|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
28.3.2016 9:49:04   
suzi kju
Ja im dajem već neko vreme maslac i pavlaku. A planiram kada im uvedem palentu za kojim dan da im dam i jogurt. Rekla mi jendr sa smem slobodno.
A bundevu sam juče spakovala u friz, imala mama jednu domaću a ona slatka njamiii.
Jel moze bundeva i u kombinaciji sa slanim kašama?

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 451
28.3.2016 10:59:59   
amelia
Maraj uzela sam svezi sir za decu kao kasice hippove i plasmon hippove su samo svezi sir prvo sam to davala a plasmon je svezi sir i parmidjano.posle dala sam mu ovo drugo. Na ambalazi pise cak da moze da se daje od4 meseca. Nisam ja zamrzivala bundevu dajem mu kupovne kasice trebala bih.

Ayan <3

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 452
28.3.2016 11:03:51   
janajana
Ja joj dajem bundevu krompir za rucak, tako da moze kao slana kasa user posted image

*Every saint has a past and every sinner has a future.
(Oscar Wilde)

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 453
28.3.2016 13:58:00   
jess021
Suzi, mi smo tek danas krenuli sa vocem, a bundevu sam joj davala sa krompirom i tikvicom, tako da mozeuser posted image

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu janajana)
Direktna veza do poruke: 454
28.3.2016 14:36:05   
Maraj
Bundeva se i daje uz povrce jer je slatkasta. Tako pojedu povrce tj uz nju. Mozes i bundeva , proso , tikvica

< Poruku je uredio Maraj -- 28.3.2016 14:40:49 >

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 455
28.3.2016 21:36:34   
Maraj
Ja planiram sutra L da uvedem bananu. Dacu mu je uz jabuku

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 456
29.3.2016 8:49:10   
bebilule
Suzi, ja sam bundevu davala i uz voce i uz povrce. I nekako mi vise lezi uz povrce. Inace probam malo svega sto mu dajem i bas su mi bzv ove kasice, ja ovo ne bih jela user posted image . Kada je stavim sa vocem nekako mi preovladava i unisti lijepe vockaste ukuse, tako da je dajem za rucak. Neka bar uziva u vockicama user posted image .

Nego, uvela sam piletinu pa me interesuje koliko.puta sedmicno dajete meso?

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 457
29.3.2016 11:06:47   
jess021
Bebilule, knjiga kaze 3-4 puta nedeljno.

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 458
29.3.2016 11:09:37   
Maraj
Mi danas probali bananu sa jabukom. Super proslo. A kako i ne bi kad je slatkasto user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 459
29.3.2016 11:12:23   
bebilule
Ma i M smaze voce u sekundi user posted image . Doduse, ni povrce mu nije mrsko.
Jess, hajde kad si se vec "zacitala" procitaj i koliko cesto povrce smijem kuhati u bujonu user posted image . Ne znam je li to ograniceno.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 460
29.3.2016 13:08:15   
adulence
Mi smo isto malo prosirili jelovnik dodali smo karfiol,pavlaku,paskanat,palentu...sad je ipak malo lakse,relja obozava brokoli,pitam se da li ce ga tako voleti kad poraste...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 461
29.3.2016 13:16:54   
amelia
Mame kako je najbolje da mi pripremim piletinu curetinu mislim sa cime da je iskombiujem ?

Ayan <3

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 462
29.3.2016 14:30:56   
jess021
Bebilule, ne nadjoh nista za bujon, ali mislim da tu nemas ogranicenja.
Elem, nama danas bila patronazna. Kad se nisam slognula sta mi zena rece za ishranu.
Sa 6 meseci beba treba da pije mleko samo ujutro i uvece, a ostalo nemlecna ishrana. Sve moze, jogurt, meso, povrce otprilike sve, vocni jogurt, puding??????
Ko je ovde luddddd!!
I ona je rekla popodnevne uzina zitarice, to mi je ok, ali ne stigoh da je pitam kakve zitarice? Ne moze svaki dan jesti ili pirinac ili palentu?!
Amelia, sa bilo kojim povrcem koje ste probali.

< Poruku je uredio jess021 -- 29.3.2016 14:31:30 >

(odgovor članu amelia)
Direktna veza do poruke: 463
29.3.2016 14:36:14   
IvanaSK RR
Mislim da su poceli da preteruju. Ne smatram da beba od sest meseci treba sve da jede.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 464
29.3.2016 16:12:48   
mama krava

IZVORNA PORUKA: IvanaSK

Mislim da su poceli da preteruju. Ne smatram da beba od sest meseci treba sve da jede.

