|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
7.11.2009 9:51:31   
magnetic
Potpuno te razumem,da sam ja trudna verovatno bih odlucila kao i ti

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 451
7.11.2009 11:40:57   
mihi
Nažalost moram da napišem da kadmijum, živu i olovo unosimo mnoooogo više hranom a da se u SRbiji pod pojmom bezbednost hrane podrazumeva samo uvezena hrana, dodatci. Domaća hrana se veoma malo ili u opšte ne kontroliše.user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 452
7.11.2009 12:53:15   
sephora
vakcinu proizvodi više farmaceutskih kuća, čak iako je kod neke bilo neispravnosti nemoguće je da je bilo kod svakog istih problema, na stranu da ja u tu priču o ta dva famozna sastojka uopšte ne verujem, još se ne zna od koga ćemo je kupiti, pa kako znamo već da je opasna?
u evropi je već vakcinisano pola miliona ljudi i nije prijavljen nijedan slučaj ozbiljnijih nus pojava (bilo je crvenilo na mestu uboda, temperatura i te uobičajene stvari...), što je sa stava epidemiologije pouzdan znak da je vakcina bezbedna...
sve u svemu lekari koji su sinoć istupili, izjavili su da će se vakcinisati i da će vakcinisati svoju decu ako budu prema uzrastu na listi prioriteta, studenti medicine mole da i oni budu vakcinisani, pa šta više reći,...
osim toga što se više ljudi vakciniše to se smanjuje i rizik od obolevanja za one koji nisu vakcinisani,...
ja nažalost nisam na listi prioriteta ali ću decu vakcinisati a ako od januara bude u slobodnoj prodaji kupiću je ako uspem i ja ću se cepiti...user posted image
po meni puno odraslih u najvećoj snazi teško podnosi ovaj grip, i moralna obaveza je svakoga od nas da u pandemiji zaštiti i sebe i druge, na način na koji on to može...

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 453
7.11.2009 12:57:13   
Rivana
Juce me zvala drugarica iz Svedke is Stokholma, kod njih se vec odavno vakcinisu ona nije jos uvek kaze kod njih umrlo neko dete od 3,5 godine od vakcine a 69 osoba je ostalo sa nekim posledicama e sad nisam pametna user posted image

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 454
7.11.2009 12:59:45   
mihi
IZVORNA PORUKA: sephora

vakcinu proizvodi više farmaceutskih kuća, čak iako je kod neke bilo neispravnosti nemoguće je da je bilo kod svakog istih problema, na stranu da ja u tu priču o ta dva famozna sastojka uopšte ne verujem, još se ne zna od koga ćemo je kupiti, pa kako znamo već da je opasna?
u evropi je već vakcinisano pola miliona ljudi i nije prijavljen nijedan slučaj ozbiljnijih nus pojava (bilo je crvenilo na mestu uboda, temperatura i te uobičajene stvari...), što je sa stava epidemiologije pouzdan znak da je vakcina bezbedna...
sve u svemu lekari koji su sinoć istupili, izjavili su da će se vakcinisati i da će vakcinisati svoju decu ako budu prema uzrastu na listi prioriteta, studenti medicine mole da i oni budu vakcinisani, pa šta više reći,...
osim toga što se više ljudi vakciniše to se smanjuje i rizik od obolevanja za one koji nisu vakcinisani,...
ja nažalost nisam na listi prioriteta ali ću decu vakcinisati a ako od januara bude u slobodnoj prodaji kupiću je ako uspem i ja ću se cepiti...user posted image
po meni puno odraslih u najvećoj snazi teško podnosi ovaj grip, i moralna obaveza je svakoga od nas da u pandemiji zaštiti i sebe i druge, na način na koji on to može...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Sephora na razmišljanju, deca će biti ako sam ja razumela prioritetno vakcinisana pogotovu ta najmlađauser posted image . Ja radim na fakultetu sa studentima tako da mislim da ćemo i mi dobiti vakcinu po prioritetu.

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 455
7.11.2009 13:00:16   
cicko
Mene zbunjuje to sto kazu da trudnice treba da se vakcinisu protiv novog gripa, da je bezbedna vakcina, a kad su to oni stigli da utvrde i da nema stetnog dejstva na plod? Sve me to interesuje jer je to relativno nova vakcina. Treba li da se uzdamo u ispitivanje na misevima? user posted image

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 456
7.11.2009 13:01:40   
sephora
hvala mihi na podršci, ja zaista mislim tako kako sam napisala...mislim da ćete dobiti vakcinu jer ste javna institucija-trebalo bi...

