|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ]
26.3.2016 7:53:57   
vocicana
Jao poznato mi je sve to bilo sa mojom sestricom. DRuga trudnoca joj je presela, prokrvarila je od nekakvog hematoma u trecem mesecu, najstrasnije, lezala je ostalih 5 meseci. Starija cerka je vec imala tri godine, ova samo lezi, prica ona sa njom, igraju se, zajedno su crtale, mazile se, ali svako malo, sestra u bolnicu, na po par dana, nova tura krvarenja. Ma uzas jedan. Posle porodjaja u osmom mesecu, starija je bila ok, nije ljuboomorna, ali jedan vid iste pokazuje tako sto ne daje svoje stvari, a voli sestru i imale su jedan incident nedavno, nije sestra znala koga ce pre da tesi, da li veliku da li malu.
Bices ti super mama.
Ja sam se odlucila ovako "kasno" zato sto nisam ranije naisla na adekvatnu osobu sa kojom sam to pozelela.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu MishMash)
Direktna veza do poruke: 826
26.3.2016 8:15:17   
MishMash
I ja moram da ležim, pa samo razmišljam. Višak vremena očigledno nije dobar za moju psihuuser posted image

Što kasno, Voci? Sad smo u najboljim godinama, a za ljubav i bebe je uvek vreme!user posted image

Ja sam prvo dete rodila sa 28 godina i iskreno se divim svim mamama koje su rađale sa 21,22,23. J

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 827
26.3.2016 8:20:39   
vocicana
Mnogo sam komplikovana za neke stvari, posle 30-te mozak mi funkcionise na nekim jako oset_ljivim frekvencama, manje sam strpljiva, zrelija, ooo da, ali sam jako pronicljiva postala, sve mi se ne mora reci, gomilu stvari sama shvatam i vidim, nisam probirac, ali eto desi se da nekada malo sve intenzivnije analiziram.
Za prvo dete nikada nije kasno, naravno, ali ja ovo sve ne bi prolazila ponovo. I necu. Mnogo mi je zao sto sam se ovako kasno odlucila, sve stvari koje su se nizale, kao da me neko namerno zajeb...i zeli mi samo da se nerviram jos vise, a toliko volim sto cu biti mama, ma sve kao iz inata. Nisam uzivala u trudnoci, ni malo. Uzivacu kada se sve bude zavrsilo, jer me je totalnno usporila, zablokirala, a ja nisam osoba koja moze da to dugo trpi. Zato sam se valjda te sada i odlucila...

< Poruku je uredio vocicana -- 26.3.2016 8:22:13 >

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...

(odgovor članu MishMash)
Direktna veza do poruke: 828
26.3.2016 8:22:32   
IvanaSK RR
Godine nisu merilo ni za sta. Neko se bolje snadje i vise mu odgovora ta uloga sa 20, nekom vise sa 35 godina.
Ljudi, krsta i zadnjica me ubiše. Nos slinavi. Beba urnise. Nocas sam zaspala posle tri. Budila se jos 3654789 puta. Pa mi kazu da se naspavam dok sam trudna! Pa, kako?!?
Voci, Pipika je u bolnici od juce ujutru, tad smo i kucale. Cekala je doktorku, nije znala da li ce joj raditi juce ili danas carski. Verovatno su je spakovali na brzinu, cim nije stigla da se javi. Ja računam sa je ona na intenzivnoj i da je sve završeno.