Pa, baš vala....

Sledeći su ćevapiuser posted image

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 465
29.3.2016 16:47:46   
Maraj
Ahaha mk nasmeja me posteno user posted image
ma kakvi sve da jede sa 6 meseci. Neki propagiraju da se tek sa 6 krene sa ne mlecnom , a ta zvoja patronazna da krenemo i sa cevapima sto kaze mk.
Meni L danas prvi put smazao celu ciniju , a spremila sam mu piletinu , pirinac i tikvicu. Posle popio 40ml vode user posted image

Amelia mozes sa svim povrcem koje ste uveli. Ja nekad pirinac nekad proso a nekad krompir pa uz to dodam hos neku povrcku tipa sargarepa ili tikvica...

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 466
29.3.2016 17:29:06   
janajana
Jess ja M i dalje dajem pirincano kukuruznu kombinaciju, jos gluten nisam uvela. Kupujem joj onu hipp-ovu za laku noc sa jabukom, mislim ne samo tu vrstu user posted image
Inace danas sam joj kupila gotovu hipp-ovu curetna sa kukuruzom i krompirom.

I da, sa 6 meseci krecu tri obroka i dva nemlecna, i to svuda pise, ja sam se vodila tim rasporedom sa D a sada i sa M, ali posto ona meni sisa to ne racunam user posted image ima vise mlecnih obroka nego deca koja su na adaptiranom mleku. Doduse ona meni popije skoro svako vece adaptirano ne bi li spavala duze, ali ne pali njen ritam budjenja je 5-6h user posted image i onda nema spavanja user posted image

(Oscar Wilde)

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 467
29.3.2016 17:30:01   
adulence
Jess draga ali nije ti nista nenormalno rekla osim to za mleko sve ovo sto si napisala sam ja uvela osim pudinga,jogurt,meso,povrce....a puding verovatno je mislila na onaj nestle od 6 .meseci...ali da je to malo mleka malo je samo ujutru i uvece...

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 468
29.3.2016 17:59:27   
superm
Ma slaninicu im treba dati većuser posted image
Moja Mili ima voćnu prepodnevnu užinu, ručkić od povrća. Sve ostalo je podoj. Nemam nameru da joj opterećujem želudac glupostima.

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 469
29.3.2016 19:03:05   
adulence
Nisam se lepo izrazila posle pudinga sam htela da stavim tacku.meso ,povrce i jogurt sU mi ok i to konzumiramo...

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 470
29.3.2016 21:26:44   
Maraj
Adulence kako koristite jogurt i pavlaku? Tj koliko i uz sta?
Mame , preferirate li kog proizvodjaca sto se tice mlecnih proizvoda il je to svejedno

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 471
29.3.2016 21:30:32   
IvanaSK RR
Adulence, nemam ni ja nista protiv jogurta i pavlake u tom periodu , ali odjednom su pocele price da se sve ranije uvode namirnice.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 472
29.3.2016 21:50:29   
janajana
Moja D je do druge godine pila adaptirano, a naravno jela je neke stvati sa obicnim mlekom, tipa pire kreompir, puding i sl. A jogurt i pavlaku je jela normalno

< Poruku je uredio janajana -- 29.3.2016 21:51:04 >

(Oscar Wilde)

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 473
29.3.2016 22:55:37   
amelia
Jess ma ja mu pravim sa povrce koje smo uveli krompir tikvica bundeva sargarepa pirinac . pravila sam sa sve ove namirnice ali ne voli meso ni pilece ni curece ne znam sa cime je najbolje da bebe jedu to sam htela pitati. Danas sam mu pravila sa pirincem i crnim lukom nije proslo sjajno jedva je oko 80 mg pojeo user posted image

Ayan <3

(odgovor članu janajana)
Direktna veza do poruke: 474
30.3.2016 9:54:26   
Maraj
Amelia , koliko mu razredis kasu? Mozda ti je gusta pa zato nece. Ja sam na pocetku L pravila gusce i isto nije hteo da jede. Probaj da mu razredis sa bujonom u kom ti se kuvalo meso. Ako nije do toga , pusti ga , mozda trenutno ne zeli to da jede

(odgovor članu amelia)
Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here