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 457
7.11.2009 13:02:50   
cicko
Ja bih se vakcinisala kad bih bila sto posto sigurna da to ne moze nauditi bebi, ovako ne znam... ali ima jos vremena dok stignu vakcine. A  da li trudnice smeju (koliko je bezbedno) da se vakcinisu protiv sezonskog?

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 458
7.11.2009 13:11:00   
sephora
kažu isto da je novi grip posebno opasan za trudnice jer može da "ugrozi trudnoću"-nije da hoću da te plašim, ali rizik postoji i ovako i onako...za trudnice i bebe postoji posebna "split vakcina" protiv novog gripa, koja je kako kažu bezbedna...postoji i to da ti i ne moraš da se vakcinišeš ako se ostali u tvojoj okolini budu vakcinisali a ti se primiriš kod kuće...
Priče da je vakcina opasna kolaju svuda ali ništa od toga zvanično nije potvrđeno, pa u to ne verujem, jer svuda postoji rekla-kazala...(ne mislim ništa loše za Rivanin post ali kako postoji fama o tome u Srbiji- tako je isto svuda...)

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 459
7.11.2009 13:12:37   
sephora
samo da dodam, mislim da možeš da se vakcinišeš protiv sezonskog ali NISAM SIGURNA, to se obavezno posavetuj sa svojim ginekologom...

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 460
7.11.2009 13:12:48   
mihi
Cicko ja mislim da ti treba da se posavetuješ sa svojim dr pa šta ti on kaže poslušaj, deca i trudnice dobiće tu najbezbedniju tzv. split vakcinu čiji je antigen razdvojen u nekoliko manjih partikula da bi postepeno izazvao imunološki odgovor. Ivana mislim da je to dete imalo vakcinalni grip što se dešava. Ćerka moje drugarice je dobila vakvinalno morbile i u sklopu toga encefalitis (zapaljenje mozga i ovojnica) od MMR vakcine. Sada je dobro........ Neželjena dejstva su uvek moguća to i proizvođač predviđa, ali da sada kujem teoriju zavere kako nas neko hoće namerno da ubije, mislim da su to priče za Kurir i žutu štampu.

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 461
7.11.2009 13:13:20   
Rivana

IZVORNA PORUKA: sephora

kažu isto da je novi grip posebno opasan za trudnice jer može da "ugrozi trudnoću"-nije da hoću da te plašim, ali rizik postoji i ovako i onako...za trudnice i bebe postoji posebna "split vakcina" protiv novog gripa, koja je kako kažu bezbedna...postoji i to da ti i ne moraš da se vakcinišeš ako se ostali u tvojoj okolini budu vakcinisali a ti se primiriš kod kuće...
Priče da je vakcina opasna kolaju svuda ali ništa od toga zvanično nije potvrđeno, pa u to ne verujem, jer svuda postoji rekla-kazala...(ne mislim ništa loše za Rivanin post ali kako postoji fama o tome u Srbiji- tako je isto svuda...)

Ma ok ne kazem ja nista samo sam prenela sta mi je ona rekla. Sto se mene tice ja mogu da se vakcinisem prezivela sam i gore stvari pa u valjda i vakcinu user posted image ali mi za bebu frka user posted image

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 462
7.11.2009 13:14:16   
sephora
znam draga Rivana, mislim da je svima nama po prirodi frka za decu više nego za nas sameuser posted image

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 463
7.11.2009 13:19:21   
Rivana
he od kako imam njega ja padam u drugi plan user posted image

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 464
7.11.2009 18:54:26   
Verus

Ovo sam primila kao email.  Ne znam izvor, niti autenticnost izjave Finske ministarke.  Stavila sam, jer ne mogu da forwardujem svima vama na RR.  Cisto da podelim sto sam dobila....Ja sam vec rekla da se ja necu vakcinisati...

