Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 8.6.2016 23:17:01
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ona je zbunjena ako joj vracas pelenu. Jednom kad joj skines nema vracanja.
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 8.6.2016 23:21:39
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: Mala Elena Eco ti si jedna dobrica draga , hvala ti.... Choopo, 26m... mislim da je bila, bilo joj je sve to zanimljivo, ali mislim da hoce na sebe daskrene paznju zbog bebe i dosta nju oponasa... Moj sinak nije nista pricao kad smo krenuli da skidamo pelenu imala sam utisak da nece mo da je skinemo do skole medjutim islo je bolje i brze nego sto sam ocekivala. ME vreme je da krenes i to intezivno moj savet,ne mislim da posto poto mora da skine ali kreni i ne odustaj koliko god da mislis da niej spremna jeste i to dobro spremna ima pune dve god jos devojcica icice to brzo veruj mi,lepo vreme ti ide na ruku,ja sam Tomi skinula u oktobru posle nedelju dana cini mi se i nocnu odmah imao je bas 26 meseci stavila sam par gaca u torbu kad smo isli napolje u slucaju da se upiski i stalo ga pitala hoces da piskis mislim sto puta za par minuta. nocu se ni jednom nije upiskio od kad smo skinuli pampers. Uspeces samo budi istrajna.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 8.6.2016 23:33:05
|
|
|
|
Mala Elena
|
Emice, zamisljam nas u toj situaciji, ali opet kazem valjda nece to da nas strefi pa da se od sve muke nasmejem Serpi, potrudicu se...
|
|
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 9.6.2016 8:06:32
|
|
|
|
emicaa
|
Slažem se sa šerpi,jednom skini,nema i ćao.Budi spremna da se pretvoriš u papagaja jer ćeš milion puta dnevno pitati hoće li piškit Upiškiće se ona još milion puta ali ne odustaj.Pametnice su to.
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 9.6.2016 8:23:01
|
|
|
|
vonavoj
|
eco,bas mi je drago da ste uspele! i mene sve to ceka uskoro,samo sto je meni problem sto radim i ona ide u vrtic,a tamo i ne zele da nam pomognu..moram da krenem od petka popodne,pa da u ponedeljak zna vise...mada ona meni odavno sedi na nosi,piski i kaki kad je stavim,jos samo da trazi.
|
|
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 9.6.2016 9:04:04
|
|
|
|
mila83
|
Me,slazem se sa mamama ovde,kad jednom skines pelenu,nema vise vracanja,moja prva dva iskustva su takva,sad cu tako i sa T. T ima 20,5 meseci i milsim da je zrela za skidanje pelena.Do sad smo nesto malo hvatali kada joj se ide, jos nosimo pelenu.Pricali smo o tome,igrali se,pokazali lutku kako piski,isla je sa mnom u kupatilo itd... Ali jutros je sama trazila da kaki u nonu ,prvi put! I jako sam srecna.Samo cekam da se ovo vreme bas prolepsa,da bude toplo pa da je skroooz skinem. Sa prva deteta smo u junu izbacili tepihe,briskali 7,8 dana i gotovo..naucili.Samo istrajnost i doslednost.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 9.6.2016 9:17:44
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Ni moje dete nije pricalo kad smo skinuli pelenu. Skinuli sa 17m, a progovorio sa 21m Sada ti ide lepo vreme, obavezno ako mozes izbaci tepihe, ja nisam pa sam posle nedelju dana morala da ih dam na pranje. Ali sam ih postavila tek posle mesec dana. Ja sam krenula sa skidanjem tako sto sam mu kupila 12-13 para gacica i skinula pelenu bez vracanja, cak i nocnu. Prvi dan nijednom nije piskio u nosu
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 9.6.2016 9:20:40
|
|
|
|
mila83
|
Sanjalice,tako je i kod nas bilo,isto skroz...sad cemo tako i sa T,verovatno od nedelje iznosimo tepih i bacamo pelenu skroz pa cemo se prati i briskati,sta sad
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 9.6.2016 9:26:01
|
|
|
|
emicaa
|
T nije nijednom na tepih piškila,uglavnom je po parketu
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 9.6.2016 9:39:55
|
|
|
|
eca89
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa . Skinuli sa 17m, a progovorio sa 21m Uh, lakše mi je sad, da nisam jedina !
|
|
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 9.6.2016 9:40:59
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Mila koliko T ima sada? Moj je piskio i po parketu i po tepihu. Jedina dobra stvar je sto se nikada nije krio. I sto nikada nije kakio van nose.