(odgovor članu MishMash)
Direktna veza do poruke: 829
26.3.2016 8:30:59   
vocicana
E to, javi nam naravno da hoces kada se ona oglasi. i ja mislim da je to sve u redu, ali da sacekamo potvrduuser posted image
Ma ne kazem da su godine merilo, niti mi je da se dete radja kada si bas mnogo mlad, a nisam brate niza opciju u 45-50, za zene mislim. Mada si upravu, nekome ta uloga legne ranije nekome kasnije. ja sam ok, snaci cu se odlicno, nema problema za to, vec ovaj smorni osecaj da mi nesto ali, da sam stalno u nekakvom procepu, da je to katastrofa.
O ledjima ne zelim da pricam, jer bolove koje imam od drugog meseca trudnoce sunemoguci, raspadni i trulezni, da msm da je porodjaj nista. Ali stvarno!
UH ALA SAM INSPRIRISANA ZA FILOZOFIJU OD RANOG JUTRA. E en mogu da ispravljam ova velika slova, izv se

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 830
26.3.2016 8:34:35   
MishMash
Odlučila si se onda kada si bila spremna i kada su se kockice "složile" i sve si, zaista, junački izdržala! user posted image

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 831
26.3.2016 8:39:27   
vocicana
Mishu user posted image najsrecnija sam sto nikakvih problema nije bilo, ali stvarno nikakvih, sto nikoga nisam opteretila, niti sam bila dzangrizava i dosadna trudnica, sve je islo lepim tokom, na to sam stvarno ponosna.

(odgovor članu MishMash)
Direktna veza do poruke: 832
26.3.2016 10:13:07   
Anck Su Nmaun
Definitivno glasam za ranije radjanje, jer nema se toliko zivaca kasnije a i lakse je kad si mladji.

Ja sam nervozna za medalju, od jutros sve nesto naopako..... ujescu samu sebe... vec sam isplakala jednu turu. JBM ti hormone, zaplacema za svakakve gluposti, u stvari placem sto sam nesposobna ovakva , sto sam zamo za krevet.
Odlucila sam da do porodjaja vise ni iz kuce ne izlazim user posted image

Etoooo..pa dobro jutro user posted image

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 833
26.3.2016 10:24:58   
vocicana
Jao ja samo gledam da kada sam takva izadjem, a defakto je tacno da je sve ovo strasno i da nema se kud, nego izdrzi. Tebistvarno svaka cast Anck, bas ti se divim. I ja se salzem da sa radjanjem treba poceti na vreme, jer nema se zivaca bas mnogo za neke stvari, a jabi jako volela da sam sada sa detetom koje ima bar tri godinice. Ne znam..
Razmisljam o detetu, sta je i kako i kako cemo se snacii zaci na kraj, msm da ce sve to biti super, jer nisam od placipiz...ali imala sam trenutke kada mi je doalzilo da se ubijem od loseg dana, lose slozenih puzli za taj dan, dojde kada sve sto omislim odradim, ali zato dodje ida sve za stra se uhvatim, uvene, sloi se, zaboravim da stavim prasak za pecivo isl, pa upropastim dan i sebi i drugima. Bas sam znala da budem ser user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 834
26.3.2016 11:03:23   
MishMash
I meni je baš loš period. Prokrvarila sam, moram da mirujem, dete mi svako malo bolesno jer haraju virusi, mm ne može da uzme ni godišnji ni bolovanje, a ni slobodan dan. Nemam nikoga da mi pomogne, pa sama sa njom čitav dan, a ne mogu ni napolje da je izvedem. Stalno mi je muka, vrti mi se u glavi, totalni raspad.

Mnoooooogo mi teže pada ova druga trudnoća, prvu nisam ni osetila do devetog meseca. Radila sam do dve nedelje pred porođaj, ni dan bolovanja nisam iskoristila.

Trudim se da razmišljam pozitivno, uzmem pa čitam neke limunadice, štrikam, ma sve samo da ne mislim.

Devojke, veliki user posted image za sve vas!

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 835
26.3.2016 11:05:00   
BubaBubica
Dobar dan želim! user posted image Stvarno šta je sa Pipi, jel se javljala nekome?

pngpme ako imaš FB lajkuj Terezinu stranicu za podršku dojenju i pitaj sve što te zanima, ja sam uspela dojiti 18 meseci sa njenim savetima i pored uvučenih bradavica zbog čega prvi put nisam uspela.