Finska ministarka govori o svinjskom gripu i svetskoj zaveri i to javno!   i ima pouzdane informacije(?!)               Dakle, sta reci, ni pod razno se ne vakcinišite!!!!!!!!!!!!!!     Ja sam kvalifikovani farmaceut. Istraživao sam vakcinu svinjskog gripa koju je naša vlada kupila za nas (koristeći naš novac) i koja je sto puta opasnija od svinjskog gripa. Da li znate da su proizvođači vakcine protiv svinjskog gripa zatražili od vlade izuzeće od mogucih tužbi u slučaju da vakcine uzrokuju štetu na ljudima?     Ako ste napravili vakcinu za  koju znate da deluje, zašto bi vam onda bilo potrebno pravno izuzeće u slučaju neželjenih posledica na ljudima? Zar to nije veliki znak upozorenja za sve nas? Virus Svinjskog gripa ubio je oko 2 / 3000 ljudi ukupno. Običan grip ubija 40 000 ljudi godišnje, pa zašto se onda štitimo od Svinjskog gripa a ne od običnog gripa? Da li to ima smisla? Zbog čega se onda podiže ovolika panika?     Vakcina protiv Svinjskog gripa sadrži 2 užasno opasne stvari - jedna se zove thimerosol. U njegovom sastavu je 50% žive. Thimeresol se veže na receptore u mozgu, i, zapravo, uzrokuje oštećenja mozga. Je li pametno ubrizgavati thimerosol, i dobiti oštećenje mozga, spustivši pri tom IQ ljudi za 10 bodova, kao i brojna druga ostećenja, kako bi se izbeglo dobijanje gripa koji ubija 95% manje ljudi nego obični grip?     Drugi opasni sastojak Vakcine protiv Svinjskog gripa zove se squalene. Squalene vara vaš imuno sistem da počne da ubija vaše sopstvene ćelije, što stvara auto-imune bolesti kao što su astma, multipla scelerosis, dijabetes, i hrpu drugih bolesti za koje još nemamo naziv. Zar je pametno u sebe ubrizgati te stvari, kako bi se izbegao relativno blagi grip, poput svinjskog gripa?     Ako ste trudni zapitajte se ovo - zašto bi uzimali Panvax, kada on sadrži Neomicin sulfat i polymyxin B - od kojih oba pokazuju pozitivne rizike za vaše nerođeno dete - kako bi izbegli šta? Blagi grip, koji ubija 95% manje ljudi nego običan grip?     Ja sam stručnjak za kritičku analizu lekova i njihove učinke na ljudima. I neka se neko samo usudi da dođe do mene sa špricom punim Vakcine protiv Svinjskog gripa, ili da dođe blizu moje porodice jer ću uzeti iglu od njih i probosti ih njom serijom veoma jakih uboda!     Ova stvar je otrov. Nemojte to uzeti. Ne dozvolite da vaši prijatelji to uzmu. Ne dozvolite da vaša porodica to uzme.  Ako vas neki idiot u laboratoriji pita: želite li ovu vakcinu, pitajte ga o thimerosolu, o squaleneu, i zašto kompanija koja je to napravila želi da ima pravno oslobođenje od moguće tužbe, i onda pogledajte njihova lica koja će imati izgled tipa: O, bože moj, pa vi ste me izrešetali serijom pitanja na koja ja zaista nemam odgovor!

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 465
7.11.2009 19:09:14   
Verus
IZVORNA PORUKA: nina83

Mislim da je samo fora otici kod lekara na vreme, a ne cekati da se stanje pogorsa, tj. da ode na pluca.
Ja sam kod kuce non-stop sa Milom, gosti ne dolaze, ali, mm je okruzen ljudima na poslu, pa je to pomalo zabrinjavajuce.

IZVORNA PORUKA: Verus RR

nina, nek se muz samo kloni 3 metra od nekog ko kaslje, nek pere ruke redovno i ne dira sebi lice dok je na poslu.  Cim dodje kuci, pranje ruku, presvlacenje, i bicete OK videces.  I jeste, prelezati gripu i prvih 48h odmah kod lekara,ne dozvoliti da ode na pluca.  Mislim da ce biti sve OK, vecina ljudi koja je umrla je imala neko drugo oboljenje i los imunitet, a i sezonska, obicna gripa je opasna za tu populaciju....

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 466
7.11.2009 19:16:31   
nina83
Pa to me i zbunjuje, sto je i obican grip opasan i dan danas ima smrtnih slucajeva.. Pa sto onda dizu toliku frku oko ovog?? Iskreno , nisam sigurna ni oko ove vakcinacije, da li je to stvarno neophodnouser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 467
7.11.2009 19:28:19   
Lu
Ja sam se zarazila user posted image
Mozak mi je prokuvao od milion raznih informacija,ne zna se ni ko pije ni ko plaća...
Nemojte da paničite,bezveze se brinete oko vakcina kojih još ni nema,znači kad dođu onda se može vakcinisati ko hoće.
Iskreno meni je već svega preko glave,ne razmišljam da ćemo se razboliti i nije me strah.
Znam da je gripa opasna kao i sezonska,kao i većina bolesti,pazim na higijenu i to je sve,ne mogu da razmišljam o nečemu gorem!

