Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 17.6.2016 15:58:24
|
|
|
|
Maraj
|
Sanjalice mogla si mu palentu uz taj potaz. Lakse bi mu davala. Ja tako mom L. A i gledam da mu dam zitaricu ili protein uz to , da nije cisto povrce. Nego , ti ces i vocne kasice nositi? Ja mislila samo slane tj povrtne. U Grckoj ima dosta voca. Na kraju krajeva bananu , breskvu nesto mu uvek mogu izgnjeciti. Ja tako planirala. Ti mislis da je bolje nositi kupovne vocne? uz sta im dajete kesk? Ja juce L uvela plazmu uz voce. Juce breskva , banana i plazma a danas jabuka , banana i plazma
< Poruku je uredio Maraj -- 17.6.2016 15:59:45 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 17.6.2016 16:09:43
|
|
|
|
jess021
|
Maraj, ja bananu ne mesam ni sa cim, jer je sama po sebi kaloricna. Ja sam stavljala po malo u kajsije, breskve, visnje. Juce je L doruckovala plazmu i mleko.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 17.6.2016 16:20:45
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Maraj, a koje zitarice mu dajes recimo uz povrce? Citala sam u kuvaru za bebe kazu dodati zitarice recimo u neku corbicu, ali ne znam na koje se zitarice se misli. Ja cu poneti i vocne jer mu dosad jos nisam davala sveze voce osim banana. A posto idemo sledece nedelje ne bih sada kretala sa svezim vocem. Ja sam G davala keks uz vocne kasice da bi vise drzale sitost i da bih ih malo zgusnula. Nije bio neki ljubitelj keks i mleka.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 18.6.2016 8:14:01
|
|
|
|
Maraj
|
Sanjalice , u povrce stavljam ili palentu ili proso od zitarica. To vezano za corbu , misli se na kornfleks (bar u mom kuvaru) A ako ne stavim zitarice stavim ugljene hidrate -krompir ili pirinac jess jesi li uvela kravlje mleko , sa plazmom? Ja jos nisam kravlje uvela. Nesto mislim da je rano , otkud znam...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 18.6.2016 8:26:14
|
|
|
|
superm
|
Kravlje mleko nikako pre 1. godine
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 18.6.2016 8:27:44
|
|
|
|
Maraj
|
Superm to se valjda misli na mleko koje se cisto daje bebi da pije. Mislim da ga zene uvode ranije za spremanje kasica npr za plazmu i mleko ili za pravljenje griza.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 18.6.2016 8:51:42
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Maraj, imamo isti kuvar. Videh negde da si neku sliku objavila. Znači kornifleks. Ja recimo nestle žitarice i pire mutim sa kravljim mlekom. A pije ad.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 18.6.2016 9:26:58
|
|
|
|
Maraj
|
Da da kornfleks. Ja ga nisam do sad stavljala. Valjda am usla u neku semu oko kuvanja pa ni ne eksperimentisem puno pa ja se jos nesto snebivam oko kravljeg...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 18.6.2016 10:01:11
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Nama je nas pedijatar tako savetovao. Ne bih mu dala da pije nikako, a ovako uz zitarice zasto ne. Cak primecujem da mu se vise svidjaju sa kravljam mlekom.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 18.6.2016 10:34:40
|
|
|
|
bebilule
|
Mi doruckovali zumance sa maslacem i pavlakom. I dodala sam malo kravljeg mlijeka. M ce piti ad do godinu sigurno, a mozda i poslije. Kravlje sam dodala prije par dana u neke, nazovimo, projice i jutros u jaje. I dodavacu ga tako u hranu. Niti je to mnogo, niti cesto.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 18.6.2016 21:52:07
|
|
|
|
sonyasha
|
Di, ni ja ne znam šta dalje? Jel ste oformili obroke ili sve klopa kao ručak? Jel siki posle klope? Nama je sada samo ručak i posle malo zalije mada pojede po 200gr povrća kapiram da mu je sikenje samo navika da mu ne treba posle klopice
< Poruku je uredio sonyasha -- 18.6.2016 21:53:04 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.6.2016 8:47:28
|
|
|
|
Maraj
|
Sonyasa isti sluca i kod nas. Svaki obrok zavrsavamo sa sikenjem. Nekad i u toku obroka , zna da se buni i da trazi da sisa nego , opet ja , sa L izbegavanjem hrane.....L mi hoce jogurt i hleb u poslednje vreme , pa se nosim mislju da na more ponesem jogurt. Ono malo pakovanje kravice od 250ml. Da ponesem 2-3. Imamo frizider u kolima. Pa bar to da mi jede tamo. U Grckoj nema jogurta
< Poruku je uredio Maraj -- 19.6.2016 8:49:31 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.6.2016 9:11:53