Odoh da pravim mafine i Ferrero kuglice, kad bude sve gotovo stiže slikaaa! user posted image Umorila sam se više od spremanja, dok sam na nogama osećam se ok ali kad sednem... svaka koskica me boli, pogotovo koren kičme, nije me prestao boleti ni posle spavanja, probudila sam se sa bolom tu. Još danas, pa sutra idemo na ručak kod svekrve pa ću malo predahnuti.

(odgovor članu popkica bebic)
Direktna veza do poruke: 836
26.3.2016 11:11:19   
IvanaSK RR
Nije se Pipi javljala, pretpostavljam da je na intenzivnoj.
Imenjakinjo, drzi se, sta da ti kažem kad sve znas.
Mishu, i meni je druga teza od prve. Zao mi je sto si prokrvarila i nadam se da ce sve biti ok.

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 837
26.3.2016 11:34:09   
IvanaSK RR
Devojkeeee, stigao nam pisonja!!!!!!!! Da li neko zna da otvori temu?
Pipi mi se javila, juce su je na brzinu odveli u salu i nije stigla da se javi. Dobili smo decaka od 3300 gr i 51 cm!! Malo pre je izašla iz intenzivne, sve je prošlo u redu .
Pipi, draga, ljubimo te!

Direktna veza do poruke: 838
26.3.2016 11:41:46   
pngpme
Mishu, nadam se da će sve biti u redu, ti si baš u sosu... A još mene tješiš...
Bubi, idem odmah da nađem tu stranicu, vrijeme brzo teče, kasnije kad bude muka da imam kome da se obratim.
Voci, vidiš, ti si baš baš željela ovu trudoću, kao i ja. Smatram da tu godine nisu važne jer sam ja sa mm već 6 godina i živimo odavno zajedno sticajem okolnosti, ali zbog fakulteta i njegovog posla baš smo vodili računa da se beba ne desi. Ja sam uvijek maštala o djeci i porodici i željela sam user posted image nenormalno. Moja sestra je sa 33 god.rodila prvu bebu zato što nije naišao niko adekvatan user posted image , ali ona nije nikad bila majčinski tip i trudnoća i djeca joj nisu ni padali na pamet nikad do tad kad je eto došlo vrijeme da se o tome razmišlja. Ne kažem da se snašla ni dobro ni loše, ali drugačije je to kad ti nemaš ni neku želju, niti razmišljaš o bebama, ni ništa. Onda prihvataš situaciju onakvom kakva ona dolazi.
Bebe se rađaju onda kad se kockice slože, nema potrebe da se opterećuješ godinama. Ja rađam relativno mlada, ali zato vidiš koliko krivih Drina još ispravljam i koliko tu ima nesigurnosti i svega. Dolazimo i do poente - čini mi se da pojačana želja i silno čitanje o svim mogućim temama vezanim za majčinstvo mogu čovjeka da izlude. Pretpostavljam da si i ti tu malo pretjerala i prije trudnoće i sada, pa silno iščekivanje kad će 12 nedelja, pa koji je pol, pa kad će 20 ned., pa ovo pa ono... Plus hormoni. Najbolje je ne razmišljati, čini mi se, eto.

Direktna veza do poruke: 839
26.3.2016 11:50:15   
pngpme
EEEE čestitke!!!! user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 840
26.3.2016 12:06:25   
IvanaSK RR
Ma, samo da pozitivno razmisljamo i sve ce biti kako treba...
I da uzivamo u zivotu sto vise :)

(odgovor članu pngpme)
Direktna veza do poruke: 841
26.3.2016 15:59:50   
sansa
Cestitke novim mamama user posted image
Ja ne stizem ni da se javim ni da citam od ova dva moja zlotvora koja nisu bili bolesni od rodjenja koliko u ovih nekoliko meseci od kad sam trudna..pocecu sa inhalatorom da spavam user posted image user posted image

jedan je krevet a nas je dvoje za devet meseci bice nas troje :-)))))

