Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 13.10.2016 10:46:38
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Kako mislis kuvam? Ili mesam... nisam te ovo zazumela Mislila sam jel prvo skuvas jabuku ili krusku pa je onda umutis u gotovu pirincanu kasicu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 13.10.2016 11:11:30
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Daaa da, skuvas ispeces kako hoces. Ja vec sad vockice skuvam po dve pa sto ostane u teglicu i u frizider posle ili sutra samo dodam u pirincanu. Jucee iz navike napràvim kasu s vodom ...a ono ide s mlekom ...mada pojeo je lepo..bila je ukusna samo nije bila mlecna.
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 13.10.2016 11:13:06 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 16.10.2016 15:50:51
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ja sam se zeznula jednom pa napravila sa mlekom umesto sa vodom. Zadnja tri dana slabo hoce kasice, samo bi mleko. Inace je bas odbijala mleko, retko kad je pila više od 100 ml, sada popije oko 200ml i izbljucka se uzasno.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 16.10.2016 16:28:03
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Nerviraju me ove sto ae prave sa mlekom, stal zaboravljam mleko navika je cudo! Sad njih koristim za voce pa ubacimujem s vocem bez mleka.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 19.10.2016 9:20:19
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Jabuka i kruska isprobane :)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 19.10.2016 9:30:40
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mi cemo danas karfiol da probamo, i onda ostajem bez ideja za 5-ti mesec ! Ivana kako si podelila kad povrce kad voce? Ja kad uvodim onda je pre podne a ovako neka ovako, nekad onako.
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 19.10.2016 9:31:27 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 19.10.2016 9:35:43
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Isto tako i ja. Mada, gledam da voćne budu pre podne ili najkasnije do pet, recimo, da bi mlecnu dobila pred spavanje. Povrce uglavnom između 12 i 17h.Ali se desi da skroz sve okrenem. Ja sam njoj dala karfiol. I vise stvarno ne znam sta da joj uvedem, za dve ostalo mi rano. Jesi uvela breskvu?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 19.10.2016 9:39:11
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
E ja pahuljice sad mesam sa vocem jer mi puno da ima 3 kasice na dan. Povrce, voce i mlecnu previse mi je... ili dam samo mlecnu ili samo voce ili pomesam. A merila sam ga na nasoj vagi po njoj ima 9 kila ..kukuuuuu sto bi rekle babe. Al dobro vaga nije merodavna , jer ne znam koliko je tacna. Rekla mm kaze nije ni cudo kad ga samo trpas. A na prosloj kontroli imao 7 kg. Ajde idi u temu raspored kasica pa pisi kako dajete... tamo niko nece da pise a bas me zanima.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 19.10.2016 9:44:15
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Kupila sam jednu gotovu kasicu breskve, potrosila neki kupon za kasice, pa cemo i to posle karfiola. Moram pogledati u radosnici kod T sta sam uvodila jos , ali mislim da je to to za sad.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 19.10.2016 9:49:26
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ona ima 6 kg. Pa, ja sam od onih što ne vodi previse racuna koliko cvrstih obroka joj dajem, uglavnom to bude dva, a kad nece mleko, bude i tri.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 19.10.2016 9:57:24
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pa iskreno i aj sam se malo opustila po tom pitanju ali zaboravljamo da im je mleko najvaznije jos uvek. inace ne dajem mu pred spavanje kasice jer je nervozniji i onda je borba, jednu ujutru oko 11 a drugu tamo oko 15-16
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 19.10.2016 10:57:50
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Kad nece mleko da pije, ja mu u to stavim kasicu. Ne mogu da se opterecujem, nek jede sta hoce i koliko hoce. I ona kad je nervozna jede kasicu, ali place i borim se sa njom. Pisacu na toj temi sutra, ne mogu da se setim tacno u koje vreme je jela juce :)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 19.10.2016 11:18:50
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Poruckali karfiol..svidja mu seeee Ma njemu se sve svidja samo da krka
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 23.10.2016 16:03:10
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ovo je izgleda tema samo za mene Presli smo na breskvicu, a kupila sam mu dve teglice sljive za koji dan da predkemo i to
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 23.10.2016 18:13:54
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
I mi smo danas breskvu. A i ja imam gotovu od sljive pa cemo za koji dan.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 24.10.2016 13:56:35
|
|
|
|
emicaa
|
mi jos malo punimo 4 mjeseca pa cu poceti polako uvoditi cvrstu hranu.prvo cu poceti sa mrkvom,tako sam i sa Dorom ali pojma nemam vise sta se dodaje u mrkvicu.Ad mlijeko ili samo mrkvicu da izgnijecim?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 24.10.2016 14:06:54
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Emice, ja nekad dodam ad mleko, nekad ne. Kazu da ne bi trebalo da se dodaje da bi beba osetila pravi ukus povrca, ali ja to nisam ispostovala do kraja. Anck, videh da si pisala u onoj drugoj temi za breskvu. Mojoj bebi se svidja breskva.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 24.10.2016 14:17:32
|
|
|
|
emicaa
|
dobro je sam pitala,sveki me ubjedjuje da ide i buter
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 24.10.2016 15:17:05
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Jao kakav buter majko moja. Najolje je samo sargarepicu ako treba dodaa vode da bude tecnije. Najbolje ne ubacivati mleko da bi bebci ucili nove ukuse. Jesam Ivana pisala tamo jer ovde vise niko ne pise a eto usli smo u sesti mesec.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 24.10.2016 15:25:39
|
|
|
|
Ed83
|
Ja imam bebu od 5 meseci, sa 4 meseca i 10 dana smo poceli sa kasicama...Evo naseg menija, mozda nekom da neku ideju Prva tri dana : sargarepa Sledeca tri: paskanat Sledeca tri: bundeva Sledeca tri: batat jedan dan: kombinacija sargarepe i batata Jedan dan: kombinacija bundeve i batata Jedan dan: kombinacija srgarepe i paskanta Tri dana: kombinacija komorac i sargarepa Jedan dan: kombinacija komorac, sargarepa, pirinac Tri dana: kombinacija tikvica, komorac, krompir Jedan dan: kombinacija tikvica, sargarepa, pirinac I u svaku kasicu sam do sad stavljala kasicicu ulja od uljane repice.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 24.10.2016 15:55:14
|
|
|
|
emicaa
|
Ja moram pitati,sta je batat Dora nije htjela jesti domace kasice pa smo joj kupovali,tako da se uopste ne sjecam kako sam joj u pocetku spremala.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 24.10.2016 16:12:38
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Batat je slatki krompir.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 24.10.2016 16:13:11
|
|
|
|
Ed83
|
Batat = slatki krompir, veoma ukusan i sladak .. nekako vise volim sa njim kasice da spremam nego sa obicnim krompirom. Ne volim konzistenciju krompira kad se izmiksa a i beba izgleda vise voli batat (valjda zbog slatkoce)..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 24.10.2016 16:58:35
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ili ja ne znam ili to kod nas nema da se kupi
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 24.10.2016 19:47:07
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ni ja nisam vidjala da ima ovde da se kupi.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tata "podojio" bebu dok se mama op...POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Zaljubljenost...jabudicDa li ste zaljubljene u svog muza?Da (
68%)
Ne (
32%)
Ukupan broj glasova: 158Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!