Zemunka85
|
Tvitice . Bas bas sve OK Ja ne znam da li je cuvati psa bilo nekada lakse, ili sam ja bila klinka pa je sve ove strahove prezivljavala mama, ali ja cega se sve naslusam pa to je uzas. Moj pas nikada nikakvih problema nije imao, kakve bolesti, proliv, .. ma ni buvu jednu jedinu zivota mi moga, Imala sam izgleda luuuuudu srecu. I oko te hrane - teeeska komplikacia. Te ako prelazi sa jedna na drugu - polako mesaj, te koju da uzmes. Brate mili mi smo mom davali bukvalno ali bukvalno koje smo stigli. Jeftine/skupe, manje/vece .. mesali svaki put druge. Ovo saaadddd ... . Ja iskeno sve Jovo nanovo ucim, jer naspram perioda kada sam se iskljucivo bavila psima, to mi je bukvalno bio posao (volontiranje) pored faksa i svakodnevno bila okruzena psima, dosao je i period od predhodnih 5god kada uopste nisam imala kontakt sa psima. Tako da, mnoge stvari tek sada saznajem, koje mi tada, kao klinki, na pamet nisu padale... Po meni, sto vise saveta, to bolje, pa neka izabere ko sta hoce. I ja funkcionisem po tom principu. Naravno da ce svako raditi kako zeli i misli da je ok, ali ono na cemu bih ja insistirala, bez mogucnosti da se bira je da se stene izvodi napolje. Pobrojani virusi su bez daljnjeg, pogubni za stene od mesec dana. A uopste nisu retki i jako se lako prenose. Naravno da ne mozemo brinuti sve brige sveta i postoji i opcija koju si navela (sa slinom i cipelom) ali napolju Boga pitaj gde ce naleteti na urin, pljuvacki ili feces zarazenog psa. E sad uz veliko kao kuca ogradjivanje, jer nisam sigurna mislim, dakle mislim da sa vakcinisanim psima moze. Apsolutno nemam pojma da li vakcinisani psi mogu biti prenosioci, ali po savetima ove zene koje dobijam, a oko nje se sada konsultujem oko mnogih stvari, kako bih bar neke banalne greske izbegla i naucila na njenim, ona mi rece da su nevakcinisani problem. Te da ukoliko bih imala kontrolisane uslove i vakcinisane pse, ne bi bio problem. Jer, njen muzjak je otac moje kuce, te je kuca bila sa mamom do par sati pre nego sam je uzela. Onda je ta zena preuzela i bila je sa njena 4 psa najnormalnije. A mislim da se ona ni luda ne bi kockala sa tim, bas mi na glavi sedi oko toga. E sad, postoje stvari koje mene bune, ne znam puno o tome, zapravo nista. Ja sam stene uzela sa tacno dva meseca. Do tada je primilo jednu vakcinu, sa mesec dana. Par dana nakon sam ga uzela, primilo je drugu, sa dva meseca. Tada nam je vet rekao "Ako zelite dvokratno da vakcinisete psa" to je to. Sacekajte par dana i mozete ga izvoditi napolje. Da mi nije bilo ove zene, tako bih i uradila. Jer on nije predlozio uopste drugu opciju. Kao da ne postoji. Kada sam dosla kuci i javila joj slogirala se. Rekla mi da promenim veta kao kakav je to savet. Ni slucjano tako. Da je vakcinisem iz tri puta. Pri tom sledeca je vakcina protiv besnila, pa protiv zaraznih bolesti. I sad mi nista nije jesno. Kako to moze ovako, a moze i ondako? I kako to ja da kazem da je sledeca vakcina protiv besnila? Nista ne razumem ... Cupo, bas pisi kako se keric ponasa, da mogu da uporedim, meni se cini da je nas ekstremno zivahan. Mnogo nas ujeda. Bas mnoooogoooo. Sve je to bebece, ne vidim ja tu nikakav bes, ali preteruje. Ne mozemo ni da je pomazimo kako valja. Savetovana sam da joj ne dam da nam grize ruke vec joj odmah uvalim igracku, sto i radim, ali nije da nam uvek polazi za rukom. Nuzda takodje - vrv sam ja slab autoritet. A i sami sko krivi, bas smo je zbunili, menjali mesto peleni . Kada je otvorena terasa, super, zna. Ali nocu i kada se vratim iz vrtica, nije bas da nema svuda po nesto. Opet, mozda je tada frustrirana pa ne moze jos i na to da misli jer je mala, ali ide sporije nego sam mislila. Dalje, kada je vreme poceti da ucis nesto psa? Sedi, daj sapu i sl .. i koliko za to treba vremena? To mi je cisto radi neke zanimacije .. bzv ...
|