Direktna veza do poruke: 842
26.3.2016 16:03:51   
marijana22
Dobar dan

Mi smo danas kod mojih u gostima
mama izvela decu napolje, a ja malo odmaram. Opet me stomak bolucka.....

porodila nam se Pipiuser posted image
Voci ti si sledeća, drago mo je da si nam se "vratila"

Sve sumnje i strahove koje imate, sve smo to prošle. mnogo je lakše kad podelite sa nekim. Kad čujete da niste jedine

Direktna veza do poruke: 843
26.3.2016 16:16:22   
IvanaSK RR
Ovo je strasno sa prehladama zadnjih meseci. Ja lezim, oci suze, nos, sve me boli. Koliko sam prehladjena u trudnoći, toliko nisam za zadnjih par godina.

(odgovor članu marijana22)
Direktna veza do poruke: 844
26.3.2016 16:50:48   
Anck Su Nmaun
Jao Ivana nista mi ne pricaj ovo mi je treca prehlada od kad a sam trudna, a ove poslednje dve su bukvalno bile spojene user posted image
Uh grozan mi je dan al necu vise o tome.... odvela decu na neki rodjusic iz vrtica , pa sad se spremam kad se zavrsi ododmo malo do mojih, samo na jedan dan ali opet dovoljno user posted image

Za nasu PIPI user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 845
26.3.2016 17:32:28   
emicaa
Ja tek sad vidjeh da vas cijeli dan nisam pozdravila,mi bili na igralištu pa u šetnji.Večera se krčka a nas troje odmaeamo.Ledja me ubiše,šetnje mi nikako ne prijaju ali moram guzicu malo iznijeti napolje user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

Direktna veza do poruke: 846
26.3.2016 17:34:04   
sokimoki
Na svu srecu prehlada me nije hvatala do sad nadam se i da nece ali sam herpes na usnama imala 4 ili 5 puta sta znaci jednom mesecno
Pipiuser posted image cestitam

Direktna veza do poruke: 847
26.3.2016 19:15:30   
vocicana
Jao kakve divne vesti sam videla...Divno!!!
PNGPME nas dve se dobro razumemo. Sve znam
E devojke moje slatke, ja sledeca na spisku, covece kako je brzo doslo, da ja ne mogu da verujem.
Samo jos da krenu stvari da se odvijaju, pa da javljam. Ivana Sk i BubaBubica imaju brojeve pa da se javljamo/.
Kako ste drage, ja se raspadam! KIcma, noge, prepone, bolovi nocu od krsta prema stomaku, pa ravnomerno, pa traje, danas nista ceo dan.

(odgovor članu sokimoki)
Direktna veza do poruke: 848
26.3.2016 19:28:29   
IvanaSK RR
Voci, draga, ja moram da te pitam. Da li ideš na carski ili ces prirodno?

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 849
26.3.2016 19:32:22   
vocicana
Videcemo se sa dr u utorak, ja ni malo volje nemam vise ni na pregled da odem, razmisljam da sedim kuci i da se ne javljam, ali javicu sta ce biti.
Nemoj me podsecati[, siznem iste sekunde kada se set_im recenice koja me je tako jebuser posted image .
Mnogo sam besna i sada.

< Poruku je uredio vocicana -- 26.3.2016 19:41:57 >

Direktna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Kiselina i rast kosice?
lola78

Da li ste imale puno kiseline u zadnjim mesecima trudnoce, i da li se dete rodilo sa puno kosice?

Da, i dete je imalo puno kosice (37%)

Ne, i dete je imalo puno kosice (31%)

Da, i dete nije imalo puno kosice (12%)

Ne, i dete nije imalo puno kosice (21%)

Ukupan broj glasova: 68

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here