Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 10.1.2016 21:18:15
|
|
|
|
alex88
|
Isi z kupovinu,Bubi bas bezveze ,imala sam takvo iskustvo u prvoj trudnoci,samo nema zuba ,Voci samo ti spavaj i uzivaj sad kad ne radis.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 10.1.2016 21:34:49
|
|
|
|
marinchica
|
Meni je ostala asocijacija na UM- pizza. Kad god uzmem da pravim testo, setim se nje
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 10.1.2016 21:41:26
|
|
|
|
popkica bebic
|
Od sutra na CTG! Nadam se da ce raditi jer kazu da ugl.ne radi, a privatno mi je skupo, ipak treba bar na 2,3 najmanje da odem. Ja nemam neku preveliku zelju za hranom, ugl. tamanim voce preko svake mere, a ostalo kako kad.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 10.1.2016 21:43:47
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Popkice, pa kako privatno ctg?! Jesu oni normalni?!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 10.1.2016 21:44:16
|
|
|
|
alex88
|
Nije radio dugo,blizu godinu dana,ali mislim da sad radi ne brini
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 10.1.2016 21:52:11
|
|
|
|
pngpme
|
Ja ovako ponekad uskočim da vas pozdravim, ne zamjerite! Tu sam ja... pozdrav!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 10.1.2016 22:08:22
|
|
|
|
vocicana
|
Jao Boze dragi sta jos sve necu cuti! Ctg ne radi, pa ova je zemlja strasna, ja ne mogu da shvatim da ocekuju bebice I radjanje, a osnovno nemamo. Uz na kojima se rade pregledi, cas_t izuzecima, koji imaju dobar, ja ne znam sta vide na njima, bas su mi svi momenti nejasni. Svakako Popkice drzim pesnice jako da ti aparat radi sve vreme, kakve gluposti, pored svega sto moras kupiti I platiti u trudnoci I posle nje, I ovo treba privatno da se radi. Placanje, placanje!!!! Zahuktavamo opet termine za radjanje bebica , bas sam happy. Pngpme pa javi se malo cesce, nadam se da se dobro osecas, fino napredujes I ti I beba....
< Poruku je uredio vocicana -- 10.1.2016 22:15:55 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 10.1.2016 22:20:47
|
|
|
|
popkica bebic
|
Ma, niklo nas ne tera da idemo privatno, nego ja kazem da ako ne bude radio, onda bih verovatno morala. A sto je najinteresantnije, i kad radi onaj u bolnici, tada ocitava samo rad srca bebe i njenu aktivnost, a deo za ocitavanje kontrakcija ne radi vec godinama. Sou! Ali dobro! Jedva cekam da se porodim. Kupila sam juce bade mantil u nekoj neobicno crvenoj boji i iste takve papuce. Mislim da cu bebici kupiti bilo koje pelene, a ne Pampers, jer gledam danas u Tempu, Evy baby su 550 din. 1, a Pampers skoro 900 din. A sve je to isto.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 10.1.2016 22:23:05
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Mi smo koristili Evy beby pelene svo vreme i bile su nam skroz ok. Ma, naravno da te niko ne tera privatno, al sta da radis kad ne radi.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 10.1.2016 22:25:45
|
|
|
|
vocicana
|
Takodje Popkice ! Gledala sam temu pelena ovde na forumu, individualno je sta kome prija ali mislim da komercijala cuda pravi, napravili su tako jak brand od Pampersa, gde god sta god, samo to. Ali videcu I ja, kada dodje vreme, prve ce verovatno biti bas te, a za kasnije msm da cemo biti posetioci dm-a, da ne idem u off ovde. Znam sta si mislila sa tim privatno, naravno, svaka od nas to mora zbog svoje bebe, ali ni meni nije jasno. Ctg je cardiotokografija, za bebino srce radi, a kontrakcije materice nisu bitne?! Majko moja, slatko sam se nasmejala ali od muke
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 10.1.2016 22:40:03
|
|
|
|
pngpme
|
Dobro sam, odlično se osjećam, stomak je počeo da raste pomalo pa sam na sedmom nebu, stalno ga pipkam... Kako si ti Voci? Nikako da sjednem da kukcam češće a onda ispadnem iz razgovora, pa ne volim da se trpam... Ali pratim pomalo kako ste u svom tempu...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 10.1.2016 22:50:09
|
|
|
|
vocicana
|
Nas dvoje smo super, malo brekcem sto bi se rekli zadnjih deset_ak dana I losije spavam, ali sve u rok sluzbu, valjda je to normalno, vidim po ostalim devojkama da jeste. Super je sve. Sutra idem na uz, nadam se da cu nahvatati Dr I da se malo gledam sa sincicem. Bravo za pupu, bas sam srecna zbog tebe, ja se kao potrudim svakog meseca da objavim slicice stomaka u temi. Mozes I ti, taman da te vidimo kako izgledas
