dunja RR
|
Anim, na tom potezu, voda je u junu ledena. Možda čak i u julu. Avgust i septembar su ok, ali da znaš da je to Mediteran, otvoreno more, voda je obavezno i uvek hladnija za par stepeni od Grčke. O talasima popodne da ne govorim. Mi smo bili krajem avgusta-početkom septembra, i tada je more relativno toplo jer se grejalo par meseci pre. Mi smo bili u Calelli, veća je od Ljoreta i mnogo lepša. U Ljoretu nema ništa osim hotela. Što se plaža tiče, dugačka i široka, i u Calelli i u Loretu (mada Ljoret ima jednu slatku uvalicu, mislim kod hotela Savoy). Calella ima jednu dugsčku ulicu koja ide maltene kroz ceo grad, i puna je radnji, lepih kuća, zgrada, kaktusa, divnih terasa, španske arhitekture. I najvažnije, od Calelle do Barse se stiže brzim vozom koji ide pored mora za 1 sat. Od Ljoreta nema voz do Barse. Meni nije jasno što naši ljudi biraju Ljoret pored Calelle. Mada, hm, i inače se pitam što naši iredovno idu u neke delove Grčke, pored toliko lepših, za iste pare, ... moguće da sam ja previše izbirljiva, ne znam. U stvari znam, jesam izbirljiva Ali uvek bi izabrala Calellu umesto Ljoreta. Što se smeštaja tiče, bili smo u Hotelu Garbi, on je na plaži. Lep porodičan hotel, uglavnom Nemci letuju ali porodično, naših nema. Voz za Barsu prolazi ispred hotela, ali to je brzi voz, ni ne oset___i se. Do plaže se dolazi iz hotela malim tunelom koji prolazi ispod pruge. Ne mogu da se set_____im imena agencije, nešto je na T i radili su samo Španiju. Možda, za decu, ipak Majorka. SAnjalice, kakva je voda u julu, i u kom mestu se bili smešteni, hotel?
< Poruku je uredio dunja RR -- 14.1.2017 17:53:41 >