Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: eugenija Dakle, KONAČNO je u mojim rukama.. The pillars of the earth - Ken Follett (Stubovi zemlje) Taj ludi pisac.. Moram vam prvo ispričati nešto o njemu.. Hm, grm, čovek je ateista, kao mali odrastao je u sekti koja nije dozvoljavala kitnjaste stvari, slike, ukrašavanja crkvenog enterijera i eksterijera bilo koje vrste, sekta nije dozvoljavala ni posete drugim crkvama. Čovek koji je pisao trilere, kome je ovo delo izuzetak izuzetaka. Niko nije verovao da će uspeti. Čovek koji je počeo pisati ovo delo i ostavio ga 10 godina da stoji, ne verujući ni samom sebi da bi mogao uspeti. Čovek koji je odrastao ne znajući ništa o bogatstvu evropske crkvene arhitekture - napisa roman od 755 stranica, ni manje, ni više, nego o - IZGRADNJI KATEDRALE. "Čudesno i briljantno.. prepuno likova, neverovatnih živih i isprepletenih preko ogromnog ponora vekova...budi sve ljudske emocije, ljubav i mržnju, odanost i izdaju, nadu i očaj. Ovo je istinski roman u kome možete da se izgubite." - Kosmopoliten "Predivno.. zapanjiće vas i svog obuzeti." - Chicago sun-times "Uzvišena priča..izvanredno štivo.. tu je ubistvo, paljevina, izdaja, mučenje, ljubav i strast." - NY daily news Au ljudi...kupila sam ovu knjigu...Stubovi zemlje, sto je Eugi preporucila (cenu ne smem ni da vam kazem,....kupila sam je a na karticama sam u minusu milion) Nisam pocela da citam jer sad citam nesto drugo ali sam je prelistala i nemam reci...Jako neobicna knjiga, neobican autor. Edukativna...slozena, slojevita. Mene obicno predgovori smaraju ali ovo je najbolji predgovor koji sam procitala u zivotu... A sad da vam kazem sta sada citam. MILAN KUNDERA : "Sala" Jos uvek je citam ali da znate da je dobra. U drugom poglavlju je neverovatno kako je jedan muskarac uspeo da sagleda perspektivu zene: borba za brak ali trazenje ljubavi, iskusenje, drugi covek, malo dete, osuda za zenu koja vara... A sa druge strane ...svi ti odnosi iz perspektive muskarca... Naglasavam da sam na sredini ali....za sada sam odusevljena. Pre pet dana sam procitala TOmasa Mana: Smrt u Veneciji....BLJAK!
|