7 i 9, a 8 nismo naučili. I tako, sad uče vreme - sati, minuti i sl sr*nja.
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 26.1.2015 11:50:00
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
e ne mogu da verujem hahaah izes ti uciteljicu. Sati minuti i sl da zna isto bre ko pesmicu da znas Da nema posle muke sa uglovima
|
|
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 26.1.2015 11:51:24
|
|
|
|
Peace*
|
Ma... ide... za sad ga nervira kad su popodnevni sati, pa broji koliko je to, ali ja mislim da je to samo vežba. Što više puta prebroji, pre će naučiti.
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 26.1.2015 11:53:49
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
a jel zna da gleda na sat sa kazaljkama? kad smo vec kod satova .
|
|
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 26.1.2015 13:05:00
|
|
|
|
Peace*
|
Za raspust je počelo da ga zanima, pa je znao otprilike, s tim da ga nisam gnjavila da je 13.45, već je govorio 1.45. Sada je skapirao da postoji i popodnevno vreme. To sada uče u školi, nacrtan sat sa kazaljkama, a oni da napišu vreme prepodne i popodne. Ili, zadato vreme, a oni da nacrtaju. Pa onda, zadatak npr: Sada je 13.40, a do bake mi treba 30min. U koliko sati ću stići kod bake?
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 28.1.2015 16:45:19
|
|
|
|
choopa choops
|
Šta znači ovo za skupove? L kaže da možda trebaju da se docrtaju gore tri kruga-mladunčad, a dolje tri kvadrata-majke? I ja mislim tako, ali meni je ovo totalno gluo....Kakvi su ovo zadaci gdje treba da gatam šta je pisac time htio reći?
< Poruku je uredio choopa choops -- 28.1.2015 16:46:01 >
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 28.1.2015 18:22:57
|
|
|
|
lanajelena
|
Lepo ti dete kaze,pa se posle prebroji i znaci da svi imaju majku
|
|
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 28.1.2015 18:32:31
|
|
|
|
choopa choops
|
Ma tako smo i uradili, ali meni je ovo totalna glupost! Mislim, ne vidim poentu...nije mi jasno što ih fino ne uče sinus kosinus
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 28.1.2015 21:32:55
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
sve ima svoju poentu. KAsnije u skoli kad budu radili bijekciju ili da li je funkcija jedan na jedan ili na se vidi svrha. Znaci gore nacrtati mladunce dole mame i povezati i funkcija je jedan na jedan jer svako mladunce ima jednu mamu
|
|
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 28.1.2015 21:43:54
|
|
|
|
choopa choops
|
Ali meni nije jasno zašto nisu napisali npr: Prikaži skup mladunaca i skup mama geometrijskim oblicima. Da li svako mladunče ima mamu? To mora da se napiše sve fino, nema zezanja . Šta će bit' kad dođu komplikovane stvari? Mada ja sam već zaključila da sam ja naopaka, meni je komlikovano ono što je nekome jednostavno, i obratno
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 28.1.2015 21:46:21
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops Ali meni nije jasno zašto nisu napisali npr: Prikaži skup mladunaca i skup mama geometrijskim oblicima. Da li svako mladunče ima mamu? To mora da se napiše sve fino, nema zezanja . Šta će bit' kad dođu komplikovane stvari? Mada ja sam već zaključila da sam ja naopaka, meni je komlikovano ono što je nekome jednostavno, i obratno slazem se da je to malo nejasno ali kao sto vidis da je deci jasno.Mi odrasli se tu pitamo previse jer razmisljamo o mnogo stvari. Deci je to kristalno jasno
|
|
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 28.1.2015 21:52:55
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha ali kao sto vidis da je deci jasno.Mi odrasli se tu pitamo previse jer razmisljamo o mnogo stvari. Deci je to kristalno jasno Istina!
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 20.2.2015 14:46:38
|
|
|
|
Peace*
|
Bila ja kod učiteljice i pitam: Šta je tablica množenja sa 3: da se br 3 pojavljuje nekoliko puta ili da se neki br pojavljuje 3 puta, pošto vidim obe varijante u knjizi. Ona se nasmeje i kaže: Imate množenje brojem 3 i množenje broja 3. Reko: Doooobro, i vi dignete Luku i kažete "Da čujem tablicu sa 3, i šta vam on priča? Ona opet kroz osmeh: Ne dignem ga i ne tražim to od njega. Tablica množenja se više ne uči tako. Oni imaju svoje tablice koje mi bojimo, i oni vizuelno pamte tablice. Nemojte dirati dete, on to sve zna, i znaće još bolje. Tablica se više ne uči "da se peva u pola noći". Ovu tablicu boje KLIK Eto da znate...
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 16.5.2017 0:37:21
|
|
|
|
choopa choops
|
Imala djeca kod nas testiranje...Dobili su zadatak: "Збир година Иде и маме Ивоне је 31. Колики ће бити збир њихових година за 3 године?" I moje dijete pmaetno nije ukapirala da je Ida ime, nego da je ide od glagola ići I naravmo pogriješila je jer joj nije bila jasna postavka zadatka Nego, bas me interesuje....da li kod vas djeca u drugom razredu rade ovakve zadatke? Ja inace mislim da zadatk nije primjeren tom uzrastu (nevezano za glagol ići ).
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 16.5.2017 7:51:57
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Choopo, sin je radio slicne zadatke u drugom razredu. I moje mišljenje je da je to previše za njih, ali ko nas pa pita
|
|
RE: Matematika u osnovnoj školi 16.5.2017 12:05:15
|
|
|
|
choopa choops
|
Šta znam, nama to nije bilo po planu i programu, Uciteljice kkazu da to nije za njihov uzrast, a onda dobiju takav zadatak na testu koji im se upisuje u svjedočanstvo To je kao zavrsni test...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Mladeži kod dece: Kada je potreban pregled?Mladeži su uobičajene promene na koži, prisutne kod većine ljudi, uključujući decu. Iako su obično bezopasni, roditelji ...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?