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 9.6.2016 10:16:14
|
|
|
|
Mala Elena
|
Drustvo, taman da se udruzimo, mada cete vi pre mene uspeti garantujem. Sve xce mi zivo zapisati Sutra joj skidam i rolam tepihe!
|
|
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 9.6.2016 10:21:02
|
|
|
|
emicaa
|
Elena ma uspjećete,možsa i lakše nego što misliš.Samo strpljenje,ne galami nego polako objašnjavaj,pričaj,pitaj hoće li i eto ga
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 9.6.2016 11:50:33
|
|
|
|
mila83
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa Mila koliko T ima sada? Moj je piskio i po parketu i po tepihu. Jedina dobra stvar je sto se nikada nije krio. I sto nikada nije kakio van nose. T sada ima 20,5 meseci. A bata i seka su nam sa 24 i 26 meseci skinuli pelene.Ona ce ranije,i vidim da je zrelija.Kakav ponos danas kad je kakila u nosu,dok smo mi tapsali...
|
|
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 10.6.2016 14:43:14
|
|
|
|
mama krava
|
Ja da se pohvalim da smo pre dve nedelje, sa skoro 32 mes skinuli pelene . Malo to ide traljavo, zato što on nikada nije tražio da mu damo nošu, već ga mi stalno nutkamo. Ako ga ne nudimo on se upiški. Sa kakom nemamo problema to radi isključivo u nošu...ali ova nezainteresovanost me izludjuje. Valjda će uskoro da skapira. Noću i za podnevno spavanje i dalje nosimo pelene.
|
|
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 10.6.2016 15:00:32
|
|
|
|
mila83
|
Polako MK,bitno da ste poceli,ici ce i to za spavanje..Moja M je imala problem sa kakenjem u nosu,obrnuto od tvog deteta.Nije mogla sedeci da kaki,vec stojeci u peleni. To je zadnje savladala da kazem,ovo sve ostalo islo super,i nocu nije nosila pelenu. Evo T sada,jos uvek nosimo pelenu,ali povremeno je stavljam na nosu,da piski i kaki.Juce je trazila da kaki,jutros se ukakila,pa tek onda dosla da trazi nonu. Piskenje kao da jos nije osvestila.
|
|
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 10.6.2016 16:02:57
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ja sam joj jutros skinula pelenu i rekla mi je da ce traziti nosu i da.joj je lepse bez pelene. Medjutim, trazila je nosu tek kad se upiskila, tako dva puta... Sad sam joj stavila za spavanje...pa lagano...
|
|
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 10.6.2016 16:06:05
|
|
|
|
eca89
|
IZVORNA PORUKA: Mala Elena Ja sam joj jutros skinula pelenu i rekla mi je da ce traziti nosu i da.joj je lepse bez pelene. Medjutim, trazila je nosu tek kad se upiskila, tako dva puta... Sad sam joj stavila za spavanje...pa lagano... Nema veze Elena, super znači da je svjesna i da zna, sad će ona brzo ukopčati i da treba tražiti da piški u nju. Biće bolje za par dana, vidjećeš !
|
|
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 10.6.2016 16:11:41
|
|
|
|
mila83
|
Da,tako je i moja M u pocetku...treba sad da prepozna taj osecaj kada joj se piski pa da na vreme trazi nonu.Samo nempoj da joj vracas pelenu kada je budna i naucice. Ja planiram za koji dan skroz da skinem pelenu T,da je ne zbunjujem vise,samo cekam da zavrsim sa nekim obavezama,da mogu sa njom svaki dan da na tome radim. i da se ustali vreme,da bude toplo.
|
|
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 10.6.2016 16:16:18
|
|
|
|
Mala Elena
|
I ja dugo cekam toplo vrema, ona kisa nikako nije isla na ruku, a padala mesec i jace, ako izuzmemo par suncanih dana. A razmisljala sam ako joj skinem tada, nemam ni toliko helankica koje bi mogla tako zapisavati. Moracu i da joj kupim dosta gacica, imam samo par komada...
|
|
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 10.6.2016 19:05:53
|
|
|
|
mila83
|
Ma sve je lakse kad je toplije,i pranje i susenje vesa i kupanje deteta,brisanje po kuci..kad je toplo,pretezno i imaju na sebi gacice i samo majicu. Ja planiram krajem sledece nedelje bas skroz da joj skinem pelenu.
|
|
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 10.6.2016 22:37:33
|
|
|
|
Maraj
|
Danas mi komsinica kaze kako je ona njenog sina sa 8 meseci pocela da stavlja na nosu. Kako moj L ima 8 meseci kaze mi da krenem. Mislim se ; da l i u skolu treba da ga upisem sa 8 meseci. Neki roditelji bas preteruju
|
|
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 11.6.2016 6:27:53
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Ja sam za to da dete oko godinu i po dana skine pelenu, ali ne treba ni preterivat. Sta zna dete od 8m, nije ni sebe svesno, a kamoli da mu se piski.
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 11.6.2016 7:02:12
|
|
|
|
emicaa
|
Koliko ima bebica od 8 mjeseci da još i ne sjede stabilno,lijepo je kad se ranije nauči na nošu ali ta ga je pretjerala.
|
|
RE: Skidamo pelenu II deo 11.6.2016 8:07:44
|
|
|
|
Mala Elena
|
Sanjalice,da, ne mora tada po svaku cenu... Znam nekoga ko je skinuo dnevnu jako rano stavljajuci dete na nosu bas od 8.m...i meni je ruzno, ali ako dete prihvata i zanimljivo mu je, cisto stvara naviku da sedi na nosi i igra se.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKEGrčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?