(odgovor članu nina83)
Direktna veza do poruke: 468
7.11.2009 19:30:48   
mihi
Jutros sam pričala sa mm koji je profesor farmakologije i pisao je farmakološka mišljenja za lekove i vakcine., saradnik je naše Agencije za lekove i medicinska sredstva. Terala sam ga da otvori arhivu u kompu za sve vakcine za koje je pisao far. mišljenja, verujte skoro sve imaju taj thymerosol kao nosač. To je u vakcini od 1ml smesna količina nosača. Pa da li znate koliko se žive unese konzumiranjem rečne ribe. Ne želim nikoga da ubeđujem ali mislim da je ovo krajnje neozbiljno. Pisala sam jutros Kinezi su vakcinisali ogroman uzorak ljudi i imali su manje od 0,5 lakih ne željenih dejstava, pa nije ovo poslednja vakcina koju će Aventis Paster da napravi pa neće radi nje da unište valjda svoju reputacijuuser posted image

(odgovor članu nina83)
Direktna veza do poruke: 469
7.11.2009 19:33:52   
nina83
Lu, koje si simptome imala? Jesi bila hospitalizovana? Kako si sad?
Koliko pitanjauser posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 470
7.11.2009 19:34:44   
MERYEN
IZVORNA PORUKA: lu

Ja sam se zarazila user posted image
Mozak mi je prokuvao od milion raznih informacija,ne zna se ni ko pije ni ko plaća...

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 471
7.11.2009 19:40:05   
nina83

Izgleda da sporije kapiramuser posted image  Mora da sam se i ja zarazilauser posted image user posted image

(odgovor članu nina83)
Direktna veza do poruke: 472
7.11.2009 19:46:46   
Lu

Napadi bjesnoće su najjačiuser posted image
Zamislite ironije,kod nas u apotekama nema nikakvo sredstvo za dezinfekciju ruku,svi su me gledali kao da sam pala s marsa,kao da sam ih pitala,koje vrste wiskija držiteuser posted image
Ali zato kod nas ima kupiti vakcina protiv svinjskog gripa na crnom tržištu 100 eura...eto u kakvoj ja državi živim,fujuser posted image

(odgovor članu nina83)
Direktna veza do poruke: 473
7.11.2009 20:55:10   
MoJaPrInCeZa
user posted image Danas sam se stvarno po prvi put zabrinula i zapitala da li ovi nasi doktori nesto znaju uopste kad je u pitanju ovaj novi grip.Danas sam se javila sa svim siptomima novog gripa otezano disanje bol u plucima uzasna malaksalostuser posted image  Prvo me doktorka prima kako da imam sidu stavlja me na krevet deset metara od nje kako da su njenih 50 godina vaznijih od mojih 22.Prvo me pita jel imam temperaturu posto inace svi ti poroblemi nisu pracni temperaturom ona mi kaci astmu na vrat koju nikada u zivotu nisam imala.Posla me kuci da sedim pored svoje bebe od 14 meseci bez ikakvog rezultata e da su mi bar krv iz prsta izvadili.user posted image Totalna sramota dosla sam kuci gledam svoju cerku ziva nisamuser posted image Kazu torlak ne moze da odradi toliko nepotrebnih rezultata otkud znaju da mi je nepotrebno,mozda sam ja ona svaka peta koja prenosi virus i lako ga podnosi mislim da olako shvataju situaciju.Ja se do duse kljukjam vitaminima,i beba mi pije i dobro jede ali pocela je da kaslje sto mi se ne svidja ni malo.Muz se zali da je poceo da oseca bol u plucima ja radim u javnom sektoru i totalno je moguce da sam ga zakacila.Inace sam bila hladna ne plasim se gripa kada sam ja u pitanju, ali beba me plasi ne znam da li ima dovljno jak imunitet da to preboli lako.user posted image Sto se tice media mislim da naduvaju malo vise nego sto bi trebalo,ljudi koji nose maske po ulicama mislim da je to vec preslo svaku granicu  zdravog razuma,jer maska inace u zastvorenom prostoru ima delotvornost dva sata napolju u kontaktu sa vlaznim vazduhom nema efekta.Sto se tice vakcina nama izgleda nece biti ni potrebneuser posted image Ali je ne bi ni sebi ni detetu dala.Cim oni traze potpis tu nesto nije kako treba...

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 474
7.11.2009 21:58:35   
cicko
E ja se sad vec plasim... Kazu na tv da u utorak odlucuju da li ce biti proglasena epidemija u Srbiji...

(odgovor članu MoJaPrInCeZa)
Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Neodlucna
Mara17

Koje ime je najlepše?

Andrej (34%)

Mateja (23%)

Dimitrije (21%)

Nemanja (21%)

Ukupan broj glasova: 189

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here