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 10.1.2016 22:53:18
|
|
|
|
alex88
|
U tempu samo kad su akcije,ovako su skupe,nisam znala da ne pokazuje kontrakcije,jer mislis na onaj na dnevnoj ginekologiji,stvarno zalosno,valjda je na odeljenju bolji tj ispravniji.Kod nas u bolnici nije los uz,al je u dispanzeru katastrofa,neznam ni sta vide na njemu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 11.1.2016 1:26:19
|
|
|
|
Jole84
|
Drugarice ima li jos koja nocna tica? ubi me gorusica i M koja nece da spava Ja se malo zabrinula veceras, bile mi drugarice i kazu mi da mi se spustio stomak pomalo. A videle smo se recimo pre 5,6 dana, kazu da ima razlike i kritikuju me sto i dalje secam Milu. Imam lagani pritisak u gornjem delu stomaka, nadam se da je sve ok...rano mi je
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 11.1.2016 1:34:17
|
|
|
|
alex88
|
A da se malo pricuvas I nosis pojas?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 11.1.2016 1:38:18
|
|
|
|
Jole84
|
E Alex dobro me podseti za pojas, sutra cu da stavim da vidim da li mi prija. Ja se kao pricuvavam ali to je totalno nemoguce pored malog deteta.. legnem jedino s njom u podne kad spava, i sad ovako nocu. Preko dana ni ne sednem. Sto ti ne spavas, jel si dobro?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 11.1.2016 1:41:58
|
|
|
|
alex88
|
Ja sam nocna ptica !predpostavljam da je nemoguce,ali pokusaj da je ne nosas previse.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 11.1.2016 1:45:55
|
|
|
|
Jole84
|
Navikavas se polako imas temu Kamperski vodic za porodiliste, posto si negde pitala sta ti sve treba, citkaj taman dok ti se ne prispava, i pitaj sve sto te zanima
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 11.1.2016 5:35:12
|
|
|
|
isidora88
|
Pozdrav iz porodista Juce mi bio povisen pritisam, i posle duple terapije i bensedina pritisak mi otisao na 165/100 i naravno primili me odmah na patologiju. Bebac je dobro, nadam se, neki specijalizant me je gledao, nije ni tezinu bebe merio, a i sav je bio nekako pogubljen... Sad mi se spustio pritisak posle 2 metildope, bensedina i niferala. Nadam se da ce me pustiti sutra kuci posle vizite. Mnogo sam tuzna jer nisam poljubila sina kad sam kretala od kuce bas mi nedostaje Ovde je dosadno, krevet neudoban boze sacuvaj, jastuk kao da nemam, nema sanse da zaspim a umorna sam...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 11.1.2016 8:46:28
|
|
|
|
vocicana
|
Jole, Alex moje nocne pticice O Boze Isi, nadam se da si dobro. Ne znam sta da ti kazem za odlazak kuci, ali sacekaj rezultate da ti urade, jos je ta trudnoca za cuvanje, ako se moze. Ali hipertenzija u trudnoci I to sto ti se izdesavalo dva puta za kratko vreme.... Javljaj obavezno sta se desava. Saljemo poljubac I navijamo da sve bude ok.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 11.1.2016 8:47:34
|
|
|
|
vocicana
|
Spavala sam lepo nocas, da se pohvalim, mislim da je definitivno mena meseceva bila jer I inace tako reagujem.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 11.1.2016 8:52:00
|
|
|
|
vocicana
|
Gde li je Emicaa? Nema je ovde kod nas. Nadam se da su dobro
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 11.1.2016 9:25:29
|
|
|
|
popkica bebic
|
Jutro! Jao, Isi, bas mi je zao... Ali, molim te, pokusaj da se primiris, ipak ste tamo bezbedniji. Svojevremeno sam lezala sa trudnicom s povisenim pritiskom, i svaki dan je imala najbolju negu. Ja da popijem kafu i odoh na CTG. Ljubim vas!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 11.1.2016 10:08:59
|
|
|
|
vocicana
|
I mi tebe, ponesi neki slatkisa sa sobom da se razigrao srecica. Javi sta si uradila
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 11.1.2016 10:22:02
|
|
|
|
marijana22
|
Pozdrav devojke. Joj Isidora bas mi je zao , cuvaj se.Nadam se da ces kuci uskoro Mi smo juce bili kod mojih pa me mrzelo da kuckam sa tel. Jutros ispratila decu u vrtic, mm na posao malo sredila po kuci...... Posle moram do posla da nesto zavrsim, pa po decu u vrtic i tako.... odoh malo da legnem i cituckam sta ste pisale, umorila sam se
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?