choopa choops
|
Elem, sinoć smo svi ostali do ponoći, a ujutru dizanje u 6,30h za školu... MM paničar, ne bi da mu da ništa da jede, kao nemoj još granule (uzela sam jednu malu kesicu pedigrea - znam da je loš proizvođač, ali jedino je od toga bilo malo pakovanje u toj radnji), možda nije navikao, zadaviće se i šta ti ja znam. Ja potražim na netu šta bi kaže može sledeće: Recept: 1/2 litra mlijeka, 2 žumanca, kašika maslaca/pavlake i kašičica šećera. Ja sam napravila pola doze, prokuvala naravno mlijeko i krenula da mu dajem na flašicu (Aventovu ) dok je nije izgrizao, pa sam mu presula u činiju i tu je još malkice polizao i to je to. Znači nije puno uzeo, ali meni je bila savjest mirna (osjećam se kao da sam mu majka) jer sam se bojala kako će da izdrži noć gladan. Onda smo mu namjestili u WCu, tepih, pa ležaj, pa dekicu i tako je zaspao. Ostavila otvorena vrata od WCa, ostavila svijetlo u hodniku i stavila dasku da ne izlazi iz istog. On naravno piški po toj postelji, nije baš mirisna sve u svemu. Sve je bilo super do negdje iza ponoći kad je počeo da cvili. Ja sam se ustala, malo ga pomazila, umirio se. Onda nakon nekog vremena opet. Vidim ja tu da će on da me zeza, te opet Google u pomoć. Onda sam uzela jednu flašicu napunila je toplom vodom, ubacila ispod ćebenceta na kome spava, uzela zidni sat, stavila bateriju, ubacila ispod ležaja da kucka, uzela radnu lampu od L upalila, stavila gore na mašinu, ugasila svijetlo u WC, stavila ga u ležaj pored tople flaše i mazila ga da zaspe. Izašla iz WCa i zatvorila vrata. On je spavao do negdje 4h jutros, kad je opet počeo malo da cvili, ja mu promijenila vodu(sipala toplu), opet malo pomazila, izašla. i tako sve do jutros u 7h kad smo ga izveli napolje da piški. Naravno opet ja i moje brige da li je gladan? Onda sam uzela vrlo malo granulica (to su neke za štenad i kučke koje doje) i potopila u malo jogurta i dala mu. On je to sve oblizao dok si rekao keks. Pa vala nek ide na moju odgovornost, ali ja nisam mogla tako da ga ostavim. Onda se vratio u WC, MM otisao da odveze djecu, kucak zaspao, a i mi pomalo. Negdje oko 10h smo ga poveli kod veterinara. On je rekao manje više sve što sam već čitala na netu, a to je: da mogu vec da počnem sa granulama, da nema potrebe da mu kupujem mlijeko za štence, da vakcina ide sa 8 nedelja, sa 12 revakcinai protiv bjesnila čini mi se sa 4 mjeseca (ne držite me za riječ, ovo ću naknadno da napišem). Par dana prije vakcine čišćenje od parazita, ne treba prije. Pola tabletice u obrok. Da mogu da mu dajem i onu gotovu hranu za štence (uzeli jednu kesicu RC, ali ne shvatam baš doziranje, pa sam mu dala otprilike, što je pojeo u slast). Da ne bi trebalo da ga okupam još koji dan, čisto dok se privikne na nove mirise i na nas, Znači da bude kod nas recimo 5 dana i onda mogu. Šampon da nanesem, ostavim 15ak minuta, istrljam, isperem. Dotani vitamini ne trebaju ako se uzuma kvalitetnija hrana (za sada smo uzeli RC, Iako sam i ja mislila da uzmem neku malo bolju, ali kod nas nema baš puno izbora, to moram da naručim, a ovo je dostupno u svakom pet shopu). Smatra da ne treba da ga navikavam na ogrlicu prije 4og mjeseca. Takođe ni četkanje nije potrebno, kaže. Pelene za pse nisam uzela, vidjecemo kako bude išlo ovako, ako bude problema kupiću. Dalje, danas smo ga pustali na terasu, tamo je kakio juče i danas i piškio. S tim da je i u kući pišnuo par puta, a danas se nakon hrane iz ksecie pokakio u kući, pa sam ga malo novinom pucnula po guzi u tom momentu i iznijela napolje. Donijeli smo mu kućicu od pekinezera kojeg je MM imao, stavili je vani, pa cemo polako kad se vakciniše i prođe taj prvi period, da ga navikavamo na život na terasi. Ne znam, neko smatra da bi možda trebalo odmah da poslije ne bi imali problema. Danas smo cijeli dan skoro proveli vani na terasi u igri, on ne izgelda kao da mu je hladno. Što kaže MM njemu je možda i vruće kod nas Eto ne znam šta još...