|
|
|
|
superm
|
Grčki jogurt je divan. Moj mlađi sin je to obožavao. Jeste gušći nego naš.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.6.2016 12:25:51
|
|
|
|
bebilule
|
Maraj, L jos nece da jede kao prije?! I Suzi je imala istih problema sa svojim curama. Mi cemo danas blitvu za rucak. Ustvari, cuspajz od blitve, sve sa zumancetom, mlijekom i bransom. Kaze li se kod vas cuspajz?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.6.2016 12:35:26
|
|
|
|
Maraj
|
Ahaha bebi mislim da se kaze. To mu dodje kao čorbica nece L da jede. Bas zeza... superm znaci vi ste jeli grcki jogurt? On je bas gust , kao nasa pavlaka je l da
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.6.2016 13:36:55
|
|
|
|
bebilule
|
Nije to corbica. Gucse je. Kao kad spremas spanac, samo je umjesto njega blitva.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 19.6.2016 13:37:04
|
|
|
|
amelia
|
Mi imamo jos dve nedelje da cekamo sa uvodzenjem zumanceta tako nam naredila dr jedino mi ovde ne jedemo jaje majku joj. Ima vremena krkace. Ne znam sta da mu skuvam sad za rucak nemam mesa mozda povrce sa sirom kupila sam mu juce parmigjano. Maraj mi isto krkamo grcki jogurt super je
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.6.2016 8:59:38
|
|
|
|
janajana
|
mene nema, pa nema dosla mi mama i sestra iz Kanade pa ni ne stizem bilo sta da pisem Ono sto M sada najvisevoli jesu one pirincane galete potopljene u u jogurt, isitnim ih i malo ih ostavim da odpistr ili malo rucnim mikserom izmuti, "davii" se u tome Inace jel neko presao u forum od 9-12 meseci posto mi vec uveliko imamo 9 mes
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.6.2016 9:16:50
|
|
|
|
suzi kju
|
Mi imamo devet od pre dva dana a još smo ovde. Pitanjce jedno:koje sir da im kupim , abc ovde neka ni u jednom marketu?
< Poruku je uredio suzi kju -- 24.6.2016 9:17:27 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 7.7.2016 22:53:28
|
|
|
|
sonyasha
|
Nema nikoga na ovoj temici?!? Mi došli sa Tare pa nam je na redu blitva i piletina tj. neka od ta dva....a treba da uvedemo i voćni obrok, idalje smo samo na ručku!
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.7.2016 0:31:51
|
|
|
|
dijana1*
|
Sonya mene sramota da se javim Mi i dalje to sve laganoooo hahahaha Vec smo nedelju dana na moru, sutra se vracamo kuci i ozbiljnije se bavimo ishranom. Ponela sam gotove kasice slatke i slane ali slane nece ni da proba samo pljuje tako da ga nisam forsirala. U principu non stop ga dojim i jeo je jednom dnevno slatku kasicu. Mozda do 100 g. I par puta sam mu dala jogurt i po koju nrvicu hleba da mulja po ustima dok nahranim Vuka i Kostu. Mislim da je krajnje vreme sa ima 2 ozbiljnija obroka.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.7.2016 0:44:09
|
|
|
|
superm
|
IZVORNA PORUKA: suzi kju Mi imamo devet od pre dva dana a još smo ovde. Pitanjce jedno:koje sir da im kupim , abc ovde neka ni u jednom marketu? Suzi, bilo koji mladi sir.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.7.2016 9:06:38
|
|
|
|
sonyasha
|
Mi smo ozbiljski navalili na klopu Za mesec dana isprobali pirinač, kukuruz, krompir, šargarepu, grašak, boraniju, blitvu, crni luk, belo meso, jabuku, kajsiju, breskvu. Od milupe kukuruz+pirinač+ ad dobio alergiju, a doca nam je rekla da mu dam malo griza sa običnim mlekom i pratim reakciju, ako je nema da je to samo reakcija na neku hemiju iz ad mleka. Znači uveli užinu u 10 i ručak oko pola 3. Jedino mi količina nije jasna, on hoće da pojede i 350gr ručka a voća 300gr, jel to previše?
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 13.7.2016 22:56:07
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Sonya, ja i ne znam koliko grama pojede. Uglavnom punu ciniju. Mi mleko pijemo ujutru i uvece, ujutru zitarice, rucak povrce, pridvece voce, u medjuvremenu dosta vode i ponekad sok.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 15.7.2016 10:16:38
|
|
|
|
sonyasha
|
Mi probali i ovas. Skuvala sam za sebe i njemu u voće ubacim punu kašiku onako sa opnom, ne znam da li grešim?! Njemu se sviđa Uz to uveli i papriku, onako parčence skuvam sa ostalim oljuštim opnu i to je to. Samo kaki tri puta dnevno, sve drugo deluje ok
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?